Успехи и провали в дипломацията на Обама

Напускащият поста Барак Обама постигна ред дипломатически успехи, посрещнати с широко одобрение в чужбина; Доналд Тръмп обаче заплашва да преразгледа нещата.

Обратно в новината

Коментари - Успехи и провали в дипломацията на Обама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не се сещам за никакви дипломатически успехи на Обама ???

Черните маймуни в Африка!

ТИПИЧНО НА ПЪРВИЧНИТЕ СИ ИНСТИНКТИ,Ооооо Драмата,СЕЕШЕ СМЪРТ И РАЗРУХА ПО СВЕТА!!!ПРИМАТИТЕ ПРИЗНАВАТ САМО ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА!!!НО МИЖЕТУРКИТЕ В ЕС,НЕ ПОСМЯХА ДА ПРИЗНАЯТ,ЧЕ ЦАРЯТ Е ГОЛ!!!ШИМПАНЗЕТО РАЗПАЛИЛО ВОЙНИ В РАЗЛИЧНИ ТОЧКИ НА СВЕТА,ГО НАГРАДИХА С НОБЕЛ ЗА МИР!!!ЩО ЗА НАГЛОСТ???

Черна маймуно, искате не искате Тръмп ще ви оправи, той ще е единствения човек който може да спаси света от загиване, не може винаги да сте толкова войнствено настроени срещу велика Русия, тя също е играч на геополитическата сцена и то основен!!!

"успех" се казва ногато мамуната откъсе банан!!!!!!Провал е друга да и го отмъке под носа!!!!

Доналд Тръмп не изглежда толкова страшен, както го представят някои хора.

И най калпавото магаре не може да направи толкова простотии колкото един шебек обявил исляма за висша култура и ценност.

Само провали остави тази маймуна. Най-слабият президент на САЩ в историята!

Особено големи успехи Обонго пожъна в Личя, Сирия Египет., продължи също успехите в Ирак и Афганистан.

дипломацията на обама по правило е една верига от неуспехи. малкото успехи са само за да потвърдят правилото. той даде безкрайни права на едни, за сметка на безправието на много други. липса на всякакъв, дори най-елементарен баланс. типична нарцистична политика на един дистанционно управляван лузър.

Sibirski

Абсолютно дилетантски анализ, дори и по-зле от бозите на дойче зеле.

Доста неточен анализ... В Сирия проблемът беше създаден точно от САЩ и съюзниците им! Ключовото разположение на Сирия - на пътя на газопровода Катар-Турция-Европа и на нефтопровода от Ирак до Средиземно море - изисква наличието на подчинено марионетно правителство в Сирия. Това беше и причината за "Арабската пролет". Нищо не се споменава за хаоса, създаден в Египет и Тунис и за абсолютния хаос в най-проспериращата африканска държава - Либия. Нищо не се казва за Ирак и за Афганистан. Ситуацията в Турция също е много проблематична, а Обама до последно имаше много противоречиви отношения с Ердоган... Какво щеше да стане, ако САЩ бяха свалили Асад? Демокрация? Хайде стига наивност... Касапницата щеше да стане още по-голяма... А Украйна? Там беше организиран "Майдан" и след това на практика държавата беше оставена да се оправя сама, под натиска на МВФ. Заплатите там паднаха до 100-150 долара... И накрая - отношенията с Русия. Те са на най-ниската точка в последните 50 години и целият труд на великия Роналд Рейгън изглежда погребан...

Де да имаше повече хора като теб - информирани и мислещи а не като платените драскачи-русофили и соросоиди.

Къде плащат точно за несъгласието с подобни глупости за да се наредя и аз? И 'целият труд на великия Роналд Рейгън' въобще не е погребан - РФ е бледа сянка на бившия СССР: никаква идеология, само пиар и кьорфишеци, за да може кагебисткият кабал да краде на спокойствие.

+1 Изключително ТОЧЕН, КРАТЪК и СЪДЪРЖАТЕЛЕН коментар. Благодаря на бога, че все още има мислещи българи!

Напълно подкрепям!

100% УСПЕВАЕМОСТ у АРАБСКИО СВЕТ Направо им ба маата

Един успех (Куба) и десет провала в Близкия изток... Голямо постижение

?

Това, което ще запомня най-много от управлението на Обама е, че много хора бяха избити в различни краища на земята и особено в Северна аврика, Близкия изток и Украйна.

САЩ никога няма да платят някакъв дълг. Ако някой все пак се опита да си иска дълг той ще си го получи от "Гаранта на американската икономика'- Въоръжените сили" цитат от Обама. За тази цел са разположени около 800 бази по света. Опитай се да учредиш Независима банка в БГ за да стимулираш БГ икономика.

Мястото на Барак Хюсеин Обама е в Гуантанамо. Не го затвори, както обеща. Затворете го там, до затварянето му!

Нито дума за "хуманитарната"акция в Либия?!

Обама в личен план е един много добър човек. И с това свършват добрите новини. Тия дребни случки, които той брои за успехи, са просто смешни. Това са дребулии в глобалната политика. Затоплил бил отношенията с Куба. Че кого касае това, освен вас с кубинците. Слагате неправилни санкции и след провала и ги отменяте и това го считате за успех. Няма вече балами, моля. След виетнамската война, впрочем също възникнала по американска вина, никога не се е проливало толкова кръв по света. Напълно непредизвикана с нищо. Но това е чужда кръв и се пролива в чужди страни. Аз няма да правя сега критика на американската политика, защото всеки сам за себе си дава оценка. Аз ще кажа само, че не напразно нормалните хора по целият свят се радват на победата на Тръмп и му казват "Добре Дошъл". Много се радвам, че българският народ му казва същите думи. Приятен ден.

кубинците тепърва ще видят добрините на САЩ :)

Иран е успех на руската дипломация, не на американската. Куба беше неуспешен опит за цветна революция, който не успя. Няма какво да изброявам, всички опити за дипломация бяха като една голяма купчина лайна. Единственото което успя е да засили военното напрежение към всички, то и затова килъри не трябваше да е президент, защото тогава вероятността за ядрени гъби беше много голяма.

За последните 8 години външният дълг на САЩ нарасна с 68%. Като следствие всеки американец е задлъжнял с 60 000 долара.

т.е. една десета от жилището му :))

По време на втория мандат, кукловодите на Обама му бяха поставили две големи стратегически задачи в областта на външната политика. Да изхвърли руснаците от Севастопол и да го превърне в американска военно-морскаа база и да свали от власт Асад. Това, което Обама успя, е да лиши руснаците от участие в Олимпиадата. Толкоз.