В Португалия нараства страхът от бедността

Профсъюзът Общ съюз на трудещите се на Португалия свика едноседмична стачка и спиране на работата от 20 до 27 октомври, като очаква стотици хиляди работници да участват в протеста. Все повече хора в страната гладуват, много от младите емигрират.

Обратно в новината

Коментари - В Португалия нараства страхът от бедността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами то целта на поредната психоза е изпълнена-страх...страх от болест,страх от бедност,страх от радиация,страх от атентати,страх от войни,страх от замърсяване...страх от самите себе си...страх,психоза,страх,психоза...стрес...рак...болка...смърт...Който е мишка нека си се страхува.Как са живяли и оцелявали нашите прабаби в бедност?Как живее и по-голямата част от човечеството днес?Не ставам заложник на страха,посят от шепа дяволски изчадия,които ни направиха на луди калинки...Учудвам се,че още някой им се връзва на експериментите им с нас,на спекулациите с човешкия страх.Ако хората вярваха в доброто, в Бога,нямаше да имат такава сила тези представители на сатаната.

капитализма беше Бай Добър докато имаше противостоянето и заплахата от социалистическа система. Сега вече може да си покаже истинското лице - намаляне заплати и пенсии. работа до 67 -71 год. и бедност . така се произвежда пролетариат.

в този ред на мисли наскоро попадах на интересна дискусия. 2з годишна филипинка сподели за виртуалната си любов с канадец на шестдесет години и питаше наистина ли разликата между тях е голяма. е, мнението на застаряващите мъже от западна европа беше, че те всички имали нужда от любов и след като имали добри пенсии защо да не изтеглят някое пиленце на 20 години, а и родителите й щели да бъдат щастливи от това....а в същото време хората в европа масово не искат да създават деца, по техни си причини. е.....няма как да не сме в криза, след като се нарушава естествения ритъм. не съм ''моралистка'' но това ми се стори прекалено и доста...фарисейско.

Определено светът върви към хомогенизиране. С отварянето на границите, огромните емигрантски потоци и глобализацията това е неминуемо.

Поздравления за журналистите от dnes.dir за СТРАХЪТ, като тема. Темата е насочена ДИРЕКТНО към БАРОЗУ и БОРИСОВ, но и повод за самоанализ на людете от българският етност. БРАВО!!!

и резултата"Все повече хора в страната гладуват, много от младите емигрират." цигани с каруци в центъра на София гласуват за който им плати!!! Вече и български не знаят циганята!!!

Бедността в България е заради ненаказаните кражби за милиарди от заменки, приватизация, неизпълнени договори по приватизация, източване на държавни фирми и средства с корупция и измами, тотална липса на правосъдие и ред и едновременно с това, приемането на всичко това от хората. Българите, никога нищо не са сторили срещу корупцията и престъпността, освен ругаене! Богатсвото и просперитета се извоюват - затова у нас основно мутри и крадци са богати, защото само те са смели и действени,а отпор и противидействие не срещат.

"Богатсвото и просперитета се извоюват - затова у нас основно мутри и крадци са богати, защото само те са смели и действени,а отпор и противидействие не срещат." НО не си казал ЗАЩО??? КОЙ създаде сик-мик, МУЛТАЦИТЕ, братя, братовчеди, пипала, обръчи и всякакви крадци??? Кой ги остави безнаказано да ни се правят на "смели и действени" крадците?! Кой не функционира умишлено в БГ-то?! Що имаме 2 на всички доклади на ЕС по вътрешна сигурност и съд??!! Кой поддържа пулиция само да си пази властта? Да лови само димкаджиите , бие старците, учените, преследва хора от Парламента до Младост 4??? Изобщо кой среща противодействие в България, престъпниците или народа?! Кой е създателят на БГ мафия и си е все на власт?!

Това което не си го забелязал е далеч по-интересно. Живеем във времеви период наречен от маите БЕЗВРЕМИЕ (последната "капка", последните 3 години от скалата на "линейното време"). Време на разслояване на материалните- нискочестотните енергии, от високочестотните духовни енергии - "ВЪЛНАТА НА ШУМАН". Прилагането на "неписаният" ЗАКОН ЗА СВОБОДНИЯТ ИЗБОР от Духовният свят, в нашият "триизмерен свят", е почти към своят си край и може да се нарече и с още едно клише - СТРАШЕН СЪД. За тези които животът сега е РАЙСКИ, когато се "обърне палачинката", ще стане като на останалите 99,99% преродени сега на Земята. Именно поради това разслояване на духовните от материалните енергии, ВРЕМЕТО НА НАШИТЕ МЪКИ СВЪРШВА.

Страхували се португалците!? Па да си викнат Барозото да им обясни как добре си живеем у БГ-то! Само финансова дисциплина им трябва и си заминават преждевременно, кой за гробищата, кой където му видят очите....

Да заповядат в България!Тука отдавна сме преодолели страхът от бедността!Тя присъства ежедневно.

С приемането ни в ЕС, рухва и ... ЕС! С приемането на най-бедните от България и Румъния, обаче занапред могат само да се подобряват, защото следващите държави-кандидати са къде по-богати. В България, докато безнаказаната престъпност и корупция задушават всичко - нищо добро няма как да се получи

това синдикатите навсякаде са шаъка мошенизи само си прибира членския внос каде отива тоъ и господ не знае а работника като излезе на стачка на финала ще получи пари само за работените дни

Леми, Жоржи си се чете. На преводачите не им бери грижата :).

Та, кога, казвате... ще сложите Киро зад решетките? Кога ще приберете циганчето, убило българин? Кога ще спре тормозът ПОНЕ ОТ ЦИГАНИТЕ?

Напиши да приберат и крадливите българи които ограбиха държавата , напиши и да се бъдат върнат заменките в държавата а не да глобяват всички и продобивките да останат в ръцете на айдуците . Много е лесно да се пише само за циганите ! Няма нищо ,че пишеш против циганинте но нека си кажем истината кой ограби държавата

От 22 години България е в сферата на влияние на ЕС и САЩ. Там трябва да се търсят виновниците за икономическата и демографската катастрофа у нас. Тези митове с "крадливите българи" са за по-глуповатите хора.

СЪОТНОШЕНИЕТО между доходи и цени на основните разходи /храна, облекло, жилище, лекарства и т.н./ Затова португалците не са толкова за завиждане с 800 евро пенсия. Цените на основните им разходи са по-високи от тези у нас, знаейки че мнозинството живее под наем и т.н. Нашето положение е трагично и ще става по-зле, защото сме колониална територия, но все някак ще живеем докато имаме собствено жилище и градинка. Лошото е, че вече са се прицелили и в това наше последно убежище, а след това е истинския УЖАС.

Горките пенсионери - не могат с тия 800 евро да ходят всеки месец на почивка в богата България. Ужас!!

Ето още един многознайко, който не е наясно с това какво е това ЕС. Ми всеки един португалски пенсионер може да дойде да живее в България. С една пенсия си купува къща на село и по-нататъка няма никакъв проблем да си живее живота. Само дето тука лекарствата май са по-скъпички, но пък спокойно 10 пенсионера могат отделяйки по 50-100 евро да си наемат личен доктор за постоянно.

Ама май хич не си наясно с цените там???

Ами не са им по-високи разходите от нашите за храна и дрехи - преди месец се върнах от там и мога да ти гарантирам, че парите за храна и дрехи на месец са същите или много малко по-високо от нашите в БГ ! Не говоря за ресторанти, а за пазаруване в супермаркетите ! Но заплатата от 800 евро е в пъти повече от нашата ! Затова БГ е най-бедната държава в ЕС - щом сме по-зле и от Португалия и вървим на по-зле нещо трябва да се промени. Според бойко и дянков обаче ние цъфтим и се развиваме само напред и нагоре ... колко познато ми звучат комунистическите призиви на бившият начални ка борисов - другарят тодор живков !

Няма такова нещо като храна/облекло да е по-скъпо от тук. Всичките им услуги са поевтини. Да, наистина наема е доста по-скъп. Не знам, защо се шири вярването, че тука храната/услугите и дрехите са по-евтини като не е така. Излезте малко пък вижте и тогава говорете глупости!

800 евро пенсия = глад! 100 евро пенсия = ?

смърт

100 евро пенсия = тъп народ (българин)

Ей,аман от лоши новини!!! Защо не пишете за Дубай или някоя друга страна а само за тези които са в криза? Аман от кризи, само за това се говори,за да ни се промиват мозъците, че виждаш ли, колко зле било навсякъде. От тук по зле е само в Африканските джунгли, колкото и да ни убеждавате, че навсякъде е било зле. На португалците бедността няма да е като нашата, където и да има кризи, никъде не е като тук, където още миналата година твърдяха,че сме излезли от кризата, а всъщност ние и с криза и без криза сме си зле!!

Дубай са в технически фалит от 2 години насам, но петромилиардите на ОАЕ задушават "паниката". Да не споменаваме, че Дубай няма много общо с Европа и еврозоната.

А ние в какво сме, та сме толкова зле? В ада ли?

Аааа аз гледах един португалски филм и там имаше един Жорже...не беше Хорхе :)

Може и да си права. Нали Жозе Барозу се пише с J, ако беше Х, щеше да е Хосе... Явно имат разлика.

"Над 80 процента от пенсионерите живеят с по-малко от 800 евро на месец. " олееее - тия много бедни бе. Друго си е да взимаш за 40 -50г трудов стаж колосалната пенсия от 75 - 100 евро, а???

Явно моделът демокрация не работи и се оказва в пъти по-голяма утопия от модела социалистическо общество , но на къде сме тръгнали ние ... Тръгнали сме да догонваме държави в които този модел се сромолясва , където на модела демокрация все повече се вижда истинското лице - богатите да стават все по-богати а бедните да стават все по-бедни . Стеремим се към държави на които всеки ден пада рейтинга и към държави в които хората все повече започват да потестират от това което става в техните държави . Съветници са ни хора от които тръгват кризите и от които е тръгнал планът РАНЪТ , хвалят ни депутати и управници от Е.С които благодарение и на нас получават стотици пъти повече от НАС ! Знаем заплатите в Е.С както и заплатите на комисарите е на най-главните не знаем ! На къде сме тръгнали и към какво се стремим ??? Преди да ме наплюете ,че съм тъп просто ми обяснете , явно за мен е необяснимо ....

Ще се опитам да ти обясня...Смяната на режима в България е извършен от самия режим - какво означава това: Означава, че нашите управляващи са разбрали, че безплатния газ и нефт от Русия вече няма да тече към нас и няма да може да го продаваме на солени цени и да печелим от нищото ей така...в замяна на това ние сме изпращали компоти. Комунизъм търси в Норвегия, там успешно са извървели капитализма и са стигнали до това, което са днес. А ние бяхме сложили каруцата пред коня и положението ни 45 години беше финансирано отвън. Няма как това да продължава вечно...

Разбирам какво искаш да кажеш , но все още не мога да разбера на къде сме тръгнали , какъв е модела на подражание и към какво се стремим ? Знам ,че е много по-сложен въпроса , но на такива като мен не им трябва много дългиа кратки обяснения . Примермо: стремим се към западн модел защото там са технологиите и развитието на хората , но това което виждаме по света и у нас е нещо като илюзия ... или нещо подобно . Благодаря mim всеко нещо което чуя от обикновенен човек ми е по-важно от това с което ме успиват политиците !

И още нещо mim расъждавам за коня и каруцата и достигам до същият извод : дали коня е зад каруцата или е отстрани е все едно , но дори при наличие на кон и каруца ако този които кара каруцата не знае къде е тръгнал то и коня и каруцата няма да му помогнат . Все пак каруцаря трябва да знае къде отива защото ,а ко не знае не го чака нищо добро нито него нито коня . Оказва се , че ние соца 45 години сме сложили коня пред каруцата , но коня пред каруцата се оказва ,че е и в така нареченият капитализъм или посевдо наречената демокрация . Въпроса е и много сложен и не толкова сложен зависи от коняра , ако е тръгнал към конярите където фалират ще фалира и той.

Изключвам другите ти разсъждения .Само примерът Норвегия ме подразни.По възрастен съм,и знам какво предстявляваше Осло/Християния/,преди 30 години -най бедната и западнала столица в Европа. Норвегия стана това което е ,след започване на нефтодобива в Северно море. И въобще, когато се говори за успешен капитализъм,трябва да се търсят примери без колониализъм,неоколониализъм и намеса на Господ с обилни пиродни ресурси. Може би Япония и Сингапур са по добри примери ,ама на всяка от тях може да се противопоставят десетки държави от Ю.Америка,Азия и Африка с неуспешно кап.развитие.

Написаното няма много общо с истината. Неслучайно Китай в момента е технологична и икономическа сила номер едно в света. Аман от лаици!!!

Проблема е съвсем друг. Пазара на много стоки става пренаситен, което води до чуствително понижаване на цените, съответно печалбите, съответно на работните места, съответно на доходите и в един момент хората се оказват сред море от благинки, но без никакви пари да ги достигнат. Очевадно е че не могже да се строи безкрайно. Едно време строеха за цели семейства, пазара се запълни и почнаха да строят за самостоятелни жители, но и там се запълни, накупуваха се втори жилища, а ма вече няма за къде. Това е световна тенденция в развитите страни, където населението не нараства, а даже застарява и намалява. Същото е и с мебели и електроуреди. Е 5 перални не ти трябват, а производството е за толкова. Високата механизация направи така, че една машина произвежда това което по-рано произвеждаха десетки дори стотици заети в производството.

Португалия, имаме предложение за вас - готов антикризисен екип! Ръководи го сам Батман! В екипа са супер финансов специалист (с очилца и тъничък гласец), супер борец с престъпността (с леко овална глава) и юристка, която е просто супер голяма. Предлагаме ги безплатно (,а ако се колебаете, можем и да платим нещичко за трансфера) !

Наистина ме разсмя в началото на деня !!! Спорен петъчен ден на всички !!!

Горките португалски пенсионери!800 евро пенсия...Да намалят пенсийте на 80 евро и ше се оправят.

Научете се, че не се пише пенсиЙ, а пенсии мн. число!!!

Ама те с елементарната пунктуация не са наясно, къде ги пращаш в тия граматически висини. Четеш и се хващаш за главата....

Е, той нали е португалец, простено му е до някъде :)

За нас никой не се страхува,ние сме отличници,пък и щом оцеляхме при Жан Виденов,какво да ни плаши тази незначителна кризичка

Споко,португалци!Нема да се плашите!Вашият човек Барозу сега е в България,проучи българския икономическия модел,харесА го много,та чак потупа ББ по рамото и го похвали.Като ви го въведат и на вас,ще станете отличници като нас.Ама вместо с 800,със 100 евро пенсия.

Най-бедната страна сме ние.!

Става въпрос за ЗАПАДНА ЕВРОПА!!!

Според теб, Инче, България се намира в Западна Европа или ...? Айде първо да четем статиите докрай и тогава да даваме мнения.