Бан Ки-мун и 10 европейски лидери се събират в Полша

Бан Ки-мун, Доналд Туск и осем президенти, включително българският, ще посетят Полша между 6 и 8 май.

Обратно в новината

Коментари - Бан Ки-мун и 10 европейски лидери се събират в Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В заглавието пише за 10 лидерими то това нашетоухиленото, за "лидер" ли го броят? И на кого е лидер, че не се сещам?!

А бе отворко! Не съм защитник на соца-и него го извратиха,бащите на тия копел....ци,които сега са власт! КАЖИ МИ ОБАЧЕ,КОЯ ДЪРЖАВА Е ПРОСПЕРИРАЛА,СЛЕД КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА И НАЛОЖИЛИ СВОЯТА ДЕМОКРАЦИЯ?-ЕКСПЛОАТАЦИЯ ДО ДУПКА???

Я па ти кажи към коя страна се стреми половината свят? Към тия, дето лющат самогон, или при другите с уискито?

Коя,държава/страна/е просперирала след като е прилагала комунистическия манифест,или социализъм,комунизъм, и кой от тези държави НЕ Е БЯГАЛ,КОЛКО ОТ ТЕЗИ КОИТО СА ОСТАНАЛИ ВЪПРЕКИ ЧЕ СТРОЯ Е ВЪРХА,НЕ СА ОБЯВЕНИ ЗА ПРЕДАТЕЛИ ДАЖЕ И С ПАРТИЕН БИЛЕТ,НАЛИ СОЦИЯЛИЗМЪТ/КОМУНИЗМЪТ/ Е ВЪРХА,ОБАЧЕ МИЛИОНИ ПРЕДАТЕЛИ,ДАЖЕ С ПАРТИЕН БИЛЕТ,ДА ВИ ПИКАЯ НА СТРОЯ

Въпреки щастието в СССР,хората са бягали,целта на КПСС/болшевики/ е да направят така че хората да няма къде да бягат. Затова КПСС/болшевики/предизвикват втората световна война

Плевнелиев е вреден за България.

Ти да не си проф. Ташева?

Каквито и маневри да правят тези кукли на конци,каквито и бойкоти да правят под натиск,няма никакво значение.Истината е,че руският народ и Сталин като негов ръководител,побеждават фашистите.Основната заслуга е изцяло тяхна.Смел народ,могъща държава и велики победи!!!

Кого победи БЕ, СССР с твоя скапан сталин го няма,ГЕРМАНИЯ Е ЦЯЛА, ДОБРЕ ЧЕ БЯХА КОНВОИТЕ С МАТЕРИАЛИ И СУРОВИНИ ОТ САЩ И ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО,плебей болшевишки

тъпанар!

За какво да ходи Президента в СССР Защото до 1932 год са избити 15000 000/петнадесет милиона селяни от съветската болшевишка власт.Че Хитлер е един палавник с неговите избити евреи

Не говоря за умрелите от глад украинци 1931-1933 год./По официални данни 5/пет милиона в Киевска област/

Не говоря за архипелаг ГУЛАК-най ма лко от 1922-1958 г 25милиона човека

Че,те емигрантите от Африка и Азия не отиват в СССР,че нашият Президент ли.

отново плевнелиев обедини нацята със самото си присъствие! :-) чета коментарите и виждам, че всеки втори псува!

Чета пъдпдъците тук, стоящи с мисленето си в 70-те години на миналия век и искам да им кажа следното: КОИ СА СЕГА ЕСТЕСТВЕНИТЕ НИ СЪЮЗНИЦИ? Старото от преди ВСВойна геополитическо разделение на света го няма вече, на мястото на старите велики сили -Франция ,Англия, после Германия вече има само една- ЕС-най-големия икономически съюз в света. Ние сме член на ЕС и естествен съюзник ни са всички развити европейски демокрации страни членки на съюза и управляващи ЕС, стига да изповядваме техния идеал ЗА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВОВА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА и да изградим и имаме силно действаща правова държава като тях. Реалната демокрация на Европа не дели народите на малки и големи! Кои ни са съюзниците във военен план? ЕС не е военен съюз а съюз на страни изповядващи реална демокрация и правова държава. Той си премахна вътрешните си граници, като по този начин страните членки решиха по мирен път всичките си териториални проблеми, възникнали след ВСВойна. ЕС обяви, че е съюз на мира и няма намерение да напада никой. От 10 години ЕС строи своя общо-отбанителна система като всяка членка участва с армията си и свои ресурси в нея. НАТО е декларирало, че ще подсигурява изграждането и и ще служи като стожер на отбраната на съюза. Отделно страните членки по групи са направили икономически и военни обединения. Например такова обединение е на страните от северна Европа, провокирани от последните нарушения на руската армия на техните сухопътни и морски граници. Такова локално икономическо и военно обединение между 4 балкански страни- Гърция, Македония, Сърбия, България (и вероятно Румъния) Идея за България предлага в своята докрина , като по този начин да спрем всички провокации на Турция и планове на авторитарния Ердоганов режим за възстановяване на териториите на Османската империя в днешна Турция и завладяване на Европа.

НА СНИМКАТА ,ЛИДЕР ЛИ Е? АЗ МИСЛЕХ ЧЕ СА ГО ВИКНАЛИ ДА ИМ СЕРВИРА...

Заслуга за победата над нацизма имат народите на САЩ и СССР, без тях сега щяхме да бъдем като севернокорейците. Девети май е ден за почит за воювалите и не малка част от тях загинали съветски воини. Честването на този ден няма нищо общо с управляващите сега в САЩ, Руската федерация и ЕС. Въпрос на морал е да сведеш глава пред тези жертви. Но сега водещо е гонитбата на благоденствие и то за сметка на ближния, а морала е нещо тотално липсващо в действията на всички управляващи човечеството. Но помнете без морал рано или късно всичко се проваля.

Остаряло мислене от времето на Студената война ! Днес Европа и света водят битка с американския неолиберален глобалистичен олигархичен капитализъм ( наречен още НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД) излязъл края на 70-те години от меката на неолиберализма-САЩ и бетонирван от детето му -Путинова Русия, нанесъл огромни щети на света и европейската социална държава . В това се състоят сега разногласията между Европа, САЩ и Русия. Европейците отдавна са се усетили и са започнали битката с инструментите на своята реална демокрация (1) доброволния избирателен вот( съзнанието ,(2) правовата държава. Руснаците и българите все още спят летаргичен сън, поради липса на нов тип европейски възпитана интелигенция , след т 100 години живот в комунистически ,тоталитарни, деспотични и тиранични режими, избивали умните хора и интелигенцията им и забранили им да говорят и мислят за демокрация и правова държава!

Лелееееее каква усмивка само, мазнаааааааа, та знае ли се. -баси президента, но нали догодина ще му изтече мандата, та да си ходи. Направо излага държавата ни.

Нашият бастун няма смисъл да го броят за лидер. Абсолютно е заприличал на мазетн подложен педал, както и да го погледнеш.

Поляците са "Истински смели войни" удържа ли са срещу германците не повече от 1 час и не срещу германската армия а срещу стрелящ кораб . Да ви се невидеше и СМОТАНЯЦИТЕ ! цитирам : Военният историк Юрий Веремеев нарича Вестерплате символ на полската съпротива. Там бреговите батареи са се държали в продължение на няколко часа, под огъня на германски кораб. Много от защитниците на Вестерплате са загинали. Това място е избрано, защото на територията на Полша няма друго място, където полската армия през 1939 година да е оказала по-сериозна съпротива на германците, заяви Веремеев

Poliakinite ce boriat,zarabotvat pari po sveta

Поляците разказаха играта червените ескадрони 1917-1919 год. ЗНАЕШ ЛИ.

Червената армия предава Брестката крепост без бой за два часа на 22 06. 1941 год.ЕВАЛА на Червената армия

Тоз ако е европейски лидер, аз трябва да съм папа!

БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА КАЖЕ, ТВЪРДО - НЕ, НО МОСКВИЧИ, ЗАЗ-КИ И РУСКИ КАСКИ

но....... какво бе? кухеж!

Отлична новина! Направо изби рибата в червения дирбегейски форум. Кучетата лаят, а кервана върви на Запад и се отдалечава от Москва.

ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ! ТОВА Е НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ

на майната си, Плевню тук на никой не е нужен.

Този,който се позовава на пакта "Молотов.Рибентроп"не би трябвало да е толкова лаконичен. Би могъл да спомене и договора "Хитлер-Пилсудски" от 1934год. или Мюнхенското съглашение от 1938год,съгласно което,Германия,Унгария и Полша с удоволствие си разпределят чехословашки територии.

Бан Ки-муун и 10 европейски лидери ще се съберат да демонстрират в Полша пълното непознаване и непризнаване на историята. Краят на Втората световна война не настъпва нито на 8, нито на 9 май. Настъпва с подписването на капитулацията на Япония на 2 септември 1945 г. В стремежа си да направят сечено на руснаците, нашите лидери-лизачи направо се излагат като долнопробни неграмотници. Руснацие правилно си празнуват на 9 май Ден на победата във Великата отечествена война - такава се е водела тя при тях, тогава е свършила. Те също воюват срещу Япония, но това вече не е тяхната Велика отечествена война. Щото японците са страна - съюзник на Германия от Оста, но СССР им обявява война едва на 8 август 1945 г...

''Северноокорейският лидер Ким Чен-ун е отменил заради вътрешни работи визитата си в Москва за 9 май.'' - зает е да беси и коли в родината си.

buRgbuRg1

:) КомКопелдаци , ще приема вашите доводи за всичко относно мамаша ви Раша , ако ми посочите ЕДНА , само ЕДНА СТРАНА в СВЕТА , която да е просперирала с Русия ? ! Коя , .... азиатските респубрики , Украйна , Молдова , Куба , КН Дере , Коя , .... Ангола , Венесуела , Никарагуа ... , посочете ЕДНА ! :( :)

България беше, казвам беше , просперираща страна!

Поддържам колегата... 25 години я крадат и още има за крадене.... За 25 години "демокрация" се търкулнахме до дъното... Стигнахме дотам хора с висше образование да ровят в кофите за да изкарат ситни стотинки за хляб... Понятието гаврош и бездомник допреди 25 години само от литературата го знаехме... Туберкулозата като заболяване беше изкоренена ...а сега... как е ? Примерите са много...и все от този род...

Соросоид, Ти ми покажи една страна в която САЩ да не са си напъхали пръстчето и сега да живеят прекрасно...!?

Пожелавам ти тройка с тези на тази отвратителна снимка.

Ей buRgbuRg1 , може да ни копираш ника колкото си искаш, но никога няма да копираш акъла ни, защото тямаш и 5 грама от него! ;)

Сталин и Хитлер - с "Пакта Молотов-Рибентроп" за разделяне на Полша, подписан на 23.08.1939 г. Решение за него е взето четири дни по-рано от кремълските вождове, на 19-ти, и тогава е извикан Рибентроп. Хитлер е искал само коридор до Königsberg, но Сталин му е предложил половин Полша. 16-те дни "закъснение" на нападението на РККА се дължат единствено на азиатската хитрост и коварство на властелина на Кремъл...

На вас пъпчивите, не ви ли дават да четете историята преди 1939 та година?

Е те това с кимчо направо ме довърши!Как щяха да си ходят с другаря путин рамо до рамо!

Че нашия какъв лидер е? Един пикльо, за срам на майка българия !Кой го избра - народа?Нее , ресто ...Цветанов и ордата с чувалите бюлетини в изборната нощ!Мошениците от ГЕРБ!Пак ще си изработят победа !

сега бате трудно ще издигне за президент някаква си жена щото ще излезе, че е против ултра западния Росен. Умен е Росен

Как реагира търсачката на съчетанието ''естествен идиот'' , който въобще изпитва някакво съмнение може лично да провери и да се убеди.

Полша, която победи във войната и освободи европата. Жалко, че не са ги избили всичките.

Знам, че съжалявате. Сега се пукнете от яд, че сте изпуснали тази златна възможност.

Махнете го това недоразумение, че само ви излага.

ли става въпрос? Или за Ким Чен-Ун?

За Роско Нескопоско тапетчика.

Ментето Тапетен Дисидент ЗАЩО ще ходи в Полша да празнува Полша ли е спечелила войната . Ще спреш ли да харчиш Държавни при бе Пътнико Свиден .... Ще се поздравявате с Победата ама нямате принос . Големи Смотаняци сте ! Нагаждачи . Боклуци !

Кой няма принос бе, охлюв, да не би да отричаш приноса на Българската армия за изгонването на германските армии от Македония, Косово и Сърбия? Или приноса ни в Будапещенската отбранителна операция (у нас известна най-вече като Дравска епопея)? Колкото до поляците, да, именно те са моралните победители от войната, защото независимо от сговора на двамата най-големи злодеи на онава време, Хитлер и Сталин за разделянето на Полша, те успяха да я запазят.

Българската армия има принос и в издевателствата над населението в Гърция. Не по убеждения, а от простотия.

С изключение на Будапещенската операция нещата са малко под въпрос, щото имаме 100 000 човека окупационен корпус в Гърция и Сърбия, та един вид освобождаваме ги, ама от себе си...

Че и да я увеличат! Което и. Е стил от векове. Ако се заровиш в историята, ще видиш, че това им е специалитета - да излизат все по-големи от войните на другите. А, и все да реват. А който най-много реве, както знаем, най-много получава.

Аз викам да се Наречем Ние победители от Втората световна война и да ударим и поляците и руснаците от земята . Ма тогава що сме плащали репарации ?

е такъв, Роско не го канят там кадето е бил, защото никой не ще да му бере срама.

Приемам,че полските ръководители и другите ръководители-гости,някои от които са повече от недоразумение,искат по свой начин да отбележат годишнината от ВСВ и приноса на отделните участници.Странно е обаче ,че поляците и дума не обелват за легендарния Маршал Константин Константинович/Ксавериевич/Рокосовски,роден във Варшава 1896 г. баща поляк/Ксаверий Рокосовский/,майка-рускиня с полски примес,сражавал се в най-решителните битки на Източния фронт-Волоколамското шосе,Москва,Сталинград/приел капитулацията на Паулус/,Курск/командващ Централния фронт/,командващ 1 и 2 Белоруски фронтове в заключителната Берлинска операция.Наричан е всеобщият любимец на Съветската армия,командва Парада на Победата на 24 юни 1945 г./Жуков приема парада/.Според мен името на Рокосовски стои наравно с най-изтъкнатите военни/таланти/ през ВСВ-Жуков,Василевски,Манщайн,Гудериан,Монтгомъри,Айзенхауер.Бил е и министър на отбраната на Полша/Маршал брони/.Защо поляците се отричат от това,което имат!?Всъщност,ние точно по това си приличаме с тях,не намирате ли!?

Напълно прав си, въпреки опитите на ваши и наши да правят глупости, паметта остава.

Говориш неща, за които младежта не знае. Те знаят само за една издънка с едно дебаркиране, и един 'ленд лиз'. за друго не са чували.

Северноокорейският лидер Ким Чен-ун е отменил заради "вътрешни работи" визитата си в Москва за 9 май. Mоля коментари!

Половината коментари са извън темата или съдържат обиди... Да питам и аз извън темата тогава. Абе, защо Източна Германия се присъедини към Западна Германия? ;) Все пак едните бяха горда независима страна от Източния Блок, а другите са протекторат на САЩ, нали така? :)

Със своите международни изяви нашият президент издига значението на нашата страна в света. При настоящата среща на президентите от този елитен клуб, ще бъдат обсъдени с генералният секретар переспективите за развитието на планетата в следващите столетия в борбата за всичко добро срещу всичко лошо и особенно виновният за всички беди в миналото и настоящето голям северен съсед. След тази среща ние ще се отправим с още по бодра крачка към светлото бъдеще по пътя осветен от евроатлантическите ценности

Безполезно е уважаеми, чугунените глави на приятелите ти русофили нямат нито чувство за хумор, нито за ирония. По-добре плюй в прав текст президента, че да ти платят нещо :)))))))

по всичко личи, че лишеният от чувство за хумор си ти и празноглавците - еднодневки, като Плевнелиев.

До Грод Европеец! Ценя високо, чувството ти за ирония. Даже по случая имам една чудесна поговорка. ИРОНИЯТА Е ОРЪЖИЕТО НА ИНТЕЛЕКТА. Приятен ден.

Формен ИДИОТ!!!

Психопат!

"Повечето страни членки на ЕС..." я да кажат, кои са останалите, дето ще присъстват. ;)

Най-добре да се съберат в Папуа Нова Гвинея или ако трябва да е в Европа - нека е в Албания.

На снимката- две кукли на конци.

Лидерите на истински суверенните държави се събират в Москва! А партито за придворните пудели на Фашингтон е във Варшава и...по-близко до Освиенцим! Тъй де, всеки да си знае мястото и да слушка, че иначе...пак там!

Целокупната дейност на Роско Наскопоско е = на "0"

Dir, понеже ми изтрихте коментара, ето сега ще го редактирам и пак ще ви го пусна, защото псувни - може, но не и истината... Нашият ухилен ненор...ник Пе..роско ще бъде там украшението на тържествата!!! А янкито Д. Дък по заповед на Фашинг..фон прави всичко възможно да изтрие от съзнанието на полския народ, как германските фашаги смазаха поляците в концлагерите, които, като Освиенцим /Аушвиц/, още щяха да си седят с надписа "Arbeit macht frei" /"Трудът ви прави свободни!"/, АКО НЕ БЕШЕ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ! / Справка-Google!/ ...Но който се опитва да мами съвестта на човечеството и фалшифицира историята, пак ще й сърба попарата!

The boxer

А Путин да пренасочи парада. Във Варшава са свикнали. :)))

Росенчо стига се хили ,а договори донеси нещо за България пък тогава се смей да има за какво да те галим по главичката.

Той договори носи, ама заробващи ни!

Роската още като младо комсомолче в едно е бил ненадминат, да имитира дейност и да върши това, от което никой никога няма ни най-малка необходимост.