Секретарят на Радев: Няма задкулисни преговори за изтребител

Служебното правителство не е превишило правомощията си за изтребителя. Настоящият Министерски съвет ще решава как да води преговорите.

Обратно в новината

Коментари - Секретарят на Радев: Няма задкулисни преговори за изтребител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ф-16 е произведен да замени по-скъпия Ф-15 без да намалява възможностите. Ф-16 е първият изтребител с монтиран side stick за управление. Това позволява по-добър контрол при големи претоварвания на полета. Конструкцията на капака на кабината позволява на пилота да има страничен обзор надолу 40 градуса и напред - 15 градуса надолу. Ф-16 е първият изтребител построен да издържа на претоварвания от 9 G и конструктивно да редуцира аеродинамичните загуби при големи претоварвания. Системата flight-by-wire за управление на самолета е първата от този вид. Това позволява добра статична стабилност, запазвайки високата маневреност на самолета, като в същото време не препятства пилота относно посоките на полета. Ф-16 е сравнително лесен за обслужване. 80 % от панелите за достъп са достижими без подвижни стълби и подпори. Ф-16 е от първите самолети, ползващ вихрова подемна сила при големи ъгли на атака. Крилото има вариращи предкрилки, автоматично управлявани от системата flight-by-wire , значително увеличавайки маневреността при силно променливи условия на полета. Със своето високо отношение на тяговъоръженост, крайно висока маневреност, пилотска ергономичност и видимост Ф-16 е един от най-респектиращите изтребители.

Сега ще погалят жалкия послушко по тиквата и познайте какво ще "избере"!

In April 2015, Egypt signed a contract, worth up to $2 billion, for the purchase of 46 advanced MiG-29M/M2 multi-role fighters, also referred to as the MiG-35. Египтяните са си поръчали най доброто въобще което имат руснаците радари,ракети,двигатели и за 2млрда долара ще получат 46 Миг35 .Египтяните са платили капаро и вече им сглобяват самолетите .1млрд / 23 самолета Миг35 от най добрите .

Ами не са само египтяните: "...руският президент Путин е дал съгласието си да се предоставят 6 MiG-29 на сръбските въздушни сили на една много изгодна цена, предвид че апаратите ще бъдат модернизирани и ревизирани от руската отбранителна индустрия в рамките на договор за около 50 млн. долара..." ("...le président Poutine a donné son accord pour céder 6 MiG-29 aux forces aériennes serbes, à un prix très compétitif étant donné que ces appareils seront modernisés et révisés par l'industrie russe de la Défense dans le cadre d'un contrat estimé à environ 50 millions de dollars..."), публикувано на сайта на Зон милитер (opex360) под заглавието "Русия ще достави 6 самолета MiG-29 на Сърбия", публикувано в Европа, Въздушни сили от Лоран Ланьо на 19.11.2016 ("La Russie va livrer 6 avions MiG-29 à la Serbie", Posté dans Europe, Forces aériennes par Laurent Lagneau Le 19-11-2016). Че и ако сравним например Грипен със старите Миг 29 за сърбите: Макс. скорост: Миг 29, М= 2,25 Грипен JAS 39 NG, M=2,0 Таван: Миг 29, 18 000 m Грипен JAS 39 NG, 15 240 m Максимално натоварване: Миг 29, 9+ g Грипен JAS 39 NG, 9+ g Боен радиус: Миг 29, 700 км Грипен JAS 39 NG, 800 км ...

Миг 35 е нашия самолет .Поговорете с руснаците и оправете завода в Пловдив и почвайте да сглобявате и подобрявате . Сменете му името после и кажете че е базиран на руски самолет но е наш български ,за да ни оставят американците на мира . Вижте ,,Арсенал,, Казанлък как си прави ,,български,, пушкала .

като цяло е близо да Ф-14 Томкет от близкото минало.

Кой предател направи протокола и класира на първо и второ място БЛАТО и БЛАТО? Кой, кой, кой?

не желае България да кореспондира и да взаимодейства със съюзниците си от НАТО.

ХА ХА ГРИПЕН И Ф-16 ТРЕТА УПОТРЕБА. ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ КАТО ЗАВАЛИ ДЪЖД И ДА ТЕ МОГАТ ДА ИЗЛЕТЯТ КАТО МАРИХУАНСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ . ЗА СМЕТКА НА ТОВА СТАРИЧКИТЕ МИ-8 ЛИТНАХА БЕЗ ПРОБЛЕМ.

десетки свалени MIG29. Само в сърбия F16 свали 7 броя MIG29.

Искам нови Ф-16. Ама са скъпи. Американците имат и няколко нови леки изтребители.

е 85 милиона долара. Грипен е 62 милиона!

ЗА СВЕДЕНИЕ НА ПОСРЕЩАЧИТЕ . НОВ СУ-35 С ДВИГАТЕЛИ С ПРОМЕНЛИВ ВЕКТОР НА ТЯГАТА СТРУВА 38 МИЛИОНА ДОЛАРЕС . И ДВАТА ПРЕДЛОЖЕНИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ В СЛУЧАЯ ГРИПЕН И Ф-16 СА ПРОСТО ГОЛА ВОДА.

Ето ти данни от сегашните технически новини в този сайт за въоражението на Южна Корея: "F-35A Lightning II Южна Корея е закупила 40 бройки от американския стелт, като сделката е била на стойност от 7 милиарда долара (по 175 милиона долара на бройка). Първият самолет ще бъде доставен през 2018 година." Така че в твоите сметки вероятно не влиза въоражение, обучение и други характеристики. Цената на час полет я оценяват различно - $67550, $42200, $32554 - такива се намират при търсене. Несравнимо по-скъпо от Грипена.

А някой няма ли да попита пилотите, съгласни ли са да летят на 50г. самолети? Нещо за умора на метала някой да е чувал? Или това не важи за Американски изделия?

Аз почти на майтап преди написах за шведската стомана, но това си важи. ;)

F16????????? Това е от поколението на LADA 1200!!!!!!!! Продажници!!!!

нещо сте се объркали. Ф-16 и сега се произвежда за външни контрактори.

Той затова и се произвежда , като за външни -пука им на американците !

От това което прочетох излиза, че да се купува F-16 MLU, е все едно да си подържаме МИГ-овете още петнадесетина години. След това я камилата я камиларя !? Може би заради това и Полша събра МИГ от Германия и др. и ги подържа. Почти половината и истребителна авиаЦия са МИГ. А поляците имат не малко самолети за разлика от нас. Убедително е сравнението в полза на Грипен. Една сделка не са само парите които плащаш. Ама Ганьо Балкански си кара всичко втора употреба. Така че !? И те така ........................... !!!

ще купува Ф35!

Браво ! Това само показва, че не обичат да се дупят и да хвърлят пари на вятъра. И те така ............................. !!!

В статия на пуснат надолу линк пишеше, че са се отказали, че им е твърде скъп. Иначе такава информация имаше покрай техническите новини за въоражението на Полша. Затова и надолу споменах, че може да питаме на каква цена продават МиГ-29 които им остават. Визирам питане, за да си направим оценка.

За сравнение като с компютрите с които работим. Ъпгрейдвай един 10 годишен компютър ако си нямаш друга работа. Накрая разбираш, че новия е и по добър и по евтин ! И те така ........................... !!!

Не е точно така. В случая хардуера на МИГ29 не е по-лош от този на F16. Защо не си сертифицираме авиоремонтния завод и да си модернизираме нашите 20 МИГа тук?

тъй тъй като не са питали американското посолство! Как тъй ще купуваме шведския боклук! НЕ МОЖЕ! Доди Боко вчера и ще оправи нещата.

Значи трябва,да се купи Фантом...

СЪВЕТНИК искат ГРИПЕН!

Едно странно съвпадение ми се набива в съзнанието - по едно и също време се говори за увеличаване на военния бюджет до 2% и покупката на 5-та ръка бръкми Ф-ки. Целта на упражнението е ясна - матряла да бачка за просперитета на ФАЩ. За това и ГРОБ се избира непрекъснато - защото слуша началниците и механично изпълнява всичко - продажни герберасти + патриоте

Българите не искаме да караме МОСКВИЧ, а купуваме западни коли!

ако питаш който и да е - всеки иска да кара поне Бентли, ама май най-много карат дачия - защото тя е по джоба на обикновения българин - не говоря за герберската пасмина, която папка от комисионите по санирането и магистралите. И да - ако има москвичи и лади на достъпни цени защо не. Още има се търкалят такива - колко от съвременните компютъризирани чудесии могат да издържат толкова?

Ако имахме далновидни политици щяха да поискат безплатно от САЩ 16бр. F-16 и без това не ни плащат нищо за военните бази,които използват.А сега ще вземат от нас данъкоплатците 1млрд.Познайте от първия път кой ще вземе комисионната.

ГИ? КОЙ ЩЕ ГИ КАРА? ПИЛОТИ ТРЯБВА ДА СЕ ОБУЧАТ НА ТЯХ.

F-35A: 94.6 млн. Долара (първоначална продукция с ниска ставка 10 (LRIP 10), включително двигател F135, пълна продукция през 2018 г. до $ 85 млн.) [9] 85 милиона долара струва най добрият за момента самолет!

Дори само по изкопираната от Як-141 и ЯК 43 опашка си личи, че не може да е най-добрият самолет. Локхийд Мартин съвсем официално е закупил документация за самолети от Як. Не може кривящ се надолу фуния на двигател, да дава същият резултат. Дори само като форма за мен това ще носи недостатъци. Това е за вертикалното излитане, като при споменатите Як-ове и Хариъра. Самият Стелт също води до недостатъци в аеродинамиката. Ф-22 също очаквам да е по-добър от него. Ф-35 е правен да е едва ли не за всичко. Но точно заради това бил по-лош във всичко спрямо конкретните изтребители за целта, включително от по-стари американски изтребители.

е по евтин! Не говорим за другите предимства.

http : //link/articles/4393-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-gripen-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

на мястото наlink пишете аеропресс-бг.ком на латиница

Можеше да изрежеш всичко след номера и дадеш, да слепят: aeropress -bg . com /articles/4393 Реално останалото е боклучав текст в пътя, правен за търсачки. Викат му SEO (Search Engine Optimization). Целта е да се намира статията в търсачки по този текст от пътя.

Явно комисионните са договорени от предишния кабинет на Тиквеника. Сега са бесни ,че Радев им е бръкнал в малкият мозък и в джобчето .

Радев е руска пионка която играе срещу интересите на България!

Като не избира Руски самолети? Браво. Как и къде ви намират такива?

На бай Постол коча освободи Македония а нази ши на освободят корабити натварени с офце .

На България не и требет самолети а офце.Офцете тричат разузнавателните карабли.Сега проблема е как да ги дигнем офцете у самальоти

Ако се замотаме с решението до есента нищо чудно шведите да забележат, че имаме някой голям жив писател и нобеловия комитет да се престарае- не му е сефте. А другия конкурент какво ще направи- Тръмп ще покани някой вифаджия на закуска...

При комунизма имахме 700 самолета.Колкото имаше Германия.Сега имаме 3 самолета и зам.министър отговарящ за 3 самолета. Имахме 4000 танка, сега 40. разрязаха предателите на България всички ракети в угода на Турция и САЩ.Ликвидираха армията от основи. Останаха въртеливи в кръста военни

Леко си прекалил с цифрите.

носталгична пропаганда!Имахме 2000 танка и повечето бяха МНЗ Т-34/75 и 85!Имахме самолети и хеликоптери които ако не бяхме заробена от СССР страна никога нямаше да купим.Особено след пораженията които Израел нанасяше (и нанася) на съветската техника в Близкият Изток!А и последващите конфликти се видя,че руснаците са безнадеждно изостанали!

И двата са един клас машини, но Gripen са нови и по-евтини от употребяваните F16. Сложен казус!

Простако недоучен. 39 ракети прихванаха руснаците. 59 изстреляха, всяка по 1.5 млн. долара. Само 6 удрят 6 учебни самолета. Летището за 24 часа влезе в действие. Станаха за смях фъшкиите ,както винаги. Вчера са избили 81 невинни хора и уцелили джамия. Вече целят и погреБения, убиват и мъртъвци. Марш у кенефо тъпунгер...

Ако само знаеше колко руски военни и дълбоко запознати с темата ОТКРОВЕННО СЕ СРАМУВАТ от товаче вече и Военното им министерство се е превърнало във фабрика за пропаганда и 'фейк нюз'. Не четеш военни форуми.

За трипер ли,става дума?...

Абе да питам и аз! 1. Нали нашият приятел Турция е наш брат, евро-атлантически партньор, добър съсед и изобщо сме дупе и гащи? 2. Нали Турция произвежда по лиценз на САЩ самолети Ф-16, блок 52 в заводите в Турция? 3. Не е логично нашият приятел и брат, комши да ни продаде на преференциални условия този така модерен Ф-16, блок 52, ей тъй като на партньор в НАТО, добър съсед и т.н. Може да договорим лизингови условия и добри цени - нали сме си наши хора? Хем ща са нови самолетите, хем най-модерни! 4. Такова развитие изобщо не се коментира! 5. Никой ли не се чуди защо?

Защото най-вероятноте нападащи са съседите. Исторически сме се били за територии. На Русия да ни напада, не и е удобно през Черно Море. Че на тях дори Крим им е проблемен, дето е много по-близо. Би трябвало преди това да нападне поне 2-3 други държави - Украйна, Молдова, Румъния, Грузия, Турция. Така че страните срещу които трябва да е готова армията ни, на първо място са Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония (едва ли ще посмеят).

За цялата ни следосвобожденска история само Турция не ни е нападала никига. Е, и Македония ама аз първо от тях мога да очаквам това!

ИЗБОРЪТ , драги прости българчета е между количеството, качеството и вида на КОМИСИОННАТА за Вашите избранници, а за ВАС - поредното "мъжко достойнство", но ВИЕ затънали в мизерията си духовна и социална, чак до челото вече, и това не може да прозрете !!

е в РУБЛИ!

Тази тъпотия "ни в клин ни в ръкав" също ли ще ти бъде заплатена?

Няма как фантомчето да не изпревари , то си е ясно като бял ден !

Най-доброто решение за бедни страни е ПВО-то, а не изтребителите. Но пък е лошо да си загубим пилотите. А те са ни капитал. Иначе повечко Бук, по-малко С-400 и подобни, както и радари, ще ни свършат работа. С новите командващи машини и 2 Бук, от една могат да управляват 6 изстреляни ракети едновременно летящи в различини посоки. Само една такава групичка от една управляваща машина, радар (примерно Купол) и 2 Бук, едновременно може да бъдат свалени 6 изребителя.

В Сирия американци и израелци направиха за смях руските ПВО! Освен за пътнически самолети за друго не стават.

Така е! Наполеон също направи за смях руснаците! После Хитлер също ги направи за смях! Ама само в началото! После руснаците ги гониха чак до Париж и Берлин! Жалко, че спряха! Нищо, другият път!

Дори българската преса и сирийската опозиция не споменават такова нещо. Ти да не би да си на място, та да си го видял? И какво по-точно? Сподели:)))

На Израел свалили един самолет и повредили втори в Сирия. Като там атаките са и неочаквани, примерно по Палмира. А в супер кратката война с Египет, със старите Куб (предшественик на Бук) са им свалили почти половината изтребители - поне 40. Накрая ги е било толкова страх от тях, че литне ли ракета, катапултирали преди да ги уцели. Викали им "Трите пръста на смърта" - на Куб са на тройки ракетите.

Ако искат нашите пилоти да имат летателни часове, да вземат Грипен, а не да се оплакват че са приземени, защото все нещо се ремонтира. МИГ-овете са безбожно скъпи за поддръжка и гориво....

Най доброто решение е --3-4 самолета Ф-35 и около 7 Грипена -нямя да обеснявям защо--но тоа няма дасе случи--българските политици са простаци

Най-добре е утре да си купите ново порше! Защо карате старо рено?

Nqkoj si

Как може изобщо да се води този дебат??? Защо не попитат политиците какви служебни автомобили ще изберат да им се купят, като избора ще е между стари 20 год. мерцедеси и нови БМВ-та... Според вас какво ще изберат за собствените си гъ*ове???

За НСО 2 коли за 2.5 милиона лева. За МВР джипове български за по 101 000 лв. на бройка. Не трета ръка Фолксваген на 30 години.

Ще дотича Маккейн да ни "посъветва" какво да купим. Както ни "посъветва" за Южен Поток. Ф-16 (1978г.) е по-стар модел от МиГ-29 (1982г.). Те щели да разглеждат трета ръка такива. Дори самото разглеждане е абсурдно. По-добре да вземем дори на старо МиГ-29 от разни решили да ги сменят, като поляците. Поне можеше да питаме за цената. Иначе Грипена е най-малкото най-икономичен на час полет. Това му е предимството. Че нашите не летят, защото е скъпо. Но не е чак толкова евтин, като начална цена. Май нов МиГ-29 е над 2 пъти по-евтин. Ф-16 май го спират от производство. Съответно не е ясно как ще се ремонтира. А старит трета ръка такива, ще трябва да се ремонтират от началото още. Макар сигурно за нас ще ги ремонтират и тога пратят тук.

Освен,че си демагог и лъжец ти си и майтапчия! Руските самолети са старо мосели със застаряла електроника и слаби радари!Да купим руски самолети означава да продлжим руското робство от което напоследък мъчително се стараем да се отскубнем!За Южен Поток трябва да благодарим на Макейн,че ясно заяви на руснаците и агентурата им,че заробващият България за тридесет години Южен Поток няма да се осъществи!

Поне имаш наглостта да го кажеш в прав текст. Значи Маккейн в неизвестно какво качество е разпоредил да не се осъществи проекта "Южен поток" и това е изпълнено. Странно за една страна, която според теб е под руско робство. А щом според теб е така и това ти тежи, имаш възможност да емигрираш - границите на робската страна са отворени и никого не спират. Да ти имам разсъжденията, тролче:))))))))))

Затова всеки се бореше поток с газ да премине през негова територия или достигне до нея. Без значение дали говорим за Турция, Гръция, Македония, Сърбия, Унгария, Австрия, Италия или за Северен поток 2 и разните там страни около Балтийско море, включително Германия.

Ф-16 е от времето на виетнамската война , за който помни .Това ,че е втора ръка е отделно . Но след като чух по БТВ ,че в министерството лобизмът бил забранен така съм се смял ,че още не мога да се оправя !

сериен самолет! Пътя към него минава през F16!. Пилотите ни лесно ще преминат от F16 на F35!

CLS AMG е много хубав автомобил, но закукуването на 190тка нищо няма да ти помогне, за да се научиш да го управляваш и да му свикнеш с възможностите и системите.

Сервизното обслужване ще е същото! Тренажорите ще са същите.........

Ф-35 се нарича от американци военното бедствие. Разни разправят, че на САЩ той струва 1 трилион долара. На други места се говори за минимум 400+ милиарда долара. Понеже е правен многофункционален, във всяко от отделните характеристики е по-лош, дори от по-стари американски самолети. Не знам дали не е по-лош дори от Ф-16 за неговите цели. Освен това цената на час полет може да е огромна. Примерно за 2 часа полет, да може да купиш тристаен апартамент в София и да ти останат пари.

Понеже американците не гледат РТ и нямат никаква представа за тежките си провали и 'бедствия'.. Но тези запитай тия дето се захранват с опорни точки и отричат многофункционалността - къде са им 3те СПЕЦИАЛИЗИРАНИ самолета от 5то поколение, които поотделно превъзхождат 'компромисния' Ф35. Или май и един нямат ;)

След 50г. ,а дотогава ,старо желязо и ковчези ...!

Не е луд този ,който яде баницата ,а който я дава ...!!!! Ако не искаш да свършиш работа ,търсиш ...причини !!!! Радев ,ти офицерино и ти ли ще се държиш като слуга ....,срам ако го направиш !!!!!!!!!!!!!!!!

са въоръжени с F16! Как ще си взаимодействат пилотите ни с тях, след като самолетите ще са с различни характеристики?

Крайно некомпетентно изказване.

А компетентно ли беше до сега да имаме самолет който има 200 летателни часа след което да трябва да се плащат милиони на руснаците за да го пуснат отново?

valentor

шЪ стоят на едно място ,горе у въздухО , и шъ чакат грипенчетата да дойдат

Едва ли бихме казали, че правителството на САЩ, Швеция или Италия участва в задкулисни преговори за изтребители, Кой е тартора на горепосочените? И да, нама да са задкулисни. Направо ще ни посочат правилния вариянт.

Готов съм да се обзаложа, че ще купим старите щайги Ф-16. Както се каза, решението не е само експертно, а и политическо. И това обяснява всичко.

A защо да не вземем и двата. Хем евтини F, които и 20-та ръка да дойдат, пак ще бъде по-добре от сегашното положение, хем по-скъпи Грипени.

Като се има предвид, че досието на ББ се намира в САЩ, а не в Швеция, Португалия пичели ;-)

Какви Ф-ове, какви Мигове...Грипена си е идеална машина за нашата територия, възможности и предназначение...на всичкото отгоре и нов от завода направо...

Що бе, на МИГ-29 или МИГ-35 какво им е ? Ааааа, верно - политика...

Е нали и сега имаме МИГ 29...те са безнадежно стари, горят много, и са скъпи за поддръжка. МИГ 35 също не е нов модел и също е по скъп от Грипен, а ето и колко струва всеки летателен час: Грипен 7900 USD - МИГ 35 - 15 600 USD. Факти..какво повече да говорим, не е само политика.

Маааалки подробности: Производство на 1вия е спряно, а на втория не започнало понеже не е готов и не са намерили балъци да си го купят 'на зелено'.

Щото троле прехвалените МИГ-ове и Су-та нямат спечелена битка срещу F-16! И да купим машини от нашият вечен противник означава да продължим руското робство и изтакане на милиони български пари в посока Русия!

Там където има продукти от западни и прозападни фирми, ВИНАГИ ИМА ЗАДКУЛИСНИ, ТЪЙ ДА СЕ КАЖЕ ПРЕГОВОРИ- ЧЕТИ ИЗНУДВАНЕ. Този натовец Радев се прави на ударен с мокър парцал по главата, че не знае какви мръсни игри ги разиграва организацията в която напъхаха България. Ако избора на самолети е безпристрастен и България има суверенитет къде са другите фирми производители на самолети- ах забравих- те са уж безпристрастно елиминирани.

valentor

Когато е щатски Ф , то всичко по и около авионът е съобразно щатския стандарт. От хангара през пистата ,навигацията ,комуникацията,елекронните системи, горивото, въоръжението , обслужването, обучението ,УЧЕНИЯТА ( вкл. в САЩ ) , всичко по СТАНДАРТ . Ух колко неприятности

Нали уж щяха да бъдат шведските Грипен? От къде излязоха тези Ф 16? Трета употреба предпологам.

Цялата работа ни е такава - българска. Как може изобщо да се обсъжда оферта с Ф-16...тоя филм сме го гледали преди 30 години с Том Круз ...вземете 2 Раптъра, поне да кажеме че имаме самолети....

ти не разбра ли , че раптори не се продават на никой? Само за Щатите са разрешени. Да не им гепят технологиите. За туземците се предлага супер изгодно Ф-35 - купуваш ескадрила и после лизинг 500 години...

Румъния преси повече от 10години хвърли пари за модернизация на МиГ21 и сега ще ги замени с F16. Предполагам, че след 10-15 г. пак ще се наложи да ги сменят. За Унгария и Грипен има едно интервю на ген. Радев след едно негово посещение. Можете да го намерите и прочетете и сами са направите извод. Вместо с 1,5млрд. да купуваме сигурност, ваемайки стари самолети, по-добре тогава да ги спестим и да продадем за тези пари една от старите самолетни бази. Искаме ли това?

Естествено краварите ще натиснат гъзолизев да вземем старите бараки.

нали бяха решили дане купуват Ф16? Пак лапнали рушветите, прст народ, слаба държава..

Епа ако не беше КТБ и гениалния ход с Белене, моеше да имаме една ескадрилка Ф-35 минимум, а защо не и Ф-22 Raptor...

А ако беше станала Белене, щяхме да имаме ескадрилка-две МИГ-35 освен нова АЕЦ. И нямаше да ми вдигат тока с 30%, щото ЕС затваря ТЕЦ-овете! Ф-35 е колосално скъпа издънка! Ф-22 е забранен за продажби извън САЩ!

Ти нормален ли си ? Ние не можем да поддържаме 6 МИГ 29, какво остава за 16 самолета МИГ 35....а за Белене си вЕрвай....

Ами то ако вземем два миг-35 , остава един за резервни части. От този модел са произведени само три бройки и те са тестови. :) . Дори скапания ф35 е повече от 200 бройки и се произвежда за други странни ... Друг коментар да правя, на яловото ти словоблудство май няма нужда.

По-няколко SU 35 и F 22 , да угодят и на двете страни на натиск. Тези които ги спрягат са в графата скрап.

ЩЕ НИ ГИ НАБУТАТ ТИЯ ЩАЙГИ Ф_16, ПОМЕНЕ МИ ДУМАТА! ГРОБ - КРАВАРСКИ ПОДЛОГИ!

valentor

Ох,ох.. лошите новини катастрофираха безславно. Като не е Ф-35А в маааалка но много опасна ескадрилка , то поне ще е Ф-16 . Оти требеше а се ручат жабетата .

Тепърва ще почнат лошите новини, робче непоръбено...

кви самолети бе братче ?! сега като вземат да си поделят пак милионите и милиардите ....самолети през крив макарон...

ИМА ЛИ В БЪЛГАРИЯ ЕДИН ЧИТАВ ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК ???? Мекере ,предател, мекере ....!