В Европа се разбунтуваха срещу икономиите

Демонстрации срещу планираните съкращения на бюджетни разходи се проведоха в Букурещ и Варшава. В румънската столица дори се стигна до сблъсъци между протестиращите и жандармерията.

Обратно в новината

Коментари - В Европа се разбунтуваха срещу икономиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БГ-то са много и много разноцветни !!!

Страшничко . А като се направи най-прост паралел на изнесените данни с аналогичните у нас ...(всеки непредубеден/неутрален завършек на изречението би бил перфектен )

За да излезем да протестираме, някой трябва да каже "Хайде!" т.е. някой трябва да обяви и организира (разрешително, разгласяване и др.) протеста. И това не може да е частно лице - просто не е по силите му! Кой трябва да го направи? Дайте идеи! Не мога аз сама или който и да е друг, да излезе с един плакат в центъра на града и да протестира .Как да стане тогава? Лесно е да се обвиняваме един друг в пасивност!

върви и питай гърците!

Защото все чакаме разрешения! Самите думи "протест" и "разрешение" са взаимно изключващи се, но щом в БГ въведохме доброволно-задължително осигуряване и никой не се впечатли, какво да коментираме

хайде скрий се поне за ден бе,егати чудото и от там се обади.остави хората поне за ден да те забравят бе деспот

протести срещу пенсионната реформа! От тази вечер започна транспорта - влаковете, метрото - 1 превоз вместо 3, самолетите на 50%. Утре се включват пощи, детски градини, училища, здравеопазване...изобщо ВСИЧКИ ПРОФСЪЮЗИ се включват в протестта! Социалистите също! Не се спотайват като нашите лапачи начело със социалното Гоце!

така се прави,не като нас роби.цял живот ни тъпчат,а ние си траем.до кога??!!стягайте се Българи 3-ма глупака ни направиха роби,за да им гледаме цирка,а те да ни тъпчат.как е възможно бодигард да управлява цяла държава,това го няма никъде във вселената бе хора

Кoй да организира стачка? Синдикатите ли, които са в съглашение с управляващите, гледат си имотите и обмяната на опит в САЩ? Не става да хванеш плакат и да тръгнеш по улицата, веднага ще си кажат - поредният превъртял! Трябва да се разкрият нови работни места, трябва всеки да се захване за работа, за да не започнат да умират малкото работещи по работните си места. Трябва да се спре с ежедневния обир на нашия труд и бавното ни превръщане в безмозъчни роби.

Га лапаха кифтенцата кат маслинки ни риваха, а сега риват. Кому беше нужно това безумие да се взимат 20-30 годишни кредити. И то поне да беше за инвестиране в прозиводство, ами то с цел препродажба на соц. панелките. Кой и за какво протестира, не мога да разбера. Всички бяха предупредени за кризата 3-4 години предварително - време достатъчно за всеки един да се подготви с пари за черни дни!

А, бе човек, ти си бил икономист по сталинско време. Спомни си кой каза, че в България няма криза и няма да има. Чудя се как може толкова ограничено да разсъждаваш. БЪЛГАРИ, ние не трябва да гледаме от страни, трябва да се вдигнеме, поне на протест!

Тъп и ограничен съм според теб. Ако, ами виж ми постовете от преди 3-4 години. Предупреждвах на всякъде, че България навлиза в 10 годишен цикъл на криза и депресия. предупреждавах хората да не вемат заеми, защото купуват активи на петорни цени, а вие си избирахте да слушате червени шамани дето разправяха, че криза няма, няма и да има. Сега някои дори предпочитат да вярват, че кризата в бг ще отмине за година -две или пък, че един хубавичък протест ще доведе до гласувнето на закон, с който кризата ще бъде забранена.

В Румъния има Синдикати, а в България - синдикалисти!!!

Уважаеми Граждани на Република България,докато темата с новия клип на Мария за вас е по-сериозната тема и затова заслужава вниманието ви,т.е. коментарите,а това какво се случва с икономиката на страната и на къде се движи пенсионната реформа,ви е абсолютно безразлично,не очаквайте да се промени нещо в мизерното ви съществуване.

Не само рекламата на някакъв клип , а докато всичката мазна преса и телевизии ни занимават с всякакви глупости - като детето на адреналинката или колко пари сме събрали за хаити ,,а в същото време при нас умират деца в домове ,,кой певец бил скрил доходи как веселин маринов почива заедно с цецо главата и всякакви такива гупости така ще сме ....тъп народ слаба държава ....народна истина

Що мълчите никой нищо не казва? Кога и ние ще се вдигнем на стачка ?

а българските чалгари няма и да гъкнат даже......

Няма смисъл да се обиждаме , Българинът е с робско мислене и манталитет , така че никакъв шанс да се вдигне. Десетилетия ще излекуват това мислене , нищо друго.

Що не коментирате бе, форумни мишки...Не мрънкайте с два реда сълзи, три реда сополи, ами вижте как хората бранят правата си.Не като вас само да скимтят и да се плюят злобно един друг.

Защото много ни кефи в ЕС. Откакто влязохе настана такова изобилие.. какво повече може да иска човек. А някой все са недоволни.

К'ви права бранят бе - бранят си заплатите. Ама тия заплати ги плаща държавата, а тя пък ги взема от работещите в реалната икономика. И всъщност протестиращите държавни служители все едно казват "Вземете повече от работещите в предприятията и на полето за да дадете на нас". Това е простата аритметика. И е разбираемо защо правителствата се дърпат.

Призовете хората на стачка! Ако не си търсим правата ще ни правят на маймуни!!! ДС-Тренчевата специялно създадената Подкрепа за "управляващите" да не лъже, че защитава интересите на хората...Нямате никакви права нито да ни предаставлявате, нито да преговаряте! Събрали се пладнешките разбойници, да се разберат как пак да ни оберат

Българио-спиш и вечно ще спиш!!!