Под 10% от младежите ни имат намерение за собствен бизнес

За втора поред година София е домакин на "Стартъп уикенд за ученици от страната"

Обратно в новината

Коментари - Под 10% от младежите ни имат намерение за собствен бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не им се занимава с местни корумпирани кратуни - държавни, общински и т.н. в разрешителен режим. Работят за чужди фирми в добри отрасли и им е добре...

Бизнес в Шментокапелен Мутристан??????Да за ШУРОБАДЖАНАЦИТЕ на вуйчо на леля на чичо или партиен мишок,солоташак на некоя мутра олигарх,кмет общински съветник,милиционер,депутат,министър,а ако е някой обикновен човек м.......ицата му ще разкатят,проверки до спукване ХЕИ,Пожарна,НАП данъчни икономическа полиция ще го фалиратще го занулят ще го ошушкат гадовете ако не е гъзолизец и не плаща подкупи,ТА МЛАДЕЖИТЕ В ЧУЖБИНА МЕСТНИТЕ БЮРА ПО ЗАЕТОСТА ОТПУСКАТ БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ,ПРЕДЛАГАТ БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ И КУРСОВЕ ЗА НАЧИНАЕЩИ ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ И МАЛКИ ФИРМИ ТА УЧЕТЕ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И БЕГОМ МАРШ ОТ ШМЕНТОКАПЕЛНАТАКОМУНО"социалана"демокрадлива"МУТРЕНСКА БАНАНОВА РЕПУБЛИКА!!! АСС N1 MUCOSOLVAN

Някакъв собствен бизнес за обикновените хора е възможен само в сферата на обслужването. Друг вид бизнес е невъзможен ако нямаш достъп до европейски пари или държавни поръчки. По-добре в чужбина в белите държави на каквато и да е заплата и сигурна пенсия с която в България ще си цар отколкото само да си мечтаеш и накрая да получиш мизерна пенсия с която и лекарствата не можеш да си купиш.

Достойна продължителка на делото на росен плевнелиев, тази голяма бяла птица уверено ни води към светлото бъдеще обляно от светлината на евроатлантическите ценности

Соросоидите, като тая на снимката ги научиха само да слушкат и папкат. Мисъл в главите им нейн!

Какво се разбира под собствен бизнес.Ако е магазин за чушки и домати,това е добре.Същото се отнася за ателие за смяната на подметки на обувкили и смяната на ципове на якета,също става,но това са услуги,те не носят висока добавена стойност.Собствен бизнес в областта на производството на кибернетиката,биониката,роботиката,транспортното мащиностроене,високоточното машиностроене ,електрониката,биохимичните технологии,космическите изследвания и т.н ,без много,ама много средства и без активното участие на държавата няма как да стане

показвате това лице от село до Гоце Делчев!

Моля, не слагайте снимка на г-жа Жираф, като ни съобщавате за поредните й безсмислени празни приказки . Поне да не ни се налага да я гледаме . Да я питаме в Хаджидимово има ли училище, здравна служба, канализация. . . Нещо по въпроса?

Какъв успешен бизнес, като една толкова важна за функционирането на касовите плащания и електронните магазини наредба като Н-18 се поправя осми път от септември 2018 г. насам и с всяка следваща проверка се засират нещата. На улицата орките от НАП глобяват и запечатват магазини, издаващи ИЗРЯДНИ касови бележки, точни до стотинка с продаденото, само заради това, че пишело групи на продуктите, а не индивидуални описания на всяко нещо по отделно. Шото в наредбата го пишело. За да почнеш бизнес в момента, трябва да си изкарал магистратура по финанси и да имаш Juris Doctor по трудови и търговски правоотношения, и отделно от това да знаеш аджеба как да си търсиш клиентите. Ама откъде ще го знае това тая овца от снимката...

С тва чучело как да стартираш нещо. Ти като го видиш и 10 месеца те е страх да загасиш лампата

Норматовната база, убива и най- смелите начинания.

тук са готови за абдали ( абд-ула = слуга) , прислужници сервитьорки и тяхните "братя" които ги пазят

Какъв бизнес у нас, тая "хубавица "добре ли е?. Само дрънка врели некипели, като началника и. Ей този патос комсомолски, няма спиране. Не вижда ли хала на образованието ни, доведен от тях до пълна алалбалистика и неграмотност. Който е с малко по висок КПД веднага напуска страната да служи на новите господари. Може ли в мафиотска държава да се прави нещо смислено и нормално????.

М. Габриел: "25% от младежите в Европа имат намерение да развиват собствен бизнес, докато в България този процент е под 10 на сто." България е на ДЪНОТО ПО ОБРАЗОВАНИЕ в Европа. И всяка година пропада; А бизнес средата в НАЙ-КОРУМПИРАНАТА европейска държава "предполага" желание за развиване на бизнес...

Аз имам страхотна идея за бизнес. За всички българи. Всички знаем, че преди избори се отваря един бизнес да вземем едни пари за да гласуваме. То това е добре но на 4 години е малко - значи трябва да направи така че да има избори всеки месец. Та идеята ми е следната - продаваме си гласовете - после ни плащат да протестираме - нови избори - пак си продаваме гласовете .. и т.н

Шансът да успеят е нещожен.

Дир, най-учтиво ви моля да не показвате това плашило, че после една седмица имам проблеми с храносмилането!

Драги ми смехуранко! Това, че си започнал бизнес преди герб не означава, че сега не се ползваш от услугите им (преди си се ползвал от други)! Нещо читавият бизнез в България е като мираж! А аз драги, не съм цървул, откъдето и да го погледнеш, но не съм и търгаш (например с евробоклук)! А ти откъде си се пръкнал с бизнеса си, един Бог знае! Но такива посредствени наглеци съсипаха България!

Толкова много километри направих за вас а вие пишлемета бегате и не щете да работите за мен

За какви младежи у нас говори Габриелова???? Или от сега се оправдава, че и този четригодишен мандат ще мине без резултати от нейното безславно съществуване! КАЛИНКА - 100%.

Тия неща с лозунги, клишета, пожелания, устни насърчения НЕ СТАВАТ. В бг "неписаните" закони са по-важни от писаните и не разрешеват да правиш току-така стартъпи. "КОй си ти бе .... аланколоуу... Алоооу". В бг има нов модел: на "писаните/неписаните закони", прилича на дебит/кредит в счетоводството. Ако не се равняват двете части - не е наред. Та ако не отговаряш и на двете части "писани/неписани" закони имаш биг проблем.

Абе, не разбрахте ли, че тази НЕ трябва да я показвате !?? Брюкселска комсомолка !!..

Най- добрият бизнес е да си евродепутат или еврокомисар ! Плямпаш глупости срещу огромно заплащане от страна на народа ! И как младите да правят честен бизнес в най- корумпираната държава в Европа ?

Да се чудиш как печелят избори, нито един позитивен коментар!!!

Какви избори, бе приятелю!!!. Всичко беше предварително нагласено преди това. Казано е , ЧЕ" АКО ИЗБОРИТЕ РЕШАВАХА НЕЩО, ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН."

Тая пут_а трябва да обедини на децата, че по добър бизнес от евродепутатската заплата няма.

Съвсем нормално. У нас започването на бизнес е много рисково начинание. Като оставим настрана нормалните рискове, валидни за всички държави, у нас се добавят и законовата несигурност, бюрокрацията, чиновническият рекет, рекетът на разни властници или мафиоти ( ако бизнесът вземе, че потръгне), слабият пазар и какво ли не още. Да не говорим, че най-сладките бзинеси не са за всеки и ако се пробваш без протекции ще те бият през пръстите. Ако си Делян Пеевски е много лесно да направиш "Лафка", ама ако си г-н никой нищо няма да стане. Добре, че ИТ сферата е прекалено сложна за мутрите и политиците, та там има наистина шанс за частен бизнес. Но като цяло за един младеж не си струва - Терминал 2 е с по-големи шансове за успех.

Нали това искате бе мърши!!!

Тоя грозен и тъп миндил кой го направи евродепутат? Коя я спусна тая щръклица?

Да направи тя бизнес. Но не, астрономическа заплата, привилегии до живот... И проповядва, и дърдори....

Добре, де, колко процента трябва да имат бизнес? Нали ако всички са предприемачи няма да има кой да работи за тоя бизнес? И тая се оказа поредната европейска балалайка, която освен да демагогства друго няма да свърши.

най-накрая си признахте, че който има "бизнес" - той не работи! ама знаем, че който не работи, какво не трябва да прави ...?

Ами младежите не са нито са мързеливи, нито глупави. Кой иска да игре в нагласен мач, където партийният член печели благодарение на държавно-партийни протекции, а идеите и бизнесите се крадат най - нагло?

Тази защо не вземе да провери колко от стартъпте оцеляват ! И тогава ще го разбере този % ! Тъпа к.и.ф.л.а. !

Какъв бизнес бе стринке...в бг бизнесмени са НАП и Парламента.....

Съждения на смешник без амбиции, безбрежен мързел и с ръцете отзад гледам?

Виж сега! От постовете ти съдя, че си верноподаник на герберите, така че твоят бизнес може и да е успешен! И не става въпрос до способности, амбиции и трудолюбие, а само до партиен билет за успех! Защото се нагледахме и нарадвахме на много калинки и кърлежи! Това вече на всички е болезнено ясно, така че не се напъвай с цитатите и клишетата!

Моят бизнес съм го започнал много преди изобщо и да се помисли, че ГЕРБ ще съществува драги ми Смехурко! Нали се сещаш, че няма как всички да са цървули като теб и всички да са им виновни?

Респективно болшинството гледат от неуспелите си родители и растат без амбиции с цел да увеличат квотата на мррънкачите където все друг им е виновен?

idio

това мрънкачите ли са ? Борисов: Какво пра'иш, Танов? Танов: Нищо. Писали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е сгрешен кода... Борисов: Не бе, т'ва му е ЕГН-то бе, не мобилен. Танов: А-а-а... Борисов: Т'ва му е ЕГН-то. Т'ва е едно момче къде рита с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместили на друго место. Танов: Еми...ще го реша веднага. Борисов: Айде виж го и ми звънни!

idio

И тези са мрънкчаи нали ? а не ръежавен рекет ? Бойко Борисов: Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не... Ваньо Танов: Да, де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът… Бойко Борисов: Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там? Ваньо Танов: Ами то е станало по обаждане… Бойко Борисов: Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме… Ваньо Танов: … защото, ако ги заведа, той няма лиценз… Бойко Борисов: Да. И това да се направи в момента. Ваньо Танов: Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса. Бойко Борисов: Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам. Ваньо Танов: Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа… Бойко Борисов: Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.

Пич, ти си нагледен пример за мрънкач с огромен комплекс на емигранта!

Даааа. А главният герой си е все още на свобода и дори е премиер. Е, няма такава държава!

Госпожата од Европарламента нима незнае,че при успешен Бизнес в България идват Мутрите и ти взимат рекет после.идва.ред.и на Държавата за те щавне и така.

Пий си редовно хаповете и не се напъвай щото може да родиш тракторче!

idio

герберас, само ти не знаеш за рекета нали ? или ти плащат геберасите за да обещаваш светли бъднини ?

Теб нали ти е добре да те опъват аборигените, кво страдаш? Деветдесетте отдавна минаха ако не знаеш!

Ами то и възрастните не вярват в частната инициатива. Кой е бил съсипан от държавен рекет, кой от мутри, кой от нелоялна конкуренция на политически обвързани фирми. То и затова младите бягат - като нямаш шанс да осъществяваш собствена инициатива няма смисъл да си наемен работник там където се работи най-много срещу най- малко. Ще върнете младите, когато ги убедите, че у нас ще бъдеш шефове и собственици на фирми, а не наемни работници. С други думи, когато последният милиционер над Омир слънчево ридае...След 20- 30 години.

Държавен рекет, мутри и нелоялна конкуренция е едно и също приятелю. това са партиите.

Късно ще бъде чадо, тогава няма да има държава. Най-вероятно ще бъде Нова Цигания или нещо от сорта.

Мойто момиче, то само с озъбени усмивки не става да зарибите поредните балъци. Повечко трябва да си напънете мозъчните клетки. Ако ги имате.

повечето младежи да се обесят с кредити, виждайки как родителите им бяха избити с чл.417 от лихварите! лапайте хурката вашта мама ченгесарско-мафиотско-лихварска - няма кой да ви работи и да ви слугува и да се кове с ново и ново купуване "без пари"!

тези десет от процента младежтта не съвпадат ли с онези десет процента, които днес се водят за "елит". в т.ч. и политически? т.е. достойни синове и дъщери на "елита".... мария габриел, синът ти иска ли да влезе в тези десет процента, които искат да имат собствен бизнес, за който трябват и подходящи, а не мафиотски условия и беззаконие...

е до толкова "елит", до колкото АЗ /Тълпата/ му позволим!

за това съм поставил думата в кавички ;-). лошото е, че точно този "елит" управлява. но вече ще го наричам "силиконово-тефлонов елит". силикон отвътре за мозък и тефлон отвън за пълен непукизъм... :-)))

Преди 5 години имахме 2 бизнеса сега имам 0. в комунистическа ченгеджииско мафиотска България незаслужено да се влага и 1 лев.

Младежът да не е луд да прави собствен бизнес.Как става това без начален капитал.Дайте на един младеж една фабрика с работници и той ще започне собствен бизнес.Ама ще кажете ,че дадохте фабриките на бивши служители на ДС, сега няма повече фабрики.Ами да не сте ги давали.Сега няма да се чудите защо младите не са прости.

Българският еврокомисар Мария Габриел ги призова: "Бъдете креативни, бъдете уникални. Вашата идея - не се страхувайте да я споделяте. Нито една идея, нито един талант не би могъл наистина да ни покаже потенциала и красотата си, ако той не е съпроводен с упорит труд". Все едно слушам партиен секретар от времето на соца.

Да, почти същото е, с една разлика. Партийните кадри при соца бяха доста по-близо до реалността от сегашните брюкселски бюрократи. И през соца все пак доста хора успяваха да израстнатблагодарение на лични качества. Сега това е на практика изключено.

Вдъхновителка, демагожка.

Имáли намéрение, пáри немáли!!! ГЕРБавите ги окрáли!!!

С какъв бизнес???? С боклуци ли ,то само това има в БГ ,от къде ли не????????????

България без българите - това е новото мото. Всички в бизнеса, без да пипате производството т.е. да ви продаваме всичко.

дръжте си "бизнеса" и лапайте хурката! социализма се връща на бял кон , колкото и да не ви се иска, просто е неизбежно!

Като се напънеш малко - да протече мисъл, ама малко, ще се сетиш сама. Хахахахах

Ох и тая завалийка си мисли че младежите вземат като нейните доходи ... Когато гушиш бая чужди пари ти е много лесно да приказваш как другите са ''нефелни'' за твоите приказки.. Явно няма и поняие как се прави реален бизнес в България та седнала да си чеше устата..

Расте поколение от мързеливи негодници. Освен това половината от младежта са цигани, които не стават за нищо. Ако не внесем работници отвън, положението ще се влоши.

Лош матриал, питай Боко.

"лош", щом ти показва, че няма да ти позмоли да го използваш за лична изгода ... разбира се , че е "лош мат'рял", вЕрно е- от чепато дърво, не може да издялаш сФирка!

само 10% са идиотите, готови да се заковат с кредити и да си опропастят живота си и този на семейството