Днес е денят на християнското семейство

Християните отбелязват днес църковния празник Въведение Богородично - един от великите вселенски празници.

Обратно в новината

Коментари - Днес е денят на християнското семейство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на Божията майка - Богородица Всецарица, скоропослушница и утешителка! Да се помолим да ни пази и закриля - целия български народ - от болести и от всяко зло. Да се множат българските християнски семейства и дечицата им! Амин!

Слава на Тангра и Перун - истинските български богове.

Книжнически религии имат и друго име аврамиистични. Те са: юдаизъм, християнство и ислям. Обслужват интереса на кръгове целящи разпад на държавите и само 'обетованите' да командват.

Той бащата, гълъбът, де, Йоаким ли стана?

А в четвъртък е Денят на Благодарността!

Българският народ е удавен в заблуди. Християнската религия не е от Христос, а от гръцките чифути. Истинската етимология на "християнската православна религия" е "гръцка ортодоксална религия". Древните българи са знаели това и са говорили за "кряшенска" религия, произлизаща от името за Гърция (Креш - Крит-Гърция). У нас по погрешка е наложено, че тя изповядва Христовата вяра. Това е злоупотреба с този първи апостол на Евагелското Единобожие. Фактически на нас постоянно ни се пробутват да празнуваме стотици гръцко-еврейски празници, имена и събития и само единици с български произход. Богомилството е било много по-точно и необходимо за българите. То се е опирало в голяма степен на Тенгрианството и древните традиционни български закони Торе и е включвало някои праведни тези от Евангелието. Не зная с такъв клир, подчинен на българофоба Вселенски патриарх Вартоломей (той наистина е сатанински наречен), нашите как ще се преборят и излязат от влиянието на гръцката и руската църква. Руската църква пък набляга на православието, все едно се отнася за езикова смесица със славяните. А то няма нищо общо и със славяните, каквито са измислица на гърците използващи подхода "разделяй и владей". Такива световни мистерии и религиозни измами са ни втълпили с вековете, че не може да се оправим, нито пък да се досетим, какъв е техния корен, произход и цели. Опиум за народа!!!

мале, що глупости си изписал! ако се занимаваше с математика досега да си доказал най-малко 10 аксиоми... смешник!

А ти какво проумя от написаното? Добре, тоя празник днес има смисъл, но доста неща са ни вменени с чуждо начало и традиции.

Ти май не правиш разлика между учението на Христос, християнската религиия и отделните църкви в рамките на християнската религия.

Правя. На нас чрез Борис І са ни прокарали гръцката религия. Ама ти няма и да се усетиш, каква вреда ни е нанесла. Българите са оценили това за предателство. Откакто е въведено християнството и са ни нарушени връзките с останалия българлък, България започва да запада.

С какво право ни налагат християнската религия? С какво тя е повече от другите религии? И под християнство сигурно разбирате православие? Онова православие, което е инструмент за руско влияние? Онова православие, което мирише на мухъл с архаичните си ритуали? Онова православие, което е пълно с фалш и лицемерие - поповете проповядват едно а тънат в разкош и разврат? Онова православие, дето пее на руски и коли прасета и се налива с ракия и вино по Нова Година? Отживелици и бабини деветини - днес семейството е модерно и европейско, семейство продукт на съвременните европейски ценности - на толерантността търпимостта и приемането на различията

Типичен евродебил.

Не е, по-точно северно корейски партиен секретар!

Католицизмът и протестанството са по-модерни, по-съвременни, по-толерантни, нали!?

По-добре самотни и изоставени, отколкото лъгани и лъжещи.

Малеее, какъв нетолерантен празник!!! Веднага да се премахне!!!