Подготвят нови мерки за биосигурност в свиневъдството

35 са огнищата с Африканската чума по свинете в страната, последното регистрирано е от 16 август

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото и да ви говорят некадърните калинки на Тиквата и отчайващо некомпетентната и корумпирана танева, знайте, че ви лъжат. Ваксина за АЧС СЪЩЕСТВУВА и това е известно от месец април тази година: https://www.globalmeatnews.com/Article/2019/05/14/Potential-African-Swine-Fever-vaccine-developed https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00137/full По - нататък коментарът, мисля, е излишен ...

за започналата уж проверка на Прокуратурата по отношение на странните договори на БАБХ с двете фирмички, притежаващи инсинератори и изпапкали 28 милиона за една година...Нито дума , кой и защо затвори екарисажите в Шумен и Варна , и защо изведнъж се оказа, че загробването е най-сигурния метод , а не екарисажите или инсинераторите ! И щом загробването е най-сигурния метод, защо тогава са били платени онези 28 милиона и за какво са били платени?! На Прокуратура на каишка нещо прилича !

Който слушка, той ще папка!

Защо е нужно да се променя тази чудесна нормативна база? С нея още през 2006 г. беше забранено ваксинирането на свинете и разписано унищожаването на всичко в радиус от 10 километра. Освен сега да се въведе поголовното избиване на свине в цялата държава, ако се намери "огнище" на АЧС.

След като българският е един ор официалните езици в ЕС, не е ли редно информационните табели на участните в пресконфернцията да са изписани на български език ? Или поне да са дублирани на български ?