България подписа договора за модернизация на МИГ-овете

Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега Томаш Шемоняк подписаха в Полша договора за модернизация на самолетите ни МиГ-29.

Обратно в новината

Коментари - България подписа договора за модернизация на МИГ-овете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

могат да излитат почти вертикално, а полските ще могат ли?

Поляците са ремонтирали и чешки и словашки самолети МИГ и са в отлично състояние!

Ползването на полските заводи без лиценз е абсолютно същото да си ползваш пиратския windows или microsoft office, така че вече си имаме и пиратско правителство, така че никой не може да има претенции вече за пиратските продукти дори чичо Бил след като и правителството е такова.

Отначало такива помияри разградиха границата,сега небето и държавата

Погледнах коментарите и ми се прииска да кажа още няколко думи по темата.Сравнението с ремонтираното в Пакистан БМВ е меко казано некоректно и неудачно!В Израел още през 1999г. беше извършен ремонт и модернизация на румънските МИГ21 ,които все още използват !Но те по възможности са много по_близо до Ф16 ,отколкото до МИГ!Имат нов радар,нова бордова електроника ,ново въоръжение!Още тогава предлагаха на всички желаещи модернизация на:МИГ21;23;29 и наСУ22;25!И Ереите и Поляците не са дошли от джунглите!Колкото до Пакистан не са се заели с БМВто и не са го направили!Една държава ,която строи космичиски ракети и има свое собтвено ядрено оръжие не е заподценяване!

особено поляците не са...чукни в тубата снимка на Путин Меркел и Оланд с надпис Boy bring us vodka and the map of Poland! и гледай кой откъде идва смешник

Руснаците ,естествено ,са бесни!Но изборът си е наш!И е законен!Всичко останало са брътвежи на проруски подлизурки и предатели!А ако не бяхме унищожили собствения си Авиоремонтен завод в Плавдив може би сами щяхме да направим ремонта!

нанчев лие Ненчев лие - все тая - отявлени тъпуняци

Запомнете му името и рано или късно да си получи заслуженото прав до стената

вярно е, но не е законен, също е вярно, как то и да се увъртваме.

Ненчев щом ще ремонтира самолетни двигатели, трябва и да ги изпитва в динамини условия. Заслужава да бъде качен на един ремонтиран МиГ и ако не се наака, значи ремонтът е добър.

Защо Америка ни назначава такива смешни и некомпетентни министри като този Нончев. Това е сделка за един средно грамотен служител от фирма. От месеци в публичното пространство се говори за тази поръчка. Що за ниво ? Отвличане на вниманието ни от реалността ? И от тези хора ще чакаме защита !

Защото позволяваме.

Модернизираният от поляците МИГ-29 е много по-надежден и оборудван от руският вариянт!Поляците 20г.си ги модернизират и нямат проблеми,а сега руснаците защо скимтят?Защо всичките ни договори с Русия са толкова отвратителни?Баста,стига вече връзки с тях!

Искаш да кажеш,че ремонтирано BMW в Пакистан е по-надеждно от ремонта му в Бавария ?!?Спри се..........

Мм, даа... Като гледам коя е най коментирана тема, българина го интересува повече кой ще му ремонтира жигулата, от колкото някакви си избори.

Много съмнителен договор-тука някой хора не правят разлика между основен ремонт който дава летателни часове и модернизация която не дава часове! Няма как поляците да направят основен ремонт на такъв двигател-откъде ще вземат лопатки за турбината да речем - само от завода производител-поляците не могат да ги произведат сами! Незнам Ненчев дали е питал БГ специалисти по въпроса- а имаме такива -навремето имахме лиценз за ремонт на мотори на МиГ 21 в Ппловдив ! Много въпросителни-предполагам че поляците ще ни извозят !Няма как да и да модернизират такъв мотор - то няма къкво да му се модернизира-може само да се поднови но частите ги произвежда завода в Русия а не в Полша ! Според мене нищо няма да излезе от тази работа!

осъзнай се бе човек. Стига плещи глупости. Турбинни лопатки се дялат за отрицателно време на кои да е 4-осен център, дори и в момента в БГ ти правят 5-осна обработка. Всеки Декел с 4 оси ще ти фрезова и на макя ти оная работа. За материала- носиш старата лопатка Ангал Стоилов и веднага ти определят с лазера точният химически състав. Кво му има толкоз да фрезоваш една изковка 10 кила ???

лазерно се определя и поооосле въввъздуха кат задере нелазерно дуаш таратора и аок моеш скачаш ако не се молиш на Ненчев ...хи хи смехуран

До "4" - няма да споря с тебе защото си дилетант а аз от 34 години се занимавам с авиация и последните 20 не в България! Ако толкова лесно се правеха авио двигатели както ти казваш то страни като Индия и Китай нямаше да купуват двигатели и лицензи а сами щаха да си ги "дялкат" и един двигател нямаше да струва 10-15 милиона долара а 10-15 хиляди !

не е важна сигурността, важна е комисонната за боко и ненчев е важна, а тя е може би окло един милион поздравления за наглостта им

Значи САЩ ни дадоха право вече свободно да си ползваме "пиратски" уиндоус, да си разпространяваме музика и...въобще да не ни е еня за авторските права! Супер! Няма вече да плащам на кожодерите от микрософт! И на тия от холилуд, за филмите! И на енергото - за американския кожодерски ток! Е те това е свобода и демокрация!

Нещо не си разбрал. Тези права са само когато са насочени срещу Русия! Ако терористите стрелят по руснаци и техните съюзници те изведнъж стават борци за свобода. Ако после прережат гърлото на някой европеец стават отново терористи! САЩ са най-големите царе на двойния стандарт. Що се отнася до нашите самолети и за децата е ясно, че става въпрос за политика. Никой не се интересува от икономически изгоди и сигурност на ремонтите. Особено е лесно е САЩ да манипулират за такива дебили , като военния министър. Та нали ако не е бил одобрен от САЩ тоя кретен Ненчев никога не би станал министър. Същото важи за външните ни министри и не само.

Каква воля има този колониален администратор. Готвача на ротата.

Министър Цицков е пълен дебил. от кога поляците произвеждат самолетни двигатели и разбират от ремонт. За толкова пари ще бъде направен козметичен ремонт,двигателите и пушките боядисани в розово а на предното стъкло ,ще лепнат ликана Мр. Бийн. Върховния говнокомандващ.

За ремонта добре , а какво ще правим с резервните части за миговете? И тях ли от Полша?

Кайно време беше да направим нещо със собствената си воля. МИГ-овете не са важни. Това , което ни липсва е физиономия на държава с воля. А с такива никой не се съобразява. И американските централи, и ЕС за Шенген, и Локойл за цените и Веола за "Софийска вода". Браво за куража на Ненчев.

направил със собствена воля бе смърдящ пес кат си все надупен на козяк ега ти тъпанарите тук

Никоя държава не трябва да е зависима от друга. Тази зависимост отдавна приключи.

Блядовете сега ще се наквасят от мъка .

На "Миг 29", ремонтиран в Полша, разумен човек не би се качил.

кво излиза тогава, че всички полски летци са неразумни. Будала си ти, будала.

няма да се качваш. Друго си беше на Москвича.Сигурна работа, щото е сделано от братята...А ремонтираните мигове да ги карат неразумните.

Освен автоморгата на Европа сега Тиквуня ни направи и моргата на Европа за остаряла военна техника поправяна по разни гаражи. Бихте ли си поправили колата в измислен гараж при положение, че гаража ще ви вземе същите пари като производителя на колата? Продажен Тиквун в действие. Защо не се помоли на черният си господар да му прати няколко нови самолета? Нали са съюзници?

манго, правил съм престъргване на глава на моята кола в моя си гараж на моята фреза. И ми легна много по-ефтино в сравнение с официалният им дилър.

овенния министър на какъв език е сключвал договора?

боко тъпото лично е сключил Варшавския договор на Съветски език

по-ефтини, без ДДС, плащане след доставка, доставка за тяхна сметка. Парата остава в натовска държава и Путин ще види доларчетата през крив макарон. Ми не мога да разбера мурзилките кво повече искат?

За сведение на демократичната сган Великобритания строи АЕЦ с Китайски пари. Само в България бизнеса е цветен.

Не знам за какво се палите за шест/четири двигателя. Какво като нямаме самолети Турция ще ни охранява. Като затворим АЕЦ от Турският АЕЦ ще купуваме ток и Руска газ през Турската тръба ще караме. Какво се шашкате. На Борисов плана за независимост на България е в час с този на Вашингтон. А може и смяна на имената да измислят за Българското малцинство след години.

Еи чета коментари и не вярвам на очите си такава простотия от НПО троловете. Копирани коментари в няколко поста. Жалка картинка. Каквито са им супервайзърите в Сирия такива са и тука. Само дето ги пишат СУПЕРвайзъри. Жалки отрепки.

А про-руските харесват ли ти?

Твоите ми харесват най много. Всички сте сладури само не знам защо карате нощната смяна тук а не в Сохо или в квартала на червените фенери.

Е па голе договор бре, да не остане само с договора, щот на дет сте си объщали пърдухите винаги са ви го нахахлузвали};-))) Поляците още не бяха ,ама и те сега ша свършат тая работа};-))))

Oooo,гавносоветское! Путинистан скончалься! Понял?

Пореден силен шут в задните части на путлер, след Южния паток..... :-) След построяването на Трансатлантическия газов коридор и получим достьп до два пьти по-евтината катарска газ Бьлгария завинаги ще скьса всякаква зависимост от Русия. И тогава вече може да развива нормални тьрговски отношения с Русия основани на пьлното равноправие между двете страни. Извиването на рьце посредством икономически шантаж от руска страна ще изчезне завинаги!!!! А мурзилките да леят горчиви сьлзи..... :-)

Не знам на коя планета живеете. Трансатлантическо търговско споразумение. И дума не става за евтина газ. Пък камо ли тръба през Атлантика. Направо ме шашнахте.

Пич, ти къде я видя тая евтина катарска газ? Ти наясно ли си че газта също е борсова стока и се продава на евро/мвт? Аман от малоумници като теб!

Добави едно ка към обръшението

Спирането на "Южен поток" е наистина силен шут,обаче по българските задни части!Другите държави си оправят икономиките и там пенсиите от 1 юли 2016 година няма да "скочат" с 2,5% ,а с много повече! А на ремонтиран в Полша "Миг 29" аз лично не бих се качил!

сега ще крадат и нас и руснаците чрез полша!

h 1

МРЕТЕ МУРЗИЛКИ !!! и БЕГАЙТЕ БЪРЗО в ССС-наСЕР !!!

Вземи си хапчето,не тормози хората,нещастнико

Гледайте ги тези двама водопроводчици-СМЯХ. Миг-ове а? Това да не ви е старата голфка пред входа която всеки ще я разглоби и сглоби последна мода. Тука кабел ,там боя изчукване за 6 милиона

h 1

МРЕТЕ МУРЗИЛКИ !!! и БЕГАЙТЕ БЪРЗО в ССС-наСЕР !!!

Ама тебе нещо ти запече главата и почна като развалена плоча..

Тия двата мамута скоро може да им се секне усмивката. Ха дано, само бой по русофобите.

h 1

МРЕТЕ МУРЗИЛКИ !!! и БЕГАЙТЕ БЪРЗО в ССС-наСЕР !!!

Руснаците се "праснаха" като ни поискаха много кинти, а сега ги е яд.

Да го дуууууууууууууууууууу.... Путиняците!

Рано или късно трябва да се отървем от руските ръждиви тенекии. И дано да ги заменим със съвременни бойни самолети 5-то поколение. Но дотогава ще караме с наличните. Парите е по-добре да се харчат за развитие на държавата. И да носят възвращаемост. Военният бюджет си е само чисто изваждане/загуба за малка държава като нашата.

По отношение на армията третото дъно ли копаем, или четвъртото, че съм загубил сметката? Знам, че преди десети имахме 300 (ТРИ - СТА), най-модерни, затогава,самолети. Без пари. Пък сега говорим за ремонт на 6 (шест, не шейсет) двигателя на някакви музейни експонати. Някъв скеч от "Комиците", ако не беше на гол бъз, с надървени турски, "бежански" и "ромски" зад него

Ало Тъпоооо, Нищо без пари няма на тоя свят. Хеле пък военна техника. Жалко, ако не си го разбрал досега. Типичен глупав сидераст си.

И като сме имали толкова много самолети, какво от това? Какво сме спечелили? Каква полза сме имали от тези самолети?

Бяхме независими от САЩ, Англия, Гърция и Турция.

Прав си - вярно си несведущТъ!

VIPER

Я някой от форумните авиоинженери на протестна мрежа да каже , за колко време ще се изразходят 200 часа преди следващия ремонт За 1 година ще стигнат ли ?

Кажи кво стаа ве? Избори идат, кво прайме? За кого сме?-за болния или з а комунетата?Кажи си, ша ти олекне!

Ние сме за демократизиралите се комунета.

h 1

350 за ремонтиран двигател. направи си справка за МОДЕРНИЗИРА ДВИГАТЕЛ колко е ресурса ... !!!

На първия отремонтиран Миг изпитателен полет ще извърши лично министър Ненчев . Бацето в готовност да извършва познатите събирания по дъното на Черно море.

ПО-ГОЛЯМ РУСОФОБ ОТ ВАС ДНЕС ГО Е КАЗАЛ: Владимир ДЕМЧИШИН - министър на ЕНЕРГЕТИКАТА НА УКРАЙНА: "Ще увеличим закупуваната руска газ!!! По-евтино ни е от РЕВЕРСА ПРЕЗ ЕС!!! Без руската газ зимата не можем да издържим..."

Бегай да си земеш 20 лева дневни и да си пиеш хапчетата.

Човеко си го е казал на ХОХЛИТЕ!! По технио си канал 112.. АМА ИСТИНАТА БОДЕ НАЛИ!!!КАЗАНА ПРИ ТОВА ОТ ХОХЪЛ...

Защо се палите кой и как ще ремонтира самолетите? Преди много години на изложение на авиотехника на летище Бурже руснаците демонстрираха катапулт който от всяко положение на самолета може да се задейства ,така че пилота да се спаси. Дано наште самолети имат такива,ще са нужни на пилотите. Най- много да загубим някой лев от сделката на живота, на ямболския ц.....н.

А накъде фърчат? Нагоре ли, надоле ли/???

Настрани летят.

h 1

МРЕТЕ МУРЗИЛКИ !!! и БЕГАЙТЕ БЪРЗО в ССС-наСЕР !!!

Аз подемам подиска в подкрепа на А. Александров и всички които си загубиха комисионните. Да съберем пари и да им ги платим ние, че не са те когато са гладни!

- НЕНЧЕВ НЕ ПРЕДСТАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕДЛАГАНАТА КОМИСИОННА!!! Щот в редичката на телефонните измамници са блъскаш да са вредиш.. Няма балъци да са фанат на въдичката ти...

Защо не напишете "В Полша ще ремонтират само двигателите, а ремонта на цялата машина къде?

ВЪВ ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ..

Вижте сега,ако поляците правят модернизация,та ще е най-вече в боядисването,дизайна на папките документи и най-вече пропагандните приказки -те ще бъдат абсолютен модерн!Разбира се,този самолет може да бъде основателно модернизиран,ако се намесят и прочутите полски водопроводчици!На тях вярвам повече ,че ще направят нещо модерно-вече са се утвърдили в Европа!Но дали после самолетът ще лети или само ще топли вода -това е друг въпрос!

Абе, боята си е важна - ще им рисуват зъбата уста на акула, за да плашат руските пилоти.

ПЛАЧЕТЕ ,ПЛАЧЕТЕ РУСКИ АГЕНТИ , ПЛАЧЪТ ВИ ЗА МЕН Е МЕХЛЕМ.

и ти как плачеш. Га АГРАРКЕЧАДЖИЯТА ЛИТНЕ САЛ ВРЪЗ ДВИГАТЕЛ!!! Барой Мюнхаузен РЯПА ША ЯДЕ пред таз гледка..

Безграмотной???? Ну признай, ето не стидно дла тебя!

Много ми е мъка за Болен=Волен=Пидалов=Шибеков+Чука+баба Таши... Кво прайме сега ве?

питам ненчев,можели турция след като произвежда толкова части за мерцедес,да произвежда мерцедес, ако не му позволи МЕРЦЕДЕС

VIPER

Китай се бяха пробвали да направят копие на БМВ Х5 , като само емблемата беше друга И БМВ бързо ги отрезвиха

Някой от вас "ТИТАНИ на МИСЪЛТА" да е ходил някога до Китай? А случайно до Турция? Питам щото е интересно да се види как са нещата в тия страни, какво е производството, какви са автомобилите и т.н. Та това питам.

питам ненчев,можели турция след като произвежда толкова части за мерцедес,да произвежда мерцедес, ако не му позволи МЕРЦЕДЕС

Първо АЕЦа, после Патока, сега и това - никакъв фандък за руснаците, да ходят да освобождават някой друг сега

VIPER

Ако спрат поддръжката на Козлодуй , ще се топлиш на фотоволтаици Чувам че можели да работят 32 часа в денонощието хахах

Е па голем праз.На дет сте си объщали пърдухите винаги са ви го нахахлузвали};-))) Поляците още не бяха ,ама и те сега са на ред};-))))