Бунт в Приморско: Окупирахте земите на хората

Жители на Приморско блокираха пътя Бургас – Царево. Протестът им е срещу проекти за заповеди на екоминистерството за развитието на защитена зона “Ропотамо“.

Обратно в новината

Коментари - Бунт в Приморско: Окупирахте земите на хората | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Местния, слушай сега. Когато стане 10 юли, не юни, и хотелчето ти е още празно, а в ресторанта никой не влиза, запомни едно: С аверите сме в Гърция, джиткаме по цял ден в готини заливчета с готини пички, а вечер разпиваме в таверната и сичко е шес. Нема ме гледат на напреки, ами си късат шортите и се молят утре пак да сме там.

уууу.... ЗЕЛЕНИ БОКЛУЦИ....

То колкото и хотели да настроите в Приморско, мили собственици, там вече няма достатъчно плаж да си опънеш хавлията на него.... И така е и в Несебър, и в Слънчев бряг и навсякъде по "безкрайната" ни 200-километрова плажна ивица...

И квооо, резнаха Ви за хотелчета, мотелчета и ресторантчета, от които само да лапкате, а да не пращате данъци, а?

Сетили се да сложат чадър след дъжд!

После ще ривете че сте наводнени от 2 капки дъжд

Тъй като съм в Приморско случайно, т.н бунт е от 20-30 човека, но това е друга тема. 1. Оправете си това което имате, оправете си и изчистете града, плажа. Не сте готови ,а е 28 май. Гърците са измели , Испанците още на 15 април измиха и изчистиха. С багери на плажа туризъм не се прави, ако щете и на средата на Ропотамо да постройте хотел и там ще освините както навсякъде. Не се научихте, че трябва чистота и обслужване на ниво...И си изчистете гадните тоалетни по-заведенията и с музиката не се надвиквайте, че ще изгоните и тези който все още идват.....

Ако някой си пада по селско-чалгарския туризъм да заповада на родното Черноморие. Положението откъм обслужване и всичко останало е същото!!!

Благословен да е денят когато паднаха визите ,още от татово време нашето море си беше мръсно скъпо ,цакаха ни с топла бира и обслужване тип балкантурист ,сега е още по-мръсно ,бетонирано и пак разни мутри ни цакат с чадъри ,шезлонги и цени за пет звезди ,да ама не ,сега от 10 години насам паля колата и съм в Гърция два пъти по близо ,и който е ходил знае какъв рай са моретата там ,тук ще останат скоро само пияните англичани и някой заблуден украинец,защото и руснаците ги няма вече.

Скъпи Граждани от Приморско и региона - седнете на по рибка с бира и решете - промишлена зона ли и скате или туризъм. И двете никъде ги няма по Света. Та ако искате промишленост много лесно господата развиващи се китайци ще ви глътнат като пилешко в сладко-кисел сос, от което вие ще усетите само киселото на соса. Тогава ще видите какво е промишленост по китайски. Аман от празни тикви, видяли малко пари от продадените си ниви.

Ами те са решили бе - не четеш ли? не си дават земите на "еколозите", които си строят хотели по дюните на Аркутино, примерно!!!!!!!!

Шибаняците византийски протестират, да не би евентуално да се забрани строителството във вече регулираните им кърове, незнайно по кои закони, и да станат безинтересни за някакви си евентуални, съществуващи само в кухите им алчни тикви, инвеститори. Сега, като не е забранено строителството що не строят? Защото ги мързи та ги боли и са праснали цена от сто евро и нагоре на квадрат за кър, който и те самите са виждали най-много веднъж в живота си и искат като продадът един декар да отлетят в космоса и да не барнат работа два живота. А за тях работата е нещо наистина много страшно. Тия там са толкова прости и алчни и се увличат до такава степен, че слагат цени повисоки от къде къде по-уредени държави.

в София гледам деца на чужденци ,а и отделно познавам доста ,които живеят в София и само иска да кажа на всички желаещи да инвестират в строежи на хотели --- нито едно ,НИТО ЕДНО !!! семейство чужденци ,а те са с по 3 и повече деца , което познавам , не е ,НЕ Е !!! почивало на българското черноморие !!!!! ходят в гърция ,турция ,италия ,но не и тук !!!

аз пък гледам много чужденци с децата си живеят в Приморско и НИКОЙ, НИКОЙ НИКОЙ от тях не иска да отиде в софия :)

вие говорите за руснаци може би ? оооо ,ТЕ НЕ са чужденци !!! аз работя за французи ,канадци ... те не стъпват лятото на черноморието .някой ден, все пак ще попитам ,,защо ,,не почиват на нашето море.по отношение на 2рата част от вашия коментар --- цяла България си изхвърли ,,боклука ,,в София и за съжаление тук вече не става за живеене ,много ясно че в малките градчета ще е по-спокойно и чисто .

Днес се зарадвах, че огромното мнозинство сме на едно мнение, което се случва много рядко напоследък из форумите.

Бе няма ли някаква възможнаст да се бетонира цялото море - пясък, дюни, дървета, вода и т.н.. Така на очакваните руски туристи ще им по-напреко.

и какав им проекта за развитие на региона: бетон а после продаван на троина цена на руската мафия. мерси

Където е стъпил крадлив софиянец трева не никне!

Крадливите софианци дойдоха в столицата от далеко и говорят меко!

За какъв още туризъм плачат в това Приморско? Не разбраха ли че цялото черноморие е тотално ос..... Скоро ще събарят хотели и бардаци, те плачат за още.

В Приморско е пълно с алчни селядури. Настроили са си къщите една върху друга, а отдолу задължително е озвучено от механичка с просташка музичка. По- грозно място на нашето Черноморие трудо ще откриете

Китен води с няколко обиколки. Там е още по-страшно.

по-голямата част от хората живеещи в бг са абсолютни боклуци, които се интересуват само от това какво ще обядват и вечерят. нема как да се трогна от мрънкането на такива индивиди.

ВИЕ БУЛГАРИСТАНЦИ, АКО ЩЕТЕ ИДВАЙТЕ НА ПРИМОРСКО. ТЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ И ДАЖЕ КЪЩИ ЩЕ СИ ПОСТРИЯТ. ВИЕ БЯГАЙТЕ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ.

забрави да кажеш и гяур.... така ще изглеждаш още по - ..... глупав

Ще дойдат, когато цъфнат налъмите! Ти руснаците за толкова загубени ли ги имаш, че да се мъчат да са туристи в тая клоака Приморско ...

Ко ривеш? Ние отдавна не идваме! Има все още 2-3 места, където ходим по нашето черноморие, но скоро и там ще спрем, като гледам . . . Ако ми до липсва много - ще си бетонирам ливадата пред къщата и ще си сложа 4-5 шезлонга . . .

и заради руснаците, които ги задоволяват кибритени кутийки в бетонни сгради да си съсипем природата. алчни и ненаситни бизнесмени...

Да бе,и след като построят къщи ще почнат и да ви е..т

Прави сте, хора да протестирате, ама за бетоните дето ги полагате не сте прави. Може да се намери компромисно решение.

Например малки по на2-3 етажа сгради. Много зеленина, чисти плажове, КАНАЛИЗАЦИЯ................ и добро отношение.

От къде накъде ще ми казват на собствената си земя какво ще строя.Ако искам лозе ще си направя ако искам къща ако искам ще я направя джунгла.Ако искам ще я оградя с два реда бодлива тел.Който иска да ходи на туризам да ходи дето му харесва аз в земята си туристи не искам

Кавалите си продадоха из провинцията земите на руснаци и турци купиха си по един джип и сега искат да ми казват кво да правя с земята си до морето щото видите ли искали да ходят на море .Амчи стойти си у дома ве

Кой ли иска да ходи на скапаното ти бетонирано море??? Морето не е твоя собственост, а държавна и ще стане такова, че няма да привлича никого. Теб ходи ли те в квартал Тракия ( Пловдив) или в Дружба ( Русе) , Владиславово ( Варна) или Люлин (София ) например? Това са квартали грозилища, едни от многото в БГ. И морето ли искаш да заприлича на тях???

брегова ивица и поречие на реки са изключителна държавна собственост. ако дейнст в съседни ня тях имоти ги застрашават, собствениците трябва да бъдат санкционирани. ако застришиш изключителна държавна собственост би трябвало да те тикнат в затвора.

Ако земята ти е земеделска - прави си лозе или джунгла, ако искаш да строиш обаче хотел или къща това подлежи на регулация от държавата.

Строители ми мамини, що не се...

За пари и майка си ще продадат.

Аз пък искам да бетонират цялото море. Да стане като Китайската стена. Няма само китайците да си имат стена я?!

Шилo

Те се притеснявали, че строителството ще бъде забранено?!?!? Че какво още ще строите бе, собственици??? Не виждате ли какво става по морето, не виждате ли, че все повече хотели не отварят за сезона? Не разбрахте ли, че вече има много по-хубави и по-евтини места, където човек може с кеф да си изхарчи парите?

Да де, но точно те не можаха да построят и сега и те искат.

Приморско от години е презастроен и мръсен чалгаджийски курорт. Така че не разбирам тия протестриащи за какво развитие на на общината дрънкат. Единственото правилно развитие за тях е да им се бутнат незаконните постройки, да им се забрани да строят поне още 20 години и да се спре свирещата чалга в целия град. Отделно господа хотелиарите и ресторантьорите да почнат ежедневно да чистят и плажа и улиците на Приморско.

За чалгата не си прав. Общо-взето напоследък, там джангър няма. Чалгата е по-скоро изключение. С другото съм съгласен.

Има джангър и още как ... миналата година служебно прекарах два уикенда там. Първият път спах в хотел, който гледаше към нещо като гробище - уж вече бивше ... Вторият път спах в едно малко хотелче до което цял ден дънеше радио от някакъв аква парк, а вечер се чуваше ехо от някаква голяма кръчма, в която пели Драгана и ИВана ... ноу комент просто. Отделно улицата беше пълна със сергии на които мургави граждани продаваха парцали ... единият ден се освободих и отидох на плаж и там не можах да дремна, защото дънеше музика ... Искам да видя кой е авторът на стартегията за развитие на туризма на община Приморско да пратя много поздрави на майка му.

Значи всички искаме да спре презастрояването на малката ни крайбрежна ивица, НОООООО да не ни пречат да си строим каквото и колко си искаме? Така е и за лифтовете по планините - 500 организации реват за 200 дървета, но ни един не прави проблем, че се изсичат незаконно на ден по 5000 дървета в различни частни на страната!

А бяха хубави гори................. Носеха прохлада лятос, спираха ветровете зиме.....

Нека да публикуват списък на собствениците на имоти в тези райони и ще разберете за какво става дума. Нали си спомняте скандала с раздаването на земи на социално слаби съдии и прокурори от бившия кмет на Приморско.

"Голяма част от протестиращите имат частни имоти, които попадат в защитените зони. Те се притесняват, че строителството там ще бъде забранено." Значи дядо му е имал лозе или ливада, обаче селянина сега иска хотел да строи! С умиление си спомням Созопол през 1958 г. Тогава бях там на лагер. Всичко на юг от града беше дюни и лозя. Райският залив наистина беше Райски! През лозята и дюните (пътят още го нямаше) ни заведоха до Каваците, което тогава беше местност, а не къмпинг. Сега като минавам оттам, ... не ми се говори.

Ами приятелю нали има частна собственост . Нали затова се върнаха земите. Това че дядо му е имал лозе защо той да няма хотел а ? Чия е земята ? Няма само Цеца Секса и другите олигарси да имат хотели..... Това е капитализмът и демокрацията. Не си мислете че само тук е така Испания и мнго други меса са също така преустроени.

На картинката е бившата резиденция на Тато - резервата "Перла"... А тези, дето сме родени и израсли по тези места, си спомняме още онези времена, когато резиденцията я нямаше и там се ходеше на палатка;о) За много хора, които са ходили там по наше време, това е почти единственото останало неос.ано със строежи , с извинение, местенце на юг. Горичката, непосредствено зад плажа , го прави още по-приятно, а няколкото по-малки заливчета наоколо са предпочитани за любителите на мидите и удоволствието сам да се гмурнеш, да си ги извадиш и метнеш на тенекията;о) с бира, разбира се... Е, комарите пируват с теб, но удоволствието иначе е несравнимо... Ето, това сега искат да бетонират "собствениците" на земи там! Майната ви от сърце!

Не преставам да се удивлявам, колко нищо не струваме като нация. Един срещу всички, всички срещу един. Всеки гледа да облажи само себе си и да мине възможно най-тънко. Всеки се е затворил добровлно в своята си клетка и не го интересува какво се случва навън. Винаги се сещам как работи един мравуняк и какво се случва с мравките, които останат сами.

Явно руските купувачи на имоти са неудържими !

Тези дето чакаха да продадат за милиони, а не за хиляди земите си, просто почакаха малко повече.

Ало " собствениците " , тази природа не е ваша а на Земята ! Дадена ви е на заем да я пазите !

я някой от вътрешността на страната да каже (или да си спомни) кога за последен път е ходил на "нашето" черноморие и не се е разболял на 2-ия ден ?! Обръщение към хотелиерите по морето: Ще има да сънувате български туристи!

Ще ги спасят чуждестранните, които не знаят, в какво състояние е Черноморието. Пък и има "прекрасни" рекламни материали, тъй че ще заприиждат и ще пълнят хотели.

Най-често от разтройство- поради "чистите" манджи и още по "чистата" морска вода, обилно наторявана :-(

както казваше един приятел: Сутринта се "изтропам" в хотел, след обяд го срещам в морето....

Аз. Обаче спазвам няколко прости правила: 1.Никаква вода от чешмата, пие се само бутилирана минерална вода; 2.Никакви пресни салати в заведение - не знаеш кой, как и дали изобщо е мил зеленчуците. Ако ти се яде свежа салата - от магазина, измиваш си я и ядеш с кеф. 3.Основно ядене - само неща, минали през огън, за предпочитане без храна от кайма. Без яйца също. 4.Ако все пак амебата те гепи, вечерта пиеш бързо 3 по 100 мастика, задължително на гладно и веднага си лягаш. Без пиене на вода, дори и минерална. Сутринта си кукуряк.

Не мога да разбера защо се пенявите тук ,нека строят и правят каквото си искат ,ей къде ви са Гърция и Турция ,прекрасни топли морета ,хиляди /а не 200/километра фантастични плажове ,хубава храна ,чистота ,спокойствие и по-ниски от при нас цени,стига сме пълнили гушите на мутрите и чалгарите ,не съм мазохист да влизам в това мръсно черно море.

искате по-скоро да кажете мръсно кафяво море, нали?

Primorsko be6e selo i selo si ostana. Samo s edna pazlika - betonirano, s razbiti ulici i uni6tojeni okolnosti. Stamopulu e primer. Ostana Perla - uni6tojete i neia, ta da se svap6i!

Приморско беше прекрасно място за почивка с хубави плажове преди 1989. После дойде "демокрацията" и там стана чалга бетонирана лудница

25 години бягах от бетона на Златни пясъци и Слънчев бряг - почивах на юг от Созопол, от 10 години бягам на юг от река Резовска. Бетонирайте си дворовете, нивите, плажа и морското дъно - МАЛОУМНИЦИ

СХЕМАТА е друга, баце. Сега се вкарват имотчета като къщата на бай иван пенсионера в "защитена зона", гонят го оттам. след 5 години приемат друг закон и правят "изключение" за съвестни и солидни граждани като Данчо Ментата и им разрешават да строят. Само че не къщички, а хотели.

Тея смръдливи рибари, които се налапаха от нищо въобще не ги жалим. Отдавана не стъпвам по българското черноморие.

Протеста е неоснователе и напълно абсурден. До колкото разбирал няколко стотин собственика на земя протестират срещу това да им се отнеме правото на строеж.Така е в нормалните държави, това ,което е предвидено за парк е парк,а те нащите маймуни мръсни,колко са долни пристанище да строят и индустрялна зона. Да живее природата долу бетоновчици.На ли разбирате бетоно-овчици

Един пример ще дам как НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ туризъм: Това е Приморско: отивам нарочно дотам, разгледам светилището Беглик таш (искат ти 2 лв за вход, ама пътя дотам е черен 2км, ако не те спрат на бариерата още и да ходиш из прахоляка!). Спираме да хапнем в града в една пицария, наглите местни от ОБЩИНА Приморско те издебват докато си си оставил колата (която естествено не е с бургаска регистрация) и ти я вдигат с паяк (39 лв удоволствието)!Ама защо, къде има знаци, къде няма, нямат синя зона, нямат табелки за паркирането- искат и те ПАРИ да правят от жертвите- туристи! Така ли?!Аз им го казах: от година на година балъците ще намаляват, всички ще са в Гърция/Турция. Сбогом Приморско!

Те за това бавят една магистрала, пък другите ги откриват по два пъти. Щото по нашето черноморие ще останат само краставите кучета. И АЗ НЕ ВИ ИСКАМ КУРортите!

Стоварете им на тези нещастници няколко мутри с пари, да налеят бетон и асфалт навсякъде, барем се налапат...

Ми сейте картофи бе! Вижте самоковци и море нямат а колко пара изкараха някои...

Как така се сдобиха с тези земи по плажовете и в резерватите близо до плажа? Преди 1944 година не е имало туризъм,а селско стопанство,а тези земи толкова близо до плажа и в резервати не стават за селско стопанство.

..Не се чуди ..."доказаха" ,че прадядовците им са си пасли стадата овце по....пясъка...

...а може би, истината е някъде по средата, достатъчно е да има балнс между бизнеса и екологията, но за това се изисква мисъл или както се казва: "връзка с главния мозък"...

Писнало ми е от бетонния ви туризъм. Не че тоя район прилича вече на нещо като природа и кракът ми някога ще стъпи там. Като имате земи садете домати и се изхранвайте от земеделие!

Ама много тъпи. Затова не стъпвам вече там.

И аз от години вече не ходя на БГ-черноморието !!!Още стройте само бетон !!!

Бих се радвал да имам 5 декара в резерват. Нямам нужда да строя там хотел или къща. Едно бунгало ми стига или поне равно място под дебела сянка за палатката.

Проблемът е, че и това няма да ти разрешат! ...а, не дай си боже - пръднеш - веднага ще те глобят...;-)

Жителите на Приморско вместо да се бунтуват, трябва да се радват! Хората, туристите вече не искат БЕТОН, не търсят БЕТОН, БЕТОНИРАНИТЕ райони се избягват! БЕТОН-а храни до едно време, след това ти се връща с лихвите!