50 години трябват, за възстановяване на гората над Кресна

Пожарът над Кресненското дефиле нанесе огромна рана на българската природа, коментира директорът на Югозападното държавно предприятие.

Обратно в новината

Коментари - 50 години трябват, за възстановяване на гората над Кресна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който си пали, той да си залесява, откъде накъде ще залесяваме горите на дървената мафия. Аз от техния дърводобив не съм спечелил и 1 лев!

Прав си, откъде накъде ще се залесяват горите с пари от нашите данъци. Палежите са си на дървената мафия тя да си залесява горите!

ДА ВЪЗСТАВОВИМ ГОРАТА С НАШИТЕ ПАРИ - ДАНЪЦИ ! А КОЛКО ПАРА ЩЕ РЕАЛИЗИРАТ ОТ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ! ЩОТО ТЕ ЗАПАЛИХА ТАЗИ ГОРА ! А РЕШЕНИЕТО Е ПРОСТО - ДЪРЖАВАТА РЕАЛИЗИРА ДЪРВЕСИНАТА ЗА СВОЯ СМЕТКА И С ПАРИТЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ ЗАЛЕСИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ ! НО СЕ БАСИРАМ , ЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА !

абе вие си залесявайте, тъпаци прости! ние тука сега, че ги резнем "изгорелити" дръвета и че ги изнесем къде гръцко или турско, който даде най-многото парици! след 50 години я има гора я нема! тая вечи е НАША, главанаци прости и посрани! вие кат си немата друга работа - залесявайти! децата ни, след 50 години и нея ще палнат и пак така...

Дървената мафия ще бъде много доволна ,освен това се разчисти терен за магистралата ,а и природозащитниците няма какво вече да защитават -няма мечки ,няма бубулечки.Пътната мафия и тя ще бъде доволна .

Е, вече има материал за приближените дърводобивни и дървообработващи фирми.

аз пък гледах и гледах новините за пожара, как го гасят, кой го гаси, ама не видях тома белев или други от така наречените природозащитници. защо ли? защото няма кинти, затова.

А ти през това време си на голф игрището или на някой бетониран морски бряг. Така де да си наглеждаш именията. Верно много ви пречат да изринете всичко дето е зелено.

абе нещасници кога се е правилао прочистване на гората да ви еба маиката

А за да се възстанови България от комунизма е необходимо два пъти повече време. Сто години са нужни за да се възстанови България от комунизма!!!

Ще се възстанови от комунизма с циганите на предна линия. Толкова ще се възстанови. Тоя преход вашия претопи 3 милиона българи в световната пролетарска маса и небитието и сега ше ми възстановяваш на дедовия...

Да ги питаш тези продажни комунисти защо свалиха Тодор Живков от власт. Да застанат пред народа и да обяснят.

50 години трябват, за възстановяване на гората над Кресна. Аз пък казвам, че за да се възстанови България до положението през 1990 год., ще трябват 1000 год. и пак не съм сигурен че ще е възможно!

ще се възстанови като '89 коствено или пряко другарите и драснаха клечката...

пък ние сме заритали да се връщаме у соца. Само идиот може да иска това. Сега очаквам да ми кажеш колко била баничката и бозата тогава и колко красив бил Тато!

Търсете кой запали умишлено Българската гора , която милиони истински българи 50-60 години садяха и се радваха че изграждат белите дробове на България ! Сега някакви чужди елементи я унищожават ! Ако има Органи които пазят Държавата , да се хванат мъжки и да намерят виновните и подстрекателите ! Ако търсят винаги ще намерят !

Преди 60год. едни я изсякаха широколистната гора и засадиха иглолистна за да сме,като братушките. Равнис по тях--тъпо,много тъпо!

За това ли горя.Да възстановяваме?? Ще правим за нула време ски писти

в тая климатична зона ... инвестираш в ски писти...изглежда си доста нефелен...инвеститор.

повече унищожена гора - повече болни, повече страдание

И повече дървесина за износ.

Виновни няма да има. Виновна си е гората, че е изгоряла, щото е дървена. Да не се помайват разните му институции, а да си разшават мозъците по тези програми за временна заетост, дето се дават луди пари за отчитане на дейност и само се трошат метли за уж почистване на улици. Та конкретно - връчват се подходящите оръдия на труда на всички по тези програми и всички здрави-прави получатели на парични помощи лентяи да свършат нещо полезно и да си заслужат парите. Залесяване на всичко, което може да се залеси.Че както е тръгнало,, скоро и лалугер няма да има къде да се скрие.

Кой от години пали и проплаква българската гора, КОЙ!? Знаем, нали!?

Селяни, селяни ,селяни , зларен кръст ви купих , откраднахте го ! Железен кръст ви купих -потрошихте го ! Дървен кръст ви купих - изгорихте го ! А на утрешната литургия како уя ке ми поцелуйете....

Божие наказание за магистралните крадци от ГЕРБ дето се чудят отде да прекарат кражбите си за да продължат ограбването и геноцида по най-успешния за тях начин. Гората за 50 години ще се възстанови, но народа, нацията и държавата ни няма да се възстановят

ЗАЩО НИКОГА НЕ ГОРЯТ ПАМПОРОВО , БОРОВЕЦ , БАНКЯ И СИМЕОНОВО КЪДЕТО СА ИМОТИТЕ НА СУДЖУЦИТЕ ????

дъ ги запалимъ а...ко'шъ ка'иш ???

Боровец, какво ще палиш. На дядо Старейшина штилките отдавна го опасаха.

мафия ще осече всичко и пак ще натовари.

КАКВА Е ЛОГИКАТА НА СУДЖУЦИТЕ ОТ ГЕРБ ???? ... КВОТО НЕ МОЖЕМ ДА ГО ОТСЕЧЕМ И ПРОДАДЕМ , ЩЕ ГО ИЗГОРИМ И ПАК ЩЕ ГО ПРОДАДЕМ :)))

пожарът е активно мероприятие на магнолиевата тикв с цел да се очистят терени за новото трасе и неговите фирми за асфалт и ремонт на пътища да започнат да сртоят и ремонтират новото трасе на кресненското дефиле като цената ще бъде около 700-900 милиона до 1.2 милиарда след ремонта и повторното пускане на пътят,пожарът запален от главния поджарникар не е случаен както се мъчат да ни го представят.

ли мисли някой, че тази гора ще бъде възстановявана?

Що говорите глупости Някой подпалил гората Тя после не става за нищо дори и за огрев. А пък тези където говорят че освобождават място за новата магистрала това също НЕ Е вярно . Тя ще минава до пожара -Дори мястото още не уточнено.

боико ти ли си? защитаваш си инвесцията ли?

да не си Питон 357...ако знаеш за какво иде реч де ???

Сега да почват да копат там за Магистралата ! Вече е ""чисто" .

Не се трае вече отношението към гората. Или я секат, или я горят. Трябва първо да се намери причината - как е възможно от нищо да се подпали толкова много гора. Всички говорят за умисъл, но никой не посочва подпалвача. Второ, трябва да се промени съзнанието на българите - не знам защо българите не ценят природата. Как може на всички да им е безразлично??!!!! Защо медиите не превъзпитат селяните, които винаги по това време заличават чрез пожар незаконната сеч, чрез която се запасяват с дърва. Необходими са СТРОГИ мерки - затвор от 20 и повече години за такива уроди, които убиват природата!!!

Ха, на простия, селяните са му виновни...

Да, така е. Прокуратурата трябва да се самосезира и да образува производство срещу неизвестен извършител. ДАНС и полицията трябва да започнат разследване. Това си е престъпление срещу националната сигурност. Утре така може да се подпали и един град. При проливни дъждове, при липса на гори, ще се получат свлачища и ще настъпи бедствие. Не оплаквайте, а противодействайте! Време е всички да излезем от ваканционната летаргия и да проявим непримиримост към подпалвачите! Гледам че и списвачите на форума не са много активни. Терминал 1 не е решение - на запад няма вече място, редиците са запълнени, не го ли разбрахте.

К О Й ?

Дреме ми на дедовия. Да не би на някой да не му е ясно, че гората се пали умишлено и ще се пали докато всичко изгори.. не ми пука! Да не би на някой да му пука за кражбите като КТБ итн?! Пълни нещастници. На вас джихадисти не ви трябват вие сами се самоунищожавате. Още малко остана и се приключва тая територия.

Смрадливите селтаци, вместо да участват като един в гасенето, прещят простотии и чакат някой друг да им гаси ... Е, сега ще ядат ую поне 50 години ...

Всички, дето не работят и консумират социални блага и разните му "бежанци" под строй да залесяват!

Не е разкрита важната тема - кой е евакуирал пожарникарите и полицаите? Бойко ли? Торбалан? Мечо Пух?

и кво? и българия няма да се възстанови и след 50 години, защото нема да я има! бг-то е измислена държава-марионетка на звстрията! Вън европата от Балканите! Бесилка за нейните агенти и зомбита! Да живее Балканската Федерация!

Забивате на-чорчик. НО ! - ако Имате предвид РеИнженеринга на Европа по ГеографскиПозициониранПринцип (т.е. Север и Юг) - Определено Сме Възловата (а и НайОбещаващата) страна (ха Дано Станем Държава !) на Юга.

dobrin

федерацията на малките овчарчета,демек профсъз на сувета на балканските агрономи,за кво ни е да учим други,като ниж самите още чакаме да пулним дупка...

Освен геноцида срещу българите ,сега палят и горите за да няма къде да се крият шумкарите ,когато фанат пушките за да бият сганта. Всичко е точно програмирано и извършвано за да изчезне българското племе.

Възможно. ...ама Мрежата - просто НямаКак да Ни я спрат ! ----- Седите-си Вие (примерно) из Дебрите на Големите...друг Колега - из Кресна&околностите (за ТозиКонкретен случай) ...друг - нейде из Дълбините на Canadair...друг - из ВисокитеФинанси...еНти - из ВисокияКонтрол&Процедиране - Се свързваме ! .. Се анализира&Решава ! ... Се валидира ! И ! - Действия !, ОТ и ЗА Нас-Всички.

не само българското племе ще изчезне и няма вече да пием кумис а света ще се съкрати с 6-7 милиaрда и човечеството като се събуди един ден ще устнови че са останали 50 000 индивида,както е написано на гранитният монумент в краварника

През 1962,1963 и 1964 г. сме терасирали за гори край Тошков чарк,Беглика и Медени поляни.Бяхме ученици в гимназията,имахме акъл да мислим за България след 50 години.Сега едни келеши грабят за да си хранят и поят фолк пръчките поне един сезон.Не съм оптимист за бъдещето,когато няма да ме има, но би трябвало родината ни да я има!

Зависи Единствено&Само от НасВсичкиЗаедно, Колега ! ... Всъщност - Се ли присъединихте И-Вие ЗА Двустъпковата ?

нищO нE Зависи Единствено&Само от НасВсичкиЗаедно,обрEчEни сме блAгодареHие на гEрп и TикBата бе TалAшиT

бе,безсрамнико,заради такива боклуци катотеб дето съсипахте държавата,сега е на това положение,вместо да се засрамиш,ти даваш мнение,няма такава нагла сган като пенсионерите,мрете паразити и оставете хората да живеят и подредят нещата както трябва,не можем да се възстановим от вашето крадене още 1000 г.

...и едно моеЛично наблюдение : - такива горски пожари (в Обичайните места из Пиренеите, Скалистите, Калифорния) са Главно в Точки/Зони (спотове май му казват) ...докато Този - Има Подчертан патерн по Линии ! ...и то ГорящиЕдновременно по Дължина !

Да се види на кой ще се даде да разчиства и ще се рабере кой го е запалил...... Няма политическа закрила не не никаква..... Тъпи животни, племе само знаят да плешкосват и крадът... паплач българска.......

Звучи !

Къде е помощта от съседните нам държави в този огромен пожар?

нас не ни трябва помощ,ние сме българи юнаци и сами може да се справим само главният поджарникар боико суджука да даде заповед и сме изгасили и гората и държавата

...вчера - магистралата Бе затворена за малко...днес - Са спрени влаковете ! - а ТочноОттам Е Основно входно-изходното трасе от/към южните&югозападните-Ни комшии .

След 50 години? Че то тогава по тези земи ще има само мюсюлмани- цигани и турци.

Некой виновен ли е ? А на бас, че не :/

...и една калкулация : - Казват че са Над 15К дка... ... ТолковаМного ?! ... КакТака Се получи ?! - Е ли възможно да Се цели Несамо осигуряване на материал ...но И разчистване на терен за Строежи ?!....осигуряването на 'резон' за Продължаването на 'дейността' на Доказано НЕефективни неща/Позиции/Структури - отделно !

баЯ сеТИ за (отХВЪРЛЯне))))) рабОта от/ВАРЯ/ ...НЕ/ли/мислиШ???

Одисеята (на Нас-Всички) виа Двустъпковата ли Имате предвид ?! - Задължително&Неотменимо !

Да се забрани на частни фирми да режат Изгоряло. Да го реже Лесничейството. И изгорелите декари да се претопят от квотите за рязане на Честните фирми. А междудругото, къде са Лайняните на цвят Злелени НПО-то?

Не им е поставила конкретните задачи

...и понеже Очевидно Има въпрос отн. Финансирането-на-Възстановяването - позволете Описателно : ...значи Има пари за 406те партийщинки&коагулации...и що Изобщо Правят тея ?! ...И за близо 1.5М 'плеяда' на 'нашта' 'администрация'Изобщо...и що Изобщо Правят ?! ... И за мандахерцания на 'наши' 'представители' по Цял Свят...и що Изобщо Свършиха ?! ... И за 'нашта' полиция...и що Изобщо Свърши тя ?! ... И за т.н. И т.н. което Влиза Единствено&Само в джоба на 'наште' НО ! - видите-ли ЗА горите/Природата-Ни, която Е Парекселанс ЗА Нас-Всички - било било Нямалооо... Е, КакТака я ?!

гората се възстановява за 10-тина години. след 20 ще е непроходима. е, ако искаш дърветата да станат по 30 метра ще са ти нужни 100 лета. като цяло колкото и каквато сеч да има горите у нас се възстановяват изключително бързо. проблем е, че животинките ще трябва да си дирят нов дом, поне оцелелите. според мен този пожар е идеален за Тиквун Първи Банкялията. сега ще може да си прави магистралата както иска и да мине откъдето му е кеф. пък и терена е подготвен след пожара и по-малко пари ще му излезе. така ще има повече пари за купуването на следващите избори. всичко е измислил Тиквун Велики. хитрец е като ментора му Тато.

Гледам на снимката най-свежите дървета са останали. В САЩ ми обясниха, че в един момент спряли да гасят някои горски пожари, тъй като осъзнали, че така гората се пречиства от старите и сухи дървета и се обновява.

Дискретно : - казва се Саниране...и понеже виа огън (Хеле пък НЕконтролиран !) води до Поражения (или Поне до И-Неочакваности) - Се прилага Санитарна Сеч.

Някой изрлд е запалил огъня и лесно може да бъде индентифициран, като се знае от къде е тръгнал пожара. Тази гадина да изплати всички щети и да прекара живота си зад решетките.

От както Герб са на власт цяло лято БГ гори.Никога няма разследване кой и как пали горите,нито осъдени. Излезе нещо официално,но несериозно,че виновни били китайските фенери.

Червената банда работи не спи.БОРИ СЕ ЗА ВЛАСТ!

е виновен...не допускаш ли ... ЧЕ...някоя нагрята до червено чугунена кухарка... го е запалила ???

Кой запали гората?Сама ли се запали?От простотия и алчност България постепенно се превръща в пустиня без население.

Ne slet 50 go. a samo slet 5 go. NIE vastanoviava .