САЩ ще разположат военни бази в Полша

Полша и САЩ подписаха споразумение за разполагане на бъдещи бази с американска военна техника на полска територия, съобщи полското министерство на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - САЩ ще разположат военни бази в Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полша ще изпълнява ролята на бушон!!!Завидно положение!!!

изказа се изгорелия бушон ха ха ха...

Като връщам времето назад осъзнавам колко съм бил наивен 1989 да си мисля, че след 20 години повечето комунисти ще са измрели и вече няма да са фактор. То какво се оказа, че децата и внуците им са още по-изтрещели комунистчета и отново се опитват да ни направят република на СССР.

Вие съвсем изперкахте. Кой ще ви даде да я изстреляте? Нали ще е от първите цели. Или това е целта... . Квоти на руските ракети. моше ( нерегистриран ) 09.10.2015 11:07 В базите има едни ракети на които пише( подарок для Путина)!С по 7 бойни глави всяка...Та така с целите...

е да де, едните се борят в сирия срещу ид, а другите разполагат самолети в полша...макар че сигурно трябва, кои ще пази полша когато украина фалира и почне да краде газ през зимата, друго си е да имаш няколко американски ескадрили за такава ситуация!

САЩ ще разположат военни бази на ИД в Полша

цвеклоядците пак се натресоха във военен конфликт,който ще загубят,а държавата им ще рухне...

ще има работа пак за мене като гледам !

Сирия- Афганистан 2 за руснаците..този филм го гледахме 80-те години- след първа серия" Ставай страна агромная" следва втората серия "Москва не вярва на сълзи-ковчезите пристигат на Червения площад" и трета серия "Разпада на Русия " !

Хубав пост, ама обърка темата и не се брои при оформянето на надницата. Копни го в някоя тема за ИД и ще го признаем.

Надеждата умира последна!!!Русия не повтаря грешките си!!!Ще си живееш разочарован!!!

вместо да ръкопляскаш би трябвало сериозно да се загрижиш..

Точно... Докато тъпите мурзилки воюват с джихадистите, ние ще ги ударим в гръб...

Наскоро видях една карикатура: ловец хванал грамадна мечка за върха на муцуната,подала се през дървесна хралупа, и крещи радостно: "Няма да ми избягаш,белке!" Та и вашата работа така...

да са живи из дарви поляците, че да не сме ние най-големите краварски подгъзници

Ха ха ха, пратили ги на почивка в Полша, аха ха ха хаа, а Путин от не-удържим смях беше абзет! бабачка Тадорачка

Полските F16 са Блок 52 s AN/APG-68 радар + 'подаръци' като AGM-88 HARM , JDAM, JSOW и т.н.

Гадни руснаци и особено гаден Путин!!!! Ей, тая руската нация не се навоюва бе!!! И сега отново е готова да открие фронт срещу този толкова миролюбив запад!!! Гадовете рашистки си "навряха" западната граница направо в НАТО?! То бива нахалство , бива ама това руското направо няма граница!!! Кво им прави границата на "един хвърлей" от американските полски бази?! И тия руснаци с "къф акъл" го правят?!Ей, браво на тия поляци- така се прави!!! /само още мъничко, ама мноооого мъничко им трябва и ще ни изместят от първата позиция за лизане на задника на американците/ Кво чакат нашите управници - не знам?! И що не напълнихме Черно море с руски трупове когато имахме тази възможност?! Сега вече е късно - след този безсмислен компромис , който Бойко им направи едва ли ще смеят да "препарят" до границите ни!!! Язък !!! Такава златна възможност, а я пропиляхме!!!!

В същност идеята за US база във всяка страна е много добра. Така мурзилките ще трябва да насочат ракети към всички страни и по този начин, звета на демократичните народи ще получи, може би по-голям шанс за оцеляване при един бъдещ конфликт. Така, че за да заличим мурзилките и да дадем шанс на демокрацията, трябва да поискаме и при нас да се разположат няколко ракети.

Не се хаби да искаш,предвидено е така или иначе да се случи. Пак ще посрещаме руски танкове,мама му стара...

Честно казано, бях втрещен, не от друго, а от плюсовете. вие да не живеете на друга планета бе, или сте с неизлечима болест и не ви пука за след вас?

Тук си играят на плюене в стил: Левски-ЦСКА. Да не мислиш, че мислят, че това е нещо реално?

За американците са бази, за руснаците са цели. Въпрос на гледна точка.

В базите има едни ракети на които пише( подарок для Путина)!С по 7 бойни глави всяка...Та така с целите...

Още една добра новина за българската демокрация и свобода!!!

Те нямаха ли вече бази там?!

Само нелегални затвори на ЦРУ за мъчения.

за такива като тебе....

Ето така се прави! Единен народ с ясна цел и визия. Затова поляците вървят напред, а ние тънем в руското колониално робство и сме затънал в блатото на националните предатели-рубладжии.

Айде стига, по-католик и от папата! Досега винаги, когато сме ставали част я от едните, я от другите, все сме яли дървото. Правилната позиция е силен неутралитет подобно на Швейцария, ама за това се искат топки, армия и ред. Comprende?

Американска база и център на НАТО в България? Американски марици. Седмичен инструктаж на висши политици на казяк - това ли е руско робство. смени парцуца

50 години американски войски в западна Европа и 50 години руски в източна !Резултата е ясен!Процъвтяващ запад и мизерен изток...Повече няма какво да добавим рускиньо!

Рускинче,ако си в БГ си събирай парцалките и направо при великият ви вожд,ако си в посолството........до там ли опря вече руската пропаганда да кара служителите си да драскат неграмотно в български сайтове.....аман от руски блядки които драскат да се измъкнат от "великата империя" а след това се правят на велики пред другите

КАКВО ОЗНАЧАВА И КАКВО ПОНЯТИЕ СЕ ПОСТИГА, КОГАТО СИ ХОДИЛ НА УЧИЛИЩЕ МИНИМУМ 11 ГОДИНИ И УМЪТ ТИ Е ЦВЕКЛО! НИКАКЪВ УМСТВЕН ИМПУЛС! В ТОЗИ ФОРУМ ИМА ТЕЖКИ НЕВРОЛОГИЧНИ ПАТОЛОГИИ... НИЩО НЕ ПОМАГА! НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ ТИХООКЕАНСКИЯТ ТЪРГОВСКИ ДОГОВР ЗА СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ НАГЛО И ДАЖЕ СЛОВЕСНО ИЗРАЗЕНО, "ИЗХВЪРЛИ" КИТАЙ ОТ "ЗОНАТА"! САЩ ЗАГУБИХА ТИХИЯТ ОКЕАН! КИТАЙ ВЕЧЕ НЕ СЕ СЪМНЯВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА Е С РУСИЯ! ИЗТОКА Е ПО-СИГУРЕН! ЖИВЯЛ СЪМ С КИТАЙЦИ, ТОВА, КОЕТО ТЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ ЗА ОТМЪЩЕНИЕ, НА ДРУГИТЕ ТВАРИ ЩЕ ИМ ДОЙДЕ В ГЛАВИТЕ СЛЕД 100 ГОДИНИ...РУСНАЦИТЕ СА НАЙ-СВЕСТНИ И ДОБРОДУШНИ...

Гюро,не зная дали си Михалов но явно нямаш и 11-ти кл. а сигурно някой раб фак.......ПОНЯТИЕ НЕ СЕ ПОСТИГА Гюро но от селски комуноид толкова и явно си виждал китаец само на снимка или по телевизоро......зомбита,време е да си ходите вече и да спрете да цапате земята

впрягат каруцата пред коня! И какво ще стане като има Амджикистански бази в Полша?! Полша ще цъфне та върже?!

а ние като лижеме гъ..те на русняците,та сме много цъфнали и вързали !

лижеш?!

да разположат бази и в България..и ядрено оръжие в тях !

С каква цел,ако не е тайна?

да ни пазят от такива като тебе...

площта на всички военни бази на сащ по целият свят взети заедно, е по-голяма от площта на крим!

Скоро очаквам заглавие "Русия разположи 20 подводници с най-съвременно въоръжение по източното и западно крайбрежие" в международни води, ей така да наглеждат пасажите.

Па те са си там само дето не са се показали да развеят байрака.

е тя и КУРСК беше разположена ама нещо я потопиха...руски скрап..

шведите още търсят една .....

САЩ докато не унищожат историята, културата и красотата на останалата част от света няма да се спрат пред нищо!!! Комплексът им за малоценност избива в агресия! Достойни са само за съжаление!!

международно признати държави. В 132 държави те имат бази. Русия има в 9 държави. Проблема е, че САЩ заобикалят международното право като сключват директни двустранни договори с държавите. Например: вчера новината в ДИР-а беше, че нашия парламент е одобрил двустранното споразаумение между САЩ и България за предоставяне на лични данни на пътуващите за САЩ. А Европейския съд по правата на човека отмени това споразумение между ЕС и САЩ. Подобни споразумения са незаконни, а правителства, които се поддават са изменнически и предателски.

и само да допълня, че споразумението е между САЩ и Полша, не между НАТО и Полша, което много променя европейската военна доктрина.

Поляците тук изостават- ние сме къде-къде по сервилни,имаме си отдавна такива. Ех, тръпна от нетърпение да се хвърля в боя срещу тази агресорка Русия,бе! Най-голямо е изтръпването в областта на скротума,ама карай! С братята поляци от ляво и с още по-големите братя турци,саудити и т.н отдясно, мощно подпирани в гърба с бащинска подметка от Обама и начален тласък от мама Меркел, аз ще се понеса в боя срещу тези,които развалиха рахатлъка ни на заспала рая в Османската империя!

Ционисткият интернационал все повече ни въвлича в Трета световна. Тия изроди навсякъде са завзели политическата власт и с чужди ръчички ни подбутват да се самоизтребваме. Само главните жабочовеци не се виждат да са на първа бойна линия, а са се окопали дълбоко в дън гори патагонски! Нашите тъпигьоз-патагонци ГРОБари трябва да ги изритаме и закопаем, преди да са закопали България в ролята и на предна фронтова линия, на първа скотобойна. Ако българския народ не се събуди, ако не срита продажната циганска сган, която накланя везните на всички избори към ГРОБ, тия изроди, ще ни пожертват. Русия не се церемони с предатели. Обикновените руснаци и военни не знаят настроенията на народа ни, те вижда какви са ни управляващите - все продажни чифутски подметки и заради тях ще ни изтрепят за един ден, повече няма да си хабят времето. ГРОБ ни хвърля слугински в братоубийствена сеч без шансове за спасение.

има 3 сърца, Фашингтон, Берлин и Лондон, ние с гайдите, дето ни викат съюзници от алианса сме само пипалцата, не сме въобще важни, ако резнат някое ще поникне друго

Полските волейболисти: Българите са овчари!

Бе те нека така да викат, не една и две полякини си тръгват от Черноморието 2 в 1... Те нека ни обиждат на овчари, ние ще си им го връщаме чрез сестрите им. Така всички са доволни. Е, почти всички.

Към писачите от ДИР: Това, което сте публикували като "новина" е предназначено за задници, нали? Щото малко мислещите четат, че :"Тези центрове, заедно с вече обособените структури в България, Полша, Румъния, Литва, Латвия и Естония, ще спомагат за разгръщането на силите за бързо реагиране на алианса "на юг" - към Турция, Сирия и Ирак. " Я, ми обяснете драскачи, как структурите в прибалтийските джуджета ще реагират на "юг"??? Ако това не е ваша измишльотина, пишете, че цитирате еди кой си, иначе ми падате в очите! Ако ли е ваша "новината", само ще се бъзикам с вашите задници, дето изпълняват функциите на глави.

Словакия е отказала на САЩ изграждането на военни бази. В България има бази под кода НАТО.Безплатни за САЩ.

Ако щат кравопасите и на Марс да разположат бази- през чекура ми е. Скоро змийското презокеанско богоборческо, масонско и илюминатско гнездо ше бъде сравнено със земята! ФАЩ, Ебама, КЕри..., много ви мразим, вашта мамица!!! Докато в Ирак, Либия и Сирия бяха " сатрапите" Хюсеин, Кадафи и Асад нямаше бежанци, нямаше кризи, нямаше ИД. Тези хора държаха всичко в желязна ръка , имаше ред и контрол. Мизерниците разрушиха всичко и създадоха ИД, за да подпалят Третата световна война!

Руски гъзолизец ли си или да?

кравар долен

Ко те притеснява, вурста ли?:)

При оръжията последно поколение такива бази само натоварват бюджета на съответната държава! Шойгу го обясни когато го попитаха смятат ли да разполагат оръжия в Куба! Преди дни го доказаха като направиха натовското ПВО на Мики Мауси изтрелвайки ракети от Каспийско море за които Нато разбраха чак от новините по руските канали!При това тези ракети са поне на 15 години! Още нашето ПВО когато беше оборудвано с Двина 1972 и Волхов1980 бяха невидими за НАТО!После дойде Невата1985 която за времето си беше извънземна...а сега с прашки е оборудвана армията ни...ама тези на сержантките!

Американците наистина ли не са засекли ракетите? И тези четири ракети дето се губят, да не би да са обезвредили радарите? интересно ми е!

Ама разбира се, че се губят, както се оказа не в Иран, а в тиквите на тия, дето си изсмукаха тая партенка от пръстите, защото нямаха нищо за което да се хванат. :)))

Нека мачкат колхозниците, браво! Изобщо ,Колхозия остана ли с някой приятел освен терориста Асад и комуниста Ким Чен Ун?!

В годините между двете световни войни всеки седми гражданин на Полша е всъщност украинец. Само че украинците не са добре дошли в Полша - държавата ги ощетява където и както може. Резултатът от действията на полските власти е ренесанс на украинския политически тероризъм. През 1929 радикалната Организация на украинските националисти започва да извършва палежи и покушения срещу висши чиновници. На следващата година полската армия провежда т.нар. пацификация на региона, като целта е да бъде смазана всяка съпротива. В рамките на мащабна военно-полицейска операция, обхванала близо 800 селища, са арестувани около 5 хиляди души, стотици са интернирани и изтезавани.

Пшеките са приятели само на себе си!! Дай боже тия пияни шляхти да не овапцат самолетите ни, че после ще падат като круши!! кат ги знаем колко високотехнологични са поляците, не е истина!!!

А мужиците са направо върха на технологиите. Гледах в тубата един как млати по багажника на колата си с един чук, та да намести един самоделен аудио бокс вътре. Друг пък сковал от пале небоядисан дървен спойлер за москвето си, просто не е за вярване!

Рискувам да те прекъсна оргазма, като кажа че засега адекватни и успешни действия САМО от страна на Русия. Кравария само проследяват с влажен поглед разрушаване на инфраструктура на ИДИЛ, която те градиха с толкова любов. както се вижда от изстрелване на ракети от каспия, Русия няма необходимост да слага бази по цялото земно кълбо. Тя просто има техника, която от територия на Русия може да достигне нужната точка.

което си е право, право си е! На мого говеда съм обяснявал този факт, ма немогат да го проумеят.

не дай Боже, Русия подпука Европа , заради базите на НАТО - всички ще сме пепел

Щом в главата ти се въртят подобни мисли, значи пълна откачалка!

САЩ продължават безумното нагнетяване на напрежението в света!

и въобще не им пука за мнението на руските тролове тук!

Напрежението в региона го нагнетяват злобното джудже и генералите му с огромни фуражки и кухи кратуни!

Руские никъде не се навират ,та да крякаш go home. В момента , да те спомена, че лижеш американски ботуш. Моля те не спирай, заради глупавите си коментари. По добре изглеждаш надупен и с изплезен език.

бившите сателити на СССР за определени за фронтови държави, след третата световна на техните територии ще се правят експедиции като на Луната

Съюзническото военно командване поема директен контрол върху Германия. По-късно източните немски провинции Силезия и Померания са предадени от СССР на Полша, а Източна Прусия е разделена между Полша и СССР. Германия губи почти половината от територията си. Повече от 15 милиона немци са изгонени от бившите германски територии в Полша. ГЛЕДАЙТЕ какво са дали руснаците на гнусарите! Държат половин Германия , без даже да я заслужават!

Пакта Рибентроп Молотов да ти говори нещо? Германия и Русия си ПОДЕЛЯТ ПОЛША!

преди пакта, все още не се е състоял: На 31 март Невил Чембърлейн обявява предоставянето на гаранции на Полша в случай на агресия от името на Великобритания и Франция. На 6 април тези гаранции са оформени в полско-британска военна конвенция. Комисарят по външните работи Максим Литвинов, предлага да се свика конференция на шест страни: СССР, Великобритания, Франция, Румъния, Полша и Турция, за да се предотврати по-нататъшна немска агресия. Британската страна намира предложението за преждевременно и предлага ограничаване в съвместната декларация на Великобритания, Франция, СССР и Полша за запазването на независимостта и целостта на страните от Източна и Югоизточна Европа.

За износ на продукция за САЩ ,щото е ясно ,че и при падане на санкциите, Русия няма да купува от тях !! Тогава ще видят дебелия поляците, като им се свие износи с до 40%, защото не е тайна ,че основният им износ беше за Русия !!!

А, нищо ново. Стратегията на САЩ да отделят Русия и Германия с пояс от антируски настроени държави. И за нищо на света да не допуснат икономическо сближаване на двете страни, че лошо им се пише на американците тогава.

защо поляците искат да са окупирани? Преди от Русия, а сега от САЩ.

Защото мразят рашите повече от американците. Сащ са далече, а Русия ей къде е ...

от омраза казваш, си дават дупето от един окупатор на друг! А малка Швейцария примерно не мрази никого, кой живее по-добре? Странно обяснение имаш .... То и нас ако ни погледнеш, с тази президентша Офшоралиев, дето ни предлага на тепсия без да е питал, да не сме по-добре от Полша?

за цялата си история Полша е била има няма 200 години суверенна държава и полякини и поляци са свикнали да се продават

Като бях млад да ти кажа по морето полякините изобщо не се продаваха, даваха и без пари! За "спорта" само! :)

е била завоевател и колонизатор.

Шило

И кво?

"За разгръщане силите на алианса "на юг"-към Турция(?!).Сирия и Ирак?Че нали Турция е в НАТО, защо ще й "разгръщаме" сили срещу нея?Натовците пак са ползвали основния продукт от Афганистан!

а? Чието пройзводство откакто Краварника е в Афганистан е скочило 40 пъти а?:)

Е краварите да не се изненадат после, когато руснаците раположат крилати ракети и бомбардировачи в Куба,, Венецуела, Мексико и т.н:)

Куба вече я отпиши, едвам се сдържат от нетърпение да срешат пак богати американци. За Мексико си просто смешен, но така става, когто те зомбират в полит кръжок. Само един Мадуро ви е останал, него ако искаш, можеш да го почешеш по...

Куба не можела без парите на Краварника?! ТЕ 70 ГОДИНИ ВЕЧЕ КАРАТ БЕЗ ТЯХА !! И ПАК НЕ СА СЕ ПОДЧИНИЛИ НА ГОВЕДАРИТЕ!! Кух си бате,като лейка!

МИГОВЕТЕ, ПОЛША НИ ПОКАЗВА, ЧЕ МОЖЕ НЕБЕТО ДА СЕ ОХРАНЯВА ОТ НАТО!

Шило

Още нищо не са ремонтирали. Това първо. Второ, пак ще отидат едни пари при руснаците, така че, стига тролене на тази тема.

И турците ги отрезаа за АЕЦ! За газа казааа "ще видим"!

Важно е да се каже, това НАТО ли е или американски бази?Или това е едно и също?Ех, защо ЕС не е толкова "солидарен", като страните членки от НАТО!

ти каже в щаба на НАТО колко генерали са американци и колко са от другите нации, ще си отговориш на въпроса!

Беше риторичен, ама айде... :)

Колко бази на натовски държави има на територията на сащ?

Русия е на два континента, НАТО - също.

Квичете, ние българите се радваме за нашите полски и украински приятели. САЩ са гарант за нашата сигурност, срещу вас!

САЩ гарантират интересите на собствениците на Федералния резерв! А "нашата сигурност" е една голяма илюзия.

Нещастник, не говори от мое име! Засега ти квичиш само, близач на краварски задници!!! Такива като тебе преди бяха близачи на руски задници...

бяха гарант и на сигурността на Сомалия, Ирак и Либия доколкото си спомням!Ти такава сигурност ли искаш или като свинка ще чакаш Коледа?

Кои сте вие, българите? На български се казва "руснаци". А щом поляци и украинци са ти приятели, какво повече да коментираме?

Теб! Ниско платени от краварит биоотпадък:) Лапай вурста на Кончита и си трайкай :)

Продължавайте да дърпате дявола за опашката!Да видим до къде ще я докараме!

налага САЩ да имат база в Полша? Полша да не е станала 52 щат? Ням атаков адрънкане на оръчие като щатското. Само,че не голямото дрънкане определя кой е по добър в боя. Литайците ги изненадаха съвсем тихо и безшумно няколко пъти и тези пак не си взеха поука.

Само в Лос Анжелис има над 2 милиона поляци. Не са питали и нема да питат Русия.

Браво, добра маневра на поляците. САЩ скоро трябва да са в Белорус. Лукашенко да обяви цена в долари !

това е целта! А вълкът заблеял като агънце! Кожата си мени, нрава не!