В 10 града се надигат в защита на Пирин

Природозащитници отново ще протестират тази вечер под наслов "Спасете Пирин! Спасете България!" в София и в още 9 други градове. В Банско ще има контрапротест.

Обратно в новината

Коментари - В 10 града се надигат в защита на Пирин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТОП НА КРИМИНАЛНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ С ОФШОРКИ И ПОД ЧАДЪРА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ВСЯКА ПАРТИЯ!

вместо да забогатеят банскалии и всички българи, забогатяват само шепата олигарси и слугите им. банскалии и всички нормални хора са просто обслужващ персонал, бъхтащи по 12 часа на ден за 500 лева.

които правят бизнес и получават парички от чужбина отново почвот с шантажите....този път обаче няма да им мине номера

ЦЕКО МИНЕВ ДА ПОДПИШЕ КОНЦЕСИОНЕН ДОГОВОР ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!

Защо толкова бързо скрихте статията? От Банско ли се обадиха или от кабинета на ББ? От чистата пиринска природа могат да се изкарат много повече пари отколкото от ски т.к. е уникален. Това което не се нрави на ББ, Валерката, Ангел и цеко е че не те ще вземат парите!!!

Защо някой не се поинтересува в каква пустош и каменоломна се превръща чудесното до скоро с.Арбанаси- В.Търновско?!Защо спят т.н. Зелени?

Искам да направя Пирин втори Слънчев Бряг! Там е море от бетон, искам тук да стане бетонна планина. Щото ще изкарам още 2-3 милиарда от комисионни. А след мен, ако ще и потоп.

Тези всичките са истински любители на Пирин. Особено тези от Варна и Русе.

Пирин е на цяла БЪЛГАРИЯ ,а не бащиния на шепа алчни сънародници.

Ма не е и бащиния на шепа алчни "зелени" дето не знаят де е Пирин. Я иди не протестите в Русе и питай някой от протестиращите колко пъти е ходил в Пирин и знае ли въобще къде е?

Защо? Тези, които не живеят във Варна да не би да не обичат морето? Пирин е на всички българи, както и Рила, Стара планина и всички планини в България, а също и цялата природа е наша. Трябва да си я пазим!

Нинова е виновна за протестите. Някак си е успяла да купи хора засега в 10 града на България. А те сигурно ще се опитат да разклатят и стабилното правителство? Нинова май е започнала да използва герберските номера за купуване на гласове? Или пък има нормални българи, които мислят с главите си, а не с джобовете. Пъстра, типично българска картинка. Само не ми стан ясно дали съм червен или герберастки трол?

с племенника на ТЖ! Защо имат такава власт? САМ СИ ОТГОВОРИ!

Трябва дасе срине тази престъпна централна власт!

АКО НЕ БЕШЕ ТЯ, БАНКАТА МУ ДА Е ФАЛИРАЛА ОТДАВНА !

Нали Каролев каза, че били стотина човека протестиращите и то политически обвързани. А сега ми кажи от всички 10 града ли хората които ще дойдат са политически обвързани. Ей на тия политически фигури всичко, което не им изнася е предизвикано от опозицията. Смешни са и трябва да разберат, че бизнес интересите им не са най - важното и, че в България живеят и други хора освен тях.

А да дойдат и да ги видим колко са де! Що ги броиш предварително?

Ела ти. За какво да идваме във вашето село, като изсечете гората?

И тук да попитам. Защо не се обсъжда реновирането на съществуващи лифтове на Витоша ? Нали не уж става дума за хотели ,а в центъра на фокуса е развитието на зимните спортове?

Ами то е ясно. Витоша няма лапачка, няма хотели и толкова ресторанти, няма продажба на апартаменти. Няма и интерес от олигарсите. А ако се пусне много софиянци ще ходят на Витоша и Банско ще закъса, а какво ще правят с имотите и парите дето са инвестирали.

Ами не става. Закона казва - никакви строежи!

В 10 града, които не са Банско

Tочно така от паметника на Алеко трябва да се тръгне и да покажем че сме против Ганьовците.Алеко е патрона на БГ туризма.

А Банско робите си натискат парцалите да не останат и без слугинските си заплати. Скоро няма д аим стигат за лекарства и алколох да си удавят мъкато по унищожения Пирин и славното банско минало.

Не ги упрейквай хорицата. Дайте по-добре да нправим добре и за тях и за нас. Да натирим кипърците и съм сигурен, че с два пъти по-евтини карти ще могат да се плащат два пъти по-големи заплати. От къде съм сигурен ли, ами от това, че австрийците успяват със същите цени на картите да плащат 7-8 пъти по-високи заплати, а си плащат и данъците.

Абе, видяхме как Каролев днес го хванаха по бели гащи и започна да обижда като ранено животно. То да имаш хотел в Банско си е за хвалба (макар и запориран). Само това, че лъга около минута не ми хареса. Истинския продажник лъже до дупка. Разочарован съм от Каролев. Със сигурност Цеко Минев също.

Ето пак, абколютна манипулация и подсъзнателно подсказване на търсени от теб дивиденти. Ами ако пиша с един пръст, среден?

Подковали са ги банскалии за контра протест. В началото когато Банско взе да се застроява бяха диви. Що бой отнесоха от мутрите докато ги опитомят и цивилизоват. Сега са примерни и играят според тоягата на Цеко.

Та като си толкова добре запознат, защо искаш да прецаках природата? По плочки ли ти се ходи там и в басейн ли искаш да се къпеш, а не в морето?

Някой да е чул позиция на Нинова по темата? То така може да твърдиш и, че Кауфланд стои зад протестите.

безумие е тоя протест. мрънкат, а дори не знаят за какво.

Знаят, знаят. Заповядай довечера да чуеш. Всички са поканени. Особено сноубордисти и скиори от София, които ги оставиха даже без един лифт на Витоша а цялата държава се тресе за да направи втори в Банско.

БСП МОЖЕ ДА СТОИ ЗАД "ПРОТЕСТА",НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СА ПРОТИВ 2РИ ЛИФТ ЗАЩОТО 90% ОТ ХОТЕЛИТЕ В БАНСКО СА ТЕХНИ И НА АВЕРИТЕ ИМ ОТ ДПС.

Зелените са новите комунисти. Нищо не може да се развива, за да не се пречи на природата. Пък за Слънчев бряг и тн. мълчаха.

лъжец и манипулатор. Слуга на олигарсите. Как не се насякохте, как не се набетонирахте?

Приятелю, ако скапем природата в Банско хората, които сега идват лятото и пълнят къщи за гости, хижи и заслони просто ще спрат да идват. Оставаме на едни скиори за по 2-3 месеца. И всичките ще са на ол инклузив в на Цеко хотелчетата. Цяло Банско ще се съсипе съвсем.

Защо не скачате за високите цени на тока и парното, представа си нямате колко дървета се изсичат за отопление, ама за това не ви се плаща. Нали така бе, екопротестърчета?

Нещо друго тъпо обвинение може ли да спретнеш? Явно става въпрос за мнооого пари, за теб колко трохички ще хвърлят?

Точно така! Оставете ме да си приватизирам и да си бетонирам на воля!

Каролев говори на "ти" и нарича водещия "Виктореее" а Генов говори на "вие" и се обръща с "г-н" Николаев. Отношението към опонента показва, кой е аргументиран и кой иска просто да замете разговора за да не се усети, че лъже. Личеше от километри просто. Жал ми е за банскалии, че са ги налазили тия мутри. Банско ще стане като Слънчака а разни чуждестранни гости ще ги ритат в главите както онзи норвежец, който срита камериерката и си замина. Горди банскалии ако си причинят това ще е много, много тъжно.

ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРОТЕСТЪР ГЕНОВ ПОНАТРУПА ОПИТ И ЛЕСНО МОЖЕ ДА ИЗКАРА НЕРВАКА КАРОЛЕВ ОТ РЕЛСИ С НАГЛО ВМЕТНАТИ ЛЪЖИ,НО В КРАЙНА СМЕТКА КАРОЛЕВ Е ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧЕН,ДОКАТО ГЕНОВ Я КАРА ОТ ПРОТЕСТ ДО ПРОТЕСТ(КОЕТО СЪЩО СИ Е ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС У НАС);)

В началото на "демокрацията" банскалии изгониха мутрите/отстреляха ги буквално/, но дойдоха икономическите мутри и ги смачката.

До кога една шепа професионални (платени) БОКЛУЧАЦИ ще тормозят цяла държава?

Добре бе , кой и защо им плаща на тия ? Така и не можете да кажете

Швейцарците от Кицбюел треперят от конкуренцията на жк. Банско и плащат ли плащат да провалят бетонирането на Пирин.

Народът се събужда. Този протест да прерастне в национален и да помете крадливото трето правителство на Боко Тъпото. Нека да проличи, че има гражданско общество в страната, а не льохмани, оставили Боко Тъпото да си развява дедовия върху тях за трети път.

ееех мечти комунделски! те сега дрогарят ленин ще стане, аврора ще гръмне, ще национализирате средствата за производство, и пей сърце! неща.стник см.отан

Тук става дума за поминъка на Банско, Разлог и Добринище, както и за удоволствието на десетки хиляди скиори!!! Какви правителства ти се мотаят в объркания от стимуланти мозък???

Ей много прост народ има в тази държава. Единият го преследват червени кошмари, другият милее за поминака на банскалии. Пирин не е на Банско и Разлог, нито на разните мутри/наричани по български инвеститори/ с хотели в региона, нито на офшорна фирма с безработен собственик, нито на тъпите ни и жалки депутати. Пирин е национално богатство и не може с дебилното решение на един дебилен премиер, да се решава съдбата му абсолютно безотговорно. Пирин неслучайно е един от 10-те обекта, защитени от Юнеско. Или тия от ООН /към които е ЮНЕСКО, защото сигурно и това не знаете,а свързвате Банско само с чалга и плюскане/, са големи тъпанари и не могат да казват на опростачените бъългари какво да правят с културното си и природно богатство? По вашата логика, дайте да пресушим част от Сребърна, за да има повече обработваема земя,или да изсечем защитените гори от ПП Централен Балкан защото пречат на развитието на туризма.

Темата с развитието на зимния туризъм опасно се измества в посока на това, че някой ще спечели. Ако я караме така ще почнем да забраняваме всякакви инвестиции, защото някой печелел. По принцип всеки , който инвестира го прави с цел печалба. Изключително съм притеснен, че вместо да се борим с това да има правила как е редно да се печели и да се отнасяме позитивно към успелите ние тръгваме в посока на това, че ДА ГУБИШ Е ПРАВИЛНО И САМО БЕДНИЯТ Е ДОБЪР. Съгласен съм, че трябва да опазваме природата, но не е възможно това да е самоцел.

Човеко, не може от всичко да се печели! А тук се говори за ЛАКОМИЯ и как да се отвори една вратичка и ЛАПАЧКАТА да стане законна.

ЮЛЕН е на загуба 20 милиона. Не са плащали данък печалба от 2012. Собственост е на офшорка с подставен кипърски учител за лице. Та кажи кой какво точно печели? Една шепа олигарси и офшорките им. Останалите бачкате като прислуга и се кефите на 600 лв. заплата 3 месеца в годината. Сечи, бетонирай, яж... Прост народ - слаба държава.

Аз протестирам защо Цеко Минетев не оправя съоръженията та Витоша и изкуствено се спира развитието на Витоша и карат народа да ходи в Банско

По принцип алтернативата на полудневно каране на Витоша за софиянците е Боровец а не Банско. Против скизоната на Витоша стачкуват същите, които стачкуват и против ски зоната на Банско.

ми щото софийските зелени не дават! съберете ги, од.авете ги в искъро, и всичко ще е наред!

А ти въобще ходил ли си в Иракли? Или само празни приказки, един чул и ми казал. Това е прекрасно място, идеално поддържано от къмпигуващите и за радост без бетон, 4-5 етажни сгради, басейни....

Докато не се надигне цяла България нищо няма да се промени защото мутрите и мутресите ще продължават да си действат НЕЗнаказано...След наглото им изказване ''само НИЕ можем да се свалим'' не се заблуждавайте че с отделни справедливи протести нещо ще ги стресне..

Ще протестирам защото капацитета на градчето ,пистите и планината отдавна е преизпълнен ,в Банско и планината не бива да се строи повече нищо ,нека да развиваме ски спорта на други места ,най -вече на Витоша ,но и в Рила ,Родопите и Стара планина ,Банско ли е единственото място ,че цялата държава с месеци се занимава с тази бетонна клоака и боклука Цеко.

ти що първо не изринеш собствените си лай.на, дето задръстват твоят град, пък сетне да напираш да оправяш банско? а тия тъ.пи банскалии що не си направят един референдум като ония в трън,и другите в генерал тошево, да си вземат решение което им оттърва на тях, и да си действат! мая манолова ще застане с голи гърди в тяхна подкрепа!

В Банско си сложете един бетонен саркофаг отгоре като в Чернобил. Виж Пирин е друго нещо. Пирин, моето неграмотниче, е НАЦИОНАЛЕН ПРИРОДЕН ПАРК! Прочети го пак. НАЦИОНАЛЕН! ПРИРОДЕН! ПАРК! Не е на мутрите в Банско или на прислужниците им. На всички българи!

щото кмета и общинският съвет са на дистанционно управление от Цеко Минев. Там референдум или няма да допуснат или ще го фалшифицират могъщо.

Заслепините от парите не си мерят приказките. Та Пирин на банскалии ли е????? И ако се чувскват стопани, трябва да го пазят. Дай по-кротко, че Пирин е голям и не е хапка за наколко лакоми гърла.

Каролев от къде има пари за хотел в Банско? Защо го канят по медиите, като той интерес и очевидно е пристрастен и в конфликт на интереси?

Туризмът открива нископлатени работни места. Жителите на Банско нищо няма да спечелят от проекта , свободни места за сервитьори и камериерки и сега има повече отколкото са жителите на Банско , търсят кадри от други места . Банскалии това го знаят, но собствениците и шефовете ги водят унизително под строй като крепстни селяни да защитават проекта и собственото си унизително бъдеще на бакшиши и обслужващ и почистващ персонал. Природата и достойнството обаче никой няма да ни върне.

тези дето продават бащините ниви, ливади и гори ще припечелят.

Тоя пък ще изпитва, по-долу другия ратай на Цеко плаши с бой, Каролев сутринта в студиято пищеше, нещо сте се поизнервили. Нещо няма да ви мине номера. Я елате довечера да ни изпитвате и да ни биете. Ама елате повече.

Аз не съм се подписвал под такова нещо. Искам лифт!

Ееее що не каза по-рано! Скоро и космодрум ще ти построя на Тодорка.

Десет града се надигат в защита на Пирин с по десет човека всеки. Всеки протестиращ получава малка кола, сандвич и 20 лева на ръка.

Опорните точки на пеевските парцали БЛИЗ и ПИГ.

И уточнението, че вчера с смс-и и платени автобуси са организирали контрапротеста на хора представящи се за банскалии. Добър опит, тролче:)

Хахахаах, това от старите ти познания от протестите срещу Орешарски ли е?

Абе, цялата държава се тресе заради втори лифт на Банско а София нито един не работи. Тук е 2 милионен град а Валери дума не обелва. Дали наистина не е просто да си построят хотелите а ние после пак да кесим по опашки да да купуваме карти по 60лв.

Е и за Витоша е същата история, много яки хотели могат да се дигнат. То като погледне човек къщите как се вият по пътя.....

понеже тука обвинявате че протестиращите срещу бетонирането на Пирин били платени. Много ми е интересно от кой са платени и кой има интерес да не се бетонира планината ?

Група вековни дървета ми пълнят сметката на Кайманите. А природата ме е наела на граждански договор, като подставено лице. Плащат ми в сякаква валута. Шума, клечки, камъчета, чисти езера и невероятни гледки.

И на мене като Песто ми се плаща в зелено, ама само пролетта и лятото. Сега траншовете поспряха малко.

Много са ти подвеждащи становищата. Като за начало, доста хора със знания са писали становища, но хора като теб лепват етикети, тези са платени, тези са тъпаци, тези са..... 100 човека може да са извадка, но каква, та и със знанията не си много добре, ако не ти е целта манипулация. Та както казваш Цецо, Стойко и шайка имат ли проект, освен едно листче с две линийки????

Лавината тръгва от малкото камъче и помита всичко. Не пита кой мутра, кой олигарх, бетон, бунища, боклуци...

Преди да излизат на протести първо да докажат че изобщо имат нещо общо с екологията. В колко акции по други поводи са участвали, колко дръвчета са посадили, колко екосбирки са организирали. Докажете че сте еколози.

Сашкоооо, я ти докажи че нямаш интереси/финансови/, пък тогава да пишеш??? То е същото май

Аз срещу нищо не протестирам. За непротест още никой не е плащал. Но ако се развият зимните курорти може би и аз ще имам работа през зимата там защото работя в туризма. Упрекваш ме че искам да работя?

Саше, безразборното садене на фиданки не е съвсем еко-съобразно. Поне така пише в дебелите книги.

Майко, тоя с пискливия гласец колко е неприятен.

Абе, Каролев не беше ли един дето краде телефони? Как така има хотел в Банско?

Боко и шайката му си подписаха оставките. Кой знае колко пари са прибрали от Цеко и Дебелия щом са готови да жертват още 2 години мандат. Смятайте пък Цеко и Дебелия колко милиарда чакат да отнесат към офшорките си! От там си правете сметкакта как ще бъде оглозгана Пирин планина, за да натъпче стомасите на тези алчни изроди.

НЕЩО ПАК СЕ РАЗФАНТАЗИРАХТЕ ЧЕРВЕНДАЛЧЕТА.КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ АКО ДОВЕЧЕРА ХОРАТА ДЕТ СА ВИСЕЛИ С ЧАСОВЕ НА ЛИФТА В БАНСКО РЕШАТ И ИЗЛЯЗАТ ДА ВИ НАТРОШАТ КАНЧЕТАТА????;)

Ауууу разтреперих се. Нещо сте нервни, мутрички и блюдолизци на мутричките. Теб ще те разнасям като пръскачка из лозе. Форумната мутра-биячка. Яла яла!

Ауууу, нещо нервно и политически го раздаваш? Нещо пак червените ти пречат, що тъй бе, не можеш кинти ли да гепиш безнаказано?

Някой да ги е накарал насила да висят на опашка! Като не им се чака, да не ходят там!

а, значи не били само на жълтите павета... една опорка по-малко.

Банско е презастрояването. Добре. София също. Еколозите да си сринат апартаментите и да засадят гора.

Сами ще си ги бутате и ще садите. И мизерните си заплати за лекарства ще давате, а децата ви ще са потомствени слуги на потомствените мутри.

Надявам се държавата да демонстрира твърдост и да не се поддава на натиска на шепа платени псевдоеколози. Националните ни интереси трябва да са определящи при вземане на решения, а не уличният натиск.

само ти си безплатен и само ти си българин. Я си люсни една кофа с бетон отгоре.

на загоряло мляко!