Мъж почина от усложнения след грип

62-годишен мъж от Велинград е починал от усложнения, след прекарана тежка форма на грип, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Мъж почина от усложнения след грип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами в нашите болници, с нашите 1/2,9999 некомпетентни, 1/3 пияни и 1/3 в болнични доктори, как да оцелее човек, да ме извиняват другите.

Човек трябва да е добре информиран, но напоследък тези листовки наистина са в повечето случаи като за аборигени, без да дават наистина добра информация; понякога и лекарите се сърдят, че четем листовките, но така е, като у нас се лекува заболяването, а не болният и никой не отчита и останалите заболявания, които имаш и как новото ти лекарство ще се съчетае с тези, които вече получаваш; бих искал да прочета информация за така масово рекламираните антивирусни препарати", за които никой не дава информация какво представляват - изписват ни прахчета и сироп за кашлица, но те лекуват ли самия грип?! Грипът е опасно заболяване! Но не трябва ли всички опасни заболявания да се лекуват от лекари? Най-малкото за да се избегнат усложнения! И да не би пък лекарите да не са си свършили работата? Защото, ако го докарат някого в пред-екзитно състояние (такъв е медицинският термин за умирачката) никой не може вече да му помогне! Ясно е че напоследък докторите са я подкарали пет за четири". Вярно, те и заплатите им са никакви, ама с такава ниска квалификация, с каквато са някои от тях, и милиони да им дават - все е тая! Трябва да има реформи в здравеопазването! И колкото по-скоро, толкова по-добре! Който е читав - ОК! Всичко останало, корумпирани, некадърници, мошенници - вън! Която болница става - ОК! Която не - да се закрива! Да, ще останат хора без работа. Но все пак сферата на здравеопазаването не е към социалното министерство! Досега говорим само за лекарите. А е крайно време да започнем да говорим и за пациентите! Защото те са най-важните, и здравната система съществува не заради лекарите, а именнно заради пациентите! Лекарите само обслужват здравната система! Като всички останали - медицински сестри, санитари, шофьори на линейки, техници по оборудването и т.н. Да, лекарите са много важни. Но само онези, които си вършат работата, за които лекарската професия е призвание!

Грипът е опасен винаги! Още през 1918 г. са загинали точно от грип (испанската болест) милиони. Повече от жертвите, дадени през войните, предхождащи пандемията! Така че се отнасяйте сериозно към грипа! Не оставяйте децата си да ходят по кина и молове! А и пенсионерите повече да си седят вкъщи!... Испанският грип след Първата световна война отнася почти 20 милиона живота! Грипът е изключително опасно заболяване, а за хората с други хронични болести и отслабен имунитет може да бъде фатален!... На първо място атакува сърцето!

иронията тук не е съвсем уместна, човек трябва да е добре информиран, но напоследък тези листовки наистина са в повечето случаи като за аборигени, без да дават наистина добра информация; понякога и лекарите се сърдят че четем листовките, ама така е като у нас се лекува заболяването, а не човека и никой не отчита и останалите заболявания, които имаш и как новото ти лекарство ще се съчетае с тези, които вече получаваш; в момента мисля че наистина карам грип и бих искала да прочета информация за така рекламираните "антивирусни препарати", за които никой не дава информация като какво представляват - изписват ми прахчета и сироп за кашлица, но те лекуват ли самия грип

е чакай някой да ти лекува човек - лекуват се само симптоми.

лекарите са по-опасни от грипа.

ПРЕДИ УПОТРЕБА,ПРОЧЕТИ ЛИСТОВКАТА.

Иде вълна от шап, защото ходи по добитъка. Само учениците ще ги хваща съответно, така че учете за ветеринари.

Предвиждаме в най-скоро време въвеждането на глоби за тези, които са болни от грип и не си стоят вкъщи,а ходят насам-натам да го разнасят.

Грипът е опасно заболяване. Но не трябва ли всички опасни заболявания да се лекуват от лекари. Най-малкото за да се избегнат усложнения. И да не би пък лекарите да не са си свършили работата. Защото ако го докарат някого в пред-екзитно състояние (такъв е медицинският термин за умирачката) никой не може вече да му помогне. Даже и в голяма болница в Пловдив. Ясно е че напоследък докторите са я подкарали "пет за четири". Вярно те и заплатите им никакви, ама с такава ниска квалификация,с каквато са някои от тях, и милиони да им дават - все тая. Трябва да има реформи в здравеопазването. И колкото по-скоро толкова по-добре. Който е итав - ОК. Всичко останало, корумпирани, некадърници, мошенници - вън. Която болница става - ОК. Която не - да се закрива. Да, ще останат хора без работа. Но все пак сферата на здравеопазаването не е към социалното министерство. Досега говорим само за лекарите. А е крайно време да започнем да говорим за пациентите. Защот те са най-важните. и здравната система съществува не заради лекарите, а именнно заради пациентите. лекарите само обслужват здравната система. Като всикчи останали - мед. сестри, санитари, шофьори на линейки, техници по оборидването и т.н. Да, лекарите са много важни. Но само онези, които си вършат работата, за които лекарската професия е призвание. А не тези дето "давят в кофата" новородени бебета, или оперират лява ръка вместо дясна. А, за малко да пропусна оня Маджунов, дето затри 4-годишната Гергана, заради недаден рушвет, пък после се опита да прехвърли отговорността на колегите си. Боклук!

Поредният всезнайко, дето разбира от медицина и футбол и раздава кагегоризации и присъди, а през останалото време е пълен некадърник в работата, чалгаджия и неудачник в живота. Гади ми се от всякакви КГБ-та.

То всички сме смъртни. Дали ще умрем в къщи или в болница е все тая. Но в болниците ходят най-вече хора с ЗДРАВНИ проблеми затова и някой от тях умират.

Ами в Шумен има вече официално обявени два смъртни случая след усложнения от грип

Грипът е опасен винаги. Още през 1918 г. са загинали точно от грип(испанската болест) милиони. Повече от жертвите, дадени през войните,предхождащи пандемията. Починала е баба ми(майка на баща ми, на 34 г. по професия зъболекарка, живееща в най-добрата чат на София).Майка ми почина след усложнения от грип през 1979 г. при добро здраве преди това. Така че се отнасяйте сериозно и не пишете глупости. Не оставяйте децата си да ходят по кина и молове.А и пенсионерите да си седят вкъщи.

Напълно подкрепям. Испанският грип след Първата световна война отнася почти 20 мил. живота. Грипът е изключително опасно заболяване, а за хората с други хронични болести и отслабен имунитет може да бъде фатален.

Няма ли някой щам от Малдивите, че как ми се ходи...

Не само свинския грип води до усложнения!Може да се случи и при всеки друг вид грип. Сега паника ли искате да всявате?

Ти изкара ли го ТОЗИ грип!???? Аз да! и мога да ти кажа, че си е за паника.