Оставиха без помощи майка с ампутирани крака заради 93 ст.

Агенцията за социално подпомагане е отказала да приеме документите за помощ за отопление на 40-годишна жена от София, която е с два ампутирани крака и е майка на 14-годишен син, защото доходът й надвишавал максималния праг с 93 стотинки, съобщи Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Оставиха без помощи майка с ампутирани крака заради 93 ст. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е това само като чета ми избиват нервите. Ало, управляващата мафия, тази която 20 години е една и съща, виждате ли до къде сте докарали хората?

Значи, на онези с по-тъмните кожи, дето са с два крака и с по 3-6-7-8 чавета, дето нито на училище ходят, нито пък за нещо стават може да им се дават помощи, а за едно семейство с такъв огромен проблем - майка, без крака, с дете ОТЛИЧНИК - т.е. перспективно дете - не може!?!? Ех... ние сме си виновни... :(

само толкова стотинки ли й намериха кусур, аз от 13г. си плащам осигуровки, а обезщетение за болнични от август не получавам.

Някакво развитие, да има към днес актуална информация дали са събраните 800-те лева за тока на Даниела?

Много вярно.

напишете кординати моля, ще събера няколко човека да помогнем с някой лев : ) skype-a ми е ptichka-sharena

Проклети боклуци ЧЕЗки! Проклети приватизатори от НДСВ!!! ЧЕЗ е жестока обида за целокупния Чехски народ! Навсякъде монтират електронни електромери, които се манипулират безконтактно! Такова надписване на сметките дори топлофикация не са си позволявали, тоест спорно е. Да изметем ЧЕЗ от България!

вав всяка цивилизована дарзава (каквато естествено не е булгаря - чак ме е срам!) освен всички писани закони има и много високо хуманни (които стоят над тях ! ) - и те се зачитат (е... от цивилизованите страни, разбира се...) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пиши на кирилица, илитерат женски!

оо да и тук трябва да се въведе един много важен, неграмотниците вън :D

Защо ли, като чета такива новини ми се повръща и се чувствам абсолютно безсилен и бесен... ...и въпросът вече не е ЗАЩО а ДО КОГА ?!!!!!

Мъжът, с когото живее да се консултира със счетоводителя на фирмата и да коригират тези 93 ст. Дори 1000 лева доход да бъде заложен като праг в закона, пак ще има хора, които да го надвишават с 1-2-5 лева... логично е...

"Средната месечна работна заплата за юли 2012 г. е 750 лв., за август - 744 лв., и за септември - 768 лева, показват данните на НСИ." "Олиото поскъпна с 22%, пшеницата с 42%, тока с 13%, водата с 4.5%, газта с 5%, бензина с , а ГОДИШНАТА ИНФЛАЦИЯ е 2.5%!" На кого да вярва човек, на сметката в магазина, на фактурата за месечните сметки или на собствената си заплата?

А колко пари се дават за предавания като Биг Брадър...

Биг Брадър кърти мивки. Особено с тия лезбийки. Ако можеше и малко повече чалга да пускат.

Нова ТВ е частна компания, плаща данъци, плаща осигуровки и т.н.т. Целтта и е печалба. Биг брадър е проект който и осигурява такава, с това че има идиоти плащащи 1.20 на смс, за да гласуват за други такива... колко пари дават си е лично тяхна работа, и парите са техни. Ако си говорим за медии, въпроса е по скоро колко пари отиват от нашите данъци за субсидии на българско национално радио и българска национална телевизия и как се харчат там!!!

Ехееее ако всички закони се спазваха така ще настане такъв живот.....Въпросът има не само юридическа, а и морална и човешка страна

Браво! ... А нашите народни избраници в парламента имат 5 млн. от държавния бюджет, за да си сменят колите. Между впрочем нали правеха икономии и караха колелета - всички ги гледахме в новините по всички тв канали, колко са ни практични и икономични?! Какво стана????

Промяна в нормативите!Това е решението и около това е необходимо да насочим усилията си,защото не само това семейство има нужда от помощ ,а и много незнайни други.

Защо допускаме пенсиите да са толкова ниски? Защо допускаме доходите да са толкова ниски?

Защото явно си падаме по садо-мазото... Какво друго да отговоря?

Как защо?Трябва да има работеща икономика и всички да си плащат данъците.Просто и логично!Къде е работещата икономика?Кой плаща данъци?Всичко опира до управлението на държавата.За каквито управляващи гласуваме,такива и резултати ще имаме!

Телефона е 0877 89 26 51 гр. София, кв.Княжево, ул. Студен кладенец 13 А за Даниела Стаменова

А защо за по лесно не побликувате банкова сметка

Някои се чудят какви джипове да си купят, а някои се чудят реално как да оцелеят!!! Добре, че повечето сме хора и ще помогнем, но колко ли подобни случаи има, за които не знаем! А ДЕЦАТА на тези хора страдат през това време, което е най-гадното - да отнемеш детството му! Спомних си вика на Петър Моканина: "Боже, колко мъка има на този свят, Боже!"

Още по-лошото е, че тези джипове си ги купуват за сметка на такива хора. Инвалиди, безработни, бедни, работещи, политическите лешояди не подбират! А ние всеки ден правим по две-три констатации, чувстваме се горди, че сме българи, цъкаме с език, кръстим се, плюваме през рамо, и това е всичко, после си продължаваме по старому. Чудно е къде са всички радетели на сегашната власт - КАЛИТКО, KGB, Аврора, Русенеца, kgb777kgb, IQ146, павел? Защо ги няма да ни обяснят колко е ГОТ в нашата страна? Безгръбначни!

Кой търси сред нас КАЛИТКО, KGB, Аврора, Русенеца, kgb777kgb, IQ146, павел? Те заминаха за Брюксел, за да се жалват от решението на съдът в Страсбург. Обадете се догодина, след юли месец. Може и по-рано, обаче зависи от това кога Борисов ще благоволи да абдикира, както направи лъжлив дедо цар /доброзорно/ когато успя да олешпери сума ти държавни имоти.

kgb777kgb

Точно си търсех гръбнака и груйо взе че се изходи ! Тука съм какъв ти е проблема ?! Явно за всеки малоумни поотделно трябва да пиша , че не съм от ГЕРБ , просто няма никой по-добър досега ! И всеки път когато се усерат за нещо ги насирам точно както и всички останали ! Но ти понеже си обикновен малоумен комплексар няма как да го разбереш , ти можеш да разбереш само ако някой нещо ти даде ! Е даваха ти и Виденов и Костов и боклука от Мадрид , после ти го даваха по ТРИ ама все отзад , явно ти харесва ! Да някой път хората страдат и за ЕДНА стотинка , защото закона е направен така , щом надвишаваш - НЕ МОЖЕ ! И този закон не е на ГЕРБ винаги до сега е било така - що не рева до сега ??? Да тъпо е но е факт и аз имам приятел с изкуствени стави , когото карат на всеки три години да ходи на ТЕЛК , като че ли ще му пораснат нови ! Ако се промени закона и такива трайни увреждания са в друга категория нещата ще станат различни - закон това е !!! А на боклуци като теб ще кажа само едно - докато има 1 милион мангали които разкъртват социалната система и вземат всичко , което може да се вземе / те са все ВАШИ избиратели / няма да има нито нормални пенсии , нито нормално здравеопазване , нито нормални помощи за ИСТИНСКИ нуждаещите се !!!

"Мъж се самоуби пред очите на жена си и децата си" Стана ясно, че за горната трагедия политиците не били виновни. С мед да ги намажеш... А сега и за тази ли трагедия не са виновни политиците? А вие слаб, недохранен и бедстващ политик виждали ли сте? Няма и да видите! Но нали си имаме премиер полиглот, който също е и пацифист.

Това е нашата държава!

Разбира се ,че държавата трябва да помага и тя го прави,според възможностите си.Не сте ли съгласни,че прекалено много тарикати лъжат държавата т.н."пенсионери по болест"/изключвам случая от статията/Така,че нека гражданите,които имат възможност да помогнат на майката и детето.А държавата да спазва стриктно законите!Случаят не е единствен!

Поклон ти струвам за споделеният разум ! Да, така е - има закони в тази държава и те трябва да се спазват! Не можем да виним държавните служители защото спазват закона, та дори и за стотинка да става въпрос... В конкретния случай наистина е необходимо да се намесят други структури/функциониращи на духовна и морална основа, включително и съпричастни хора/, че да се подаде ръка на хората изпаднали в беда ... Но, май проблемът е, че такива хора няма да протегнат ръка за милостиня ...

Ама лъжат и още как, краката си ги е скрила в килера. Ако не беше жалко, щеше да е комично.

Изчислете си го, бе хора. Прагът на бедност в България е 236 лева. Заедно с детските жената взима 175 лева. Щом те имат излишък от 93 стотинки, значи мъжът в семейството взима 535 лева и някакви стотинки. Смята се и неговият доход и цялата сума се дели на три. Всъщност вие питате какъв е, а той е основният носещ доходи в семейството. Без значение имат ли сключен брак или не. Прагът на бедността за тримата е 708 лева по закон. Аз обаче изобщо не мога да си представя как с тези пари могат да живеят жена без два крака, която със сигурност пие лекарства, освен че яде, дете - ученик и мъж, който ходи на работа. И всичко това в София, където цените са двойни в сравнение с провинцията.

Явно в закона има огромни ПРОПУСКИ! Тези "тавани" НЕ следва да се отнасят за хора с някакъв % инвалидност, самотни майки, овдовели и пр. Тъпаците законотворци в Парламента доказват за пореден път, че са некомпетентни, безхаберни и некомпетентни бездарници които, както се изрази един депутат от ДПС: "Не работя нищо, АЗ СЪМ ДЕПУТАТ"??????

Хора с някакъв процент инвалидност ?!? Хора с някакъв процент инвалидност са 99 % от циганите... и редовно си плащат за ТЕЛК и си го получават. Истинските инвалиди в много случаи губят ТЕЛК решението си, или ги разкарват като гламави. Занимавах се известно време с тези простотии и го твърдя.

Dobromir Dimitrow

Преди няколко години ми отнеха 3-тата група инвалидност. Добре, че един приятел ме накара да обжалвам и спечелих след две години. И аз съм чувал за купени ТЕЛК-ове, дори занех цената по едно време!

Аз и колегите ми от офиса искаме да помогнем. Но те се съмняват в част от информацията в статията. Съмнително им е също така поведението на Нова Телевизия, които направиха репортаж за Даниела, разплакаха народа с историята й, а после се скриха и не взимат никакво отношение. Мисля, че жената наистина има нужда от помощ, просто дайте да направим така, че да се знае, че парите наистина отиват при Даниела и Кирил, а не при някой, който иска да се облагодетелства покрай цялата история. В тези времена е нормално да не се пращат пари на сляпо. По-скоро бих отишла лично до Княжево, отколкото да превеждам пари по случайно посочена сметка. Галя, извинете, зная, че полагате много усилия да помогнете на тези хора, но мисля, че подходът трябва да се промени. Не зная точно как, но като просто дам сметката на колегите ми, никой няма да се отзове...

Здравей Камелия, току що се чух с Даниела по телефона, аз също съм съгласна да отида до Княжево

Благодаря за информацията, Ваня! Знаете ли, дали токът на жената вече е платен, защото във Фейсбук групата пишеше, че се е намерил човек, който да плати цялата дължима сума още днес? Имате ли представа, дали семейството още е без електричество и мръзнат?

EvaJ

Аз писах мейл до Нтв и няколко часа след това ми върнаха телефона на жената. Не са се покрили. Телефонът и адресът са същите, като посочените някъде в дискусията и в ФВ

Тук е казано че с дохода на мъжа с който живее надвишавало с 93 ст. Обаче доходите не се изчисляват така- защото този мъж не е от семейството- те не са съпрузи. Ако той има висок доход, а същевременно има друго семейства с мъж, жена-съпрузи и деца с по- нисък доход, кое е справедливо на нея или на това семейство да дадат помощи. Мисля че тук НЕЩАТА НЕ СА ПРЕДСТАВЕНИ ПОЧТЕННО а тенденциозно.

Доходът на мъжа е толкова, че са завишили изискванията за помощи с 93стотинки. Щото ако не бяха тези 93 стотинки щяха направо да забогатеят с 137лева от помощта. Циганите превърнаха раждането в професия...

Публикувам отново името на групата във фейсбук "сърцето на доброто". В тази група съм оставила координатите на семейството на Даниела. Банковата сметка, мога да я изпратя на лични на тези, които искат да помогнат. Дано повече хора прочетат поста ми, защото нямам възможност да отговоря на всеки по отделно. Благодаря от името на Даниела на всички, които се отзоваха и ще се отзоват да помогнат.

Не е въпросът нито за 93 ст., нито за 5, нито за 105. ВЪПРОСЪТ Е, ЗАЩО ЕДИН НАРОД ДОПУСНА ДА ЗАМЕНИ НОРМАЛНИЯ СИ, СПОКОЕН И НАПЪЛНО ОСИГУРЕН ЖИВОТ ДОПРЕДИ 23 ГОДИНИ С ДИВАШКАТА ДЖУНГЛА ДНЕС!!! ЗАЩО СЪВСЕМ ДОБРОВОЛНО СЕ ОСТАВИ ДА МУ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ВСИЧКИ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ И ЦЯЛОТО МУ СОЦИАЛНО ОБЩЕСТВЕНО УСТРОЙСТВО, ГРАДЕНО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ОТ НУЛА, С ДВЕ ТЪПИ ПРИКАЗКИ ОТ ИЗТЪРКАНИЯ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ АРСЕНАЛ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, ВОЮВАЩИ СРЕЩУ НАШАТА, ОТ РОДА НА "45 ГОДИНИ СТИГАТ" И ПР. ИНФАНТИЛНА ПРОПАГАНДА. ВЪРНАХА НАРОДА НИ В МИЗЕРИЯТА ОТ ВРЕМЕТО НА ЕЛИН ПЕЛИН, ЙОВКОВ, ГЕО МИЛЕВ И ВСИЧКИТЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ОТПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 68 ГОДИНИ И СЕГА ЧОВЕШКИТЕ ТРАГЕДИИ СА СЪВСЕМ "КЛАСИЧЕСКИ". ЧЕТЕТЕ КЛАСИЦИТЕ, ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА СИ, ХОРА, А НЕ ДИВЕШКИТЕ ПРОСТОТИИ, КОИТО ТЕКАТ КАТО ОТ ЛАЙНАРКА ДНЕС ОТ ТЕЛЕВИЗИИ, ВЕСТНИЦИ И ОТВСЯКЪДЕ.

Свобода и демокрация А въпроса с проваления комунистически модел, е въпрос на съвсем отделен разговор, пък и със събитията напоследък другите модели също се провалят. Модела на джунглата е единствения приложим, силния оцелява слабия отпада, не е хуманно не е социално, но това е модела запазил се милиони години, а не 50 - 60 или 100 с усилия натиск, и господство над други по слаби и не използвайте главни букви, и с малки се чете :)

да нейният доход е малък, но ТЯ ЖИВЕЕ С НЯКАКЪВ МЪЖ, защо не кажете колко получава той. Амчи ако неговият доход е висок?

То си пише, ама требе и да се чете! "...доходите на Стаменова и мъжа, с когото живее, надвишават с 93 стотинки максималния праг за получаване на помощи."

въпроса е следния- нейният надвишава с 0,93 стр на друг с 1,02 на трети с 1,05 на 4 с 1,06 .......е ????кажете решението и накря 2 000 000-цигани а че е тъпо тъпо е

Гадно е, не е справедливо ... но неможе всеки случай да се решава индивидуално и не е честно спрямо всички останали заглавие от типа: Майка без помощи заради 93 ст.... Определени са граници в социалното подпомагане и толкова ... да не е само тази жена ... хиляди хора не могат да се възползват от помощ заради 1 ст., 20 ст. или 2 лева... ако вдигнат прага за получаване на помощ с 5 - 10 - 20 - Х лева, ще се получат нови хора при които ще има същата ситуация ....... прекалявате с класификациите ... Не казвам че е честно, но няма как всеки случай да се решава индивидуално, а е грозно да се визира един човек, все едно в държавата само един човек е в това положение

Тогава се пробвай да живееш с според определените граници.А пък циганите да с а по-добре от теб .

Грешите, всеки един случай може да се разглежда индивидуално. Особено такива като този. В края на краищата не всеки искащ помощи е инвалид с два ампутирани крака. И с риск да се повторя, защо за циганите има , а за българите не? Защото пред мен в социалните циганката беше като коледна елха накичена със злато , обясняваше как правят ремонт за това е нямало на адреса, но помощите и ги дадоха, взеха и документите и казаха от кога ще ги получава. Ето за това ме хващат лудите като прочета подобна статия.

комунистически вампири с 800 лв. пенсии, защото унищожиха цяла даржава- а децата сирачета...позор. бг - смрад. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Проблемът не е в служителите в "Социални грижи". Те и да искат да помогнат, не могат да нарушат закона. Има точни правила и критерии, на които трябва да отговаря бедният. Проблемът е в това, че е прекалено нисък този праг на бедност. И да получи помощи това семейство, пак ще живее в мизерия. Проблемът е и в размера на инвалидните пенсии. Със 140 лева и 35 лева детски майка без два крака не може да отглежда дете и себе си. Детето не само закусва, а обядва и вечеря. То носи дрехи, използва автобус до училище. Освен закона, който е убиец за такива семейства, трябва да има комисия и за специалните случаи. А този е специален. Държавата може да намери по-добре платена работа на мъжа в къщата и да обучи жената да върши нещо на компютър у дома. Така няма да се чувстват просяци и няма да стоят гладни, на студено и тъмно в 21 век в една уж цивилизована държава.

Не разбирам!!! Тези НУЖДИ като че ли се решават специалистите? на СОЦ МИН Т МЛАДЕНОВ

алооооо социалните вие колко заплата вземате за да не правите нищо кръвопиици на издръжка на данъкоплатците много сте стриктни бее откога това пълен резил срам и позор ако си циганин няма проблем на циганите може циганина взема сосиала и бяга кръчмата а за хората които действително имат нужда ние сме стриктни

до Галя Стоева ( нерегистриран ) 08.11.2012 08:48 Явно сте запозната добре със случая. Обяснете ни тази жена семейна ли е в крайна сметка?Защото от статията излиза, че тя има съпруг, който също има доходи!

Жената не я познавам лично, за случая разбрах от медиите, които ми дадоха нейни координати. В разговор с Даниела, разбрах, че с мъжа с който живее нямат брак, но той е припознал детето й. Мъжът работи като охрана на някакъв обект и отделно работи каквато и да е работа, когато му предложат почасово.

Сина ми е в 7 клас и той също ме пита имаме ли парички, така че хайде стига с това "парички". Когато нямате пари да дадете на детето си за закуска тогава "парите " стават "парички". Но аз наистина искам да знам до кога за циганите ще има , а за нормалните българи не? И те ходят с по 2 кг злато, но за тях има. И къде всъщност е правителството? Предишните били наложили тази формула, а сегашните какво правят? Защо не е променят след като не е ефективна? Не може за 93 ст. да те лишат от помощи. Лично аз бих дала тези 93 ст. на държавата и в замяна тя да ми плати помощите. Да видя те как ще се оправят с тези 93 ст.

престанете да си чешите езиците с хорското нещастие ... има ли вариант да получим повече инфо за жената, за да и помогне със закупуването на учебници за детето !!!

В разговор с Даниела разбрах, че от министерството на образованието ще подсигурят учебници за Кирил.

учебниците трябва и мисля ,че са безплатни

В 8 клас вече не са безплатни, а на 14 години вече си в 8 клас, а пък няма да описвам и безплатните до 7 клас, защото всички учебни тетрадки към учебника се плащат и те никак не са евтини.

абе да не са спрели нета по партийните централи? още никой от платените драскачи не се е изказал че и тази женица е от отбора на мързеливците и да ни дадат пример че на запад инвалидите работят даже повече

Хайде стига сме си чесали езиците, а да направим нещо и да помогнем на тези хора! Както знаете мисията за спасяване на давещите се е мисия на самите давещи се. А мисля че повечето от нас са в тази група...на давещите се. Има ли начин да се свържем с тези хора /телефон, адрес/? Аз персонално имам желание да помогна!

Да, нека някой от редакцията на link да се заеме и да даде координатите на тази жена. Аз също искам да помогна.

не случайно има групата ж facebook аз мразя България. Нищо не е наред в тази държавица ама нищо............

само че е сбъркано заглавието. защото аз обичам българия, но мразя тези дето подариха енергоразпределението на чехи, австрийци и германци

Срам, но вече нищо не ме учудва. Не народ, а мърша...

... а "народните хора" се тупат в гърдите, че сме с нисък външен дълг и бюджетен дефицит... за сметка на геноцида към сънародниците им! браво на ПР отделите, е така се управлява!

Редактор Надежда Христова ,моля изпратете координати на хората, много искам да помогна!!! e-mail: link

Искам да помогна на семейството. Бихте ли ми дали телефон или някаква информация за връзка с хората?

Подкрепям Ви , Рина! Правилата за социалното подпомагане трябва много да се променят!

Я гледай ти каква законна и стриктна държава си имаме! За 1 ст компромис не прави. Ето това е върхът на законността. Бих аплодирал тази принципност, ако в кочината, в която живеем, всичко беше изрядно и законът се прилагаше със същата непреклонна строгост спрямо: червените и герберастките политици с конфликтите им на интереси и съмнителните им връзки с подземния свят, разните едроглави мутраци, които ни се качиха на главите и демонстрират безнаказаност ежедневно, като крадат, убиват и не зачитат никакви правила; няколкото олигарха - "честни бизнесмени", които печелят всички търгове за изграждане на инфраструктура и контролират монополни конгломерати. Има ли нужда да изброявам още? България се е превърнала в една изродска държава, в която силните тероризират слабите по начин, който няма аналог в Европа и цивилизования свят.

Оскотяла държава!

Мамицата й държава мръсна!! (напук на всички правила за коректност)!! Ако щете ми изтрийте коментара, но поне научете и публикувайте някакъв телефонен номер с някаква такса за да помогнем на тези хора и на това дете!! Не може това да се случва в страна-членка от Европейския съюз !! Дебелите търтеи от ГЕРБ, БСП, РЗС,ДПС, Атака и др. подобни да дерибействат и да заговяват в скъпи ресторанти и да си хранят с пържоли кучетата, а това дете да се чуди ще може ли да си купи нещо за ядене на училище! още веднъж - Мамицата й държава мръсна!! (напук на всички правила за коректност)!!

"От Агенцията за социално подпомагане обясняват, че при тях наистина не е постъпвала молба и че щом има надвишаване на дохода, без значение с колко, помощ не може да бъде отпусната. " Явно от Агенцията за социално подпомагане са или безумно мързеливи, или малоумни. Да направят постъпки да се промени нормативната база, така че размерът на помощта да допълва доходите на хората до определен екзистенц-минимум, а не както е досега, размерът да е фиксиран, и да се дава само на хора имащи доход под някаква граница. За по-простите: ако примерно границата е 300 лв, а взимаш 200, да ти отпускат помощ от 100 лв. А не както е досега -- ако взимаш 149 лв. ти дават 150 лв., а ако взимаш 151 ти дават нъцки.

АСП се нарича изпълнителна агенция. Не може да направи постъпки, а изпълнява каквото са сътворили законотворците. Които си избрал ти. Те са направили доходен критерий. той и да е 500 лева, някой ще излезе с 501. И "малоумните" служители там се срещат всекидневно с такива казуси, за разлика от журналистите.

НО помощи за малцинствата има, нали? И то точно за тези, които 1 работен час нямат .... ние сме си виновни, че търпим този геноцид над нас - работещите. Жалко, много жалко за това семейство и за тези, които се намират в това положение

Моля Ви дайте координати, искам да помогна с каквото мога!