Полицаят стрелял по 18-годишния крадец след предупреждение и 2 контролни изстрела

Той е безупречен служител със 7 години стаж и многократно награждаван, заяви директорът на СДВР Любомир Николов

Обратно в новината

Коментари - Полицаят стрелял по 18-годишния крадец след предупреждение и 2 контролни изстрела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изряден наистина, ако е стрелял три пъти, два предупредителни и един попадение в торса. Но силно ме съмнява да е от сто метра... после казаха 30-70 метра. Дори от 30м. не е толкова лесно с бягаща цел, на тъмно, под напрежение... Да не се окаже накрая, че си е пилеел талантите този полицай. Браво, все пак - един по-малко.

"По думите му стрелбата може да бъде категоризирана от неизбежна отбрана до умишлено убийство, като всичко зависи от резултатите от назначените експертизи" - ето пак полицейски лъжи това е всичко друго, но не и неизбежна отбрана. Умишлено убийство също не бих казал, че е. Пълна аматьорщина.

Ако някой има банковата сметка на полицая моля да я напише, за да му пратя някой лев. Маниполаторите да не се включват, защото парите ще се освободят след потвърждение на самоличноста.

Полицаят е действал напълно законно съгласно чл.87,т.3 от Закона за МВР.

да, само дете няколко години ще го занимават по съдилища и прокуратури, а и кой знае колко му тежи.

На никой не му пука за двете момичета, ама горкият нападател,. Браво на полицаите. Награда! Демонстративно. Да гледат другите бандюги.

бРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ,ЕДИН ПЪТ ДА СИ СВЪРШИТЕ РАБОТАТА,АДМИРАЦИИ.

На всички адвокати, престъпници и безочливи роднини на престъпници искам да пожелая и тях самите да ги подготвят убийци и крадци и те да бягат с лице към към тях. Млъкнете. Нагли сте.

Майките и момичетата няма ли кой да ги снима за коментар? Или те, момичетата, с тръба в главата са живи, и никой не му пука те какво са преживели от "горките дечица", които ще ги осакатят за дребни пари в джоба.

И аз това си мисля. На гледахме се на муцуната на роднините на престъпниците

Дори и при предупредителен изтрел ,ако лицето не спре,продължаваш да го преследваш,но не и да стреляш.Това е изтрел в гръб и си е убийство.Не знам какво учат в полицейските академий,но не и това. Дори и за обикновеният човек е ясно.Нямало е опастност за животът на полицая в този момент.Нямало е нужда от изтрел.

Освен да задължим престъпниците да бягат само с лице към полицая, за да не бъдат строяни в гръб, когато НЕ се подчиняват на полицейско разпореждане???

При задържане на невъоръжен се стреля в краката, това в гърба си е убийство. За каква самоотбрана може да става въпрос изобщо?

Стрелял е в крака, както е по правилнил, но от 100м е чудо че въобще е улучил. Поведението му доказва че не е имал намереное да убие. Нека сега те да доказват че е имал

Виж тъпако престъпника като бяга не е опасен за полицая - примера ти е малоумен като теб самия.

А опасност за ограбените с тръби и железа имало ли е!?!?

ПРЕДСТАВЯМ СИ КАК НЯКОЙ ОТ ТИЯ ТРИМАТА ТЕ ПОДГОНВА С ТРЪБАТА И ТИ БЯГАШ С ЛИЦЕ КЪМ НЕГО. Престъпниците са си приемат съдбата. Един престъпник по малко

От кога престъпниците имат повече права от жертвите, а?

Браво така се прави,повече няма да краде.

колегата е QFF quick fingers Freddy.

Защитете полицая, защитете закона, малоумници !

В случая полицая нарушава закона тъпако.

Пак и пак, ако всяка вечер става по една такова полицейска акция... щеше да е по добре

АРЕСТ,СЪД,ЗАТВОР ЗА-УБИЕЦА! ДА ЗАСТРЕЛЯШ ОТ УПОР-НЕВЪОРЪЖЕН,ЩОТО Е ПРЕСКОЧИЛ ОГРАДА,Е-УМИШЛЕНО УБИЙСТВО! СЕГА ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ,ИМАМЕ ЛИ-СЪДЕБНА СИСТЕМА! ВЪПРЕКИ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ-УБИЕЦЪТ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН!

посмали, МАНГО. не е разстрел, не е от упор, и е по закона, щял е да избяга, имало е предупреждение. твоят събрат явно се е мислел за безсмъртен.

Ти жена естествено нямаш, но ти пожелавам тези престъпници да нападнат така майка ти.

Този полицай е от малкото, които искат наистина да работят и го правят. Много е ценен за нас и трябва да го пазим.

Има право да стреля в условие на неизбежна самоотбрана, за съжаление най-вероятно не е било така. Абсурд е да стреля по беглец, в гръб! И без това са щели да ги хванат, след като малкия е задържан в рейса. Наистина лошо за полицая и добрата му служба, но си имат правила, май май е преминал границата.

На големи търкалета!

Този полицай е гледал много филми , но изглежда малко е учил и тренирал , чакат го трудни дни и нощи !

Полицая си е вършил работата.

Пълна подкрепа за полицая !

Дал му е шанс ! Каква е гаранцията , че този с палката нямаше утре , да убие един или повече хора ? Вас , ваш близък ? Но това е "лирика" ! Важното е ,че полицаят изглежда не е нарушил закона !

Гледам много хора са загрижени за 18 годишната мангуста която са гръмнали. Никой не се интересува от ограбените момичета, или пък от 64 годишният дядо който е бил пребит до смърт от поредният "младеж" (на 17) за 60лв. Ето за това трябва да бъдат убивани, всичките, защото не останах не изнасилени, не пребити и живи възрастни хора по селата а скоро и в София ще ни превземат

Даже в заглавието пише черно на бяло "Убийството на овчаря в Скутаре – заради 60 лв., задържаха 17-годишен младеж". Тоест не е дете, а младеж.

Истински полицай !

Убийство в гръб е престъпление при смърт на ВОЕННОПЛЕННИК. Това е част от ЖЕНЕВСКАТА КОНВЕНЦИЯ за военнопленници. В случаят става въпрос за криминално образувана група в сговор с тежък рецидив. Полицаиге не пленяват а задържат рецидивисти. Всеки е длъжен да изпълни ЗАПОВЕД НА ПОЛИЦАЙ. Ако има възражения, Законът му дава право да се защити в Съда и да използва адвокат. Дори ако няма пари за адвокат, държавата е предвидила БЕЗПЛАТЕН ОБЩЕСТВЕН АДВОКАТ.

да се стреля в гръб може и е разрешено при всякакви бягства. от дезертьори, през бягство на военнопленни, та до криминални като в случая. дудненте 'убийство' и 'разстрели' са пълна БХК цигания, няма такова нещо.

Всичко е по закона: Бандюгите са пребили няколко момичета с метални тръби по главата и са ги ограбили като са заплашвали, че имат оръжие. Полицаят е стрелял във въздуха и когато бандюгата е тръгнал да бърка в чантата си (за оръжие), полицаят е стрелял при самозащита - няма да го чака да вади пистолет. Така се прави навсякъде по света, също ако престъпникът започне да се бърка по джобовете.

Не! Не съм съгласна! Нищо от гореизложеното не оправдава отнемане на живота на едно дете!

Дете което рано или късно щеше да отнеме нечий невинен живот. 100%

Ето в другата статия: Убийството на овчаря в Скутаре – заради 60 лв., задържаха 17-годишен младеж.

Ако това дете беше избягало и утре убие вашето , с палка във врата ? Или вашето също ползва палка ?

Предполагам, че и полицаят ранил "маскирания престъпник" (защото той категорично е престъпник, пълнолетен с право на глас, граждански права и задължения, като Вас и мен), чак когато е стигнал до него да му оказва помощ е разбрал възрастта му. До този момент е маскиран престъпник, бягаш от местопрестъпление ( да нападнеш друг, пребиеш и ограбиш, си е престъпление) и няма как да се знае на колко години е - 18, 20, 25 и т.н. И в този ред на разсъждение, ако беше малко повече - над 20 например, по приемлива е за Вас смъртта му?

Да те бият с метална тръба, пък ти ги нежно целуни

Ето го и пълният член от закона за МВР: Чл. 87. (1) Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо: 1. при въоръжено нападение или заплаха с оръжие; 2. при освобождаване на заложници и отвлечени лица; 3. след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга; 4. след предупреждение за предотвратяване бягство на лице, задържано по съответния ред за извършено престъпление от общ характер; 5. при вземане на мерки за осигуряване на лична безопасност по чл. 75, ал. 2. (2) При използване на оръжие полицейските органи са длъжни да направят всичко възможно да запазят живота на лицето, срещу което е насочено, и да не застрашават живота и здравето на други лица. (3) Полицейските органи могат да употребяват оръжие без предупреждение при осъществяване на граничното наблюдение: 1. при въоръжено нападение срещу тях; 2. срещу лица, оказали въоръжена съпротива. (4) При осъществяване на граничното наблюдение в пределите на вътрешните морски води и териториалното море на Република България полицейските органи имат право да употребяват оръжие и в случаите, предвидени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. (5) Полицейските органи преустановяват употребата на оръжие незабавно след постигането на законната и цел. (6) Забранява се употребата на оръжие за задържане или предотвратяване бягството на лице, извършващо или извършило ненасилствено деяние, ако лицето не представлява опасност за живота и здравето на другиго. (7) След използване на оръжие полицейските органи изготвят доклад.

Доклада е изготвен. Полицайката автоматично да получи офицерски пагони и да постъпи на усъвършенстване в INTERPOL!!!

Крумовите закони са били добри, но ако се приложат на днешно време ще трябва да издържаме милион мангали инвалиди, останали без ръце. По-доброто решение за сегашната ситуация е създаването на нещо подобно на "Строителни войски", където всичките осъдени за кражби и други престъпления да извършват тежък физически труд. При толкова много кафяви, дето рано или късно извършват престъпления повече никога няма да има недостиг на неквалифицирана работна ръка, както и всичко ще излиза доста по-евтино на държавата, когато не се плаща за труд. Също, когато непълнолетен такъв извърши престъпление, то и родителите му трябва да получат поне същата присъда, тъй като те са едни от главните виновници.

Абсолютно съм съгласна! Но! Страшно е! Говорим за дете, което загуби живота си на 18 години!

Първо на 18 не е дете. Второ никой не го е карал на сила да краде. Трето, ако някой го е карал на сила да краде, то трябва да се открие и също да бъде застрелян, за да не кара и други да крадат. Четвърто - докато поне още няколко хиляди подобни "деца" не бъдат застреляни в крачка, то никога няма да се приключат всичките тези престъпления, защото каквото казах за тежкия физически труд никога няма да бъде приложено, заради разните боклуци като БХК, които защитават правата на "хората"... ама, само на цветните "хора", а не на всичките. Пето - "детето", дето е убило овчаря в Пловдивско в най-добрия случай ще излежи 12 години, през които единствено ще научи всякакви тънкости в престъпленията (понеже в затвора друго не може да се научи), след което се чака следващата му жертва - това по-добре ли, от колкото да бъде гръмнато на място и да не може да убива други.

Ти го тури с палката, ще си съгласна ли?

ние и сега ги издържаме, но освен това грабят, бият и убиват.

Чл. 87. (1) Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо: 1. при въоръжено нападение или заплаха с оръжие; 2. при освобождаване на заложници и отвлечени лица; 3. след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива Полицаят е действал по закон. Всички жалейки за убитият може да си ги навиете на фунийки и……знаете къде.

Изобщо не ми е жал за простреляния! И без това индийците не ни смятат за хора, а само че сме длъжни да ги изхранваме заедно с чаветата им! Ако загине българин новината ще е два реда за две минути, а , за индиеца( паразит) ще ни занимават месеци

Браво на полицая. Така се прави! Ако го осъдят са егати мафията.

Можете да прочетете в друга статия за 17 годишното дете, убило 64 годишен овчар за 60 лева. Които той му дал, но то искало още и го убило от бой.

Пак, питам! Кой е виновен? Кой го позволи този ад, в който живеем? Кой направи децата - убийци!? Кой!? И стига, политиците, ни деляхте на българи, цигани, турци! Алчните политици от почти всички партии съсипахте живота ни! И този на децата ни! И за нищо не питате народа. Не ви интересува. И за 30 сребърника продължавате да ни тровите - въздух, храна, болести! Геноцид!

кого точно питате тук? Вие като учителка(ако сте такава)би следвало да се 1 идея по-грамотна и мислеща от масовката.В контекста на обръщението Ви към "алчните политици..." Сериозно ли? Дали са политиците или ВСИЧКИ живущи в прекрасната ни държава които допускат години на ред всичко изброено от Вас да се случва? Същите тези които като Вас имат мнение по всички въпроси в нета обаче не ходят да гласуват... Я стига глупости, статията е по конкретен повод и събитие - ако имате мнение за него - кажете го.Не дръжте речи за общата картинка,защото и в нея има нещо елементарно наречено ВЪЗПИТАНИЕ Въпросните "деца" не станали "жертви" на политиката - не са ЕДИНСТВЕНИТЕ живи хора в Българиия на тази възраст,нали така??? Някак си НЕ "жертвите" на "алчните политици" успяват да живеят и съществуват без да крадат и нападат никого, НАЛИ?

Да, ужас! Но кой създаде това дете - убиец? Кой създаде децата ни - наркомани и убийци? Няма наказание, съд, отговорност. Няма. И сега, чета по форумите. Зърното от Украйна може да е отровно. Млякото ни не се изкупува, ама да ядем сухо мляко от Украйна. Ама мед, месо. Пука им, нали? На кой му пука за народа? Ма, поляци, унгарци казват "Не"! Ма, 'нашите" политици не питат народа и казват "Да"!

Много ми е мъчно, когато умират деца! Не бива, хора, да умират деца. 18 годишно дете! Ма, крадец, Ма предупреден, ма "стар познайник". По форумите чета, че циганин и аверите също. Нищо не оправдава обществото ни, когато умират деца! Аз трябва да съм озлобена и проклинаща по "законите" на сегашното общество. Циганка ми разби семейството, отне съпруга ми. Синът ни стана наркоман. И не! Няма да проклинам! Пазете децата! Няма значение от какъв етнос. Тия деца, не са станали наркомани и крадци от добро! Ние, възрастните, обществото сме виновни! Кой "разюзда" децата!? Кой съсипа образованието!? Защо!? Стига вече!

"Убийството на овчаря в Скутаре – заради 60 лв., задържаха 17-годишен младеж" Отваряй на първа страница и чети. Човекът му дал колкото имал, но на уродчето му се видели малко и с малките си детски ръчички го убил от бой.

Със сигурност е наркоман! Ад! Дете да е наркоман! Обвинявам обществото ни, нашата безучастност и страшно мълчание!

Омръзна ми да пиша,че на 19г.танкове карахме.

НАЙ-ПОСЛЕ ОТЛИЧЕН НА ПОЛИЦАИТЕ!!!! ВСИЧКО СПОРЕД ЗАКОНА! ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ИЗСТРЕЛ ВЪВ ВЪЗДУХА, ПАК ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И НАКРАЯ ОБЕЗДВИЖВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИКА!!!............ А ДРУГИТЕ ДВАМА ЗАЩО НЕ СА ПРОСТРЕЛЯНИ? .......ЗАЩОТО СА СПАЗИЛИ ЗАКОНА И СА СЕ ПОДЧИНИЛИ НА ПОЛИЦИЯТА!!!! ВСИЧКО Е СПОРЕД ЗАКОНА!!! НАГРАДЕТЕ ПОЛИЦАЯ!!!..............................................няма значение дали бандита е турчин, французин, българин, германец или ром!!!!! НАГРАДЕТЕ ПОЛИЦАЯ!!!

От 100м. в целта ,с пистолет!!!!!!!Отличен стрелец,достоен за награда.

Абе кръвта е на 100 м. от гилзата. Не е казано, че не е прокапала през дрехите на бягащ малко по-късно. Едва ли умишлено го е утепал. Да си държи на това. Далече, тъмно, адреналин. Стрелях покрай него, но стана беля. Иначе и на 50 м да е -браво. Имам поне 5000 патрона от различно КНО. Похвално, но пред военна прокуратура да лъже като мангал.

Който е покривал норматив по стрелба с ПММ знае, че това е направо фантастично попадение. С пистолет се постига прицелен огън до 50м, а ефективният изстрел е до 25-30м

Най–после полицай си свършил перфектно работата,вместо да спи в патрулката.

А, кой позволи на сина ти да ограбва и травмира невинни хора уважаема? Кой позволява на вашия етнос да живее на гърба на останалите, кой и защо е решил, че точно вие сте онеправдани, след като цели фамилии сте се уредили с инвалидни пенсии, с помощи, всякакви привилегии и каквото се сетиш. Защо никой не ви пита за произход на огромните ви палати и скъпи коли. Твоят въпрос уважаема е шамар на тези, които допуснаха горното. Лека му пръст на крадеца, каквото е търсил го е намерил.

Добре де, а защо са пропуснали другите двама????.............Да се въведат допълнителни учебни стрелби на всяка цена!!!! Това на нищо не прилича!

Щот всичките разбирате по право, медицина, политика, икономика и всички други науки сте на тоя мизерен хал. Българи скотове. Кой не ви е поискал той не ви е ебал.

млък бе, миризлив мангал! За нищо не ставате, отпадъци...

Хора опомнете се!!!Мангустите ни превземат!!!

В гръб от 100 метра. Ако ще отличника на града да е. Чисто убийство.

Нещо за обирите на момичета да кажеш!??Дано Мангустите да ти насилят семейството!!

Че за пистолет е доста добро попадение от такова разстояние, особено като ти треперят ръцете от адреналин. Аз май не бих улучил.

Преди да стреля, да го помоли да се обърне с лице към него ли?

м'че той го не просто го е помолил, а му е наредил да спре....

ПОЛИЦАЯТ ЗАСЛУЖАВА ДА ГО ЗАЩИТИМ. ИЗВЪРШИЛ Е ВСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ ПО ЗАКОН. КОЗИ ЦИГАНИН КАКВО Е НАРУШИТЕЛ И СИ Е ПОЛУЧИЛ ЗАСЛУЖЕНОТО. С ТАЗИ ЦИГАНСКА СГАН НЯМА ОПРАВИЯ. АДВОКАТИТЕ ВЕДНАГА СЕ ПРОЯВИХА В ЗАЩИТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. ДОКОГА С ТИЯ АЛЧНИ АДВОКАТИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ СА ВИНАГИ НА СВОБОДА. ПОДКРЕПА ЗА ПОЛИЦАЯ!

В случаят има деяние от ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В СГОВОР. С ТЕЖЪК РЕЦИДИВ. Оттук нататък отпадат всички сополи и крокодили сълзи за "убийство на детенце". "Детенцето" е ПЪЛНОЛЕТЕН МАНГАСАР РЕЦИДИВИСТ с изградена "ТРУДОВА ДЕЙНОСТ" като КРИМИНАЛЕН РЕЦИДИВИСТ. На който не му харесва - в Русия, Турция, Индия.

Дори не ми пука дали е от тях. С тая трудова характеристика даже много късно са го отстреляли.

Какъвто ще да е като служител, ако го е убила в гръб това си е предумишлено убийство и да си носи последствията. В случая, разликата между нея, и този, който е гонела, е униформата и законния пистолет, нищо друго.

в Максуда на "Возбуждение".

Не е стрелял да убие, а в крака. Схващаш ли разликата? Направил е каквото е трябвало А смъртта е нещастен случай

Какъв гръб бе, мангал? В крака му е стрелял, и не за да убие, а за да го спре. Починал от загуба на кръв? Е, случва се понякога на грабителите... Перфектно се е държал полицая, извикал е да предупреди, дал е изстрел във въздуха. Само на престъпниците ли ще им е позволено да използват ножове и всякакви други оръжия?!

Хъм ... От два часа до пет и половина има много време ... Полицаи да висят толкова време ...

Полицая може да използва оръжие,ако лицето е извършило престъпление от общ характер и се опитва да избяга.Край повече на коментарите.

Наистина е странно, че болшинството нарича 18 годишни крадци, които нанасят удари върху главите на жертвите си с метални тръби- "деца",жалят ги и упрекват полицайката! Ами ако някое от нападнатите момичета беше починало вследствие на удара с тръбата?-тогава всички щяха вкупом да казват, че полицаите са некадърници и не си гледат работата.

Крадците засечени в акция трябва да бъдат разстрелвани в главата! Без предупреждение!

съгласен. С теб. И КОНТРОЛЕН ИЗСТРЕЛ!

Само така за гнидите.

Ако се спазва правилото, вместо да го човишат, ще накажат един от малкото читави полицаи... Общо взето те са в комбина с престъпниците

Sm3hurk0

Това е екзекуция ! .., па Вие си го начичайте както си искате...

Това е един боклук по-малко. Ти го наричай както си искаш.

Значи аз ако реша, че ти си боклук мига да те гръмна? Щото дотук тоя не е осъден за нищо. Правова държава…

Тоя боклук ьигснски без паника къде вчера наспами всички теми за умрелата мангуста и тука ли отново сере мамицата му черна ,кво че гръмнеш ти бе отрепко отрепана щел да решел той ,ти или си некъв мръсен циганин или си от тея модерните педали къде плащат на такива млади мангусти да ги пердашат