Патриарх Кирил в Пловдив: Господ да пази България

Придружаван от Пловдивския митрополит Николай, Московският и на цяла Русия патриарх Кирил бе посрещнат на "Хълма на освободителите" в Пловдив от областния управител Здравко Димитров, кмета на града Иван Тотев, почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов и от хиляди хора от цялата страна.

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Кирил в Пловдив: Господ да пази България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

popov

"главата на Руската църква положи венец пред паметника на руските освободители." За паметника на руския ботуш ли става въпрос?!

Къде ги видя тия "чисти американци", бе elmel? Злобни коментари на плиткоумни, завистливи, необразовани гащници, излезли от пещерите на Анадола. Мрак, злоба, смрад...

Добре,че беше България та тези диви скандинавско-азиатски племена да получат писменост и приемат християнството.Кирил е тук с цел да затвърди руското влияние на тяхната църква.Добре че повечето българи са атеисти.

Не Александър Първи, а Александър Втори - Освободител

кръщение с огън.

Ако се абстрахираме от времето и мотивите през 1945 година Руската православна църква дейното участие на тогавашния патриарх издейства църковната независимост на тогавашната Българска екзархия като Константинополския патриарх признава църквата ни за автокефална. По-просто казано Максим е патриарх защото руската църква ни е издействала патриаршия затова и сега целуват ръка на Кирил.

popov

Пълен си с факти, но не е зле да ги подредиш и хронологично, пък и логично, защото изводите са ти крайно объркани.

popov

Пълен си с факти, но не е зле да ги подредиш и хронологично, пък и логично, защото изводите са ти крайно объркани.

Какви изводи трябва да си направя след като нашата църква получава автокефалност по личното искане на руския патриарх което той изразява с писмо до Сталин и съответно министерството на външните работи на СССР се заема с въпроса като през февруари 1945 година на поместен събор на Руската православна църква събраните доброзорно патриарси отменят наложената ни схизма а през март същата година Вселенския патриарх прокламира и църковната автокефалност. В закона за вероизповеданията от 1948 година църквата се отделя от държавата но свещенослужителите на православни и мюсюлманск храмове и манастири стават щатни държавни служители сиреч чиновници с расо трупащи стаж за държавна пенсия. През 1946 година са конфискувани имотите на Католическата църква. През 1948 година ръководството на БКП иска да си имаме патриарх и след като правят необходимото на дипломатическия фронт през 1953 година светия синод свиква църковно-народен събор и възстановява патриаршеското си достойнство. През 1949 година са подгонени протестантите като са осъдени 31 пастора а през 1952 година са разбити остатъците от католическата църква като са осъдени 52 кюрета и двата големи процеса са осъществени с активната помощ на православния клир по чисто идеологически причини едните за тях са сектанти а другите еретици. Православни попове вкарани в затвора почти няма при условие че това е най-голямата религиозна деноминация у нас, по няколко години са получили само тези които пряко са подпомагали горяните. Не съм заядлив но трябва да напомня че по времето на комунизма Българската православна църква и Мюсюлманското вероизповедание бяха изцяло на държавна издръжка като напълно се субсидираше подръжката и реставрацията на религиозните храмове, духовните училища и фонд работна заплата. Да не говорим че имаше кооперации ръководени от църквата които произвождаха и продаваха в църковните магазини и манастирите икони,кандила, кръстчета и друга утвар. В случая е хубаво да напомня случая с прочутата препоръка на Мария-Антоанета- като няма хляб да ядят паста, сиреч щом няма пшеница за хляб нека да се хранят със макароните от които и без това има в излишък, но партийния превод изкривява превода а това е предпоставка за погрешен извод-)

Сега ще си даде благословията на педро Николай за патриарх!

прекален светец и богу не е драг.прекалената сервилност и раболепие кам дегезираня като куклус клановец главатар на руската празнославна царква показаха, че балгаря не е загубила статута си на задунаиската губерня на руся. преди ни зарибяваха с каманизам и светло бадеще, сега сас славянско празнославие, вапреки, че не сме славянски народ. този архиереи на кгб духовните служби да се омита по скоро от европеиска балгаря. нали мужиците ни учеха, че няма бог и че религята е опюм за народа, а сега смениха плочата. аман от комунистически духовници демагози. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

неговото архиереиство е пропуснало да спомене кам пожеланието си "господ да пази балгария" нещо много важно: от руските имперски интереси и от червената валча глутница рафаща месата и.

наистина си наивник и даже и простак, щом не можеш да разбереш, че написаното от мен е транслирано от латиница на балгарски, защото не сам в балгария, а латиноговорещите и пишещи страни още не са вавели кирилицата. а злобата ти не вследствие на граматическите грешки на превода, а вследствие на промития ти мозак от камуняките и вследствие на природната ти тапота характерна за червените другари.

преекспонирането на това посещение, както и преекспонираната сервилност на балгарските роби доказва, че последните нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.какво друго може да се очаква освен слугинска сервилност на робите кам господаря. овче стадо с промити мозаци от червената пропаганда.

убит доктор хонорарис каауза. символика, случаиност или кодош? знае ли руския висш архиереи,, че неговите мужици далжат както вярата си, така и писмеността си, та даже и територята си на малка балгария?знае ли неговото кгб емисарско архиереиско светеишество и неговите балгарски слуги, че без балгария те щяха още да са още диви племена или муджахидини? не неговата рака трябва да баде целувана, а тои трябва да целува раце на всички балгари, страдалци на имперялизма на неговата даржава. а жалките мутрокомуняги, гарчещи се уродливо пред господаря си са срам и позор за маика балгария.

А бе несретник, ти ли говориш за писменост?!? Я виж колко грешки си допуснал! Марш в първи клас, неграмотник,нещастен!

Трудно може да се повярва в искреността на човек, който пише Майка България с две правописни грешки... За сведение на всички, които пишат или си мислят, че ще дискредитират този човек с неща подобни на БГ досиетата. Човекът и семейството му са заточвани по лагери като анти-комунисти за десетилетия. Тъй като е наистина изключителна личност и очевидно ще допринесе много за възстановяване на източното Православие и Християнството въобще, ужасените американско-ционитски служби (американското КГБ) и най-долнопробният им тукашен и руски слугинаж плещят по форуми като този глупости. Обвиняването на Кирил за комунист и за връзки с КГБ е все едно да обвиниш кардинал Карол Войтила (Папа Иан Павел II) комунист ! Що се отнася до това, кой накого и за какво трябва да целува ръка - първо руснаците са правили за България неща, много по-големи от целуване на ръка и второ - ако нещо хубаво се е случило на този свят то е по волята на Господ и на него трябва всички да целуваме ръка. Повече любов към ближният братя българи !

Господ да ни пази и от вас - ДС-агенти в черни раса!

А заглавието си го бива...

този на снимката с какав чин е в кгб и защо се е дегазирал като активист на ку клукс клан?

жалак и срамен ден на национален нихилизам и сервилност кам даржава, която ни натресе див и разбоинически комунизам и ни откасна от цивилизациата за столетия.

знае ли руския патриарх, че загинали саветски воиници в балгария няма? знае ли, че тази армия не ни е освобождавала, а поробила, донесла на щиковете си дивия азиатски комунизам, от които още не можем да се отарвеме. а тези, които са го вазхвалявали на "алиоша" са саветската 5 колона у нас. срамно и жалко е да се смесва руската експанзионистка и имперска политика с религията. цял свят осади комунизама и го постави на едно ниво с фашизма, само у нас тои все още се толерира и се позволява на чужди емисари да пропагандират за него, макар и не директно. анатема на комунистическото православие.