Обама е най-скъпо платеният президент, Путин - 9-ти

Най-висока заплата сред президентите взема Барак Обама - 400 хил. долара. Руският президент Путин е едва на 9-то място със 136 000 долара.

Обратно в новината

Коментари - Обама е най-скъпо платеният президент, Путин - 9-ти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ПУТИН БОЛИ ВИ ВСИЧКО

Стана тя един пенсионер военен с чисто представителни функции Ще бъде държавна доилка 5 год. 9000 е само старта, ха ха радвайте се плебеи на новото си бижу.

1. А до сега как беше със посмешището ??? === 2.Казаното в инф материала прави чест и на Путин и на Трумп

Към автора на дописката: висша форма на финансова и журналистическа неграмотност е да посочвате за всички чужди президенти годишната заплата, а за нашия - месечната.

И ЗАЩО ЗА НЕГО Е 1,6% ?

Я публикувайте колко е броя на хрантутниците от Независимата Съдебна Власт и техните заплати и бонуси. Тогава гледайте на другите в канчето .!.

така че няма стаж по специалността. Не вземете ли мерки за редуциране на държавните разходи, започвайки от заплатите на депутати, министри и магистрати, тласкате страната към революция. На хората им писна вечно да дундуркат някакви хитреци, които на всичките си доходи от нашите пари си измислиха закон за държавните служители,според който не носят отговорност за лоши управленски решения. Или си променете закона, или заплати по 1 лев. Третото е яйца с черупките пред Парламента и домати по лицето.

Уж статията е за заплатите на световните лидери, а 90% от нея описва доходаите на "безсрамника" Путин, който управлява най-голямата по територия държава в света. Ейй, тоз Путин брей! Лягате и ставате с неговото име.

хората няма кво да ядът, те мильони шми зимат...

ypoge, cnpu ga nuшeш

И какво са 400к $ за Америка? СЕО -то на Уолт Дисни е изкарал 500 милиона тази година...но, въпреки това след 20 години никой няма да помни името му( на СЕО-то), докато това на Меркел и Обама ще се помни мнооого дълго време, с добро или лошо Същото но в нашите БГ мащаби важи и за Президента ни- 10к лева не са сума за хвалене , не са и малко разбира се за нашият стандарт Да, за човека на 400лева заплата тази сума е космическа, то не случайно хората са казали сиромах човек жив дявол - като в случая не е в добрият смисъл на думата дявол( сиреч хитър), то ако беше хитър нямаше да е на 400 лева

Що бе? Полагал е извънреден труд, ли?

футболистите над 10 милиона и каква световна отговорност носят? БЕЗ ЗАВИСТ! Кой за каквото е учил!

Е нормално е...Обонго да си пълни джобовете, и то за сметка на данъкоплатеца!! Кой го е еня в говедарника, за обикновените хора!! Важното е да се краде там! и да се краде в трилиони долари!!!

Mеркел взима 2 пати повече годишно от един мениджер в германия ,а нашия пучлö 4 пати повече

И Меркел и Обама и Оланд взимат горе-долу две лекарски заплати...

леваче, заплатата и е много по малко от многото манаджери и банкери. Така че първо разпитай и чак после.......

Оланд и Меркел правят отчисления за социално осгуряване. В БГ това са чисто получени пари, които са обложени със смешните 10% ДОД. Значи Радев ще получава не по-малко 75,000 евро годишно ЧИСТИ ПАРИ. Без да внася и една стотинка здравни или социални осигуровки, които богопомазаните държавни служители в България не плащат.

Не е ли 48'000 ?

"9285 лева заплата ..... върху сумите обаче се начислява и добавка за прослужено време. За президента тя е 1,6% за всяка година трудов стаж. " 35 години стаж = 56% надбавка. 9285*12/1.95583=56,968.-€ Като добавим 56% за прослужено време и извадим 10% ДОД става близо 80,000€ годишно....

Путин взема страшно много спрямо средната заплата в Русия - 300 долара

Завалийката. Добре че има 1.5 % участие в Газпром ( 200 млрд ) та барем да си плати кафетата и сиренето.

Не си прав - средната заплата в Русия е над 600 евро бруто и около 500 евро нето. Малко по конструктивно и реално коментиране би било от полза на всички...иначе само езиците си чешете...

хайде сега и радев да вземе пример и да се откаже от президентската си заплата. генералската пенсия със сигурност ще му е предостатъчна, особено след като взе 70 000 лева накуп за пенсионирането си.

Имайте предвид, че споменатите държавни глави вършат много работа и имат големи правомощия, докато нашият президент има съвсем ограничени представителни функции.

Нашия президент е нищо повече от петия крак на слона в цирка. Така и не разбирам защо точно за тази поция, от която абсолютно нищо не зависи, трябва да се провеждат преки мажоритарни избори. Далеч по-важен в България е постът на министър-председател. Това можеше да е пряко избирана личност.

Вовката милият, чак девети. Да го ожали човек. Той сигурно работи само за 'Родину' и нарочно си е наложил по ниско заплащане, за да има за гордия и велик руски народ.

В някои страни без президенти все пак можеха да сложат заплатите на съответния първи, арабските най-вече.

Трябваше и заплатата на Кристалина Георгиева!

Статията е Направо Смешна. ------------ Поне 10 бона взема месечно един Главен Счетоводител на голяма фирма с фаца на корпорация в България. А да не говоря за редовите IT спецове, които правят базите данни на Майкрософт системи - /като Пример/, като "ниви" за собствено ползване...

САЩ икономика N 1 , а Русия N 8

Глупости, Русия дели 12-13 място с Австралия и е след Южна Корея. САЩ имат 18 трилиона $ БВП, а Русия 1.26 трилиона $. Къде е Киро на кирия?

В Президенството ,ако е само Президента и вицето му ,добре ще е.А то една голяма кохорта от съветници ,чиновници и други ивсички те добре заплатени в институция от която почти нищо не зависи

Това сравнение е заблуждаващо. Не е вярно, че американският президент взема най-висока заплата между президентите в целия свят. Авторът просто е сравнил президентите на държавите, които знае :-)))

Ами така е-Путин работи за Родината, а Обама-за пари

Странно. Когато президентската заплата беше 3000 лв, работехме здраво двама човека в нашата малка фирма и почти докарвахме такъв фирмен приход. Сега, 7-8 години по-късно, президенстката заплата е 6000-9000 лв. според заслугите. Ние още по-здраво работим, няма почивка, няма отпуск, често и нощем се налага. Живи сме, но полуинвалиди вече. :) А приходите са още по-ниски от онази далечна 2009-та. Правителството и президентът да си вземат бележка и да изравнят разликата, както се полага. Разбира се в наша полза, не в техен ущърб.

Не си честен в сравнението. 2007-2009 са едни от най-силните години в икономическо отношение в целия свят. Някои теории на конспирацията дори твърдят, че нещата дотолкова са потръгнали, че различните елити по света са се почувствали застрашени за хегемонията и са предизвикали Световната Икономическа Криза. И ти сравняваш тези години със сегашното положение - 5-6 години, през които в държавата само се завзимаха бизнеси, разпределяха се фондове и се завладяваха територии и канали. Не е честно да ги сравняваш двата период.

И обратното - колкото по-ниско платен е, толкова е по-корумпиран, колкото по-високо е официалното заплащане, толкова по-малко е корумпиран. Не че и Обама не е гушил, то е ясно, но е по-малка степен.

Ако работи няма нищо лошо в това да взема голяма заплата и ако не е корумпиран. Но да си президента като Плевнята- да си сключил неизгодни договори, за да те изберат за президент и след това редовно да предаваш интересите на държавата и народа си за някакви смешни суми в сравнение с богатството на народа си, това вече е истинско престъпление. И нищо няма да се промени докато не вземат да се разследват и конфискуват имуществото на крадците на България, а те са много повече от тези в Румъния- Костов, Борисов, Станишев, Цветанов, целия управленски и парламентарен "елит".... и безчет още други дупецелуващи, на които не зная имената... каквито боклуци сме били през социализма/ най-много комунисти на глава от населението/ в целия Варшавски договор... представете си какво стадо от мърши ни управляват, защото нямаше революция, а "мирен" преход иницииран от всички "дисиденти", а всъщност те всички бяха бивши доносници и комунисти..... нямам думи да изразя погнусата си, че все още тези управляват България и грабят в несвяст макар и уж нарастващата ни икономика... леле, какво грабене пада значи!!!

"...Доналд Тръмп ще се откаже да получава 400-те хил. долара годишна заплата, полагаща се на Президента на САЩ. Човекът, чието лично богатство е оценено от Форбес в началото на октомври на 3.7млрд. долара заяви, че ще получава символично само един долар, зa което го задължава законът...", писа вчера Льо Монд в статия озаглавена "Това, което трябва да запомним от първото интервю на президента Тръмп ("Ce quil faut retenir de la première interview du président Trump", Le Monde, Mis à jour le 14.11.2016 à 08h26).

Що не повдигнаха въпроса по времето на Плевналиев дираджиите...чак сега се сетиха...

Държавният глава в държави като България взема заплата и добавки към заплатата , които са по-големи от нея. Така ще разберете как може официалната заплата на шеф на държавната БНБ да е значително по-голяма от тази на главата ни.

да ги дари на ламбо деянов и народа

Нашите дупетати и президент вземат много пари за нашия стандарт! Освен това не очаквам в нашата история да има президент, който да се откаже от заплатата си. А от изредените в статията президенти най-скромен е Путин, защото е написано само официалното му заплащане. Ако се сметне и неофициалното, ще се окаже, че получава заплатата на 5 американски президента.

то аз взимам повече от путин , но не мога дори да си позволя да си купя апартамент в New York

Ники дудука се насира от кеф в Брюксел!!!

Имайки впредвид че, заплатата на нашият президент е колкото 2 депутатски заплати, не мисля че е голяма, но определено им е много голяма заплата на депутатите

ПРЕДЛАГАМ ПАРЛАМЕНТА ДА БЪДЕ ОТ 501 ДЕПУТАТА С БРУТНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА на депутат ОТ 1500 лева.БЕЗ ДЪРЖАВНА КВАРТИРА И СЛУЖЕБЕН ТРАНСПОРТ.

Също така нелицеприятен коментар. МАЛКО СА! Държавен глава на европейска държава с територия по-голяма от Гърция или Дания, /Или 40-на Люксенбурга събани един до друг/ трябва да взема повече 2-3 хил. долара!Брой на население не коментирам, освен че е почти същия и ако кажем, че половината са си българи.....Ще се сетите за баба си и пенсията и от 123,45 лева? Да, ама баба Ви не е Държавен глава. Друг е въпросът, че пенсията на баба Ви е малка, за мое съжаление.Пари няма! Знае се от всички, поне от 50 год. , вероятно повече... Но, защо 1.6 %, като за обикновените е 0.6% на започната година, в случай че е по специалността или подобна? Това е преценка на работодателя по КТ?! И колко години, новият ни Президент е работил "подобна специалност" ? Не го обичам, но не го мразя. Нов ми е. Искам да го погледам. Въпросът е принципен, защото се гази освен през справдилвостта , то и през Закона, лош или добър.. /Вярно, че е най-газеното нещо в Родината ни. Следват малки деца по зебри.Свикнали сме, но боли/ Както се полу-казва в класиката- Търси свободата, Санчо, но и парите за нея..... Малко са :)

пак наи-много излъга путин.

Ама на руския генерал ние ли ще му плащаме заплатата?!! Защо не му я покрият от русия?!!

Я трай, заплатата му я плащам АЗ!! Русия плаща на мен, и аз решавам на кой колко!

Да бе да..ха.ха затова целия род Путини живеят като руски аристократи..ха.ха Затова ли Путин има милиарди заработил ги с честен социалистически труд..ха.ха

ама вие съмнявате ли се в това другарю Щерев?!!

Браво на Тръмп че се е отказал от заплатата си! Обама не само че взима най-голямата заплата, ами и най-много пътува и играе голф! Обама е като невидял направо - от аванта няма да се откаже!

Не искам да хейтвам ама питам . В новината пише че Радев ще взима 1,6% за всяка година стаж върху основната заплата .Питам защото според Кодекса на Труда са 0,6% и се дават ако работиш на същата позиция след смяна на работното място .Ако е вярно това означава че има различни Закони за Работници и Политици .

0,6 е минималната ставка. По усмотрение а ръководството процента варира. Аз един като университетски преподавател взимам по 1 процент отгоре - цели 50 лева!

Бахт*и и нахалника тоя Тръмп! Има 10 милиарда, за какво му е тоя долар?

някои футболисти ги вземат на седмица :(

Излиза, че на нашия президент заплатата е огромна в сравнение с тези на колегите му начело на великите сили. Нашият взима 60 000 долара годишно (4 пъти по-малко от Меркел, 2 пъти по-малко от Путин), но България и като население, и като територия, и като икономика изобщо не може да се сравнява с тези държави.

този аргумент работи до някъде, защото има неща които всяка държава трябва да прави, независимо от размера си.

По долу Петров намеква за доходите на Путин. Според мен, след като управлява държавата, която е по-богата от целия останал свят и успява да я опази от крадливите ръчички, доходите на останалите държавни глави трябва да са като доходи на квартални бакали в сравнение с неговите. Нали така? При Обама външния дълг на Щатите надхвърли 20 трилиона вече, с вътрешния заедно ги оценяват на около 210 трилиона, а получава най-високата заплата? Дали я заслужава? Тръмп го е срам да я взема и се отказа. Дали е случайно? Не е, той не е случаен човек. Дано най-сетне щатите да са случили на президент.

са неговите и на приятелчетата му! Ами огледай се кои са най-богатите в Русия - случайно все са му приятели от едно време и почти всички от Питер. Един му носил куфарчетата в Питер - сега шеф на Газпром, друг го учил на карате в детството - сега заедно с брат си и децата милиардери, съседите му по вили (кръгът "Озеро") - всичките все олигарси!?!

Най-голямото богатство на една държава не е това, което е закопано под земята, а това, което е между ушите на гражданите ѝ, и това, което представлява като икономика (което е следствие на предното). Така че наистина някои хора получават прекалено много. На Обама заплатата от 400к$ са по-малко от дохода на един добър лекар в Америка! А какво получават добрите лекари в България или Русия?! Впрочем, заплата на Меркел също не е по-висока от тази на добър лекар в Германия....

амче той дудук барека зима повече от шмеркел ве ...30 иляди на месец пу 12 ти пръй мата

АМА НАЛИ ФИНАСОВИЯ МИНИСТЪР ДЯНКОВ ПРЕМАХНА КЛАСОВЕТЕ ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ...????ЗА НЯКОЙ МОЖЕ ЗА ДРУГИ НЕ.....

състоянието на Тръмп възлиза на 3,7 млрд. 1 ктб му требе.