4 дълги уикенда около празниците догодина

4 дълги почивни уикенда ще имат работещите догодина - 2018. Първата най-дълга почивка ни очаква през април, когато ще почиваме 4 дни за Великден.

Обратно в новината

Коментари - 4 дълги уикенда около празниците догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За така наречените ,,български бизнесмени" ,ако се работи 365 дни в годината по 24 часа, сигурно пак няма да им стига.

ако за 5 почивни дни повече "бизнеса" губи 1 млрд, питам колко са милиардите за останалите дни, къде са им данъците на тия милиарди и т.н.

2024 година - по сегашните правила работните дни ще са 251, а почивните дни ще са 115. Работодателите ще протестират ли, че ще почиваме толкова малко и че ще работим толкова много?

А ми теглете им една майна на душевадците работодатели , заложете си дупетата на някоя банка, организирайте си собствен бизнес и така никой няма да ви експлоатира. Ще имате възможност всеки ден да е почивен за вас, защото вие ще определяте празниците,само,че ще са неплатени.

не сте съгласни с казаното от мен? Просто ви предлагам да минете от другата страна. Нали там е по хубаво. Ще разчитате само на себе си и цялата печалба ще е за вас.

Тъпако,никой не иска да ти каже,че е леко,а че всеки,както си постели,т.е.,като не можеш да плуваш,не се събличай,толкова е просто,но няма и не можеш да убедиш никого,че някой би трябвало да ти е длъжен за това,че си го взел на работа!!! Много е просто,но не е разбираемо за...простаци!!!

Това че си теглил кредит и т.н. не означава че служителите трябва да ти стават робове и да бъдат постоянно експлоатирани!!! Ти ако искаш може да си бачкаш 365/24

За кво бе, лимон? Само ти май не си разбрал, че напоследък работодатели се навъдиха много и всичките реват, че работниците били малко!

Кръвожадните робовладелци отново нададоха вой - да се направят 500 дни в календара от които 490 да са работни и нахалните роби да нямат време да мислят и протестират.

....алчни бизнес лакомници само в България

От 117 почивни дни за 2017 г. само- 100 дни са събота и неделя , То тези работодатели не се налакомиха , да има начин да не съществуват други празници само да им с е работи, да плащата по-малко и така нататък.Жалки!

2016 - 252 работни дни 2017 - 248 работни дни Пропуснати ползи за 4 раб. дни - 1 млрд. Вие оправете 62 млрд. които не сте пропуснали!!!

Синоптик

къде забравихте 6-ти май?

От този бизнес и неговите претенции наистина вече на човек му идва в повече. Иска Домусчиев и другите лапачи като него да множат милионите си на наш гръб и все искат ако може робите им да не спят ако може, да работят и работят за без пари. Бойко, виж ги озапти тези ненормалници с пари незнайно от къде дошли, всъщност от партийните куфарчета 89-та на БКП, да си затворят големите усти с искания, че никой не е вечен, всеки идва и си отива от едно място на друго място. Няма безсмъртни, Господ бави но не забравя, никой не знае какво го чака утре и понякога и крадените милиони не спасяват. А дано малко поне се опомнят тези неприятни мутраци и правителството да спре да прави компромиси спрямо тях и техните искания.

А робите (дебилите) що не плащат заплата на КРИБ, АИКБ и "работодателите" си за това че им е дадена честта да работят в техните фирми? Луканов как им раздаде партийните куфари и ги назначи за милионери? Милионер Ивчо Прокопиев колко предприятия разсипа, щото е "наше момче"? А какво работят партийните милионери? Плащат на ББ ли?

Га ги доживеем, че ги мислим.

Асоциацията на индустриалния капитал в България и "Бизнесът" да се самозаврат там където слънце не огрява! Значи за 3 дни ние произвеждаме 1 милиард, а тогава за 300 дни произвеждаме 100 милиарда. Кой ги краде тези пари? 100 милиарда делено на 2 милиона работещи трябва да осигурят 50000 лв годишна заплата на всеки! Не само на мутрите и мутресите в джиповете, нали?

БВП за 2016 г - 90 милиарда. За заплати - 30 милиарда. 3 милиона работещи. За пенсии 10 милиарда. От които 5 милиарда от фонда и 5 милиарда от бюджета. Бюджет 20 милиарда. Печалби на едрия капитал 17 милиарда. Данък върху печалбата 1.7 милиарда (от капитала). Данък върху ДДС 4.5 милиарда (от населението). Не може целият БВП да отиде за заплати. Иначе сте прав - да, нечувана норма на експлоатация, нечуван грабеж.

В статията не пропуснахте ли 7 май понеделник?

Ако годината стане 400 дни още по добре

На човек, за да му се работи с удоволствие, трябва големината на заплатата му да прави кеф! В Бг работиш за заплата " Да пази Боже", за да, ако доживееш до пенсията, да викаш " Защо, Боже?!"

сутрин, обед, вечер - мрънкане. национален спорт.

langlima

Интересно, не знаех, че събота и неделя са празници! Винаги съм мислела, че са ПОЧИВНИ дни! В държавите, по които все се водим, не слагат тези дни към празничните. Нашият "бизнес", защо ли така се цепи от колектива?! В Европа вече се говори за 7 часов работен ден. В България, на бизнеса, му се ще да говори за 7 дневна работна седмица.

на Бизнеса може да му се иска и 8 дневна работна седмица. Да си поризведе роботи- хем без пари ще бачкат, хем 24 часа. То няма кой да наемат вече, те заревали, че много почивни дни има. Ми, има! И ще има! Който иска да си работи без прекъсване. Аз отдавна вече пет пари не давам, че имало работа за довършване, да се оставало след работа... Ей, сега! Като ме стимулират парично и АКО аз пожелая ще остана. Заплахите отдааавнаааа не вървят. Сега, не че няма овчици, които се плашат на всяка 2ра шефска дума. Но то си е за тях. Докато не се научат да изискват и да отстояват интереса си, ще са мачкани.

Според Олигарсилизиралите се подлоги и мутри, излиза, че през 2017 сме имали 12 почивни дни заради празници. През 2017 Франция - 11 Германия - 9 + 7 (не цялата държава, а на региони. Но се получава минимум 12, макс 14 според региона) Англия 9 + 4 (не UK, а Англия. минимума е 11) Какво искат тия самозабравили се к----и?

Ти сега да не си на работа? От одеве си написал само в тоя форум 20 поста. фейса, мейса, някое клипче. После обяд. после кафенце. Пак фейса. Още малко форумна активност. После вечерта ще кажеш - тия гадни олигарси ме скъсаха днес от работа.

2, с този 3. Ако си форумния стаКмистик, защото ако си работяга, нямаш място тук и да броиш и пишеш, та вземи рестартирай софтуера! Явно и на теб ти дава данни, които ти изнася да виждаш и презентираш.

Крайно време е да се отменят църковните празници и да се въведе 6-дневна работна седмица. Все пак бизнес има да поддържаме!!! 80% работещи д*били не, ами поне 90 сме, останалите хапват суджука.

Бизнесът нека си лае, работа на ББ (държавата) е да удари по масата и да каже "НЕ"!!! Не почивките са проблемът на работодатели, а слабото и дребнаво ръководство! Колкото и родолюбец да съм, българските управители са пълни некадърници в управлението, а аз не съм видял един и двама. Вече работя във фирми , управлявани от чужденци и фирмите се представят много по-добре, служителите са по-добре, а моят работодател изисква да се работи и извън работно време при нужда, но изкарва яко пари от това и съответно си плаща. Еми мрънкаме като се прекалява, но вършим работа и работодателят е доволен.

В някои далеч по-големи като икономики държави, има много повече почивка за работниците. Включително "обедната" почивка. Хем на работниците им е кеф и са отпочинали, хем чорбаджията е на кеф, че работниците са отпочинали и правят пари за компанията.

Сега пък много сме почивали,абе на тези работодатели няма ли най-после някой да им опъне юздите.Държавата само права им е дала и правят каквото си поискат.За тези заплати които ни дават дори много им работим.

Ти що не си почиваш докато работиш? Само гледай да не хъркаш много щото колегите ти не могат да заспят.

Личи си ,че си от работодателите,горките ти служители......

На мен ми е много интересно не се ли накъсва производството и бизнеса, когато в другите държави има празници??? Тогава кво праят наште бизнесменчета? Сигурно пишат гневни писма на западните си партньори, че трябва да си намалят празниците.

През най-мързеливата година вероятно ще постигнем най-добър икономически резултат, като съответно имаме и увеличение и на заплати и на печалба и на приходи от данъци. Ами може би всъщност не е толкова мързелива. А бе колеги бизнесмени - мислете как вместо 4 часа на ден вашите работници и служители да почнат да работят по 6 часа , а не се занимавайте с глупости. При 50% увеличение на изработените часове няма проблем дори и още почивни дни да има.

Само слушам как работодателите в България все нещо искат, все нещо не им е както трябва, все не им харесва и не е по техен вкус. Заприличали са на някоя недоволна мутреса. Ами ние , обикновените дето им изкарват лукса кога ще поставим условия и кога ще искаме нещо, защото всичко има две страни?

Тия работодатели са по-зле от робовладелци. Ако може да се работи 8 дни в седмицата, по 25 часа, 367 дни в годината и да не се дават заплати най-добре.

А-ааа, в грешка си! Най-добре е, ако се изпълни всичко, дето си написал, и освен това работника да плаща на шефа за привилегията, че работи.

Айде, айде. Дълги били почивките. За робите така, ако може да няма почивни дни. И заплати да не търсят

Тоя, така наречен "бизнес" и работодателите, няма ли най-накрая някой да ги сложи на място с всички факти, не само с тези, които са им изгодни? 117 дни, от тях обаче 105 са съботи и недели. Любимия им запад не почива ли на Великден, не почива ли на Коледа или на НГ? И те си имат национални празници, но не работят в събота и неделя. Поне 75% от ревящите против почивните дни "бУЗИнесмени" тормозят персонала си извънредно без екстра заплащане или за жълти стотинки, ако въобще плащат извънредни.

АИКБ не харесва това. Сега очакваме председателя Велев да излезе и да говори какви пари ще се загубят, пагубно за бизнеса, както и колко мързеливи били българите. Разбира се ще добави, че такова нещо няма никъде в Европа, а това е дискриминиращо. Ще има нова (стара) идея, че трябва да се промени сегашния начин, кокто да е справедлив. За последно ше вмъкне че клас прослужено време трябва да отпадне - справедливо било.

Подобни новини са блясък във очите за хората от провинцията живеещи под наем във София,че през такива почивки ще могат да си закарат старите празни буркани на село,и да си вземат нови от мазата за София да има какво да ядът,че след като си платят наема идва глад и мизерия.

4 дена - дълга почивка. 1 месец депутатска ваканция - нормална почивка.

засисеше от работодателите, щяха да приемат всяка гоьина за високосна. Ама не, ... Може да смд безделници, но не и без празници.

Всяка година, когато 1 януари е в събота или неделя, почивните дни ще са с един в повече, както беше през 2017-та. Затова през 2017 са 117 (1 януари е в неделя), а в следващите години са 116. Чак през 2022 и 2023 години 1 януари е пак в събота и неделя и тогава пак ще се почиват 117 дни. Простичко е.

А през 2028 година, която е високосна и 1 януари е в събота, почивните дни ще са 118 за ужас на работодателите.

2018 - 365 дни в годината, 249 работни, 116 почивни дни 2019 - 365/249/116 2020 - 366/250/116 2021 - 365/249/116

"Голяма новина" Всичко това се знаеше още през 2016-та.

Сега работим в градовете, ама е добре често да имаме по 3-4 дни свободни дни, та да можем да си вършим работата и на село.

Ти си голям оптимист. Работата никога не свършва. Ти ще свършиш, работата не.

Ще има да пишете и да пишете по двете си любимите теми - "Голямото пътуване" и "Голямото завръщане", гарнирани с множество "тапи" на изходите и входовете на столицата. Какъв публицистичен живот се задава през 2018-та!

Антека! А докато чакаме първата публикация по въпроса, аз бих желал една статия за раздвижването на имотния пазар, и как баш ся е момента да купим.

за тапите да кажа... снощи 08.11 такава тапа на цариградско... от изложбеният център поне до плиска го виждах, а докъде е било не знам. Вечерта, стоп до стоп, докъдето ти видят очите. и нищо по новините. да ни е честито европредседателството.

С тези заплати освен да си седиш в къщи за друго не стигат. Иначе ако сме нормална държава да планираш някоя почивка, а тук в БГ планираш как да ти стигнат парите месец за месец - прекрасен живот!!! Иначе работодателя си харчи по 15 000 на месец и се чуди защо на работника не му стигат 800 лева нето заплата пък иска даже и увеличение от 200 за да станат 1000( това е нечувано).

понеже хората си стоят вкъщи, затова по СПА хотелите няма места, а по границите - задръствания. Та не си внушавай, че щом ти си мизерен, значи и другите са такива. по-добре се замисли, що другите имат, а ти нямаш за почивка.

Хах добре че всички са по СПА хотелите.....

Тя ако заплатата е 800лв нето добре. Ама тя наполовина ама за цял месец работа.Иначе депутати увеличават "малките" си заплатки,че не им стигат. Нашите не ги пипат щом и така оцеляваме

Да върнем крепостното право!

Трябва да се вземат някакви адекватни мерки срещу тези почивки по 3-4 дни многократно през годината и не за сметка на общото почивно време, а просто хората да имат по регламент право на по-голям платен годишен отпуск.По-добре е да можеш да почиваш два пъти годишно по 20 дни, отколкото многократно по 3-4, което наистина разстройва бизнеса, а главно спечелили са най-вече администрацията, чиито заплати излизат от джоба на цял народ, а чиновника и без това не се счупва от работа.С тези многократни по 3-4 дни се нарушава цикъла на производство на средни по размер фирми, малките които са си собственици и без това не могат да си ги позволят, работят си по това време, но пък за кой работят, като половин България практически се изнася за Гърция, тоест и курортите ни нямат полза.А иначе, ревем че ниски заплати, бедни сме...

Я влез в интернет,прочети и ще видиш,че в България се работи най много от цяла Европа,имаме най малко почивни дни и празници и за сметка на това получаваме и най малките заплати!!!! В Европа има държави на 30 часова работна седмица и доходите са 10 пъти по високи от нашите!!! А тук в провинцията е 84 часова работната седмица,а заплатите са 20 пъти по ниски,от където и да е!

"я влез в интернета" Така ли работите вие? По цял ден кибичите в интернета и фейса. После - що ми е малка заплатата.

Т.нар. "бизнес" иска 365 дни в годината работни, по минимум 12 часа на ден, за заплати не повече от 300лв и без право на отпуска и болнични. А, да! И да не плаща осигуровки никакви! Защо вие лоши хора, не дадете на "бизнеса" каквото иска? Все пак той знае само да иска!!!

А ако питаш мързеливците кат тебе, искате 365дни в годината празници и платена отпуска. Плюс бонуси. И да не се работи всяка сряда. И стажа да върви.

А ти що не плащаш заплата на работодателя си за това че ти е дал честта да работиш у неговата фирма?

Може и да е прав Иво Христов:) В годината има 52 седмици, т.е. поне 104 почивни дни. През "мързеливата" 2017 явно е имало още 14 дни, от тях - 2 за Великден, 2 за Коледа и 2 Нова година, 3-ти март. Това са дните,общо 7, в които мисля, че дори онзи кютюк Емил Велев няма да оспори, че е редно да се работи, още повече, че никога не се е работило. и Всъщност остават едни 7 почивка, от които икономиката ни ще загуби 1 млрд. лева:)))) Ех, ако можеше наистина да произвеждаме толкова, едва ли щях да пиша тука.

Ако ги питаш работодателите,трябва да се работи 365 дни в годината.

А, ти пък,всяка година трябва да е високосна според нашите робовладелци!

тях ако ги питаш - ще трябва и да им плащаме, за да ходим на работа... а то и си плащаме де - като не ти дават изработеното

А "бизнеса" нещо? Дето толкова реваха за сливанията...пак ще им е лошо

Народът се радва, а работодателите пак се чувстват прецакани!

Работодателите никога не са прецакани! Просто няма да са се налапали чак толкова много.