Президентът разочарован, че нямаме посланик във Ватикана

Президентът Росен Плевнелиев присъства на интронизацията на папа Франциск във Ватикана, като му е пожелал здраве и сили "да води този свят със скромност, но с визия и сила". В същото време държавният глава изрази разочарование от факта, че България не е успяла да излъчи „приемлив посланик, който да може да защити българските интереси”, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Обратно в новината

Коментари - Президентът разочарован, че нямаме посланик във Ватикана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плевнелиев в същото това време в България се самозапалва поредната жертва на твоя геноцид върху българите, това Папата знае ли го.

Какви са тия съветници да го подвеждат да представя пред медиите такава информация. Като самият той не може да се съобрази. Снимат го телевизиите. Ясно е какво представлява такава церемония. Участват 130 държавни глави и още религиозни лидери. Може ли да съизмери формата на събитието с глупостите, за които уж били разговаряли? Явно ни смятат за съвсем глупави щом ни подават такава информация. Стига с тия манипулации. Макар че може би в представите си той е казал тия неща. Може би наум или си е говорил сам, след като е отминал папата.

На тоя Пленялиев и Папата не може да му помоген вече

Както винаги, тая мижитурка Плевнелиев, произвежда новини, не като върши нещо важно и полезно, а като се подпира с авторитета на значителни личности, като Папата в случая.

А ние сме разочаровани ,че нямаме президент на място.

то няма кой да защитава българските интереси и в България, изядоха ни чуждите монополи, а президентът се загрижил във Ватикана да праща още хрантутници, щото са ни малко тези, които вече ги издържаме по света, а те нищо не вършат.

Всичко ни е в ред, само посланик във Ватикана и свързаните с това разходи, само ни липсват.

Ами да изпрати ББ във Ватикана.След време може и папа да го изберат.При толкова много народна любов папския престол му е сигурен.

Браво !! И без това е хванал Господ за шлифера или как беше - май Господ е хванал ББ за шлифера....а ако пък ЦЦ е с него, избора му на папа му е в кърпа вързан ..........без коментар !!!!!

Никави разговори не са водени, просто няма време освен за ръкостискане протоколно. И кому са нужни тия медийни патерици, за подпирането на имиджа на един провален и мразен в страната си фалшив псевдопрезидент.

Нямаме нужда засега от посланик в Ватикана. Едно малко посолство струва на БГ поне 350хил. евро. на година. В случая с Ватикана, посланика ни в Рим може да изпълнява и двете длъжности.

Уважаеми господин Президент, Уважаеми господин Росен Плевнелиев, Във връзка с появилите се в електронните медии съобщения за Вашия разговор с Папа Франциск, бих искал да Ви кажа следното: На първо място, любопитно и интересно е, че новият Папа Н.Св. Франциск е имал възможност в деня на церемонията по интронизацията си да разговаря с ръководителите на всички сто и тридесет или повече делегации, няколко монарси, лидери на религиозни изповедания и пр. Очевидно се е срещнал с всички и е провел "разговори" с всички, за да може и Вие - българският президент да сте имал възможността за провеждане на такъв разговор. В противен случай, ако не се е срещал и провел "разговори" с всички, не е ясно на какво би се дължало отдаването на такова предпочитание за селективни разговори, в случая с Вас - президента на Р България Плевнелиев, който и да му каже съответните неща, за които се споменава в електронните медии. Много е странно как, в рамките на малкото време в деня на церемонията по интронизацията, са проведени такива съдържателни "разговори", в които да бъдат обсъждани дори такива специфични детайли, като посочените в съобщенията. Много странно. Никак не ми се иска да си мисля, че това е манипулирано подадена за медиите информация, която има единствено вътрешнополитическа насоченост и е свързана с някакъв имидж. В такъв случай, това би било груба манипулация. Но да приемем, че сте провели точно такъв разговор с новия Папа в деня на неговата интронизация.

В такъв случай, уважаеми господин Президент, бих искал да Ви кажа следното: Уважаеми господин Президент, нека да не манипулираме истината и да си имаме уважението. Това, което е написано в електронните медии, че Вие сте споделил "разочарование от факта, че повече от година и половина българската държава не е успяла да излъчи приемлив посланик, който да може да защити българските интереси". Дал съм много ясни инструкции и се надявам въпросът бързо да бъде приключен", създава едно много погрешно впечатление сред българската общественост.

Разбира се, Вие можете да изразите разочарование, но така казано излиза, че в България няма достойни дипломати, учени или хора, които държавата е можела да определи и изпрати. Фразата, че държавата не е успяла да излъчи приемлив посланик, който да може да защити българските интереси" навява впечатлението, че тези, които сте предлагали, са били определени защото могат да защитават българските интереси, но са се оказали неприемливи за Ватикана заради някакви капризи или гевезелъци на Светия престол. А Вашето разочарование създава представата, че Вие нямате нищо общо с тази работа, че Вие досега не сте имали инициативата и пр. С други думи - това, уважаеми господин Президент, е пълно изопачаване на истината и Вие много добре го знаете. А Вие, уважаеми господин Президент, също така много добре знаете, че има достатъчно както дипломати, така и български известни учени и други достойни люде, които можехте отдавна да предложите за посланик във Ватикана.

И знаете, също така, уважаеми господин Президент, че преди около две години бившият премиер Б. Борисов искаше да прокара и спусне с парашут сина на своя познат и вероятно приятел, и след като съвсем логично и справедливо Ватиканът отказа да приеме тази кандидатура, учуден и вероятно засегнат от такава брутална неуважителност към тяхната институция (може да се коментира дълго тогавашният избор на ГЕРБ и съответно на правителството и защо този избор е абсурдно неподходящ и определено брутално обиден за такъв пост при такава институция като Светия престол), бившият премиер Б. Борисов се обиди, че Ватиканът си е позволил да отхвърли негово предложение и кандидатура, и реши да се направи по-голям и по-велик от самия папа, и тихомълком наложи вето за всякакви по-нататъшни предложения на нови кандидати, или евентуално неговите послушни следовници и подчинени се самоцензурираха и уплашени просто се въздържаха да предлагат когото и да е след това. Разбира се и на Вас и на Б.Борисов беше ясно, че има отказ, че вече никой не предлага кандидати, че времето минава. Очевидно е, че това беше нарочно и премерено, макар и безкрайно глупаво, детинско, съвсем недържавническо, несериозно, недостойно и т.н. Вие много добре знаехте, разбирахте и мълчахте.

Това е истината - който и от двата варианта да е бил в сила, а най-вероятно и двата едновременно. Много недостойно и елементарно. И Вие, уважаеми господин Президент, просто си мълчахте през цялото време. А сега се опитвате, изразявайки разочарование, да объркате умовете на хората и да се представите като такъв, какъвто всъщност очевидно не сте. И разочарованието не е съжаление, разочарованието е чувство, насочено към другите, то създава впечатлението, че има някакви външни причини, дори впечатлението, че едва ли не някои среди от Ватикана имат вина и намеса! Най-малкото би трябвало да кажете - съжаление. Тогава би се създало впечатлението, че осъзнавате какви са причините и откъде произлиза проблемът. Макар че, дори и съжаление не би било редно да бъде споменавано от Ваша страна при даденото развитие на събитията и действията. По-добре, уважаеми господин Президент, замълчете и не казвайте нищо повече.

olele

....аз пък се разочаровах, че си нямам законно избран президент...тюх :( ..ко да прайш - мъка..

ПЪРВО - ИЗОБЩО НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОЯ ЛИГЛЬО НА СНИМКАТА С ЖЕНСКОТО ГЛАСЧЕ И ОТ ПРЕЗИДЕНТСКА ИНСТИТУЦИЯ ПО ПРИНЦИП! ВТОРО, КОЙТО ИСКА ДА ПРАВА ПОСЛАНИК В МАФИОТСКА ВАТИКАНА, ДА СИ ПУ ПЛАЩА ОЪ СОБСТВЕНИЯ ДЖОБ!

След тази силно напоителна информация от средствата за масово оглупяване за случващото се във Ватикана не може половината българи да не се запишат за католици. Не разбрах от средствата ЗА ..........как са информирани във Ватикана за избора на БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ.

Освен да го пратим него - ще му отива!!!

Ахх, много е нежен милия!

Това дали едно временно овластено комсомолче е разочаровано или не, е без абсолютно никакво значение. Важното е, че един цял народ беше излъган от него и той е разочарован от Плевнелиев.

Президентът вместо да харчи пари за да ходи до Ватикана и да се чуди кой ще защитава българските интереси там, по-добре да отиде в едно българско село и да провери дали има някой който защитава българските интереси от циганите!

ЛЕКАР СЪМ ,МИСЛЯ ЧЕ СЪМ ДОБРЕ ВЪЗПИТАН НО ТОЗИ КАТО ГО ВИДЯ МЕ ИЗБИВА САМО НА ПСУВНИ

Един лапач на наш гръб по - малко.

Самоубийството е най-големия грях според религията, за последната година античовешко управление на Плевнелиев и партията му Герб, стотици сложиха край на живот си в България. С какви очи този ликвидатор на българите е при Папата, какви "хуманни" ценности споделя с Светия Отец.

Какво прави безбожника Плевнелиев във Ватикана, след като имаме действащ Патриарх.

А някой би ли казал, точно какви са българсмите интереси във Ватикана които трябва да се защитават. Ние сме я докарали до просешка тояга,а той за Ватикана мисли,да му имам проблема.

Точно такива "български" интерси които защитава Плевнелиев на всякъде, а именно на всички други само не и на българите.

Като му гледам погледа , дали не се е замислил ,, колко ли взех от бизнес парка, колко трябва да взема още та дано започне да ме слуша жената,, или чете някой далечен надпис на латински във Ватикана?

Плявалиев бил разочарован, че нямаме посланик във Ватикана!! Не съм го чувал обаче да намеква дори, че е разочарован от нищетата на народа, от провала на политиката на ГЕРБ, от провала на здравеопазването, на образованието, на външната ни политика, на провала на международният ни авторитет, на.... Той бил разочарован, че още не сме излъчили официален гъзолизец на папата, така както имаме излъчени официални такива за САЩ, ЕС, Израел и май до тук му се изчерпват "приятелствата". Все пак, да внимава народа да не се разочарова, че и той има да бяга от народната любов!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На Неофит Патриарх Български, Бащата на Православния Български Народ му беше мястото там, а не на тая безбожна мижитурка. Да се радва, че избщо са го пуснали при Негово Светейшество Папата.

Ей, помак, що не идеш ти у Ватикана, безбожнико. Омръзна ни да гледаме празния ти поглед и да слушаме празните ти комсомолски приказки. Бах ти нищожеството антипатично.

Тоя вампир и душевадец на собствения си народ, как не го е срам да се появява пред Светия Отец, че и да го лъже, и разочарован бил. Какво безсрамие само.

Значи първо е бил очарован!?!? А после раз..очарован. А още колко раз-а ще имаме и Ние заедно, бедна ни е фантазията, от тези разочароващи "недоразумения"! Ватикана да не им е Европейския комисариат и парламент и шуробаджанашката ни държава, запълнени надлежно с недоразумения. Айде да не се взема много насериозно, че не му отива. Тоя отбор от от ПР-и що не го ПиаР-и както са прочели в книжките ?

Четете коментара по ред на номерата - от 1 към 2 и към 3 Продължение - 3 И знаете, също така, че преди две години бившият премиер Б. Борисов искаше да прокара и спусне с парашут сина на своя познат и вероятно приятел, и след като съвсем логично и справедливо Ватиканът отказа да приеме тази кандидатура, учуден и вероятно засегнат от такава брутална неуважителност към тяхната институция, бившият премиер Б. Борисов се обиди и реши да се направи по-голям и по-велик от самия папа и тихомълком наложи вето за всякакви по-нататъшни предложения, или евентуално неговите послушни следовници и подчинени се самоцензурираха и уплашени просто се въздържаха да предлагат когото и да е след това. Това е истината, която и от двата варианта да е, може би и двата варианта едновременно. Много недостойно и елементарно. А Вие, уважаеми господин Президент, просто си мълчахте през цялото време. Сега се опитвате, изразявайки съжаление, да объркате умовете на хората и да се представите като такъв, какъвто всъщност очевидно не сте. По-добре замълчете и не казвайте нищо повече.

Да във Ватикана не са от село не може да им пратиш посланик сина на Сульо или Пульо иска се поне някое духовно лице ,а не духало.

Разбира се, Вие можете да изразите разочарование, но така казано излиза, че в България няма достойни дипломати, учени или хора, които държавата е можела да определи и изпрати. Не е успяла да излъчи приемлив посланик, който да може да защити българските интереси" навява впечатлението, че тези, които сте предлагали, са били определени защото могат да защитават българските интереси, но са се оказали неприемливи за Ватикана заради някакви капризи или гевезелъци на Светия престол. А Вашето разочарование създава представата, че Вие нямате нищо общо в тази работа, че Вие досега не сте имали инициативата и пр. С други думи - пълно изопачаване на истината. А Вие, уважаеми господин Президент, много добре знаете, че има достатъчно и дипломати, и български известни учени и други достойни люде, които можехте отдавна да предложите за посланик във Ватикана.

Сигурно не са намерили обратен дипломат, а ?

Интересно е, че новият папа е имал възможност в деня на церемонията по интронизацията да разговаря с ръководителите на всички сто и тридесет или повече делегации, няколко монарси, лидери на религиозни изповедания и пр. Очевидно се е срещнал с всички и е провел разговори с всички, за да може и българският президент да е имал такъв разговор. Иначе, не е ясно на какво би се дължало такова предпочитание за селективни разговори, в случая с президента Плевнелиев, който да му каже съответните неща. В рамките на малкото време в деня на церемонията по интронизация. Много странно. А иначе... уважаеми господин Президент, нека да не манипулираме истината и да си имаме уважението. Това, което е написано, че сте споделили - "разочарование от факта, че повече от година и половина българската държава не е успяла да излъчи приемлив посланик, който да може да защити българските интереси". Дал съм много ясни инструкции и се надявам въпросът бързо да бъде приключен", създава едно много погрешно впечатление сред българската общественост.

Плевелниев, вечно бягащ от отговорности и решаване на реалните проблеми, се чуди къде да се дене и какви крайно несвойствени дейности да върши само и само, да не е в България, то са протести, то хора се самозапалват заради него, а му искат и оставка и импийчмънт за всекидневната му гавра с Конституцията и законите на държавата.

Тоя Плевел какви ги дрънка? Аз ми е много по-жал, че ние освен посланик във Ватикана да ни защитава интересите там си нямаме и Президент, който да защитава интересите на Българските Граждани в България!!!

чуди се кой приятел да уреди на сладка службица

Сигурно търсине обратен сред дипломатите, а ?

А яйце за новия Папа няма ли да има!?

Ехоо Росии ето ме свободен съм бащами никои не го помни вече , аз съм против педерастията не знам италиански но нямам и досиета е можеби само в КАТ ама съм се променил . Казвам ти по-добър от мене за посланик няма да намериш на всичко от горе не съм се бръснал цяла седмица и жената ми казва че ако сваля още десетина килограма ще приличам на светец

Пак станахме за срам пред света, вместо Българският Патриарх да е там, пращат някакъв дегенерат, който и в страната си за нищо го нямат.

Нашият жмульо да вземе да се оправи с жена си щото нея не може да изкомандва държава ще представлява. Прилича на главен герой от някой смешен филм ама много смешен.

Да , комсомолецо . Трябва и посланик на Северния и Южния полюс ,и на Марс.

Нали Плевнелиев предложи за там поредната Калинка, този път международна, но хората не я приеха. Маричков-син е АБСОЛЮТНО НЕПОДХОДЯЩ за посланик, но господина го предложи по политически съображения.

Може и да е разочарован , но не е никакъв президент, че на кой ли.

Комсомолеца-атеист Плевнелиев дали е споделил с Папата, колко българи се самоубиха по време на краткото му и достатъчно богохулното т.н. президентствуване, докарани до крайно унижение и мизерия.

нали затваряхме посолства? или май е поредното хрумване от нямане на какво да се каже.

диобре си знае човека, коментарите са все едни и същи

какво прави президента на православна държава във ватикана- няма ли вице за тая работа.

"Президентът Росен Плевнелиев присъства на интронизацията на папа Франциск във Ватикана, като му е пожелал здраве и сили "да води този свят със скромност, но с визия и сила". " тоя няма да се отучи от комсомолските клишета....