Иран и шесторката ще продължат преговорите до 1 юли 2015 г.

Иран и шесторката взеха окончателно решение да продължат преговорите за ядрената програма на Техеран и в следващите седем месеца.

Обратно в новината

Коментари - Иран и шесторката ще продължат преговорите до 1 юли 2015 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не виждам какъв им е зора на персите да правят ядрени кратуни като могат да си купя готови от руснаците или северноКУРейците. май всичко е с единствената цел да не се позволи на Иран да продава петрол и газ, за да е по-висока цената им и хамериканоидите да определят тези цени.

От това дъвчене на иранската ядрена програма ушите ни хванаха мазоли вече. Интересно ще е да види бял свят едно споразумение за израелската ядрена програма - защото евреите под крилото на САЩ старателно крият собствената си ядрена индустрия и не допускат какъвто и да е контрол от МААЕ? Както и за това, че евреите си имат атомни бомбички - за които се знае, че ги има, но Западът много удобно си затваря очите по въпроса! И правилно - как така ще има паритет на силите - иначе как ще шантажират Иран и ще му налагат санкции? Да не говорим за Индия и Пакистан, които също си имат атомни пушкала, но никой не говори за тях...може би, защото нямат петрол?

Лавров чака китаеца да кацне във Виена, за да си каже тежката дума. Ако махнат санкциите, Иран ще залее света с евтин газ(и нефт). На кой ли е изтодно това или онова.

Надявам се под "света" да разбираш нещо различно от Европа.

Отношенията на една Германия с Иран са доста различни от отношенията на Иран със САЩ примерно, много по-добри са, и като цяло Европа е доста по-добре настроена към Иран от САЩ. Иран може да бъде доста полезен на Европа, а и там са много по-нормални, отколкото в Саудитска Арабия, която е близка до САЩ. Иран си е направо цивилизована държава в сравнение с арабския свят. Ама саудитците няма да са много доволни, ако иранците почнат да изнасят нефт и газ, а Щатите не искат саудитците да са недоволни.