Празнуваме Цветница - Вход Господен!

Започва най-скръбната, но най духовна седмица в живота на вярващия християнин - времето, в което Исус Христос приема страданието и кръстната смърт, за да изкупи греховете на човечеството

Обратно в новината

Коментари - Празнуваме Цветница - Вход Господен! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БогАРи е отделна Вяра от юдаизъм и юдославие. Вярата на Св. Цар Константин Велики. В нито 1 народна песен не де пее за СМЪРТ Господна, за джуеши, за Мойша, Сара, Аврам, Рахил, Джисъс, Ехова. Когато царя на Скития, цар Танаса, през 1276г.пр.н.е. основава Скитската държава(Добруджа) а после отива на война с фараона Везос(Рамзес Втори) в битката при Кадеш на страната на хетите....Аврам ще се роди след 30 години. Но Цар Танаса не се бие със съседи а за слава и богатства в чужди страни воден от Вярата в бога АР. И това го пише в ХРОНОГРАФИТЕ ОТ СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА на година 1812 от Сътворението. Великият Ден е Зачатието на Божия Син от Любовта през целият Март между Небесния Бог Отец и Земната Богиня Майка. Затова се носят цветя от БогАРиите - в РАдост(достигане Бог) от предстоящото Събитие на Светото Зачатие на Синът. Никой не пее, яде, весели, рипа хора всред природата от РАдост...ако ще убиват богът му. В нито 1 песен и обичай на българите няма мъчение, унижение, смърт на Богът ни. Защото Бог е Изначален, Вечен, Божествен. Той е над Всичко и над Всички. Той горещо Обича и бащински Прощава. Още по-малко юдейски е празника на "лазарките" - тогава девойките се разделят с ДЕВството си и затова хвърлят Венци във вода. Венеца в античността е символ на божественост и непорочно. На духовна връзка с Бог. Затова Богородица - Великата Тракийсща Богиня Майка превръща смъртните тракийци в свои Духовни чада чрез поставяне върху тях на ВЕНЕЦА.(справка иконата в храма в Свещари). Чак след Цветния и превръщането на ДЕВойките в моми когато се разделят с ДЕВството си, Богинята Майка Кибела Зачева Непорочно на Великият Ден. Само БогАРите имаме Велик Ден. Всички други празнуват юдейска пасха. Ночно на Коледа, когато след 9 месеца ще се Роди Божият Син, последния вляво коледар винаги носи БЕЗКВАСНАТА ПИТА на Непорочноно Зачатие на Кибела. На античните статуи или Кибела държи тази пита или Божият и Син(когато са заедно). В юдохристиянството няма Богородица със Синът освен като Младенец. Объркали сте бога на който носите бащината си пита, някои!

Бъдете здрави! Правете каквото трябва, не затваряйте очи за неправдите наоколо! Бъдете себе си! Честит празник!

Сестри и братя Българи, Честит празник! И както Исус изгони търговците от Храма, така и ние да изгоним мутрите, чалгаджийте и лъжливите демократи от Парламента! Бог да пази България!

А дано ама надали. Чети и се образовай що е геополитика, и като какви участваме в нея. И чак тогава ще светне, че парламента и правителството са ни най-малкия проблем. Виж, ако в правителството няма продажници, страхливци и алчни персони, тогава можем да заемем някое почтено място в света. До тогава - всичко е ала бала, или Пунта Мара.

Честит празник.

Честит празник! Все пак трябва да се уточни - Христос влиза в Йерусалим, когато се празнува т.нар. Палмова неделя и е приветстван не с маслинови и лаврови клонки, а с палмови клонки. Пък нека още вярваме на журналисти и медии (не само тук е допусната тази грешка)!

у нас нема палми, но си имаме върби и затова на тоя празник още му викаме и Връбница оти с връбовите клонки си заменяме това що немаме - палмовите клонки! Това животът и обстоятелствата са ни го е наложили. Ама как да приеме човек нечия измишльотина в "носиите" дето с метли иби вълма кълчища "закичват" на момите главите?! Нема толкова улава жена що да си закичи главата с кълчища метла! НЕМА!!! Нема оти сите че я помислят за луда или за вещерица, а коя сака да е таква!? Никоя!

какви са тие "носии" : анцуг долнище, ама с бели лампази и пояс; каси "рокли", ама на една страна като че гаски са ги дръпале, па и ботуши до коленье; длъги бели рокльи доземи, ама разцапени до пояс и на главите наместо плитки от коса има таквие от калчища, па си пуснани доземи.....А БРЕ, ИЗМИШЛЬОТИНИ ТИ РАЗПРАВЯМ! Измишльотини и дивотии а не носии! Бре, олан, като е фолклор нека барем да е истински, а не нещо що е трекнло или скимнало некому!

Ти са ко искаш??? С анцуг АДИБАС ли а тръгнат? или там NIKE, PUMA анцузи?

Честит празник българи! Бъдете щастливи!