Под 10% от младежите ни имат намерение за собствен бизнес

За втора поред година София е домакин на "Стартъп уикенд за ученици от страната"

Обратно в новината

Коментари - Под 10% от младежите ни имат намерение за собствен бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мдам, нормално, що да развиват бизнес за мутрите...

па я изкам бизнес кад Баце пребивам ора по улиците и после царна балгария

само 10% са идиотите, готови да се заковат с кредити и да си опропастят живота си и този на семейството

Лош матриал, питай Боко.

Расте поколение от мързеливи негодници. Освен това половината от младежта са цигани, които не стават за нищо. Ако не внесем работници отвън, положението ще се влоши.

Ох и тая завалийка си мисли че младежите вземат като нейните доходи ... Когато гушиш бая чужди пари ти е много лесно да приказваш как другите са ''нефелни'' за твоите приказки.. Явно няма и поняие как се прави реален бизнес в България та седнала да си чеше устата..

Като се напънеш малко - да протече мисъл, ама малко, ще се сетиш сама. Хахахахах

България без българите - това е новото мото. Всички в бизнеса, без да пипате производството т.е. да ви продаваме всичко.

С какъв бизнес???? С боклуци ли ,то само това има в БГ ,от къде ли не????????????

Имáли намéрение, пáри немáли!!! ГЕРБавите ги окрáли!!!

"лош", щом ти показва, че няма да ти позмоли да го използваш за лична изгода ... разбира се , че е "лош мат'рял", вЕрно е- от чепато дърво, не може да издялаш сФирка!

дръжте си "бизнеса" и лапайте хурката! социализма се връща на бял кон , колкото и да не ви се иска, просто е неизбежно!

Българският еврокомисар Мария Габриел ги призова: "Бъдете креативни, бъдете уникални. Вашата идея - не се страхувайте да я споделяте. Нито една идея, нито един талант не би могъл наистина да ни покаже потенциала и красотата си, ако той не е съпроводен с упорит труд". Все едно слушам партиен секретар от времето на соца.

Младежът да не е луд да прави собствен бизнес.Как става това без начален капитал.Дайте на един младеж една фабрика с работници и той ще започне собствен бизнес.Ама ще кажете ,че дадохте фабриките на бивши служители на ДС, сега няма повече фабрики.Ами да не сте ги давали.Сега няма да се чудите защо младите не са прости.

Преди 5 години имахме 2 бизнеса сега имам 0. в комунистическа ченгеджииско мафиотска България незаслужено да се влага и 1 лев.

тези десет от процента младежтта не съвпадат ли с онези десет процента, които днес се водят за "елит". в т.ч. и политически? т.е. достойни синове и дъщери на "елита".... мария габриел, синът ти иска ли да влезе в тези десет процента, които искат да имат собствен бизнес, за който трябват и подходящи, а не мафиотски условия и беззаконие...

Да, почти същото е, с една разлика. Партийните кадри при соца бяха доста по-близо до реалността от сегашните брюкселски бюрократи. И през соца все пак доста хора успяваха да израстнатблагодарение на лични качества. Сега това е на практика изключено.

повечето младежи да се обесят с кредити, виждайки как родителите им бяха избити с чл.417 от лихварите! лапайте хурката вашта мама ченгесарско-мафиотско-лихварска - няма кой да ви работи и да ви слугува и да се кове с ново и ново купуване "без пари"!

е до толкова "елит", до колкото АЗ /Тълпата/ му позволим!

Мойто момиче, то само с озъбени усмивки не става да зарибите поредните балъци. Повечко трябва да си напънете мозъчните клетки. Ако ги имате.

за това съм поставил думата в кавички ;-). лошото е, че точно този "елит" управлява. но вече ще го наричам "силиконово-тефлонов елит". силикон отвътре за мозък и тефлон отвън за пълен непукизъм... :-)))

Ами то и възрастните не вярват в частната инициатива. Кой е бил съсипан от държавен рекет, кой от мутри, кой от нелоялна конкуренция на политически обвързани фирми. То и затова младите бягат - като нямаш шанс да осъществяваш собствена инициатива няма смисъл да си наемен работник там където се работи най-много срещу най- малко. Ще върнете младите, когато ги убедите, че у нас ще бъдеш шефове и собственици на фирми, а не наемни работници. С други думи, когато последният милиционер над Омир слънчево ридае...След 20- 30 години.

Госпожата од Европарламента нима незнае,че при успешен Бизнес в България идват Мутрите и ти взимат рекет после.идва.ред.и на Държавата за те щавне и така.

Пий си редовно хаповете и не се напъвай щото може да родиш тракторче!

idio

герберас, само ти не знаеш за рекета нали ? или ти плащат геберасите за да обещаваш светли бъднини ?

Респективно болшинството гледат от неуспелите си родители и растат без амбиции с цел да увеличат квотата на мррънкачите където все друг им е виновен?

Какъв бизнес бе стринке...в бг бизнесмени са НАП и Парламента.....

Теб нали ти е добре да те опъват аборигените, кво страдаш? Деветдесетте отдавна минаха ако не знаеш!

Тази защо не вземе да провери колко от стартъпте оцеляват ! И тогава ще го разбере този % ! Тъпа к.и.ф.л.а. !

idio

това мрънкачите ли са ? Борисов: Какво пра'иш, Танов? Танов: Нищо. Писали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е сгрешен кода... Борисов: Не бе, т'ва му е ЕГН-то бе, не мобилен. Танов: А-а-а... Борисов: Т'ва му е ЕГН-то. Т'ва е едно момче къде рита с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместили на друго место. Танов: Еми...ще го реша веднага. Борисов: Айде виж го и ми звънни!

idio

И тези са мрънкчаи нали ? а не ръежавен рекет ? Бойко Борисов: Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не... Ваньо Танов: Да, де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът… Бойко Борисов: Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там? Ваньо Танов: Ами то е станало по обаждане… Бойко Борисов: Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме… Ваньо Танов: … защото, ако ги заведа, той няма лиценз… Бойко Борисов: Да. И това да се направи в момента. Ваньо Танов: Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса. Бойко Борисов: Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам. Ваньо Танов: Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа… Бойко Борисов: Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.

Съждения на смешник без амбиции, безбрежен мързел и с ръцете отзад гледам?

Ами младежите не са нито са мързеливи, нито глупави. Кой иска да игре в нагласен мач, където партийният член печели благодарение на държавно-партийни протекции, а идеите и бизнесите се крадат най - нагло?

Пич, ти си нагледен пример за мрънкач с огромен комплекс на емигранта!

Държавен рекет, мутри и нелоялна конкуренция е едно и също приятелю. това са партиите.

Даааа. А главният герой си е все още на свобода и дори е премиер. Е, няма такава държава!

Добре, де, колко процента трябва да имат бизнес? Нали ако всички са предприемачи няма да има кой да работи за тоя бизнес? И тая се оказа поредната европейска балалайка, която освен да демагогства друго няма да свърши.

Да направи тя бизнес. Но не, астрономическа заплата, привилегии до живот... И проповядва, и дърдори....

Вдъхновителка, демагожка.

Тоя грозен и тъп миндил кой го направи евродепутат? Коя я спусна тая щръклица?

Виж сега! От постовете ти съдя, че си верноподаник на герберите, така че твоят бизнес може и да е успешен! И не става въпрос до способности, амбиции и трудолюбие, а само до партиен билет за успех! Защото се нагледахме и нарадвахме на много калинки и кърлежи! Това вече на всички е болезнено ясно, така че не се напъвай с цитатите и клишетата!

Нали това искате бе мърши!!!

Съвсем нормално. У нас започването на бизнес е много рисково начинание. Като оставим настрана нормалните рискове, валидни за всички държави, у нас се добавят и законовата несигурност, бюрокрацията, чиновническият рекет, рекетът на разни властници или мафиоти ( ако бизнесът вземе, че потръгне), слабият пазар и какво ли не още. Да не говорим, че най-сладките бзинеси не са за всеки и ако се пробваш без протекции ще те бият през пръстите. Ако си Делян Пеевски е много лесно да направиш "Лафка", ама ако си г-н никой нищо няма да стане. Добре, че ИТ сферата е прекалено сложна за мутрите и политиците, та там има наистина шанс за частен бизнес. Но като цяло за един младеж не си струва - Терминал 2 е с по-големи шансове за успех.

Тая пут_а трябва да обедини на децата, че по добър бизнес от евродепутатската заплата няма.

Да се чудиш как печелят избори, нито един позитивен коментар!!!

Най- добрият бизнес е да си евродепутат или еврокомисар ! Плямпаш глупости срещу огромно заплащане от страна на народа ! И как младите да правят честен бизнес в най- корумпираната държава в Европа ?

най-накрая си признахте, че който има "бизнес" - той не работи! ама знаем, че който не работи, какво не трябва да прави ...?

Моят бизнес съм го започнал много преди изобщо и да се помисли, че ГЕРБ ще съществува драги ми Смехурко! Нали се сещаш, че няма как всички да са цървули като теб и всички да са им виновни?

Абе, не разбрахте ли, че тази НЕ трябва да я показвате !?? Брюкселска комсомолка !!..

Тия неща с лозунги, клишета, пожелания, устни насърчения НЕ СТАВАТ. В бг "неписаните" закони са по-важни от писаните и не разрешеват да правиш току-така стартъпи. "КОй си ти бе .... аланколоуу... Алоооу". В бг има нов модел: на "писаните/неписаните закони", прилича на дебит/кредит в счетоводството. Ако не се равняват двете части - не е наред. Та ако не отговаряш и на двете части "писани/неписани" закони имаш биг проблем.