Ангелкова обеща помощ на излъганите с почивки в Гърция

Министерството на туризма обяви, че с Комисията за защита на потребителите следят казуса с туроператора „Мадес груп“, чиито клиенти се оказаха излъгани.

Обратно в новината

Коментари - Ангелкова обеща помощ на излъганите с почивки в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно нещо не мога да разбера вече поне 10 години...Защо хората изобщо продължават да използват услугите на туроператори? Напълно ми е непонятно в епохата на интернет, когато всяко хотелче и всяка стаичка и бунгалце по света могат да бъдат намерени или на собствения им сайт, или в сайтовете за резервации. Мисля, че за последен път съм използвал туроператор през 2002 год. и то защото собственика ми беше приятел. Всички пътувания, резервации на хотели, букване на рентакар и т.н. си ги правя сам по интернет - лесно, бързо, няма на кого да се сърдиш ако нещо се обърка, но досега никога и нищо не ми се е объркало. Мисля си, че т.нар. туроператори са си изживяли времето и човек трябва сам да си подрежда пътуванията и почивките по свой вкус и стил. При това в повечето случаи е и по-евтино така!

Не е точно така. Пробвай да си вземеш чартър. Среден пръст в 95%. Те са предварително закупени от туроператори. А ти ще трябва да се прекачваш по самолети от редовните линии и може да се наложи и да преспиш. Ако ти е познат туроператора става. Аз ползвам само два. Но ако мога предпочитам аз да си организирам всичко, до сега и двете ми работят 100%

Не прочетох никъде за така полезното падане на глави.

Горките хора, два пъти излъгани.

Ако тези баха се обадили на хотела преди да дадат пари нямаше да има такова ситуация .Просто фирмата е похарчила парите и не е направила резервация през Букинг . Аз си запазвам хотел през сайта но плащам като ида в самия хотел.

Стана навик през последните години разни туроператори да избомбят с екскурзийка, почивка и винаги им се разминава. Смешно ми е оправданието "не е наша вина". Като посписваш договори, редно е да си защитиш интереса или да си платиш за тарикатлъка.

Обещанието е вежлив отказ.

Министърката е секси, бих преспал с нея

Уважаеми,ако тази с конската физиономия смяташ за секси,значи много си я закъсал. Все пак трябва да си уважаваме Органа и да не го топваме във всяка кобилешка хралупа!

Не разбрах, този "контролен орган", който е търсил фирмата на адреса ѝ и не я е открил, дали вече е заличил регистрацията ѝ, или не е?! Законът за туризма и вторият Закон за регистрация на тур-оператор и тур-агент са толкова усукани, процедурите са толкова скъпи, дълги, мудни и противоречиви, че няма начин без връзки и пачки да се регистрира фирма по тях! Просто не съществува такъв начин, предвиден от законите, правила съм консултация с квалифициран адвокат по въпроса! Значи, "Мадес тур" е шарил яко, за да се регистрира, след което не се намира на адреса, посочен за офис на фирмата, и не си изпълнява ангажиментите, поети към клиенти - и какво следва?! Или пак фирмаджиите са шарили едни пари на "контролиращите" трима души и ще си продължат с порочните практики, защото си имат регистрация - нищо, че не извършват редовна дейност и не се намират там, където според закона би трябвало да са?!

Сега да ги компенсират с безплатна едноседмична почивка на остров Бали или на Малдивите.

Ще помогнат така тогава да помогнат на всички Българи който нямат пари за почивка.

"Мъди-тур" ха ха !