Съдия №1: Президентът да се намеси в ”Яневагейт”

Председателят на ВКС Лозан Панов предложи президентът да инициира независим орган за проверка на записите по "Яневагейт". ЕК не иска отстраняване на Цацаров.

Обратно в новината

Коментари - Съдия №1: Президентът да се намеси в ”Яневагейт” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Председателят на ВКС прави изцяло политически ход като иска лице без никакви правомощия да се включи в комисия, в каквато по Конституция няма право да участва и да търси отговори, каквито няма право да задава. Мисля, че това искане на председателя на ВКС издава безобразно нарушение на Конституцията и политическо нахалство, което изисква огромни политически последици кат отстраняване на премиера на председателя на парламентарната група на ГЕРБ, като отстраняване на главния прокурор, и цялата политическа класа. Всъщност това е напълно заслужено,но не е правен аргумент.

Реформа в съдебната система ли? Смешки!!! Самоковският съд /по-големият/ щял да става филиал на Ихтиманския /по-малкият/! Сега делата се точат с години, и ще е с двойно повече !И това ако е реформа, здраве му кажи и... да ви имам реформата! Смешници !

кВи 3 власти бе хора, в България няма 3 власти !!! еЛе пък президентът да реши проблема .... ЗАБРАВЕТЕ!

"моралът стои над закона" !!! И това се казва от съдия?!?

, а кинтите над - морала ! Основен и единствен принцип на " правосъдието " в България :)))

Независима институция в България няма , не е имало и няма да има! Така че идеята на Лозан Панов е само опит за потуляне на случката!

Откога еврейската комисия, основен спонсор на тероризма, има думата по казус , касаещ гл. прокурор на суверенна / поне де юре / държава ?!!!! Нямат правомощия и всякакви брътвежи в тоя дух са абсолютно неуместни. Меко казано !

ЕК има думата по всички случаи, когато страна членка (и по-точно държавните ѝ институции) се опитват да заобикалят европейските правила, които всички са се съгласили да спазват.

А ти по-добре се радвай, че я има тая комисия, че нашенските корумпирани магистратчета сами няма да почнат да се осъждат, мамин!

България е най голямата в света фабрика за локуми!!!

За опраскване е цялата съдебна система и прокуратурата.

не за опраскване, а за реформиране.. без съдебна власт няма държавност (както всъщност е в момента), а без държавност ... ами няма и България (или поне не и остава много).

Цацаров..../пик. Нищо такова няма в писмото... на ход е Медиапул...

И к'во стана? Волен излезе прав! Пък ние пак ние сме на грешната страна и му викаме хулиган. Търсим закрила при бухалките (МВР, съдии и прокурори) в ръцете на бандитите (политиците).

почти всичко,което е казал волен е истина.Ама те го плюят, щото си пиел шампанското във париж и варадеро.Щото другите не плюскат,като невидели и не гонят студентките,като пръчове оскотели.Техните метреси са възпитани девици, именията им са в Гърмен и т.н.Сбирщина!

той и прав ще влезе в затвора защото е хулиган рецидивист. (ако го осъдят де). Това,че иска оставката на Цацаров, когато последният прави глупости не е смекчаващо вината обстоятелство. Ако беше подал сигнал за разпространение на наркотици в прокуратурата (както е задължен по закон, който той е гласувал многократно) вместо съвсем в разрез на закона да превишава правата си, и нямаше резултат можеше с чиста съвест да иска сметка на Цацаров.

То тия неща, дето твоят любим Воленчо ги разправя, ги знае и последният българин! Да беше Воленчо направил нещо по тоя въпрос от позицията си на депутат, вместо да ходи да пази държавата от студенти и клек-шопове!

Ще извършат проверка, кога си видите врата без огледало!Нали Меркел ни подари списък на българи със сметките в швейцарски и френски банки.Нали стана кражбата на парите от КТБ.Провериха ми....... а сега гърците ще проверяват сметките на гърци в Швейцария.За разлика от нас.Така,че трай, коньо за зелена трева.Все пак,осъзнайте се, живеете в България.

Хайде сега ясна е работата - ще сформират някаква пародийна комисийка, ще умуват няколко месеца и накрая всичко ще се потули и пак по старата схема...Ясно е , че тук и надежда вече няма...То

абе има някаква надежда... ако умуват няколко месеца ще е излезнал новият доклад на ЕК, където най-накрая прокуратурата ще бъде "осветлена". Живот и здраве, на някой от по-младите прокурори може да не му издържат нервите и да направи нещо без резолюцията на началството.

Цацата? Оставка? Абе, колеги, вие "хващали" ли сте гол охлюв (плужек)? Предупреждавам - ако все пак "го хванете" трябва след това (като ви се изплъзне) дълго да си миете "ръцете". Такива плазмодии като него изпълняват и мокрите и сухите поръчки в държавата ни.

Кит сме хващали, кит! То уж цаца, ама като му видиш размера и дебелата кожа!...

ще питат Европейската комисия по въпроса... Илияна Йотова твърди че е абсурд ЕК да се намесва в независимата съдебна система на която и да е било европейска държава! Ще видим...подозират се протестърите в цялата дандания.

Нашата система не е независима. България никога не е била толкова зависима и подчинена.

Кой ще плаща хонорарите на чуждите експерти , защото когато обикновения българин се оплаква от правосъдието на тези каки си плаща от джоба.

КАКВА ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ,БЕ - ТО ИМА ЛИ ОЩЕ ЕВРОПА???

Е, как ще иска-нали са в една масонска ложа!Задарите кроят планове как да редуцират Европа!

Да ги дадат за разследване на Златанов със тефтерчето!Мошеници са!Още не искат да върнат откраднатата ми кола-трябвало да водя гражданско дело от 3 до 5 години, а тя е таралясник на 14 години.Кво праим бе?

Цацаров трябва да си подаде оставката. Поведението му е недопустимо за поста който заема. Прокуратурата трябва да се реформира основно,това е очевидно и належащо.Няма какво да се усуква. Борисов следва да направи същото,на същите основания. Не става по мафиотски, иначе съвсем не сме държава,доколкото има такава все пак. Ако има воля и наистина независима комисия истината ще лъсне.

Преди да говорим за каквото и да е ... било то морал или нещо друго, трябва да изясним: "СВРАКИ" или "КАКИ" ... от там започваме, баааавно ... за да стигнем и до МОРАЛА ... вони някак си ...

я го питайте тоз красавец-моралист как уреди бездарната си съпруга да я изпратят на работа в българското посолство във Виена, та да учи още по-бездарната им дъщеря в австрийско школо

жалка история в България никога нямаше да има уотъргейт и оставки смеете се на сащ но е очевидно че на изток от чехия и може би полша нещата са пълно мазало

Ще се намеси президента. Само ей сега да просне прането и идва веднага

d4

коментара ми ще бъде кратък. ако морала е над закона, това нямаше да се случи. но.... всички "моралисти" пърдят в едно гърне!

Този какъв морал има ????

Ега ти българската демокрация, явно взаимствана от рускотурската , защото както и там и тука всичко което е против власта е незаконно, а всичко което не е против власта е законно.

''рускотурската'' Що е туй бе ? Ама като ги зачаткате едни такива човек да лудне от глупостите ви.

Тоя да се намеси , нали пърдят в едно гърне !

Какъв закон в тази кочина България. Всеки прави каквото си иска, стига да има пари.

Когато разпределят рушветите не им трябват външни лица,а като се оплетат в мрежите на собствената си лакомия-друг да решава проблемите.Съдебната система не подлежи на ремонт.

Още един гейт ли да се навесва ?

Всички фенки са от един дол дренки дренки!! предатели на България Ууууууууууууууууууууу

Айде стига глупости!За всеки случай-нов орган!ВСС да си оправя бакиите в съдебната система,нали за това е създаден!Ако не може,да се разтури и тогава да се създава нов орган!

КАКВА СМРАД СЕ НОСИ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО !!! И ТОВА СА "ХОРА" ОТ КОИТО ЗАВИСЯТ СЪДБИ. ПФУУУУУ, КАКВА ГАДОСТ!!!!!!!!

Помня знаменитата фраза...на Надка -Нахранете журналистите!Записът бил незаконен и целия вой беше срещу това... После...Записите от Банкя..и те незаконни и там няма основание за разследване... Сега обаче записите незаконни... но никой не се интересува от това ЕДВА сега се заговори за съдържанието .... Затова не вярвам на подобни морални съдници,които са такива само когато им отърва.

ИМАШЕ ПО-РАНО ЛОЗУНГ: СЪВЕТСКИТЕ БОЛНИ-НАЙ-ЗДРАВИТЕ БОЛНИ В СВЕТА! СЕГА: БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА - НАЙ-ПРАВОСЪДНАТА В СВЕТА!

уволнете съдиите затворете съдилищата от тях само щетида..

ОБЕКТИВНА ПРОВЕРКА ЗНАЧИ ТЕ САМИ ДА СИ НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА!

Hаи, лошото е, че метастазите, са плъзнали из цялата страна! Hе е само в сгс, в провинцията е ужасно! Kак, да си обясня, зам.окръжна прокурорка, чиито баща преди 89г. до 10.11. беше несменяем кмет в продължение на 18 години от бкп, а мъжът и офицер от държавна сигурност,.. и сега, е деистващ прокурор???!!... и да се иска от нея, честност, безпристрасност или реформа???!! Pазсипа, маса човешки съдби с използването на закона за лични облаги и продължава да е на този пост! Hе само, "ябълките" са гнили, а цялата "ябълкова градина" е гнила, това трябва да се разбере! "Oктопода" е огромен!! ;)

ЩО ЗА СЪДИЯ СИ ТИ? ЗАЩО НЕ ЗАБРАНИШ Д.П.С. КАТО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА АНТИБЪЛГАРСКА ИСЛЯМИСКА ПАРТИЯ?ВСИЧКИ ВИЕ ВЪВВЛАСТА СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЧУЖДИ МЕКЕРЕТА.

щото ДПС е партия на милиционерите... не на турците. Ако повечето избиратели на ГЕРБ знаят за кого гласуват ще има масови самоубийства.

а защо президента /то той един президент-недоразумение пълно/ направо да се изисква независимо разследване директно от Брюксел, или май не им стиска че горе долу всички са омазани до ушите с ла:на и ще стане едно разнищване.....

И аз съм съгласен с тебе , ако лъжа да ми умре президента !

поведение на български достоен държавник има ЕДИНСТВЕНО президента Плевнелиев. Кълна се,че не съм гласувал за него!

не се кълни...забранено е!

Бил съм комсомолец, септемврийче и пионерче,учил съм в Московски институт за инженери по транспорта и имам естествено десетки колеги руснаци,украинци,грузинци и т.н., с които поддържам контакти. Питай друго да ти отговоря,жду твоего ответа,дАвай!

Ама само го вижте този, каква стойка, какво достойнство, малей-й Слава Богу - не живея тук, но се интересувам дори повече от това, което става у нас. Не разбирам защо се обръща такова внимание на тези две жени. Верно те са с високо положение, щото аз мога да измисля ама много повече за който си искате. Тук където съм - в САЩ биха ги извикали на разпит да видят имат ли основание за това, а най-вече защо не са го казали там където трябва, а не на запис и ще мине дори за клевета,която се санкционира яко.

Ама вие там в тези среди ли сте??защото като гледам новините от там са същите лайна като тук,,Та нали тия дето ще ги извикат на ''разпит'' са в същите лай,а ???

Докато председател на Етичната комисия към ВСС е този екземпляр Ясен Тодоров не очаквам абсолютно нищо добро да се случи. Казвам го от личен опит ,когато той работеше като следовател в сградата на Второ РПУ София. Депесарски задкулисни играчи....,пфу!

Л. Панов или е най-честният съдя в България или е най-коварният и в момента си разчиства път към по-голямо влияние.

когато поредния гноен цирей в разкапващата ни се държавица така неудържимо нагнои ,че сякаш нищо не може да го спре да изхвърли трупаната с десетилетия отровна гной, някой услужливо вади наново и наново въпроса за ДС и досиетата.Не за решаване - просто за димка и параван ! Медиите - все независими и обективни - също услужливо поемат бързо верния тон и .....едно голямо нищо! Този трик е ефективен като телефонната измама - всички знаят за нея ,но тя минава отново и отново .

(внимание 18+) ами ако не знаеш тези най-гнойните в един момент така се подуват и на ципата, които ги държи се нагнетява такова напрежение, че и най-малкият допир води до спонтанен пробив и експлозивно освобождаване на гной - обикновено в посоката на допира. Съвсем естествено - никой не желае да стане цел на подобно "опръскване" и затова никой не пипа - нещо повече - стоят далеч!

личи си, че това герберско недоразумение не става за нищо. како може на председателя на върховни съд да му мине през акъла да намесва президента в махаленските истории на съдебната система. може да не харесвам президента, но това е президента ни. още нещо, записите за Мишо бирата и Миро не бяха разследвани, защото били незаконни, знаем защо, а сега се оказаха законни и дават основание с тях да се занимава даже президента

забравя се.Ама той социалният президент - кой ли го измисли това, щото първият му приятел сега червен депутат - милиардер - купил ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР, ЦУМ и не си знае парите.- Ловец на забранени животни, а спонсорите му - батко и братко се отърваха - купили стари машини, а ги представят за нови. Ама немой така - това е НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ, СОЦИАЛНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ! щЕ ПЛЮЕТЕ САМО рОСКО!!!

Президента да инициира създаването на независим орган??? Това означава че най-висшия съдия е зависим! Съдебната система е зависима???

Как може съдя да каже "моралът стои над закона"? То сигурно и за джихадистите извършващи терористични актове е така. Само дето моралът им е по-различен - да се избиват друговярващи. Като съдят такъв, ще се оправдава, че моралът е над закона, както твърдял съдя номер 1. А освен това кой ще разследва Плевнелиев и ще му свали имунитета. Вече има прекратено разследване за предателство от негова страна по член 103 от НК, но е прекратено поради имунитет. Колко пъти Плевнелиев застана на страната на чужди държави и компании, тип ЕРП-та, ВЕИ-а, супермаркети срещу народа? Той някога въобще застана на ли страната на народа? Нещо в което се е клел.

О, зависи! Защото пак на Съдия е изразът: "Може да е неморално, но е законно" Тъй че - както им отърва използват думата "морал". Просто защото не знаят какво значи наистина.