Ципрас обвини Португалия и Испания в опити да го свалят

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас обвини управляващите консерватори в Испания и Португалия в конспирация, чиято цел е да свали неговото правителство.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас обвини Португалия и Испания в опити да го свалят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

варуфакис е хубавец, и думите му са хубави, нямало нищо по-лош0 от това, да затягаш коланите, за да си върнеш дълга. или по-точно, няма нищо по-хубаво от това, да не си връщаш заемите, въпреки, че гръцките политици сами руинираха страната си и докараха народа си до тази рестрикция, само със сиртаки и факелаки не се оправят нещата, факт е !

Гърците са тарикати, действат и не им пука от никой.А тукашните лайнари не стават за нищо!

Гръцките политици правят обратното на това, което правят българските им колеги. Поради тази причина Гърция е пожбедител в двете световни войни , а ние сме победените. Това е истината за Гърция. Когато моята майка получава 600 евро пенсия и назначи гъркиня, за слугиня, тогава ще кажа, че тук сме по-добре от тях!!

Неточен критерий, комшу. Тогава, просто, твоето семейство ще е по-добре от това на слугинята.

О,Ципрас запек ли имаш?Май това показва снимката ти.Хайде да те видим сега марксистче,как изпълняваш поетите обещания.Като не ти харесва ЕС при Путин.Но сам,защото гърците няма да са толкова луди да те последват.

Португалия и Испания,му били виновни?!Та,те самите гърци,ще го изритат,този мошеник и то-много,скоро!

В действителност, моите опорни точки по въпроса са много кратки и ясни. Провидението ни е определило да живеем заедно с тия хора от Гърция и за това на първи март аз им пожелавам най искрено да са щастливи в свят дом и Родина. Второ. Не е моя работа, кой ял и пил, а който не е могъл, поне е гледал. Те там ще се оправят сами, както винаги. Те исторически са доказали, че са оправен народ. Завиждам и, че имат млад политик с характер. Не като нашите йесовци, който гънат гръб като безгръбначни, продавайки национални интереси и богатства и докарвайки да просешка тояга цял един народ. . Ама комунист ли е, антикомунист ли е, няма значение. За мен той е един грък с характер. Приятен ден.

Работно време и свършена работа са две мноого различни неща.

Този въпрос комшу, има смисъл само за държавните фирми. За частните не важи. Навсякъде по света, ако не работиш, частникът ще те изгони. Поразходи се до най-близкия ти гръцки частник в България и разбери какви добри трудови традиции е пренесъл там. Аз цитирам съществуващата статистика, и то немската. Която статистика казва, че гърците са винаги на първо и ли второ място в Европа. Но, ако ти желаеш гръцкият народ да е мързелив, естествено това твое желание ще има по-голяма тежещ.

На комундетата все някой трябва да им е виновен.От времето на Маркс и Енгелс търсят оправдания за неуспехите си - то не бяха буржоазията, селяните, банките, частната собственост. Жалка работа.

Ципрас започва да разбира,че има огромна разлика меду това да обещаваш и наистина да го направиш. Все пак за мен е невероятно, че банки са давали огромни заеми за които е ясно, че няма как да бъдат обслужвани. Подозирам стремеж Гърция да бъде колнизирана, чрез приватизацията.

През миналото лято бях на гости при мой братовчед в Лайпциг.Пристигна от Мюнхен бащата на жена му-немкиня.Грохнал немец на 73 години,бивш механик и шлосер.След 1-2 чаши нашенска добра домашна гроздова/не от мола!/ започна да проклина живота си?! "За какво ми беше това зверско бачкане цял живот?За единия круиз с болната си жена на кораб по Средиземноморието?Или за ужким отличното ни здравеопазване,дето само ме крепи болен и страдащ не по-малко от вашите хора Балканите?/имаше предвид Гърция и България/Парите дето ги изработих отидоха повечето в наши/немски/ далавераджии,банкери,лихвари и мошеници работодатели.Те същите сега прославят моята работливост,защото живеят като царе без да са си дали зор цял живот.И какво,една едва изплатено в края на живота къща и един Пасат който вече не мога да карам щото ми е зле непрекъснато!!!" Това са почти точно думите му.И на мен не ми се вярваше но е истина,ако щете... СТИГА С ТОВА ПРОСЛОВУТО НЕМСКО БАЧКАНЕ,ТОВА Е САМО МОЗЪКОПРОМИВАЧКА НА НЯКОИ КОИТО ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА БАЧКАЩИТЕ.И ТОВА НЕ Е КОМУНИЗЪМ О ФАКТ! Т

Това не е типичен пример за германия и принципно помисли какво този немец е оставил за идните поколения в Германия? Тук хем сме зле, хем нищо не оставяме на децата си и евнтуално за да са по-добре ги пращаме в Германия...

Щях да повярвам на тази история, ако не бях видял с очите си "нещастните" пенсионери в Мюнхен вчера. Пиеха си биричката и изглеждаха в отлично здраве. Понеже съм живял по времето на "развития" социализъм ще кажа, че написаното много напомня за тиражираното тогава мнение за "американските моряци, които се търкалят пияни от Кока-Кола.....". Не може ли да разберете, че всеки може да пътува и да види с очите си гнилия капитализъм. Стига с тези плитки лъжи и внушения.

тука баце, се грижат. на секи 5 години се накъсва нишката в обществото. Беше яка фанта фиеста. И да, бачкането е вредно и като го правиш дълго време - заприличваш на мало,умно зомби. не секи 2 години - ново поприще и си добре. Айде на ядрения апокалипсис. Германците са прецакани. Арбайт махт фрай. И така от втората насам. требе да обърнат палачинката.

Бла,бла,бла!...

За какъв гръцки пример говори този глупак? Да проси пари от Европа и веднага след това да казва, че няма да ги върне? Що не иска пари така от Путю, нали са в близки отношения?

Съгласен съм.Ципрас май е кръстоска между Станишев и Бареков.

Кокто работим така ще ядем

Тъй вярно бай-Тошко. Затова ние в Гърция, като добри европейци, се допитахме до статистическата служба на Германия, та да знаем, имаме ли право да ядем: Ето какво ни отговориха от "Дойче Веле": Спомняте ли си епизода от май този година, когато по повод на финансовата криза Ангела Меркел обвини гърци, португалци и испанци, че не работят достатъчно? Казано по друг начин - германската канцлерка загатна индиректно, че южноевропейците са мързеливи. Тогава тя се позова на данните от трудовия пазар във въпросните страни, които сочеха, че гърците, португалците и испанците почиват по-дълго и излизат по-рано в пенсия. Ако вземем обаче най-новите статистически данни, гърците са изглежда несправедливо обвинявани. На всеки две години Германската статистическа служба излиза с доклад за социалното развитие на Германия и останалите страни от ЕС. Последният, излязъл преди два дни, показва, че в сравнителен план гърците работят най-много - средно 43.8 часа седмично, следвани от поляците и австрийците съответно с 43.1 и 41.8 часа на седмица. [84% от българите изнемогват] 84% от българите изнемогват Най-кратка е работната седмица на холандците - средно 37.5 часа. Германците са по средата с 40.3 работни часа седмично. Но и още едно клише по отношение на гърците разбива въпросното изследване - за по-ранното пенсиониране. Според информация във вестник "Ханделсблат" със средна пенсионна възраст от 61.4 години Гърция се позиционира по-скоро в средата на таблицата по този показател." Затова, бай Тошо, ние в Гърция с хапваме добре, с кеф и без притеснения.

До тука беше сиртакито

Не комшу. Не се притеснявай. Не беше до тук сиртакито. Напротив... Уверявам те, че държим да танцуваме този и други готини наши танци во веки веков. И тъй като ние си ги танцуваме и в добро и в зло, уви, май няма да излезеш прав. НО, понеже не сме егоисти, каним и всички наши добри приятели и комшии на танц, заедно с нас. Ти ми изгреждаш точно такъв. Затова, пусни в google думичлите "Волос сиртаки" и ако си навит, следи по нета и заповядай на следващото събитие. (както ще установиш, по време на криза ни се танцува още повече)

Типични лъжливи комунета. Обаче са сбъркали адреса.

как, и до кога ще изтърпят новите нехранимайковци...? То бива, бива лъжа ама чак толкоз Не. Ако не ви утрепат с камани преди това,то като ви свалят от управлвнието на страната, палете свещи, че сте живи. Лек ден, уважаеми.

След СИРИЗА ,ако и ние спечелим,Еврозоната ще се стабилизира с помощта на България и Румъния.

Калинихта. Не разбрах сега, ще има ли утре евраки на банкомата, или да го продавам докато има някаква стойност?

Здравей Кръстю, Чакаме те през лятото в Гърция да си похарчиш у нас твоя дял от 16-те милиарда, които тъперва ще се раздават първо в София, а после и в другите градове и села на България, та да видим и ние някоя паричка...

Чакайте. Поне чакането е без пари. Точно тези, които ще вземат милярдите, нямат пари за тоалетна хартия, а тези дето си ги изкарваме, ще си ги харчим където си преценим. Гответе се да разберете какво значи нискобюджетен турист, пък бил той и българин. Умните германци отдавна ви напуснаха селските острови, останахте с просто румънци и пияни англичани. Де що БГ селянин има, ще и накаца по ципурите това лято да ви драйфа по улиците и да ви пикае в морето. Да ви е честито. Гответе се колкото евро ви дадат, толкова да похарчите за чистене и ремонт. Тези туристи са прости, но за сметка на това са много...

Точно шпаньолите и мокасините ще са виновни ша знаеш! Ей, са! И без малко! А това, че държаваа му е фалирала- нищо. Нито дума, дуумичка. Бъкелче бре! Гърците са чисти като нектар от трапезата на боговете. Знае се от нашите работохолици с алкохолни познания, че скапе ли се всичко някой друг винаги е виновен. Така, че при нас този мит не фърфи! На гърците испанците и португалците, а що не италианите или българите?Ами първите са прекалено уважавани, а вторите прекалено презрени.

че испанската сиеста може да е по-добра от гръцката!

Честита Баба Марта! в сиестата има много логика. По време на жегата следобед всички са се изпокрили. Никой не пазарува , тогава защо да продава? Ами в много служби е така.Климатиците само ток хабят. а оборот няма. После- 18часа сякаш бие камбана и започват да работят и работят до 10 вечерта. Не се губи . Просто работят до късно и това мисля, че е през лятото. През зимата не знам. В Гърция проблемът не е от сиестата, а от прехарчването.

някои разправяше, че ципрас разработвал програма за морски пиратаж, понеже сухопътния вече е на изчерпване....

И на популиста Авантакис започна да му е виновно Международното положение.

И четирите годишни времена.:)

На вниманието на мурзилки и други ултра малоумни и нагли тъпанари по форуми. Взимам пари по гръцката схема - без да връщам. Моля да ми дадете от вашите. След това като ги поискате ще ви обявя за евреи, за подривни елементи, конспиратори и приятели на сатаната. Може и за алчни марсианци. Чакам да ми дадете.

аз съм" евреин," затова няма да ти дам и стотинка, ще си ги нося всичките с мен в гроба !

Един евреин върви по улицата и хвърля пари наляво и на дясно. След него върви един арменец, който ги събира и ме ги връща.

Кой им с.а в гащите на гърците пак?

mar

не успяха с манипулациите и сега почнаха с интригите.

Да бе, вичики други са виновни, само корумпираните гърци не. Смешен рубладжийски популист!

Който не играе по свирката на евреите е лош, даже много лош! Ами ако пак ги изгонят от Испания за заслуги?

Като си решил да ръсиш тъпотии продължавай с емблематичните за тъпанари като теб. Добави и илюминатите. За къде без тях. Може и масони. Роди ме мамо тъп, аз конспирации сам ще си съчиня.

Възможно е! Португалците винаги са надминавали и най- развихрената ми фантазия по коварство, наглост и гадост!

чудно ! пък аз жив португалец не съм и виждал дори , камо ли да си развихрям фантазията за коварството на този народ .

Иди в Португалия и ще видиш! А и тука има вече! И при комшиите има!

Ципрас се оказа по-жалък и смешен отколкото се очакваше

от снимката е видно, че човекът е изнервен, безпомощен и отчаян. Плюенето по други е знак на слабост, много отчаяние и липса на самочуствие. МНОГО слаб и безволеви човек, тънещ в собствената си безпомощност!

Казването на истина не е знак на слабост, а на сила, но на вас ви е през...

ми то е ясно защо . обещаваше какво ли не , като смяташе че ще е опозиция ! но съдбата си направи майтап и спечели мнозинство . което е съвсем друго нещо !

"В Русия съм, в Русия съм!"

На кривия Ципрас Испания му е виновна.Ха-ха.

Хаха. Гърция дължи 27 млрд. евро на испанската държава. И испанският мин.пред. каза, че в никой случай няда да ги опростят. Това ли е конспирацията според Ципрас?

Тоя бездарник-лъжец, още ли не са го изритали гърците? Тоя нещастник няма хал-хабер от икономика и от теория на управлението! Аман от лаици!

Ципрас е симпатяга- етнически българин. Мисля че цялата му работа е постановка - Европа го пусна да подлъже гърчолята. Те и за свиня щяха да гласуват, стига да им обещае немските пари да продължат да се сипят над мързеливите им главички

Е след като си наясно с произхода на Ципрас това обяснява тъпотията му.

Твоята е обяснена научно

Какво само ревете бе мишки,давали им пари на гърците.Ами ще им дават като знаят как да си поискат що да не им дават.Вие като не знаете как кой ви е крив.То е същото като с еането ако знаеш как да си поискаш ще ееш ако не,злобарки.Така че си ударете по една и си трайте.

ми що тогава мрънкаш че ние взехме още 8 000 000 000 € ?

На Ципрас му отиде ципата и сега горко плаче...

Този нещастник започва да търси оправдания....Щял да оправи държава , чиито жители са живели винаги с чужди пари, без да взима кредити. Да, ама не....Тия първо вземаха от американците, когато флота им беше близо до тях, след това взимаха от европейските демокрации, а сега щели сами да си изкарват парите. Да, ама няма да стане....

И в допълнение на долкото казано от мен - тук е РАЙ за малкия бизнес! ЛИДЛ и КАРФУР са извън околовръстното, хората произвеждат и продават собствена продукция, дори в ЛИДЛ на 90% от стоките пише "Production of Greece". И защо след като са толкова зле, днес имаше опашка от БГ коли, идващи в Гърция за празниците?

Бърши им задниците и си трай, Робе на мошеници

Кво, кво? "Production of Greece", ли? А не видя ли че отдолу пише "Made in China"?

НЕМСКИ ПАРИ Това е твоят "рай", ратайче А този рай СВЪРШИ!

Време е историческата наука да обяви отдавна известния факт че ролята на античните елини е силно преувеличена. Така европейците няма да се чудят как тези мързели и мошеници са наследници на измеслената антична гръцка цивилизация

По-скоро,че днешните гърци нямат нищо общо,ама нищо общо с древните елини! Тия днес са смес от власи, българи, араби, албанци,малоазийци, кавказци и мноого евреи!!! А елините са нещо друго!

последният елин е умрял когато се е родил първият грък ! от мъка е умрял !

Наследниците на византийците ще обвинят целия свят в конспирация, само и само да оправдаят своя мързел и лакомия.

Византийците не са гърци. Това е важно да се знае

Само ти знаеш, че не са. А те се мислят за такива. Важно е да знаеш.

Другарят Ципрас правилно назова капиталистическия външен враг, който пие кръвчицата, узото и рицината на революционния гръцки народ. Венсеремос, другари! Ще дойдем да ви освободим!

Това разбира се е театър за пред мързеливите му сънародници 3 милиона бюджетни хрантутници и неработещите им жени взеха да схващат че Ципрас ги излъга и ще трябва да работят... ужас

Поздрави от Кавала! Улиците са пълни с усмихнати младежи, хората са вежливи и приветливи. И най важното - много са! Толкова много в София съм виждал само в Парадайс Мол на откриването му. По пътя насам не видях НИТО ПЕДЯ необработваема земя. На много места, "мързеливи" гърци работеха по нивите, но не с мотики, а с трактори. Хапнах калмари и сувлаки, като свинското беше с ИСТИНСКИ вкус! А зеленчуците в салатата бяха свежи и вкусни, фетата - твърда, заливката - от екстра върджин зехтин. Е - днес осъзнах за пореден път колко много сме зле в България. Вижте Кулата, Вижте Сидерокастро - две села, от двете страни на границата. Останалото е излишно.

Поздравления за коментара! Неотдавна и аз видях същото в Кавала, но..... важното е да дрънкаме глупости и безумия от сорта - колка "зле" са гърците за да запълваме новините и да не обръщаме внимание на мизерията в България!

Нали ти е ясно , че това , което виждаш е резултат от наливането на пари , които гърците не могат да върнат. И че тепърва ще се влошава начина им на живот и съответно това , което се вижда. Ние сме зле , но и посоката на Гърция е към влошаване за много години напред.

Да, знам че ще се "влошават?! С това ни пълнят главите от .... поне 7 /седем/ години, но гледам още са мноооого по-добре от нас! Дори няколко стотин хиляди българи работят в "мизерна" Гърция, като общи работници, а не обратното....

За това, което си видял, благодари на германския бизнес че може да носи и този товар на гърба си. Поздрави от Мюнхен!

Вкусната храна и разкошната природа - и тя ли е от Меркел, пич? А наглостта на същата, която желае да придобие гръцките летища, газоснабдяването и ЕРП-тата?

Аман от екскурзианти

Всички други народи ненавиждат гърците, че имат най-красивите жени...До една са като Искра Фидосова:)

Страхотен коментар Наско евала,ти направо си гений бе.

А може ли да си представиш, че всъщност самият аз съм грък, истински византиец:)

Доста е нагло и смешно хора от държава като нашата която е известна в Европа само с мошеничество,измами и слугинаж да коментира който и да било.

Аз предлагам да си направиш харакири, като се има предвид как ни управляват. За другите не се коси. Всеки сам се оправя и няма защо да му внушаваш вина.

Ами като не си доволен как те управляват промени го.Ти и другите като теб за които все някой друг е виновен,промененете го.Казвам променете го защото за мен лично е все едно кой и как управлява тази държава,моите неща аз сам си ги управлявам и не се присмивам на никого.Така че харакирито си си го направил самият ти и другите дребни душици като теб.Послушковци. Гърците поне се пробват нещо да променят.Проба грешка,може да стане може и да не стане.Но поне ще са опитали.Там е разликата.

Те успяха да победат а другите не посмяха да се опълчат и за това браво на Елада.

Каква Елада, бе? Елада е било преди 3000 години, тия гърчоля са някакви смески от турци и цигани. За това са и така лъжливи и крадливи.

И тогава не е била. Гръцка държава има едва от 150 години В древноста е имало няколко града, но държава не са имали никога. Науката отдавна е схаванала че ролята и значението на античната гръцка цивилизация е силно преувеличено през Ренесана.

В това отношение швабите казват че ние сме от циганския ген ..какво ще кажеш или се срамуваш??

обещанието не е като изпълнението,Ципрас,но винаги има видовден.

Абе Цапрас, толкова си цапнат с мокър парцал, че нищо друго не знаеш,само викаш : Ау-у, ми сеа ,кой ми с*а в гащите?! Ми мръсни са ти гащите, защото сам си ги натаковал.

този що не се хили вече? А великият счетоводител с шалчето къде е?

ципрас - добро утро ще ви мачкат и смачкат навсякъде не можеш и да си представиш с какво се сблъскваш

Щом го докара световното положение да му е виновно, работата е ясна. Ни едно от обещанията няма да изпълни, но това беше ясно на всеки мислещ. Ще плащат маляките и това е. Сега малко офтопик и въпрос към редакторите. Днес случайно минах покрай така наречения митинг на левелерите от БКП и Атака. 20 човека, не повече. Полиция и жандармерия бяха повече от протестиращите. Та понеже не виждам новина тук, въпросът към редакторите ми е - не го считате за сериозна новина или е срамно да се пише за такъв "многолюден митинг"?