Над 700 подписа срещу отложеното събаряне в Гърмен

Жители на община Гърмен внесоха в Министерския съвет подписка с искане държавата да въстанови реда, а МВР да гарантира сигурността на живущите в Гърмен.

Обратно в новината

Коментари - Над 700 подписа срещу отложеното събаряне в Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От умрял (държавата) писмо ... Държавата харесва орките

амо политиците ,започвайте да спазвате закона и престанете с тази изтъркана дискриминация,че на народа му дойде до гуша

т.нар. "препоръки" на оссе трябва да бъдат пуснати там, където им е мястото - в канализацията и да се изпълняват законите, които важат за всички. в случай, че държавните институции искат да постъпя не само законно, но и разумно. колкото до "социалните" помощи, давани на асоциалните елементи - те трябва да се дават като на гърците - пари -срещу свършена работа. инак си отглеждаме малка гърция в неголяма българия, за която меркел не е бръкнала в джоба на европейския данъкоплатец.

На всички българи се забранява да строят незаконно, а на всички роми изрично се забранява да строят законно. Нужни са корекции в конституцията, към момента не покрива тези изисквания на съвремието!

Стратегическото решение на проблема трябва да се търси в посока на намаляване на раждаемостта в слабообразованата част от населението. Именно за слабо или въобще необразованата част от населението е характерно бързо размножаване и правенето на деца с цел получаване на помощи. Трябва да се работи в няколко насоки: Ограничаване до минимум на ражданията от неграмотни родители. Обвързване на получаваните помощи с образователното ниво. Премахване на помощите за деца базирани на тяхната бройка. Ако се сетите друга насока, моля допълнете!

....

До кога ще чакаме държавата да си влезе в ролята и да опазва законността? Полицията и министърката им докато се пазарят за повече заплати и облаги, циганските безобразия продължават. Бойкото се е захванал с една съдебна реформа който почти никой от властта не желае, а в същто време циганската престъпност продължава. За справяне с циганската престъпност не е необходимо съдебна реформа.

Не бива да публикувам тук / да пробвам да публикувам/ каквото и да е. Мненията ни се различават, а сайта си е Ваш. Или пък не е? Може да е чужд. Не зная и хич не ми пука, но си е загуба на време.

хеи, модераторите, можете ли да обясните защо когато се пише, че полицията и дуржавата подкрепят само циганите, триете коментарите, а? с какво сте по-добри от тях?

Необходима е политика ; стратегия ; философия .... както искате го наречете,но дългосрочна програма,която да се изпълнява.С `бутаме`,`небутаме`,`успокояваме`не става.Проблемът е много сериозен!

Подкрепям хората от Гърмен , Катуница , Орландовци , с. Мечка ... Подкрепям всички Българи , принудени да живеят в близост до коняците ! Всички сме заложници на приматите и им плащаме тока , водата , транспорта , медицинското обслужване , пукницата и цигарите ! С мирни протести , подписки , камери и бланки нещата няма да си дойдат на место. Време е !

Като съборите циганските къщи проблема няма да се реши! Тези цигани ще се преместят на друго място. ПАк някакви бараки и курници ще построят. Друго село ще изпищи от набезите им и пак ще се почне същта разправия. Трябва да се намери цялостно и тряйно решение на проблема. Такова решение е само намаляване на популацията им. За целта е редно да се ограничат всякакви помощи на база брой деца. И без това сред циганите грижата за децата е на ниско ниво. Помощите се използват за цигари и ракия, не достигат реално до децата. Редно е помощите да се обвържат персонално с платените до момента данъци. Не си палщал данъци - няма помощи. В същото време спестените пари от помощи могат да се насочат към образование. Всеки който иска да може да изкара някакви безплатни професионални курсове. Това ще повиши шансовете за намиране на работа. Демек ще дадем шанс на циганите да се образоват. От друга страна учителите ще могат да получат по-добри заплати от допълнитрлните курсове и часове работа. С други думи Държавата ще харчи пари за неща за които си заслужава да се похарчат. Учителите имат образование и заслучават по-добро заплащане. Циганите ще получат безплатно образование и шнсове за работа. Ама това е за който иска и може! За мързеливите НИЩО!

И ДА, и НЕ! Хем си прав , хем не си! Защо ли? Ето защо: Че ще се преместят, ще се преместят, защото им все е тая откъде крадат кокошки за курниците, които ще построят отново. Налага се обаче да им се събарят съборетините, защото ще вземе да им писне след 100 години /евентуално/ и да приемат, като всички българи - "Няма клан, няма "Мешере", няма "Защитници на Рома", "Няма Комитет.." Има Закон! Еднакъв! След 100-200- год., ама нали трябва да се започне? Това с образованието е абсолютно вярно и абсолютно сгрешено. Българин, дори да няма какво да яде/ той и дечицата/ ще ги изстреля с бой в първи клас. Ром дори да има какво да яде, ще пита дечицата, колко курса по джебчийство са минали и ще реши дали са се научили или не! Матурата за 1-ви клас ще е в трамваят- Деца се правят, трамвай не чака. Курсовете за квалификации са пълна щуротия и форма на източване на пари от европейците и от бюджета. За 30 години не съм видял никой, който е написал и представял дипломи от такива псевдо-образования, че "Владея, английски, френски, немски, с Уиндоус 2016 съм на "ти", това Вурд и Вурлд са ми домашни любимци, а Ауто Кадовците съм ги измислил" ...: Не съм видял да може да пусне компютъра от копчето!

TИPAMИCУ

Златото има коварен отблясък а зелените имат много. Независимо от националитета събират този жълт метал и мешарето го разпределя по предназначение.

То е ясно, че няма да научат кой знае какво от курсовете. Освен това болшинството са неграмотни и нямат шанса да изкарат каквито и да са образователни професионални курсове, освен курсове за грамотност но те не са достатъчни. Все пак спирането на помощите трябва да бъде някак си оправдано пред Европа! Именно, даваме им нещо безплатно - образование. В действителност парите ще се дадат на учителите. Така останали без пари или намалели средства за преживяване е редно да намалее раждаемостта им. Стабилен ефект ще има само ако намалее раждаемостта, защото ще намалее популацията им в бъдеще. Стратегическото решение трябва да се търси в тази насока - намаляване на раждаемостта в нискообразованата част от населението.

Най- добре никои да не плаща данъци и осигуровки, като нашите мили чернички сънародници. Тогава може и да си мръднат пръста лъкейчитата по върховете.

КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА

Основният проблем е гмежта в парламента и правителството! Във всички досегашни всъщност и всички партии, които отглеждат мургавите паразити с кюфтета и петдесетачки по избори и им обещават беззаконие!

Нищо няма да се събори. ГЕРБ само търсеше повод да остави гетото на това място, защото за местните избори и сто гласа са от значение. А всеизвестно е, че общинские избори за по -важни дори от парламентарите, защото огромното крадене е на местно ниво.

Циганите да отиват да работят и да си плащат наеми като всички други хора в тази държава. Край на двойните стандарти в тази държава. Трябва всички да се организираме и да застанем срещу беззаконието!

Това, че 700 човека искат нещо не означава, че то трябва да се случи. Проблемът е в това, че още няколко милиона в България искат същото! Ако на 700 човека не се обърне внимание ще се случи така, че ще е късно да обърнат внимание на милионите българи. Има и друг проблем - 700 души не заслужават внимание, но две карета платени лепилари тип протестъри им се обръщаше внимание всеки ден с месеци.

Ще се реши най-важното нещо - справедливост и демонстрация, че няма никой да живее на гърба на другите. Другото важно нещо е все по-наглата демонстрация, че една паразитна група дискриминира останалото население.

Били се събрали, за да прочистват селото, тая измет долна. Няма ли някой в това село с кибрит, да го запали тоя катун?

написани жалбите? На марсиански може би! Тия неграмотници кога се научиха да пишат?

Да ви попитам, родни демократчета, като съборите на ромите единствените жилища, ще ви се решат ли проблемите в страната?

Циганите са проблем номер едно. Отричаш ли го, платено соросоидно говедо?

Да бе, те всички са под 15 годишни, заедно с бабите.

Не, защото незаконните жилища са най-малкия проблем на ромската общност.. начина им на живот е по-големия!

Народът срещу държавната и общинска администрация криминален престъпник и национален предател.

Хайде сега партия ГЕРБ, т.е. Премиера, Министрите Павлова и Бъчварова решат проблема веднъж завинаги. Стига са се оправдавали със станишевци, кметове и европейски писма. Да спрат порочната дългогодишна практика на беззаконие и покажат на всички в тази страна, че са гарант за спазването на законите. Ако им стиска, ако не - да си ходят пак.

ОСВЕН И ДА СЕ РАЗМАЖЕ :) ТО ДРУГИ ХОДОВЕ ОТ ТИЯ ГОВНАРИ....

Снощи по тв показаха циганина,дето е минал на спусната бариера и влакът влачил колата му,а пътниците се уплашили и продължили с автобус.Та,пита го журналистката защо така е постъпил,а той най-нахално:" Защото така искам!". Е какво да очакваме от тях за спазване на ред,дисциплина, човещина и пр.Нищо няма да се получи,горко ни!

Недейте да грешите, чакайте както са чакали миналите и настоящите ваши кметове, бъдете толерантни към циганската сган и чакайте на държавно ниво да се решат проблемите ви докато блатнозелените се плодят като хлебарки, поощрявани от бездействието на всичките ни политици, насърчавани от НПО-та и чудестранни посолства. Чакайте някой да ви реши проблемите, вместо да хване кирки, лопати, сопи и да изгони всичките политици и скакалците от страната. Не видяхте ли че от Франция ги експулсираха?

Недейте да грешите, чакайте както са чакали миналите и настоящите ваши кметове, бъдете толерантни към циганската сган и чакайте на държавно ниво да се решат проблемите ви докато блатнозелените се плодят като хлебарки, поощрявани от бездействието на всичките ни политици, насърчавани от НПО-та и чудестранни посолства. Чакайте някой да ви реши проблемите, вместо да хване кирки, лопати, сопи и да изгони всичките политици и скакалците от страната. Не видяхте ли че от Франция ги експулсираха?

Недейте да грешите, чакайте както са чакали миналите и настоящите ваши кметове, бъдете толерантни към циганската сган и чакайте на държавно ниво да се решат проблемите ви докато блатнозелените се плодят като хлебарки, поощрявани от бездействието на всичките ни политици, насърчавани от НПО-та и чудестранни посолства. Чакайте някой да ви реши проблемите, вместо да хване кирки, лопати, сопи и да изгони всичките политици и скакалците от страната. Не видяхте ли че от Франция ги експулсираха?

На някои им се било плащало да протестират - ок , лошо е ,но аз се чудя каква е разликата между гореспоменатите и тези НПОта, които са финансирани от разни фондации за да генерират протести?

То се видяло, че циганите няма да им разрушат незаконните къщи. Оттук след като незаконното става законно и обратно излиза, че българите веднага трябва да си разрушат техните къщи или да напуснат масово, за да може циганите да получат законни жилища. Булгаристан - Абсурдистан.

Естествено че имат съветници, и то какви, направо специализирали в Колумбийския университет на Ню Йорк!!! Такъв е примерът с адв. Даниела Михайлова, която подаде жалбата до Европейския съд по случая Гърмен. Въпросната госпожа е от сдружение "Инициатива за равни възможности", финансово подкрепено от Фондация Отворено общество и Фондация Америка за България, което си е поставило за цел да узакони домовете на ромите, без да се интересуват от факта, че те са НЕЗАКОННИ де юре. Точно затова става въпрос. За какви равни възможности се борят те?? Какви РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ имат българите в случая??? НЕ РОМИТЕ, А БЪЛГАРИТЕ са тези, които трябва да подадат КОЛЕКТИВНА ЖАЛБА пред Европейския съд за правата на човека и Комитета за човешки права на ООН - за НЕРАВНОПОСТАВЕНОСТ и ДИСКРИМИНАЦИЯ. И дано се намерят БЪЛГАРСКИ адвокати, които да ги представляват, макар и без спонсорството на чужди фондации.

гаден фашис такъв!!!

О пак ли орки? Явно Фродо ме е излъгал и е дал пръстена за вторични :(

новината за награда Оруел : "Разярена майка нападна социален работник"

И ордите тръгват, жадни за секс, за бира и скоч, И, Кучето* прдна гръмовно: На нооош!

Какво би станало ако съберем пари и наемем един блок в Брюксел. И после извозим тъмните събратя до там... Нали трябва да имат осигурено място за пребиваване... Там би било подходящо. Хем близко до интегриращите специалисти...

По колко плащат,за да се протестира срещу циганите от Гърмен,????имам нещо на ум:)идва време за море:)

С 200 грама пица повече от твоята дажба, яд ли те е ?

Не съди за другите единствено по себе си.

"През 1947 година Британия обявява, че възнамерява да се изтегли от Палестина и на 29 ноември 1947 година Генералната асамблея на Обединените нации взима решение с 33 гласа за и 13 против да раздели Палестина на арабска държава и еврейска държава, а Йерусалим да стане международна зона под егидата на ООН." На базата на написаното по горе, може ли някой да ми отговори какво точно са замислили обичаните от много хора САЩ и ЕС по отношение на циганите в България и цяла Европа?...... Освен, че сме боклукчийското кошче на Европа, но ще бъдем новата Ц......а държава. Някой вече е решил да намери държава на циганите.

Приятели от Гърмен... На вас ви трябва един нов Чочоулу... Той може да ви реши проблема за два астрономически часа... Де го обаче този сарозагорски хъш.. Кът са такива хора и за това ги помним..

Танкове също няма, а и има български генерали в ДПС... Всичко е свършено вече за съжаление!

Да видим сега на кого не му изнася да спазва законите! Щото преди избори се разтягат локуми всякакви.

Само Волен Сидеров може да се оправи срещу Циганизацията.

Само Волен ефенди може да стане СЪДРУЖНИК на циганите - справка златния пръст от предходния парламент! ВОЛЕН = ДПС ДПС вече не е партия на местните турци а на циганите! ТАКА ЧЕ Воленчо си е апапин с ЦИГАНЬОРИТЕ!

Нека първо успее в партията си, пък после ще видим.:)

Тези 700, вдигали ли са и 1 тухла в живота си? Знаят ли как се прави къща? Хайде на нивата с по 1 лопата и мотика... Пудела даде ли ви пицата??!!...

Вдигали са, даже и са си платили за това, платили са и за другите! Нещо друго?!

тези 700 са от най-работливата част на българите! Да ме прощават българите християни и аз съм такъв, но помаците са си най-работливата част на българите! И някакви цигани да обвиняват че жителите на Гърмен са мързеливи - това е наглост! ама наглост!!! Ама наглосттт!!!!

Не е важно дали си вдигал тухла, важното е да не си я брал ... Някои ядат пици, някои ромски х.. ;)

Европейският съд по праватаа на човека не знае ли, че права и задължения са неразривно свързани. Не може да има права без задължения, както и задължения без права. Излиза, че според тази институция някои имат само права, а други само задължения. Циганите са само с права, а българите само със задължения. Ние в България ли сме или в Циганландия? Кой ще защитава българите? На кой българин държавата е осигурила безвъзмездно жилище? Защо на циганина, който не го е еня за нищо, не се ограмотява, не работи, не плаща данъци, краде ток и вода и какво ли още не държавата е длъжна да осигури дом. Той къде е бил, че не е осигурил огромното си семейство с жилище? Или честният човек ще плаща данъци за да живеят спокойно търтеите. Ега ти справедливостта царяща в ЕС.

Чакам с интерес да видя кога ще изскочи някой, който да заяви, че на тези хора им се плаща, за да протестират.

Даже и да им се плаща, за да протестират, някой трябва да сложи пръст в раната ни с циганските неволи. Все някога този проблем трябва да намери решение. Забавянето е агония и отказ от законност.

А, не, съгласен съм напълно с Вас! Иронизирам тия случаи с протестите срещу Пеевски и полицаите-биячи на момичета, за които протести валяха обвинения, че били платени, сякаш дори да бяха (аз бях и на двата и никой не ми беше платил), това някакси обезсилва подобни деяния.