Множества в два протеста по улиците на Варшава

Хиляди поляци участваха в антиправителствен протест, а лекари и медицински работници протестираха във Варшава за по-висок бюджет за здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - Множества в два протеста по улиците на Варшава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно българите са единствения народ, който е доволен от управлението, а тиквата е национална икона.

В Полша здравни работници са с искане да се увеличи бюджетът за здравеопазването. У нас здравните работници слагат лентички с искане за увеличаване на заплатите им. Има "малка" разлика.

Сигурен съм , че поляците и украинците са нападнали Русия, която принудена да се защити от Америка/САЩ, Колумбия, Бразилия.../ и въпреки собственото си нежелание, се видяла в необходимост да ги анексира, за да не я нападнат втори път! Така е!

Поляците официално да благодарят на руснаците за 200 години зависимост от далеч по-изостанала икономически държава, и за Катинското клане! Просто е въпрос на време!

Потвърждавам.

за новия антирашистки енергиен проект BABS (Baltic - Adriatic - Black Sea), който ще отреже варварските мераци на путлеристан ???

У Дома часовник трака с Бързички стрелкички... (виждам идат Действия Двустъпковички ;-)

Поляците протестират за здравни права, българите протестират за да сменят един мошеник, с друг! Това е разликата между Краков и Пазарджик!

Браво, друг път. Протестират не за някакви си здравни права, а заради това, че полското правителство не е удобно на еврочиновниците.

Едва ли сте 'пропуснали' Данните тук по-преди.

значи че протестират срещу антиевропейско правителство, т.е. са европеисти???? Нали протестите винаги са срещу ЕС, няма протести за ЕС!?!

От цяла Полша ги събирали и сбрали едва 5 000 "умни и красиви". Всеки, който води национално отговорна политика получава като бонус няколко хиляди декаденти, които да дюдюкат редовно по него. Тези платени групи за натиск постепенно губят влиянието си - били са сила, когато са били иновация, но обществата постепенно ги преболедуват като грип.

Американската цел е постигната, пари за оръжия бол, a за здравеопазване, ако останат и светът е объркан и изпълнен с омраза и хлад

ти сигурен ли си че тази цел е американска? Защото има друга държава, която пряко работи за разпада на ЕС и НАТО! Намира се малко на североизток от нас, и половината българи я считат за своя Родина! Сети се коя е!

Молдова, ако не бъркам с Грузия!

Браво на полските демократи и полските жени, защото в протестите против абортите участват основно жени. Очаква се въвеждането на закон, задължаващ жената да роди в случай на здравословни проблеми на майката, противопоказни при бременност, както и дете, заченато при изнасилване. Предвижда се да се забрани ин-витрото . Така че желая пълен успех на полските жени и полската демокрация!

"Фея" или вещица!? "Демократи" или демоНОкрати!?

Тия ги помпиха и помпят с еврейски мангизи, но и това няма да им помогне. Просто ще бъдат смлени и те от месомелачката, която е пусната в Европа.

Данни : - брой Днес на РодаДавидов в Полша - Неповече от 0.15% от РеалноЖивеещите ---- Полша - Е парекселанс с най-Многоброен в Източна Европа.

Отново американските пари в действие, чрез неправителствени организации или удобни нам партии. Очаквайте скоро и в Унгария, в Чехия и Словакия подобни.

агентура от всички кфери на обществения живот и агентчетата хленчат за демокрация ???

Парекселанс.

време е да натирят църквата от управлението на държавата

Наистина ми е тъжно когато виждам други народи как стачкуват и се борят за гражданските си права, а ние не.Тук не за увеличаване на средствата за здравеопазване, а Москов иска да ги маркира като овце и те не помръдват ! Някой знае ли за какво ще се използват така наречения пръстов индификатор, дали за здравеопазването както ви казват или не ? Има новина от вчера, но не и в ДИР че Бучи е сключила спогодба с краварите за обмяна на дактилосокопични данни и всякаква друга информация / което на прост език ще рече че ние ще им я даваме такава, а не те на нас / !!!! Такаааа май си дойдохме на думата - Няма ли всички дактилоскопични отпечатъци да отпътуват нанякъде, а не само при Москов, уж за да не се краде, и не е ли целта на занятието друго М ???

Поредната крачка към чипирането на целокупната прозноглава евроовца.

Имаш право и си в час със събитията, но те искат не само на евроовцете, а на всички, на всички, и си го чакат техния с голяма "радост" сигурно се сещаш кой е той ???!!!

За протеста не си прав! Забрави ли масовите протести на умните, красивите в подкрепа на мутромилиционерите?

ПРОТЕСТЪРСКИ СВИНЕ САМО ДЕТО КОЧИНАТА Е ПОЛСКА :)))

Тия протестиращи уж се пишат на демократи, а тръгнали да протестират. Това НЕ е демокрация. Има си избори и като не си съгласен с политиката излизаш да гласуваш. Подаваш своят глас за друга партия. В момента те единствено се опитват да разрушат демокрацията с желанието си да сменят демократично избрано управление или с други думи да подменят вота на избирателя. Това го гледахме и в България при смяната на Ореховски с Тиквун2. Само, че тук това беше извършено с чуждо финансиране от Козел16.

Това, което описраш е диктатура. При демокрацията хората имат право на протести

Дали не се започна пак някоя Перестройка?! То така се почва от злободневни проблеми, тук да променим това, там да премахнем онова от системата, и доминото тръгва.

Баба ми казваше така: като не знаеш как се прави , погледни в чуждият двор и го направи и ти.

така е, обаче къде е нашия: "Комитета за защита на демокрацията."!????? Ние още от тука трябва да тръгнем....да се създаде такъв комитет който да е независим орган от управляващи и т.н., който комитет да може да повежда и организира хората от цялата страна за протести, когато са нужни, за когато нещо се прави с не български интерес... пп.трябва да се създаде и независим комитет за борба с корупцията...който да не може да се подкупи...както има такъв в Румъния и както той вкара сумата и политици в затвора. А ние още 1 вкаран нямаме...

само дето в чуждия двор опростиха едни 300 млрд пък в нашия ни го забучват отзад....

"Целта на днешния протестен поход бе бюджетът за здравеопазването незабавно да бъде увеличен, според препоръките на Световната здравна организация, до 6,8 на сто от брутния вътрешен продукт спрямо сегашните 4,5 на сто. " И у нас е 4,5%. СЗО не препоръчва ли увеличение?

"Чрез бюджета на Министерството на здравеопазването ще се финансират дейностите, осъществявани от бюджетните структури в областта на общественото здраве, спешната помощ, стационарната психиатрична помощ, медико-социалните грижи за деца, лечение в чужбина и други. Финансово ще се обезпечават Национални здравни програми, осигуряване на ваксини за задължителни имунизации и реимунизации, както и обучението за придобиване на специалност в системата на здравеопазването за определените места държавна поръчка." "Общият размер на предвидените разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2016 г. възлиза на 436 541,3 (хил.) лв., от които 421 541,3 (хил.) лв. - текущи разходи и 15 000,0 (хил.) лв. капиталови разходи. "

У нас е 3% и всички се радват на Москов и Бат Гойко за пръстовия отпечатък ,че ще хванат лъжливите доктори,но скоро няма да има и такива

"Интелектуалци и обществени фигури"....:):)))))) Нищо чудно да са с ЕнтелЕгентните физиономии на рамадановите "интелектуалци и обществени фигури" които са подписали онова писмо за Правителството и са известни с това,че са напълно неизвестни!:):)))))) Дори,покрай кризата може да са ги изпратили тях да присъстват за да спасяват порции от кофите за боклук...:):)))))))

Нищо чудно,накрая истината винаги става достояние на светлината!! Дори Лех Валенса ругае западняците за това,как са ги излъгали и ги прецакали унищожавайки полското производство и превръщайки ги във вечни вносители на всичко,осъдени за живеят в унищожена икономика!! пс. Лех Валенса батковци соросоиди,Лех Валенса!! Щом и той ви плюва,колко още мислите,че ще минават лъжите ви от цент и половина??:)):))))))))

Мммм... - населението - Расте !, и то при Консистентната емиграция + Редовно работещи Навън - Полша - Топ автопроизводител за Централна+Източна Европа - Полша - Топ направление Партньор за Глобално партниране във ВеригиДоставчици (Chains of Suppliers) ...а като добавим и конкретните Данни (които си позволих да представя по-преди) - Полша Е Стабилно Развиваща-Се Индустриална Държава (Да ! - Има Проблем с МайкаПрирода.)

Кво да ти каа бати,май и Лех Валенса като тая Карла Дел Понде,дето е била супер когато събирала данни за обвинението на Милошевич,па когато направила дума за оня Тачи дето крадял органи от деца,изведнъж се превърнала в "изкуфяла бабичка"......И при Валенса така нали?? Май е изкуфял вече....:):))))))

Полша : - население - от около 29.4М (ок1960), Днес - 38.9М Реално живеещи Там - емиграция - Стабилно около 52/1000 - работещи Навън - поне 14% Редовно от тези в Работна възраст - Завидно позициониране глобално - по автоиндустрия, прозрачност, Условия на работа, Ред/Сигурност - УжасяващоНиско позициониране глобално по Всичко касаещо МайкаПрирода - по Доста цени (за краен потребител) - е по-Евтино от у Нас ... НО ! - Обезпокояваща тенденция на Застаряване на населението (от около 28.5 медианно през 60тте на Миналия век, Днес е Над 38.9. ----- Все ми се струва че нещата Напоследък Там - Имат връзка с РеОтварянето на разследването за Онзи самолет.

Чудно ми е батка,този начин на писане,можеш ли да го докараш на говорене а?

Какво имате предвид ?

Защо ли Полша прилича на всяка една источно европейска страна, включително и България?!

Полша изобщо не е Бг!Поляците са нация ,я ми посочи един техен олигарх,имат икономика,индустрия,армия,образование, ядем полски селскостопански продукти така ,че е нелепо сравнението с нас!

А защо ядем полски селскостопански продукти? Вследствие на гнусната еврогейска политика. И това ще свърши драги. Всяко начало има край.

А ти да не бленуваш за вкисналата Зап.Европа?

.....протестиращите разкритикуваха също подкрепата от депутатите за забраната на абортите и новата образователна реформа. Абе то Ердоган не е забранил абортите, ама тези в Полша ще излязат по крайни и от него.

Поляците имат лаф. Ние мразим германците , както вие мразите турците. Тук години наред ни се втълпява , че обикновения поляк мрази руснаците , което не е вярно.

Това само в малката ти руска главичка се случва :)

Хайде, хайде, има нет. Агенциите показаха снимки от "многохилядния" митинг. Поляците забраняват абортите, силна дума, но аборт ще се прави малко по-трудничко. Да не забравяме, там са върли католици. Другото е бля - бля . . . .

Забравих . . и там ги съветват "Америка за Полша" . . .ама те май и биха шута и оп . . . . . . ."протестна мрежа" се появи итам . . . . освен това, в правителството май се надигат гласове за сближаване с Русия и пълно противопоставяне на Украйна - изобщо не могат да се съгласят за "демократичния" Бандера . . . . .нещо подобно на ние да "забравим" Шипка и Априлското въстание . . .

НЕ СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРСКОТО СТРАДАНИЕ И УЖАСИ на петвековното робство. Дано да го правиш от невежество. Ако искаш аналогия, тя е като всяка година дпс "достатъчните" поднасят цветя на едно невинно отишло си дете; а на МИЛИОНИТЕ деца от пет века, да не споменавам само през последния век и половина, НИТО ДУМА ЗА ТЯХ, за майките им, сестри, старци, мъже, МИЛИОНИ са. Има поне десет американски кореспонденти, мисионери, дипломати писали за тези ужаси. Ако не е ясно, общото, разбира се не в смисъла на жертва и гаврещ се, а в смисъл НА РЕАКЦИЯ, общото е по-скоро между Полша и Турция. В близкият веки двете изиграха доста добре стратегическото си положение, и двете се гневиха и протестираха политически правилно; не го казвам с упрек. Днес и двете държави са с едно цивилизовано населеение със самочувствие. прогресирало чрез постоянно и стабилно финансово безвъзмездно насърчаване в повечето случаи от запада. Добре е да имаме добър комшулук но не бива да забравяме има ли цена това.