Празнуваме Цветница - Вход Господен!

Започва най-скръбната, но най духовна седмица в живота на вярващия християнин - времето, в което Исус Христос приема страданието и кръстната смърт, за да изкупи греховете на човечеството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честит празник българи! Бъдете щастливи!

Честит празник! Все пак трябва да се уточни - Христос влиза в Йерусалим, когато се празнува т.нар. Палмова неделя и е приветстван не с маслинови и лаврови клонки, а с палмови клонки. Пък нека още вярваме на журналисти и медии (не само тук е допусната тази грешка)!

Честит празник.

Сестри и братя Българи, Честит празник! И както Исус изгони търговците от Храма, така и ние да изгоним мутрите, чалгаджийте и лъжливите демократи от Парламента! Бог да пази България!

Бъдете здрави! Правете каквото трябва, не затваряйте очи за неправдите наоколо! Бъдете себе си! Честит празник!

БогАРи е отделна Вяра от юдаизъм и юдославие. Вярата на Св. Цар Константин Велики. В нито 1 народна песен не де пее за СМЪРТ Господна, за джуеши, за Мойша, Сара, Аврам, Рахил, Джисъс, Ехова. Когато царя на Скития, цар Танаса, през 1276г.пр.н.е. основава Скитската държава(Добруджа) а после отива на война с фараона Везос(Рамзес Втори) в битката при Кадеш на страната на хетите....Аврам ще се роди след 30 години. Но Цар Танаса не се бие със съседи а за слава и богатства в чужди страни воден от Вярата в бога АР. И това го пише в ХРОНОГРАФИТЕ ОТ СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА на година 1812 от Сътворението. Великият Ден е Зачатието на Божия Син от Любовта през целият Март между Небесния Бог Отец и Земната Богиня Майка. Затова се носят цветя от БогАРиите - в РАдост(достигане Бог) от предстоящото Събитие на Светото Зачатие на Синът. Никой не пее, яде, весели, рипа хора всред природата от РАдост...ако ще убиват богът му. В нито 1 песен и обичай на българите няма мъчение, унижение, смърт на Богът ни. Защото Бог е Изначален, Вечен, Божествен. Той е над Всичко и над Всички. Той горещо Обича и бащински Прощава. Още по-малко юдейски е празника на "лазарките" - тогава девойките се разделят с ДЕВството си и затова хвърлят Венци във вода. Венеца в античността е символ на божественост и непорочно. На духовна връзка с Бог. Затова Богородица - Великата Тракийсща Богиня Майка превръща смъртните тракийци в свои Духовни чада чрез поставяне върху тях на ВЕНЕЦА.(справка иконата в храма в Свещари). Чак след Цветния и превръщането на ДЕВойките в моми когато се разделят с ДЕВството си, Богинята Майка Кибела Зачева Непорочно на Великият Ден. Само БогАРите имаме Велик Ден. Всички други празнуват юдейска пасха. Ночно на Коледа, когато след 9 месеца ще се Роди Божият Син, последния вляво коледар винаги носи БЕЗКВАСНАТА ПИТА на Непорочноно Зачатие на Кибела. На античните статуи или Кибела държи тази пита или Божият и Син(когато са заедно). В юдохристиянството няма Богородица със Синът освен като Младенец. Объркали сте бога на който носите бащината си пита, някои!

у нас нема палми, но си имаме върби и затова на тоя празник още му викаме и Връбница оти с връбовите клонки си заменяме това що немаме - палмовите клонки! Това животът и обстоятелствата са ни го е наложили. Ама как да приеме човек нечия измишльотина в "носиите" дето с метли иби вълма кълчища "закичват" на момите главите?! Нема толкова улава жена що да си закичи главата с кълчища метла! НЕМА!!! Нема оти сите че я помислят за луда или за вещерица, а коя сака да е таква!? Никоя!

какви са тие "носии" : анцуг долнище, ама с бели лампази и пояс; каси "рокли", ама на една страна като че гаски са ги дръпале, па и ботуши до коленье; длъги бели рокльи доземи, ама разцапени до пояс и на главите наместо плитки от коса има таквие от калчища, па си пуснани доземи.....А БРЕ, ИЗМИШЛЬОТИНИ ТИ РАЗПРАВЯМ! Измишльотини и дивотии а не носии! Бре, олан, като е фолклор нека барем да е истински, а не нещо що е трекнло или скимнало некому!

А дано ама надали. Чети и се образовай що е геополитика, и като какви участваме в нея. И чак тогава ще светне, че парламента и правителството са ни най-малкия проблем. Виж, ако в правителството няма продажници, страхливци и алчни персони, тогава можем да заемем някое почтено място в света. До тогава - всичко е ала бала, или Пунта Мара.

Ти са ко искаш??? С анцуг АДИБАС ли а тръгнат? или там NIKE, PUMA анцузи?