Двустранен съвет обсъди промените при осигуровките

Затягане на контрола върху инвалидните пенсии и криминализиране на укриването на осигуровки са част от мерките за стабилизиране на осигурителната система. Отново се обсъжда плащането на всички заплати само по банков път.

Обратно в новината

Коментари - Двустранен съвет обсъди промените при осигуровките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

aбе тоя Данев кво се прави на ущипана мома,много хора от тая камара трябва да влязат в затвора за груба експолатация на работниците без адекватно заплащтане,заплахи и унижение,ако не искаш да работиш 10-12часа на ден те гонят и не ти плащат и това което си изработил,та тази мазна муцуна Данев да я кара по полека,то се търпи до време

Ми то от крадци, мафиоти, бивши комсомолски лидери и доносницо на ДС, каквито са водачите на двата "синдиката" полза никаква! Та нали имаха представители и в НОИ на големи заплати и какво стана - окрадоха и НОИ и БДЖ и всичко заедно с партиите мафии БСП, ДПС, НДСВ и кръга на Гоце ДС-то...! Това е истината, за това Дянков, карайте и без тях...

Разберете,че докато в една държава няма развито производство и силна икономика,няма да има пари за нищо.Нека тези мутри помислят как това да направят,а не от къде и от кого да вземат.Естествено,че като има голяма безработица и слаба икономика,ще има дефицит в нои.Кой да плаща осигуровки?Защо не вдигнат и осигурителния доход?

Племената от Амазония и Централна Африка живеят при нулев финансов дефицит. Дори и Маркс и Енгел са казали, че застой в обещтвото не съществува. При отсъствие на развитие има инволюция. Първо ще инволюираме в цигани, а след това в балкански диваци. Накрая ще дойдат мисионерите за да ни опитомят и цивилизоват.

тоо владо ноо тъп

Моето виждане по въпроса, и деята е осъществима, но трябва да са спазени следните условия: 1. Дебитната карта да важи само за пенсии и работни заплати. 2. Банките да не вземат никакви такси под каквато и да е форма. 3. Банките да не плащат лихви по тези карти. 4. Картите да важат само за градовете и по големите населени места. 5. В по малките населени места да има терминали. 6. В малките населени места да си остане сегашното положение. 7. С тези дебитни карти да може да се пазарува, плаща и тегли от магазини и други без такси и ограничения. Това означава, че тази карта важи само за заплати и пенсии, и не може да се внасят други суми в картовата сметка. 8. Ако иска картодържателят да си внася за лихви и по правилата на банките си открива друга сметка с нова карта. При автоматично прехвърляне от едната на другата карта се заплаща такса. При внасяне кеш във втората карта не се заплаща такса. 9. В някои случаи ще има хора, които не могат да работят, а и нямат физическа възможност да оперират с такава карта си остава сегашното положение на изплащане. В общи линии е това.

АЛО, БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ ОГЛУПЯ ЛИ КАКВО ТИ СТАНА. ТЕЗИ ХОРА СЕ МЪЧАТ ДА ОПРАВЯТ НЕЩАТА, А ВИЕ САМО НЕДОВОЛСТВАТЕ. КАКВИ ХОРА СТЕ ВИЕ БЕ. НА СТАНИШЕВ, НА БСП, МЪРЗЕЛИВЦИ НЕГРАМОТНИЦИ ИЛИ ТАРИКАТИ КОИТО САМО ИСКАТ. АЗ СЪЩО ИСКАМ ... ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ТУК НАД 90% СА ПЪЛНИ ИДИОТИ. АМИ ТО ЗА ТОВА Е НА ТОЗИ ХАЛ ДЪРЖАВАТА. НЕЯМАЛИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ПРЕДЛОЖИ -ВСЕКИ ДА СИПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ -САМО БЯЛ СЕКТОР-НЯМА СИВ, НЯМА ЧЕРЕН НЕЗАБАВНО БОЯДИСВАНЕ И БЕЛОСВАНЕ НА СГРАДИТЕ И ПОМЕЩЕНИЯТА В БЕЛЕНЕ ЛОВЕ И Т.Н. Е НЯМА ДРУГ НАЧИН ЗА КРАДЛИВО ПЛЕМЕ.

Кажи им го Владо на тези телета.

И какво се мъчат да оправят, лични осигуровки от държ.служители ще се удържат евентуално след преценка от 09,2012, защо ли ,на всички остана ли се спуска нещо без преценка и почват удръжки тутак си.И какво оправиха, кой опандизиха никой приказки приказки пиар и ленти.

Накарай собствениците на подарените от Костов заводи, като този в Разград и Пещера да плащат достойни заплати, на работниците, а не с икономиите от социални и заплати да се разкарва по сафарита с частни си самолети.и разни полуграмотни бизнесмени с основно, се возят в джипове и карат работниците да работят по 16 часа за жълти стотинки.При US $ трудът sе заплаща достоино.

"какво означава укриване, за да не ударим фирми, които са си осчетоводили осигуровките, но просто за 1-2 месеца нямат възможност да ги платят"."-каза Вдянков!!! т.е.- да не ударите ония които са си платили при вас дължимото-и не подлежат на никакви проверки или КОНТРОЛ!!! тАКА щЕ ПОМАГАТЕ ДОБРЕ На наште момчета- а конкуренцията им- ще отпада още по-лесно...Този младеж Дянков е толкова неприятен и антипатичен - че като го видя на снимка- си НАМРАЗВАМ И ДЪРЖАВАТА И НАРОДА- ТОЯ ИЛИ Е МАНГАЛ ИЛИ Е ТУРЧЕ,,ИЛИ НЯКАВ ХЕРМАФРОДИТ,СРАМ МЕ Е ОТ ТОЗИ ЧЕ Е БЪЛГАРИН- ТОЛКОВА Е ТЪП НАХАЛЕН И ГРОЗЕН...Откъде го изкопа тоя бе Бойко!!!????????

Вече е решено кога ще се разкрият мероприятията по източването на социалните фондове на НРБ (преди 1990г). Естествено - след обявяването на организацията - поръчала убийството на През. Кенеди. Т.е. никога

Папата обещал от католическа страна 20 (попа п.дераси). Ислямския революционен съвет бил готов да изпрати поне 10 имама (те са ясни). От трета страна бил достатъчен само "дянков" (ББ само за финала)

може ли от хамерикански възпитаник да стане човек? Отговор на радио ...: "естествено, че не. За примери виж министър Надежда Михайлова, министър Симеон Дянков и др."

ТАЗИ ГАД ОТ СНИМКАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕНА. Дянков и Младенов ще трябва да дават обяснение пред съда каква е съдбата на Сребърния пенсионен фонд. До месец май в него бяха натрупани 1,7 млрд лв. резерви, а след приватизацията на Кремиковци и Булгартабак сумата в него трябваше да е достигнала до 2,5 млрд. лева !!!!!! След "ИНВЕСТИЦИИТЕ" направени от ръководството на фонда в лицето на Дянков и Тотю Младенов се оказа, че в него няма пари. НЕЩО ПОВЕЧЕ - ДЪРЖАВАТА Е БИЛА ДОТИРАЛА С 2 МИЛИАРДА ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА !!!!!! Къде са парите ни за пенсии бе гадове ?? Те са наши , а не на вашето правителство. На съд мръсни крадци !!!

Дянков,Дянков,мислиш ли от март догодина колко малки фирмички ще фалират! Това безумие за всички павилиони да се свържат с НАП,колко ще струва на данъкоплатеца,а?И недейте ме апострофира за касовите бонове,то като не ми чукнат касов бон,какво ще видят в напа! Обмислете го по-добре!Може да се приложи за фирми с оборот над 50 000лв например,ама така ще убиете и малкото останал дребен бизнес!

никаква, само че вредата от приватизацията е огромна, защото първо, тази агенция подари на безценица българската икономика и второ,сключи такива договори с "купувачите" (крадците), които са крайно неизгодни за държавата, а с клаузите им върза ръцете на следприватизационния контрол. Аре, не ме карай да разправям на публиката колко от златните обекти на българската промишленост, туризъм и търговия бяха подарени срещу компенсаторни бонове - хартийки, от които не влезе и стотинка в хазната, но забогатяха шепа крадци и бандити. Не се набутвай в Кремиковци, защото и там направо вони! От договорите на АП вони на такова ужасно престъпление срещу държавата, че и разстрелът ще бъде милване с перо. Агенцията за приватизация е изключително вредна за България, трябва да бъде закрита и да се направи пълна ревизия на всичките й престъпни сделки, за да блесне цялата истината за онова чудовищно престъпление и разграбване на държавата, което е нейно дело.

на 565656

харесват Дянков, защото ненавиждат народа, а Дянков работи срещу него в техен интерес.

Браво на Дянков!Щом всички комунета вият значи е на прав път!

лекувай се!

ДЯНКОВ!ОТ КЪДЕ НАМЕРИ ПАРИ ЗА ПАРТИТАТА НА МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА В БАНСКО/ПЕТЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ/?КРИЗА Е ДЯНКОВ...............

Не се морете за банките. СД няма да намери глупаци сред банкерите, които срещу 25 ст за сто-двеста тегления в месеца да инвестират в банкомат в село Горно Нанадолнище!! За разлика от него те си правят сметката, а не говорят преди да мислят.

"Луд умора нема!" А това лудичкото и през нощта не мирясва - анализирал! Всяка сутрин, обед, вечер нова глупост!

Дебилията със сигурност не ходи по гората, а предимно по парламента и правителството. Е, по-лошото е, че дебилията е напълнила и форума. Я да поразпитам малко и да ви гледам сеира: 1. Защо според вас Брад Ама-не-Пит иска заплатите да се превеждат на карта? 2. Ако един човек го осигуряват на 300 лева и му дават още хиляда - може ли някой да ми каже колко пари ще му се превеждат на картата? На позналите верните отговори или проявили изобщо някаква умствена дейност ще има подаръци - кухи лейки и почетни и герберастки партийни билети.

как няма нали трябва да могат да подпомагат краденето чрез банкомати

Най-вече "легалното крадене" на т.н.такси от самата банка!

Терор и геноцид срещу българите в собствената им държава!Ако някой е продал България да си каже направо,като мъж.

Естествено, че искат ще! На банките папото намаляло е...

До г-н Дянков - предложение за пари за бюджета: В момента в ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ за Приватизация и следприватизационен контрол, има доказани ЗАДЪЛЖЕНИЯ към държавата на КУПУВАЧЪТ НА КРЕМИКОВЦИ от времето на КОСТОВ -срещу 1 ДОЛАР, за 216 МИЛИОНА ЛЕВА. Ако тази информация не е годна за СД и не е достатъчна за предприемане на мерки от страна на правителството, ТО ДА СЕ ЗАКРИЕ ЧАСТТА от АГЕНЦИЯТА за СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОННИЯ КОНТРОЛ и да остане само ПРИВАТИЗАЦИЯТА!!! Все пак в държавата остана все още нещо за продан!!! След като държавата не си търси тези пари ЗАЩО ТРЯБВА ОТ БЮДЖЕТА да се дават пари за заплати на чиновници, за плащане на експертизи, ревизии, юристи, съдебни такси и т.н. Все някой милион ще се спести от този безмислен труд!!!

никаква, само че вредата от приватизацията е огромна, защото първо, тази агенция подари на безценица българската икономика и второ,сключи такива договори с "купувачите" (крадците), които са крайно неизгодни за държавата, а с клаузите им върза ръцете на следприватизационния контрол. Аре, не ме карай да разправям на публиката колко от златните обекти на българската промишленост, туризъм и търговия бяха подарени срещу компенсаторни бонове - хартийки, от които не влезе и стотинка в хазната, но забогатяха шепа крадци и бандити. Не се набутвай в Кремиковци, защото и там направо вони! От договорите на АП вони на такова ужасно престъпление срещу държавата, че и разстрелът ще бъде милване с перо. Агенцията за приватизация е изключително вредна за България, трябва да бъде закрита и да се направи пълна ревизия на всичките й престъпни сделки, за да блесне цялата истината за онова чудовищно престъпление и разграбване на държавата, което е нейно дело.

По банков път! Така банките ще взимат такси и за благодарност ще почерпят плазмодия Дянков.

Така трябва. Българина иска добро здравеопазване, пътища и какво ли още не, но не иска да си плаща данъците.

да ама баи иван от село някаде из балкана как да си земе пенсията да ходи до града ----- половината пенсия ще отиде в разоди

Българина иска добро здравеопазване, пътища и какво ли още не, но великите ръководещи д-вата, работодатели, бизнесмени....не искат да си плащат данъците.

Батенце, ама ти изтрепа рибата с колец! Акълът ти е колкото две хралупи и една куха лейка! Ако успееш да отговориш на следните два въпроса, ще те предложа за Доктор Хонорис Пауза (както би казАл Ицата), ама не на Каспичаснкия, а направо на Харвардския университет: 1. Какво общо има плащането на данъци с превеждането на парите от заплата на карта? 2. Ако един човек го осигуряват на 300 лева и му дават още хиляда - познай колко пари ще му се превеждат на картата!

Защо никой от управляващите не предложи да има БГ държавна банка в която да се внася ДДС заплати ,осигуровки , глоби и други плащания като банката да дава отчет какво прави с парите докато са в нея. Ако банката е държавна съм съгласен да си внасям всичко в нея но ще знам че и да ми взима нещо то ще бъде за бг а не за някоя чужда банка която след това ще ми ги даде тези пари като кредит на страшна лихва! Някой да е чул за такова предложение ? Няма и да чуете защото политиците няма откъде да лапат!

ще окрадат за 1 месец бе тъпак, на един пазар трябва да има конкуренция, и всички да имат еднакви права гади ми се от синдикални мафиоти

Е от къде да го чуе човек, от Уго Чавес? Може и на него да не му е хрумвало по алогично нещо.

Никога не съм предполагал, че в България има толкова много изключително неграмотни, прости, злобни, дървени тикви и умствено болни хора! КАК БЕ, ВАШАТА РОДА, ХОРАТА ОТ 90% от населените места да си теглят заплатите КАТО НЯМА БАНКОМАТИ??? Или животът ви се върти само около банкомати, а? Преди малко ме делнаха, защото си позволих да нарека една блондинка "мериноска", ама и на нея й обясних - дори в град като Ахтопол има само ЕДИН банкомат, който понякога работи. По телевизията гледах как един кмет събира всеки месец на бабите от селото картите и на негови разноски ходи да им дърпа пенсиите от най-близкия банкомат. Наясно ли сте колко неудобства и излишни невъзможни разходи ще докара на това на по-голямата част от хората? Стойте си в мишите дупчици и коментирайте само, когато д-р Стоичков се изхожда по някой въпрос или когато Ленторезът ленторезва, понеже за тези неща поне би ви стигнал акъла!

това вече не е моето правителство. и това ще им се изясни, скоро.

САМО ОТ ТЕЛКА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ МНОГО ПАРИ ТОЛКОВА НЕ ЗАКОНИ ПЕНСИЙ ИМА ЧРЕЗ ТЕЛКА.После си работят още на няколко места.Не знам как се прави но трябва да има наказани.

Какво е значението дали ТЕЛК е към министерство на здравеопазването или към НОИ, само ще се създадат две комисии, една за работещите и една за останалите. Има ли логика в това, не няма, просто трябва контрол и трябва да се намалят причините по които можеш да вземаш инвалидна пенсия, а ако и на всеки се следи и мед. досие, всичко би било на ред. Ама за това трябва и чиновниците да почнат да си вършат работата.

Дянков спри финансирането на партийте от бюджета, да се издържат от членски внос. Един път ги хрантутят в парламента, втори път им плащат субсидии за партийте. обаче най-големия лапач в случая е самият ГЕРБ, та за това най-добре е да си обирате крушите а ти да си вървиш от където си дошъл!

тъпак, ще започне масово лобиране и крадене на пари, и то с основание

Наистина трябва да им орязване на субсидията, примерно да се въведе горна граница, една партия, независимо колко е спечелила, не може да получава повече от 2 мил./годишно предостатъчно средства за издръжка и водене на изборни кампании

само за банките мислят как да печелат,да кажат какви са печалбите на банките и дали си плащат данак печалба като толкова искат банки

А ако няма Банкомат на село? Пътуване до градът и обратно? Пари и време? Отделно - таксите за Банките трябва да са НУЛА. ( СТИГА ИМ ЧЕ СЕ ДЕПОСИРАТ ПАРИ В ТЯХ ) В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ - ТВЪРДО НЕ.

Тези мислят пак за банките защо да не ги подпомогнат , приходи за тях пак защото може и те да са позакъсали вече

В момента в ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ за Приватизация и следприватизационен контрол, има доказани ЗАДЪЛЖЕНИЯ към държавата на КУПУВАЧЪТ НА КРЕМИКОВЦИ от времето на КОСТОВ -срещу 1 ДОЛАР, за 216 МИЛИОНА ЛЕВА. Ако тази информация не е годна за СД и не е достатъчна за предприемане на мерки от страна на правителството, ТО ДА СЕ ЗАКРИЕ ЧАСТТА от АГЕНЦИЯТА за СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОННИЯ КОНТРОЛ и да остане само ПРИВАТИЗАЦИЯТА!!! Все пак в държавата остана все още нещо за продан!!! След като държавата не си търси тези пари ЗАЩО ТРЯБВА ОТ БЮДЖЕТА да се дават пари за заплати на чиновници, за плащане на експертизи, ревизии, юристи, съдебни такси и т.н. Все някой милион ще се спести от този безмислен труд!!!

Първо направете така, че абсолютно всичко да се плаща с карти, а не кеш и тогава.

Нали това е голямата им идея: ако се плаща единствено с карти ще те следят така, че като влезеш да пика.ш ще знаят какво си ял вчера!

А кога ще криминализират неплащането на заплати ????

а единствено реже разходи,не това е подхода за социален мир...Щом се наложи синдикалисти да му предлагат варианти за постъпления в хазната

Поне за големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас трябва да се направи задължително плащане по банков път. Но това няма да спре даването на пари на ръка от останалата част от заплатата. За последното трябва да се помисли как да се прсече преди да се въвеждат задължителни плащания по банков път! Не е особено трудно да се следят плащанията и тегленията на една фирма така че е въпрос на органите да се направи механизъм за ограничаването на тази порочна практика.

ми да.....по целият свят го правят така....каде е проблема неразбирам. така е наи-добре за всички.....

Писна ми от безумието на управляващите последните години всичко да минава през банка, писна ми да плащам безумни комисионни на банките, такива комисионни каквито няма никъде по света, знаете ли колко ми струва да си внеса осигуровките - средно 5 платежни по 6 лева ако нямам банкова сметка и около 3 лева ако имам сметка, и това нещо е всеки месец. Защото банките са хитри - нормален превод е лев и 50 стотинки, но превод към бюджета е около 3 лева, просто няма как да го избегнеш, затова давай да дерем. Аз лично изобщо не желая да притежавам банкова сметка, не желая пари по банка, и както е тръгнало скоро изобщо няма да желая да бъда българин, така че скоро се надявам да изпратя поздрави на г-н Дянков/най-омразния министър за повечето българи/ от някоя друга европейска държава.

Гошо момче "лошо". Прав си за големите такси на банките. Те са големи за нас българите, защото са ни малки сметките, а плащаме на често задължителни вноски. Колкото до банковите разплащания...света го е прозрял, че е по добре от джобни пари. Хайде да не сме обратно на света, а да се учим от него.

Какво ще гледате метреси и милионери? Всичко това е за мишките и раята, вие онези богопомазаните не ги мислите! Ще се превежда по банков път сумата, на която се осигурява лицето, а останалата част ще продължи да си я получава на ръка.

Ами,нали всичко в тази измислена криза тръгна от банките.

Това е нарушаване на суверенни права - никой не може да накара никой да си получава парите само по банков път! Това е абсолютнво нарушение на конституцията и човешките права! Простотия...

Аз съм съгласен всички заплати да са по банков път, но само ако държавните пари се обслужват от БНБ! Таксите за плащане през ПОС и теглене от АТМ да бъдат премахнати. А тези за превод да са минимални. Иначе всичко друго ще бъде само за да бъдат облагодетелствани банките, което за мен е истинската причина за тези напъни.

Идиоти и на село има фирми, и на село работят хората, но там няма банкомати и банки, стига глупости, съобразявайте с действителността, не са само големите градове и административните длъжности, има и такива хора, които се трудят истински!!!

Куп проблеми: работодателят ако има затруднения сьс средствата в банката няма да може да плати осиг.и даньци оттам и заплати. Второ- доплащане на рька винаги ще има ; сега поне нещо се получава е брой кьде от оборот кьде от заеми. Ако няма пари в банката ако има кредити запори дьлгове и пр с какво ще плати? Ще ревете за кеш и друга песен... ама акьл идва трудно. Чакаи от умрял да ти плати...