Цветан Цветанов: Религията не трябва да се меси в политиката

Председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заяви в Пловдив, че религията не трябва да се меси в политиката.

Обратно в новината

Коментари - Цветан Цветанов: Религията не трябва да се меси в политиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А политиката може да се меси в религията, нали! Скапаняци....

попове от КГБ в българската църква?

Писах,че попчето от снимката е гнусно/в държането,си/и ме изтрихте!Да не би,да бъркам нещо,а?!

Но трябва да знаеш чии интереси обслужва ДИР.БГ!

Лесно е да се повтарят папагалски разни мантри, спуснати от друг, Лесно е да се повтарят разни спуснати от Запад мантри,както прави Цв.Цв. Той и за гейпарадите казваше, че ще изпълним ВСИЧКИ изисквания на Евросъюза. Дали е имал предвид и лично участие в гейпарада? Тия приказки, че църквата била изостанала институция, която отрича науката и прогреса, че пречи на знанието, за да манипулира хората, не са нещо ново - още Маркс ги е казал тези неща. И видяхме докъде я докарахме с учението на Маркс. Така, че като плюете в стила на западната пропаганда, си помислете дали това няма да се върне на вашите глави. Това за намесата на църквата в държавните работи е важна опорна точка на прозападната пропаганда и в Русия. Там искат да приравнят църквата с разните секти и екстрасенси.

на КГБ -иските попове!

Но проституцията и педерастията, може!

И пудренето на нослета-също!...

Религията винаги е била придатък към властта. По Живково време религията беше заместена от вярата в Партията.

Да не се меси и в образованието,а да образова младите в школи в църквата!

ДА СЕ НАПРАВИ "РЕСЕТ" НА ЦЪРКВАТА!

Приятели, християнската религия никога не е стояла настрани от политиката. Днес ще говоря само за РПЦ. Благославя Дим. Московски/Донски/ преди една от най-важните битки на р.народ срещу войските на Златната орда, владяла Р. в продължение на близо 300 години. За съжаление РПЦ благославя и р. походи, тръгнали да ликвидират Волжка Б-я. РПЦ е силен и активен съюзник на агресивния руски царизъм. Моск.патриарх по времето на Пет. І Йоаким замисля да подчини балканските православни християни в Б-я, С-я и в двете рум.княжества. На Балканите създава мощна шпионска мрежа. Като се започне от владетелите на ц.династия Рюрик, и се стигне до наши дни, р. държава винаги е разигравала за имперските си цели православната карта.. По време на турск. иго РПЦ се е борила против етническото разграничаване на православн. християни. В продължение на векове не говори за бълг. християни, поставя всички балк.хр. в общ кюп с оглед на по-безпроблемна бъдеща руска анексия. РПЦ и "българският" граф Игнатиев буквално са беснеели срещу идеята за независима Бълг. екзархия. Графът има лични заслуги за изпращане на бълг.църковни дейци на заточение. Днес БПЦ е едно от гнездата на русизма. Затова е толкова безлична и лицемерна. Защитава единствено руската политика, за сметка на бълг.интереси.Затова рядко ходя на ц, въпреки че съм вярващ.Всеки може да си направи малко параклисче в дома си. Самият пловдивски митрополит Николай, известен с антибълг. си ориентация за сметка на руската, показва че и БПЦ трябва най-после да спре да слугува на руската, да се изчисти от чужди слуги, да помогне за изграждането на бълг. национална кауза, да помага за отхвърляне на руската зависимост, да попречи да бъде изтрита бълг.национална идентификация. БПЦ затова е българска, за да служи на българския народ. Ако агентите в БПЦ бяха истински служители на вярата, щяха открито да се разкаят за злодеянията си. Боже,мили, помогни на БПЦ да стане родолюбива църква! Моля те,Боже!

защо още не е в затвора? ВКС какво чака? Разпореждания отгоре ли?

КГБ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ МЕСИ И В РЕЛИГИЯТА В БЪЛГАРИЯ! ВЪН КГБ_ЕИСКИТЕ ПОПОВЕ!

"Цветан Цветанов отказа да коментира повдигнатото обвинение на карловския кмет д-р Емил Кабаиванов и изявленията му, че всичко се случва по "поръчка на силните на деня"."

Освен хули към христянството и че от самолета не се вижда царството Божие нищо друго не прочетох във форума. Всички атеисти! Едно време атеист беше равно на комунист! Вярата не е църквата и поповете, нито ходжите и камикадзетата, които изтрепват невинни хора! Бъдете добри хора, помагайте на доброто, защото всяко бездействие е в полза на злото!

цитират Ботев, а не са разбрали какво е написал.

Много са ми итересни довчерашни върли комунисти като ги гледам в храма със запалени свещи в ръце еле пък Цецко с тази касапска мутра!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ох, Цвъко, що не си гледаш физкултурата, ами се правиш на умен!?

Още ли не е в затвора тоя физкултурник!!!

Чета по долу, че трябвало да си купим самолетен билет, да изкараме един полет и това щяло да докаже, че няма Бог и рай. И после тези хора се опитват да ни убедят колко са образовани. Да, личи си колко! С тези си думи и още някакви ненаписани от вас доказателства се опитвате да се правите на по-умни от Айнщаин и Стивън Хокинг ли? Или тук пребивават някакви научни умове, още недоказани сред масите?

а политиката що се меси в религията...

Аз като нямам душа къде ще отида в рая или в ада?

И аз нямам душа. Считам, че като атеист ми се полага да ходя на почивка на морето. :) Ако изборът ми те устройва- възползвай се. И нека на атеистите да ни е зле! А на поповете- никаква намеса в политиката.

Виж сега аз вярвам в бог но не вярвам в Исус Христос и в Библията.Библията е писана от хора в умопомрачение.

Всеки, който има ум в главата си и си купи самолетен билет, може и сам да се убеди, че божието царство небесно е ЛЪЖА. И без поповете си имаме достатъчно лъжци в политиката, айде нема нужда да си завъждаме още от същата некачествена стока.

Май темата се чете от попове, не можещи да преживеят, че в тази държава все още има образовани хора, които са наясно, че в небето няма никакво божие царство и не се получава да ги излъжат, че да им приберат парите. А и в комбинация дето им се орязаха претенциите за намеса в политиката, май направо трябва да им се подадат носни кърпички за сълзите.

Ако ти имаше такъв, щеше да четеш и да се образоваш повече.

По Конституция сме СВЕТСКА държава, а не религиозна. Значи църквата по Конституция НЯМА ПРАВО да се меси във властта. Нито християнството, нито друга религия има място във властта- така рече и отсече Конституцията.

Чудесно! А гражданите по принцип имат ли право да се месят в политиката?

На избори се месят и по никое друго време не се месят. Друг е въпросът, че у нас изборите са компроментирани. Така че поповете като искат да се месят- ей там като всички останали, да ходят да гласуват, ако ги влече. Повече не им се полага.

"Причината била, че той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх": "Вълната от нови свидетелства заля медиите най-напред в края на миналата седмица, когато единият от двамата претенденти за наследник на поста Варненски и Великопреславски митрополит - епископ Игнатий от Сливенската епархия обяви пред бТВ, че Кирил, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли, всъщност е бил убит. По думите му дядо Кирил усещал, че искат да го премахнат". Причината била, че той беше този, който възпрепятства основно избирането на пловдивския митрополит Николай за патриарх". "Тези, които тласкаха дядо Николай към патриаршеството, стоят зад смъртта на Кирил. Става въпрос за олигарси, които са близки до Николай. Свързани са с ДС, управляват и политици. Всичко е потулено", каза Игнатий. В Светия синод според него не било тайна за никого, че покойният духовник е бил убит."

Не трябва да се съмнявате, коя страна стои зад това и всичко, де що е било ДС. Тази, която загуби политическо изражение в България през последните години и търси всячески методики за влияние над обществото във своя полза. От нас зависи да ги виждаме тези неща, да не се поддаваме и да си развием държавата.

А има ли право осъден и компрометиран да участва в управлението?

И да му бъдела божията воля както на земята, така и на небето. Абе, християните, купете си самолетен билет и го разгледайте това небе. 21 век сме. Стига сте се излагали! Политиката ли, не бе, с това небесно божие царство, айде да не казвам за къде сте. Как може да вярвате в такива явни глупости и лъжи?

Само християнин може да лети със самолет, да вижда, че царството му божие не съществува никъде в небето и да продължава да не осъзнава, че е повярвал на лъжа! Това, пак напомням, в 21 век, векът на технологиите.

Оставете хората сами да решат в какво да вярват! Душата и Божието царство са нематериални - как ще ги видиш от самолета? Виж, политиците са от плът и кръв, можеш да ги видиш и да ги пипнеш и затова е по-приемливо според теб да им се вярва! Е, вярвай си!

Даже Хр. Ботев е бил против християнството, защото е пречело за освобождението ни от робство, цитирам мнението му за християните от онова време, описано в творбата му "Борба": лъжливи уста слуша със вяра: мълчи, моли се, кога те бият, кожата да ти одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм азе", думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази... Църковниците не са се променили. Те искат да вредят още на българския народ и днес. Браво на Цветанов, че им е подрязал мераците!

Стихотворението "Борба" е публикувано 1871 г. и най вероятно е писнао преди това. А Борбата за Независимост на Българската църква приключва 1872 г. И дори след назначаването на първия български Екзарх не може с магичска пръчка всичко да се промени за месец или година!

Достатъчно свидетелства за предателства на църковници спрямо българския народ по турско робство има, така че спести си ревовете. А и е предостатъчно, че всеки, който има ум в главата си и си купи самолетен билет, може и сам да се убеди, че божието царство небесно е ЛЪЖА. От какъв зор да се допуснат лъжци в политиката!? Айде нема нужда. И без поповете си имаме достатъчно лъжци в тази сфера.

Тук гроб, там роб, а на попа пълен джоб. - българска поговорка от времето на турското робство. Такива си бяха, такива си останаха.

А да ти е известно, че църквата се е държала от гръцки владици и е имало борба за църковна независимост?!?

Това не променя нито поговорките за българските попове, от онова време, които са показващи реалната им ГНУСНА продажна на турците същност, нито променя мнението на Ботев за християните и даже Ботев в "Моята молитва" не случайно е написал за християните: "и комуто свещи палят православните скотове;" Скот- ЖИВОТНО, по обиден начин. А БПЦ прави и струва да замаже, че именно ПОП е предал Левски. Пречи на приходите в пари от продаване на лъжите за бог на небето. Ма така е, докато има глупаци, които в 21 век не знаят какво има на небето, ще има и тарикати, които да ги лъжат и да им прибират парите.

Гледах в интернет списъци с агенти на ДС. Цялата църква бъка от агенти на ДС и всеки, който се интересува от темата може сам да си го потвърди, като се поразтърси достатъчно. Много ясно, че наглеците ще искат да си врат гагите в политиката. Принципно не харесвам Цв. Цв. , но този път евала му правя. Веднъж и той нещо смислено да направи.

Значи на българските граждани им е разрешено да се бъркат в политиката, така ли? Вие подкрепяхте ли протестите срещу правителството на Орешарски? Защото Цветанов го подкрепяше. Сега обаче, когато са на власт, не търпи критики срещу кадър на ГЕРБ. Малко лицемерно ми се вижда.

Коригирам се - на българските граждани НЕ им е разрешено.

Все тая. Нищо не е по-лошо от агент-християнин от ДС в политиката!

Само за църквата ли важи тази забрана или за всички граждани, нечленуващи в ПП ГЕРБ? "А аз кога да ям?", както казва Калибан. Дали до края на политическата си кариера този и подобните му ще се научат да си мерят приказките?

Това изказване на Ц.Ц. нещо ми намирисва към опит да ограничи свободата на словото. Един бил електротехник в завод и не може да говори за политика; друг бил нотариус и се занимавал с незнам си каква дейност и също не могъл да се изказва по дадени теми. Да не се стигне до там, че утре ще се направи списък с благонадеждните хора, който могат да говорят за политика.

Нивата не иска молитва, а мотика!

И все пак нека не забравяме, че БПЦ вместо да ЗАСТАНЕ НАЧЕЛО на СЪПРОТИВАТА срещу Османското нашествие. БПЦ заявява, че Османците са Божие наказание и че народът трябва да си понесе наказанието за греховете. Резултатът го знаем, затрита БПЦ, затрита Българска държава, затрита Българска аристокрация и култура, народът подложен на Петвековено духовно робство от Гръцкото православно духовенство. А и историята показва, че Османците никакво Божие наказание не са били, а просто едни диваци завоеватели, като много други по света. Така че БПЦ има пряка вина за падането на България по Османска власт. Така че си помислете, дали да слушате глупостите за някъв изкукуригал поп, обсипан със злато, който си мисли, че е Господ!

Напрегни се и кажи, кой ръководи защитата на Търново, когато Баязид го обсажда?!? А завоевателите въобще не са били диви.

Само да те попитам ти това от къде го знаеш?

Българска поговорка от османското робство, указваща ролята на църквата в робската участ на българския народ: Тук гроб, там роб, а на попа ПЪЛЕН ДЖОБ!

Тролове плащате ли данъци за парите от троленето тук !

Ти колко плати? Защо не си пуснал данъчна декларация?

слез на земята! Не престъпниците, а религията е запазила БЪЛГАРСКОТО през тежките години на робствата!

А политиката в религията може, нали, герберастик с герберастик

не трябва да се местят изобщо в обществения живот!!! До къде я докарахме, един ОСЪДЕН да ни дава акъл! Поне д аимаше някакво прилично образование и да се доказла в нещо....а ттой умее само да краде за апартаменти!

Дядо Николай е достоен Българин , приветствам изказването като гражданин на тази държава , Цв.Цв. да мълчи пред този свят човек и да му се извени ! Всички Гербаджии са нагли , лъжливи и крадливи , вечно няма да бъдат подържани от Държавния Департамент на САЩ , рано или късно ще дойде национално отговорно правителство и ще поиска сметка от такива политици и партии , които унищожиха и продължават да унищожават българите и България !

Дядо ти Николай е луд за вързване. В Пловдив само фъфлещите бабички го траят. Този ни го натресоха въпреки всичко. В Пловдив от 40 год. не е имало толкова недолюбван митрополит.

тя изобщо никъде не трябва да се меси!!!!

От изказването на Цветанов се подразбира,че само ТОЙ и хората от властта ще имат думата и никой човек,даже било то и духовник,не може да направи забележка за водената от властта политика.Ако няма коректив властта това се превръща в диктатура. Явно това му е целта да омаловажи ролята на духовенството в живота и да се провъзгласят за "богове" пред народа.Това ми напомня римската история.

ЗАЩО НЕ ГО ПОПИТАТ ТОЙ КАТО ПОДСЪДИМ КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА И ЧЕ ТОЧНО ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТУЛВАТ НЕЩАТА МУ ЗАЩОТО СЕ ПОЧУДИ КАК ДА ЗАПЛАШВА УЖ ПО "ДЕЛИКАТЕН" НАЧИН СЪДИИ И ПРОКУРОРИ

за разлика от Ц.Цветанов аз изпитвам голямо състрадание към всички религиозно обвързани хора , толкова са заблудени, че немогат да се видят колко са жалки, паразитиращи на гърба на хората.Затова те остават на най-ниско ниво какъо в материалния така и в духовния живот.

Първия ден, като кмет на Големо Бойково , така ще се казва Пловдив прес следващия му мандат, та този Дингил, се появи във анцунг, и, Цецо остана много приятно фпичитлен, нали и той е вифаджия, и полу- юрист, майната му копелето!

Полицейска балада ( нерегистриран ) 19.08.2015 03:17 Като гущер се пека лениво. В халбата пред мен бълбука пиво. Пъпа си разчесвам мързеливо. Шапката и днес ми е накриво. Пуснал съм си музика любима. Фризерът е пълен бира има. Мога тъй да карам цяла зима, пък дори и цялата година.

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

В пот са плувнали телата, като гъбки в марината. Слънчо, кацнал над главата огнени кълбета мята. Искам бирица студена моментално да надена. Майната му на корема - цяла каса ще поема !