Вулгарен израз на Тръмп затрудни превода в медиите

Медии по цял свят се затрудниха с превода на вулгарния израз, използван от Тръмп по адрес на Африка и Хаити.

Обратно в новината

Коментари - Вулгарен израз на Тръмп затрудни превода в медиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова ли е трудно да са каже какво точно означава думата ? Означава "лайняна дупка /отвор/", т.е. отвора на задника през който излизат ла.ната. Често употребяван неин синоним е arsehole. Чичо Тръмп просто е естествен и точен в изразите си.

Аз имам само един прост, дори много прост въпрос: Ако Тръмп е прав да нарича една срана shithole, клоака, тоалетна,...защото например не е лицемер и наистина така мисли, то как смятате, а имат ли право хората да го наричат него лайно? Тоест - да нарича хора, които наричат страната ни клоака, или някоя друга страна БЕЗ НИКОЙ ДА ГО Е ПРЕДИЗВИКАЛ и дори без тази страна да го е нападала и изобщо коментирала или да му е сторила нещо? И ако не - предполагам според почитателите на този, ЗАЩО?

защото да наречеш Tръмп лаино не е истина. A защо всеки се стряска когато Tръмп нарече тия страни с истинското им име - кенеф ?

С две думи - на простака ако му говориш и се държиш с него възпитано, той те смята за лицемер и го възприема като признак на слабост! Между другото това не е само с българските простаци и дебили! И в Америка е така! Тези и такива ако отстъпиш к си тръгнеш когато някой те хули и обижда, или се опитва да те унижи и предизвика го приемат непременно като признак на слабост, че те е страх и не си мъж, че си страхливец и слабак. Мога да ви разкажа конкретни истории когато няколко такива няколко пъти се опитваха да им обърна внимание и да ме предизвикат и ми се присмиваха когато I walked away! Докато един ден ме намериха когато не ми бе денят и ми беше тъпо. Няма да ви кажа какво стана к какво им се случи - тук цялата махсла и в работата ми знаят, както и в прокуратурата и полицията. Станах известен без да искам:) А двама от тези са вече в затвора, защото като ги започнах не ги оставих до края, нищо че единият се оказа с много сериозни връзки к протекции...Да не разказал повече, защото няма да повярвате, то не д к за вярване между другото, ако не го види човек:)

Явленията трябва да се наричат с истинските си наименования, за да има полза от самото говорене. Иначе започна да става като в романа "1984" на Оруел: "ВОЙНАТА Е МИР СВОБОДАТА Е РОБСТВО НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА" Циганите станаха роми, чернокожите-най- прекрасните хора, хората с психо-анатомични отклонения-също! А изостаналите с векове народи да ги наречем ли "умните и преуспялите"?

Така е, тук съм напълно съгласен.Циганите са си цигани, а не роми, защото и роми да ги наречеш, и да забраниш да се наричат цигани - те са и си остават цигани! К истинските цигани не се и срамуват и не възразяват да ги наричат така, доколкото знам! И кражбата и присвояване да я наречеш, пак си е и си остава кражба! Петилееката к за Пи три години да я взимал, пак си е петилетка, 5 години, а това, което си направил за 3 години си е за трите години, не за 5! И партията не е права винаги, к когато съгреши дори, защото когато греши - греши, тоест не е права! Така и простакът си е простак, дебилът - ддбил, биготът - бигот и не можеш да очакваш от такъв да знае и познава що е например това животно възпитанието и има ЛК то почва сред човеците и да не бърка спазването на правилата и нормите в обществото, понеже човекът е обществено животно З ... лицемерието!

И истинското наименование за Хаити е, че НЕ е лайнена дупка, а много бедна страна, в която обаче също живеят хора и някои от американските граждани са родени и израснали там! И никой не се ражда и расте и живее в лайнена дупка, но не всички са се родили със златна лъжичка и са мамини или таткови синчета! И това са точните наименования на нещата с случая! Впрочем самата коментирана дума д акегория, което означава не точната дума!

Клоака е буквалния превод на български. Често се употребява и е най-близо до смисъла вложен от Тръмп.

Прав си! Така евсхщност. А ми кажи как бай-точно превеждаш bully, ако обичаш. Pcychological bully, or pcychotic bully също? И какво точно означава това? Kак го разбираш, разпознаваш, какви са характеристиките му и спецификата, причини и последствия за него и обществото?

На гъза на географията

Тези, дето се ВЪЗМУЩАВАТ от казаното от Тръмп им се вика ЛИЦЕМЕРИ!!! Какво е излъгъл Тръмп? това са мизерни дупки, клоаки! Всеки народ САМ кове съдбата си! Да не би циганското гето в гр. Ямбол да е Лас Вегас? Ами циганите в Сливен навярно са членове на БАН??? Ами Пловдив с циганьорите? Я СИ ОТВОРЕТЕ очите... тръмп е прав!!!

Лидерите на света създават норми на поведение. Те са пример за подражание и вярна оценка. Гледат глобално и се фокусират върху ценностите, визиите, за доброто на света. Но президента на САЩ Тръмп не е такъв. Като чета какво казва направо се ужасявам и не мога да го разбера.

Иди и виж дефиницията на billy, и после на psychological bully, и мисля, че много неща ще ти станат ясно! Тръмп се държи преднамерено просташки и вулгарно, защото търси съответния ефект и това прекрасно пасва и на патологичното му его! Всъщност няма нищо неясно к неочаквано в поведението и изказа на Тръмп, ако човек го е познавал или си е направил труда да го опознае. От многото хора, които добре го познават от много години едва ли има някой, който да е изненадан...Именно затова всички те, без нито едно изключение бяха страшно изненадани и шокирани, когато той стана президент! Дори и самият Тръмп е бил много изненадан, с жена му Мелания е изпаднала в криза! Ако искаш мога да ти кажа и защо, а подробностите - в новоизлязлата книга на Улф.

А можеш ли да ми обясниш - добре, нека наистина да е така, нека да са мизерни дупки и кенефи, и какъв му д проблемът на американския президент с кенефите и мизерните дупки, бе нелицемер? Не може ли да си върли работата и без да прави скандали и внася объркване непрекъснато? Защо все около него има скандали, защо все за някакви простотии? Какво, мислиш, че е чак толкова прост и тъп ме да не знае как човек се държи в обществото, публично, какво значи к означава възпитанието и че това не е нещо лошо, и не се нарича лицемерие, а възпитание, бе дебил! Я ми обясни какво ше стане ако всички започнем да говорим и да се държим по този начин винаги к навсякъде? Ако не знаеш да ти кажа - светът ще се превърне наистина и целият в един shifhole, и то веднага и автоматично, но всъщност за свинята кочината е раят! Да те светна, дебил - възпитанието не е непременно лицемерие, доброто всъщност е ... добро и лошото си д лошо! Когато тръгнеш да объркваш двете, и то постоянно, се получава този свят в който президент на Америка е такъв като Тръмп, свидно чедо на Статуквото, който е виден борец срещу ... същото Статукво според сбърканите и невежите като тебе!

"Да те светна, дебил - възпитанието не е непременно лицемерие" Е това е приказка на един истински възпитан недебил.

Добре, след като си (сте) толкова тъп к не вдявате или не искате да вденете или се правиш на толкова тъп да ти го обясня так, на твоя не лицемерен език - ти как ще реагираш, бе дебил, ако някой, например аз кажа пред теб на приятеля си за жена ти, за майка ти или приятелката ти, или за сестра ти, че ще я хвана за ПУ..АТА?!? И защо? Хайде сега ми отговори, без да лицемериш! Ти как ще реагираш ако ти кажа направо и публично, че сочи дебил, че си откровен тъпак и простак, че си боклук и лайно, или лайнена дупка? Или че България е тоалетна, клоака, лайнена дупка? И то без изобщо ти да си ме предизвикал или да има какъвто и да е повод (друг е въпросът, ме някой ако си търси повод, той винаги намира - Тръмп кого ли не нападна к обиди - куп жени, персонално, китайците, мексикзнците, тези от Порто Рико, канадците, руснаците - да, и руснаците, но не и Путин к олигарсите му!,...( Но после, когато китаецът дойде с САЩ го покани в Мара-е Лаго и съвсем друга песен му пееше, лижеше му задника, че снучката му дори и китайска песничка бе научила да му изпее. Да ти припомня ли преди това какво говореше и как им СД заканваше точно на китайците! Този и такива тъпаци като тебе ли ще ми говорите за лицемерие, бе дебили и илитерати!

Може ли да се говори /според твоето твърлдение/ че и България е една Яма с мръсотия? Човек в грешка си ! Кой те знае къде живееш и ти !

Ами този всъщност точно това казва, но понеже е дебил к се е родил к израснал в лайна и лайнена яма не го разбира, няма капацитет да го разбере. С две думи, без да лицемерничиш - този си е едно лайно!

за българия е нормално болшинството да не видят нищо лошо в казаното от тръмп. просташки манталитер харесва простащини.

Казвате кенефи и нямате проблеми с превода на български.

Когато човек се държи пл този начин в обществото сред хората, непредсказуемо, агресивно, използва епитети и непредизвикани обиди към невинни и беззащитни или нищо неочакващи хора непрекъснато, да поясня, такъв човек на английски го наричат BULLY, така се създава - ако достатъчно дълго време бъде оставен непредизвикан и несанкциониран - една атмосфера на тревожност и напрежение, на недоверие, притеснение и дори страх на околните от него, атмосфера, в която от този всичко може да се очаква и то става някак си естествено к нормално за този. Хората започват да странят и избягват този, а тези около и като него ги убеждават - остави го този, нему обръщай внимание, ТОЙ ПРОСТО СИ Е ТАКЪВ, винаги си е бил такъв и няма да се промени, просто това е положението! Но не е точно така. Това всъщност е т.н. PSYCHOLOGICAL BULLY! Който наистина се интересува от темата да потърси, прочете и разбере какво е това, кои, как и най-важното ЗАЩО го правят и се държат и говорят така. Това е важното по въпроса. Тръмп създава една обстановка на тревожност и непредсказуемост около него, при която може всичко да се направи и каже и никой (той) да НД носи отговорност. Така както стана при Буш с атаките на Търговския център, ако си спомняте.

Идете и прочетете какво са дефиницията, описанието и характеристиката, характерните проявления на т.н. psychological bully и много неща ще си станат ясни за Тръмп, ако още не са. Говоря за онези, които могат да четат и разбират написаното, разбира се, не за русофилите, например, или върлите почитатели на БСП, ГЕРБ, патриотите и пр...

Т.н. bully разбира само езика на силата и .. наказанието, на страха и плашенето и нападението, непрекъснатото нападение на другите или готовност и очакване - винаги к навсякъде, Освен когато си има работа с ... друго доказало се Bulgaria! За него никакви други аргументи не важат, не го интересуват, за него целия живот се измерва с категориите на страха и уплаха, на демонстрацията и внйшенията за сила! Той така е роден к възпитан, така е свикнал да получава нещата в живота и доколкото е успешен това е негова наложена ценностна система и убеддн начин на живот! В патологичните му крайности billy-то до такава степен е пристрастено към насилието к внушението на страх, че не може да спре дори и когато очевидно се самонаранява и вреди дори и на себе си!Да не говорим за останалите. С billy е много тежко до невъзможно да се живее...и често близките му и родннните, хората в семейството му са травмирани и с психически проблеми и в крайна сметка бягат надалеч от него за да се спасят или съхранят. От всички възможни типажи този е най-лошият за отговорен пост в обществото и управление, които НЕ са диктатура!

Млъкни бе кавал. Дейба дървения филосоУФ

Не ме чети, бе дебил. То и без това нищо няма да зацепиш, какъвто си тъпанар к простак! К не ми досаждай, прескачай ме, както аз правя по отношение на теб к останалите идиоти и боклуци тук.

Да спомена все пак накрая защо е това масово объркване и възмущение от тези (поредни) думи на Тръмп, Защото ТЕ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ДА НАПАДАТ И УНИЖАВАТ, защото те издават АГРЕСИЯ! Непредизвикана и неочаквана агресия! Но никой не го казва! И защото тази непредизвикана агресия не идва от когото и да е, а от човек на пост и позиция, от които може да започне война, и то без основателна причина к повод и на своя глава почти навсякъде по света! И ... защото вече сме наблюдавали такива кретени, като Джордж Буш например. Затова! Но никой не го казва или не днес да го каже на глас за този бигот к агресивен и самозабравил се простак! Който лъже и заблуждава дебилите с подобно поведение и изрази а те идиотите му се радват к не виждат чии точно интереси защитава к представлява наистина този...

Няма нужда да ни обясняваш какво да мислим. Мистър Тръмп не е лицемер и казва това , което мисли. Но не за да ги напада, а да обърне внимание на щраусите да си извадят главите от задника. И да ти напомня за една инсталация, и Бг още ползва това което има в предвид Президента Тръмп , кенеф дупка в земята. А аборигените съмнявам се дали дори и дупки ползват. А за изтънчените като теб израза е септична яма.

Аз не ВИ обяснявам на ВАС! Вие сте тежък к безнадежден случай к бъркате лицемерие и откровеност с възпитание. Но това е напълно обяснимо за ВАС и себеподобните ти, които приемат всичко буквално, доколкото могат. Значи според теб и двете ти гънки когато човек каже някъде Моля, например, той непременно СЕ МОЛИ НА НЯКОГО!?! Хората мисли е много неща - ти замислял ли си се защо не казваме всичко, абсолютно всичко, което мислим и какво ще стане ако започнем да го правим? И още нещо - ако той не е лицемер, защото казвал каквото мисли, което пък точно показва и колко му е акълът след като на този пост мисли точно за тези неща - за лайна и дупки, за лайняни дупки,...то тогава защо отричате правото к на другите да казват на глас какво мислят и за него, и за останалите простаци, илитерати к тъпанари? Аз нямам нищо против да си казваме на глас всичко, което си мислим, между прочем, но като си такъв бабаит да нападаш другите неддй после да плачеш когато и другите го правят за теб, защото изглеждаш жалък и смешен! И да лъжеш а после да ореваваш орталъка за фейк нюз!

shithole - изключително мръсно, гадно, неприветливо място!

паво в десятката И са такива

Осведомителна агенция на Тайван избра превода "страни, където птиците не снасят яйца".... Тайванците са най-политкоректни и най-изгубени в превода.

,,маимуните,, не копаят ,,дупки,, за кенеф...!!! тогава защо се ,,обиждат,, на ,,маимуна,,??? ,,кенеф,, звучи ,,цивилизовано,,...!!!

Кориере де ла сера май е най близо до истината.

предлагам родните страни на Обонго да въведат санкции на Дончо

И къде е роден Обама? Нали и Дъртака искаше и получи акт за раждане след като лъжеше години за същото. Аман от тръмпанари.

Е какво чак толкова е казал. Да не би да е излъгал,че споменатите места са дупка на кенеф

и твойта уста е дупка за кенеф

Поредното доказателство,че Дончо е руски агент.

"бил принуден вестникът да използва ефимизъм за екскрамент"! Хм, май нещо сте се объркали: бил е принуден да използва "ескрамент" катъо ефимизъм, иначе обикновеният читател остава на тъмно какво казвате и какво се е случило всъщност.

Дони е точен, а чуждите, и най-вече нашите преводачи, се загубиха отново в превода. Но за нашите не се чудя. Я колко проблеми създават постоянно и в комуникацията с чужди политици за свръх важни въпроси. А най-жалки са журвалята, с тяхното или гъзоблизане, или осиране... в зависимост каква задача им е дадена.

Съветвам Тръмп да си вземе сръбски преводач. Достатъчно му е едно намигване ,и превода му е готов

Проблемн създаде др. Тръмп. Абе, тези медии на интересни ли се правят, или са си plain stupid? Става дума за "лайняни страни" Имоля за извинение, но нямна как иначе д се преведе).

на нашенски му викаме НУЖНИК

"Кенеф".

може да бълват устата на вонящ американски кравар - същите като на падар задника

Буквален превод от английски? Това звучи странно.

Може и да е казал "селски кенеф" / "анално отверстие", според предпочитанията, затова пък никога няма да го чуете да нарече някой афро-американец нигъ. Тръмп е изкристализирал точен образ на американеца - от нищо не разбира, две и две не може да събере, светът извън ранчото му не съществува, но пък е готов да го командва по всяко време.

Заради писанията ти се зачудих едно: ти знаеш кой е Тръмп, нали? А той дали знае кой си ти? Не, нали? Хайде да видим кой не разбира...очевидно си ти! Не зная дали 80% от българите са дебили, но определено един доста голям процент, по твое подобие, си въобразяват, че имат стойност! Не си позволявай да коментираш хора от тази величина! Иначе изглеждаш като комплексар....най-малкото!

Ти си невероятно тъп! Прочете ли какво си написал? Да ти го обясня ли, или имаш кой около себе си да те светне? Защо простият и простакът непременно държи да се афишира и всички да го разберат?

Да ти поясна, все пак защото съм йбеддн, ме си толкова тъп к прост, че наистина не разбираш колко - известността не е функция на акъла и само това, че някой е известен от телевизията, киното. политиката съвсем не означава, че непременно (най-) умният и ченд е тъп, още повече когато е подставено лице. Или да ти обясня по-просто - само затова, че си се родил със златна лъжичка не означава, че не си непременно тъп к прост и с изказ и мислене на кнфантил, като мъж над 50-те да казва Грабни в за ПУ.ката И да се хили на тива като идиота на класа в 3-ти или 5-ти клас, или недоразвит! Но това други идиоти не очаквам да вденат, разбира се

Дядка, да кажеш на мултимилиардер и президент на Щатите че нищо не разбира, е като да пръднеш срещу вятъра..

Затрудняват се само дебилите от БГ, защото цял свят говори английски! Преведето го отново като "третоплово" за дебилите, че да има с какво да се занимават цял ден!

Тия пък какво толкова се мъчат с този превод??? Вместо shithole пишете россия и готово.

Най-точния превод е: лайношерка. Държави в които хората произвеждат само лайна и нищо друго. Що се отнася до езика на Тръмп, той е естествен, точен и право в целта. По-добре ли ще бъде ако е замазан, излъскан, лъжи и гъзолизане? Не ми отговаряйте, не ме интересуват вашите простотии.

колко години чакахме да се появи един истински пич да разгони противните хлъзгави политици ,леви и десни комунисти ислямофашисти и всякаква продажна корумпирана сволач

От близкия африкански магазин съм си купувал гъзно черво за яхния. Умирисва къщата за седмици и пърдиш нетрезво.

и да го духат

Като знае много какво търси оръжието му в тези страни и защо разчита на ресурсите им Без залежите на Африка нито Англия нито Щатите щяха да са това което са днес !

като ти гледам акъла вземи си наври овчата кратуна в микровълновата печка и натисни бутона

така ли се излекува! БРАВО!

И кое не е истина от казаното?

Господин Доналд Тръмп винаги е казвал истината,независимо дали това се харесва на търтеите от Брюк- сел.Американския народ затова го избра за президент.

Ти луд ли си бре

Понякога истината боли, но е добре да се казва независимо от "чувствителността" на аудиторията...

От 10 минути насам, след като ви прочетох глупостите, си напъвам мозъка и си мисля как да ви обясня, какво значи "shithole" на английски. Аз ви разбирам, като не знаете езиците е много трудно. Но първо, "shithole" няма нищо общо с "лайна" или дупки (ями). Има случаи в ангийския, в които "shithole" е "добро" място, например, квартална кръчма с евтина бира и шкембе чорба (с много оцет и чесън) в 3:30 сутринта. "Долнопробно" си е със сигурност, но не е чак толкова лошо, както го изкарвате.

Киро, не до напъвай толкова мозъка за да не прегрееш и изпушиш. А сега сериозно - ти наистина ли си толкова прост? Ами естествено, че когато тази дума а използват в говоримия английски НЯМАТ БУКВАЛНО ПРЕДВИД ИСТИНСКИ ЛАЙНА И ДУПКИ, БД тъпак! Както и Тръмп не е имал предвид истинско лайно, като онов, което произвеждаш(основно) на едно място, или дупка - като тази в главата ти. Както е естествено, че думата се състои от две думи, които са безспорно ясни на всеки, който е грамотен. Но я ми кажи, като си написал буквално ИМа СЛУЧАИ, В КОИТО... знаеш ли какво точно означава? Да те светна, полиглоте, че има случаи, когато е, а има случаи и когато не е, както е с много от думите в английския, които имат повече от едно знамение и понякога с доста различен нюанс. Като пишеш с какво нямало нищо общо, я ми отговори, КIto USA какво точно изначава думата shit и какво точно значи думата hole в английския, дори и в добрите места, например квартална кръчма с евтина бира и шкембе чорба? И между другото кога си виждал американец да яде изобщо шкембе чорба пак, втори път, бе! И ако СК виждал добре - наблюдавал ли си изражението на лицето му! Освен ако не става дума за някой безработни, бездомни или много изпаднали или редници - за тях не знам, за тях допускам всичко, дори и да ядат буквално лайна.

ти от такива места ли си научил перфектно езика ми , като клечиш до 3ч заранта по разни shitholes. и да те светна нещо - shithole тук му викаме НУЖНИК и също го посещаваме около 3ч

Кире, остави тези неща, те очевидно са много сложни за тиквата ти, и така като четеш и си напъваш вече цели 10 минути и си достигнал до някакво гениално прозрение (нямащи нищо общо с истината, между другото) ще вземеш да и изпушиш и да не можеш след това да въртиш геврека, бе! Нека да позабавлява - ти си някой от интелигентите ог групата българи от някое българско село в Чикаго, нали:) И сега карал камион, правиш си кинтите, имал си къща, кола, парички, пистолет и пушка, пиеш си бира, шлъокал си шкембе чорба. гласуваш си за Тръмп к всичко ти е на 6 а за мизерията ти са виновни черните и мексикснците, нали (да поясня - в Америка това са европейските соросоиди, еврохейове и пр), а, забрадих - и демократите. Няма лошо:) Къде и в какво не познах. а Кире?

Такива като теб ги уволнявам на втората седмица, наемам мексиканци дето работят за малко пари и не се правят на отворени.

Кенефни ями благодарение на корпорациите от белия свят!!!!

Изразът на Тръмп не е вулгарен, по-скоро е в разрез с етикета, ама много важно. Важното е, че президента на САЩ е казал това, което мислят много хора. Няма как развитите страни да поемат всички икономически имигранти от Африка и Азия. Това е казал Тръмп! Може да не е идеалния изказ заради длъжността, която заема, но предпочитам това, пред лицемерните, захаросани речи на всякакви дупе.дав.ци, които се правят, че не виждат докъде докараха Европа изпълнявайки една налудничава идея.

"Кенефи" ли е сложно да се каже? Явно префинените уши на някои нации ги лишават от възможността да чуват и много истински звуци. Казал е една истина па дори и в преносен смисъл. Преди време един чехски капут описа България като кенеф и аз полудях, но очевидно за чужденците така изглеждахме. Сега, след идването на герб, които в основната си маса са членове на бкп ние няма как да не изглеждаме като шоколадово яйце пълно с кафява биологична маса от подобен тип. Наскоро бе убит един от хората на герб, който видите ли бил активист на сдс, но бивш военен и сикаджия от търновско- само си представете какво тази власт има предвид за примерен човек и си правете сметката как биха постъпвали с вас ако решат да използват лостовете на властта ако им паднете. Но пък избори ще има след три години.

Лицемерните медии се затрудняват.А иначе милиони обикновени хора си го преведоха,както си е-лайняни дупки!

да се тупаш в гърдите извън щатите с 'аз съм американец' май веке не върви

Страна-кенеф... Оня чех май бе най- ясен коя е...

Тоя не се научи да си мери приказките защото и без това е наблюдаван под лупа. Не може един президент да се изразява по тоя начин, той все пак не е герой от американска боза, в която всяка втора дума започва с f. От друга страна, за какво толкова реват самите американци, след като арогантността им е една от най-типичните черти и президент, който не се съобразява какви изрази използва им приляга много добре. Реално погледано, Тръмп без да се церемони е защитил интересите на страната си - няма нужда от бедни, необразовани, нецивилизовани емигранти, ако ще идват емигранти то поне да са от богати държави. Това напомня за европейските страни, които не искат нашите цигани съвсем основателно. Приемането на "бежанците" обаче е друга тема.

ОТКЪДЕ ИДВА ДУМАТА shithole ... АМИ АНГЛИЙСКИТЕ ГРАДОВЕ СА БИЛИ ДОСТА НЕПРИЯТНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ... НИ КАНАЛИЗАЦИЯ , НИ КЕНЕФИ ... И ЗАТОВА СА КОПАЕЛИ ДУПКИ НА КРАЯ НА УЛИЦАТА , ПОКРИВАЛИ СА ГИ С ДЪСКИ И РЕЖАТ ЕДНА ДУПКА НА ОТКЪДЕТО ДА СЕРЕШ - КАТО СЕ НАПЪЛНИ ИДВА КАРУЦАТА С РОМАНТИЧНОТО ИМЕ "МЕДНИЯ ФУРГОН " ''HONEYWAGON " И "ПЧЕЛИЧКИТЕ Я НАТОВАРАТ С "МЕД":)) ... АЗ ЗАТОВА КАТО СЕ БЪЗИКА СЪС АНГЛОСАКСОНСКИ АДВОКАТИ И СЪДИИ ИЗПОЛЗВАМ ИЗРАЗА "АЗ СЪМ РОДЕН В ГРАД В КОЙТО СМЕ ИМАЛИ БАНЯ 2000 ГОДИНИ ПРЕДИ БРИТАНЦИТЕ ДА СЛЯЗАТ ОТ ДЪРВЕТАТА " :))

През 80-те години на Байконур вецетата бяха тип "сортир", дупки с дървени перила за държане ???

преди 2000 години римляните са имали бани, когато дядо ти си е сушал шалварите по клоните на дърветата, а баба ти ги е пазела да не ги издуа ветъро

не е имал дрехи, а е ходел с наниз от листа около кръста.

въглеводородната мафия и задачата му е уж с хаотични действия да дигне цената на петрола, която при Президента Обама мачкаше путлеристан, а сега вече гони $70/барел срещу $40/барел при Обама.

shithole oэначава АНУС ...обаче Don Pedo елегантно го превежда като ЭАСРАНЕЦ...!!! Будь Эдоров

Понеже има някакъв тренд в България да се обобщава и говори негативно за нацията каква била,политицитв какви,този и онзи как ни изложи,искам да ви чуя коментарите ако беше някой български премиер,който се беше издънил, Самочувствието на нацията щеше пак да се срине,а тук се дискутира как точно биш превода, а на американците не им дреме...пак си вървят с гордп вдигната глава и не ги интересува ( сегс стм сред много американци в централна америка и ги слушам). Бъдете малко по-горди от там от където сме омръзна ми да чета ами талова сме си,това ако се беше случило в нормашна държава...е етп случва се в нормална държава и?!?

Глупости на търкалета! Макар буквалният превод да звучи доста вулгарно, "shithole" си се превежда "долнопробен". Също както "bullshit" не се превежда буквално като изпражнения на бик, а си значи "глупости"...

shithole си е точно "Лайняна дупка". Bullshit има значение на измама,лъжа и идва от френското "bole" за разлика от лайнярника,който си е буквално значение.

но bullshit или BS е жаргон, който се употребява по всякакъв повод и за всичко, което не се харесва, което звучи безсмислено, нереално, нелепо и т.н.

Глупости, щом говориш за буквален превод, това буквално значи лайняна дупка, а в разговорния език на простите американци може да се употребява и за лайно (лайна), долен, долнопробен, мръсен... Всъщност генезисът на думата е пределно ясен и очевиден, затруднението на осведомителните агенции по света идва от вулгарния му буквален превод, и то от човек с толкова висок пост, за когото се предполага, че е недопустим, защото говори зле не само и толкова за него самия, а за поста, респективно тези и онова, което представлява! Както съвсем точно са го обяснили от кенийския вестник.

тези верно са непоправимо тъпи. Пускаш образа на бг. според художника-чех, и няма какво да превеждаш. Толкова точно е изобразено, че човек може да го подуши...