12 удара с нож за хляб по тялото на намушканото в Пловдив момче

Критично е състоянието на 16-годишния Искрен Ангелов от Пловдив, който вчера бе намушкан многократно в корема и гърдите от своя съученик Иван. Седем лекари са оперирали момчето, получило 12 рани от нанесените удари с кухненски нож за рязане на хляб.

Обратно в новината

Коментари - 12 удара с нож за хляб по тялото на намушканото в Пловдив момче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не разбрах, как точно е открито момчето.. нали е станало в апартамент.. не са го намерили родителите, защото той им звъннал по телефона.. само на мен ли ми убягва момента... нападателя ли се е обадил на бърза помощ...

Ако някога има референдум за смърно наказание с две ръце ще гласувам. Такива изроди трябва 2 години да работи по трудови лагери или рудодобив под строга охрана и като навърши 18 да се разстрелва.

12 пъти е някаква супер,мега, гига злоба с цел убийство. Навремето като се скарахме си лепехме шамари и все внимавахме да не цапардосаш някъде, че да потече кръв от носа.. Какви са тези младежи бе, какво е това поколение !

Който и да обвиняваме сега,няма значение.След случилото се,подобре да се запитаме как възпитаваме децата си,на какво ги учим,ценности и т. н.Не всичко на този свят е пари и еснафщина.

надявам се, че момчето ще се възстанови идано няма сериозни последствия. А що се отнася до насилието в тая възраст, то вече е в много сериозни размери, но нито родителите се стремят да го предотвратят, нито училището и съответните институции. Не случайно казвам "предотвратят", защото възпитанието, че живота е най-ценен, се дава в по-ранна възраст. На 16 години всеки знае, че е забранено да посяга физически на друг човек и затова трябва да се промени закона и да носи много по-тежки наказателни последствия. Агресивността трудно може да се превъзпита, а и това е работа на семейството. А обществото единствено трябва да се защити от такива индивиди - за друго е късно.

В голямата си част сегашните тинейджъри са нахални, с високо самочувствие и ниско възпитание. Родителите на тези деца са израстнали веднага след 89 г. - тоест почни никакво възпитание, високо самочувствие и лошо образование. Какви ли ще са децата на тези деца??? УЖАС....

Докога аз/ние данъкоплатците ще заплащщаме и за здравни услуги на такива БАБАИТИ? Родителите на тези БАБАИТИ да заплатят всички разходи по медицинското им обслужване. Дано да оцелее и оздравее и с трудът си в бъдеще да възстанови разходите на болницата...

Все много плащате, все парите са проблема. Те пък хората нали може и да нямат вина? И тук сега твоите парички за осигуровки ли са основния проблем?

Ти тъп ли си? 12 пъти го намушкал и нямал вина... Аман от малоумници!

Недейте да плюете по учителите, ако това дете Иван е имало проблем, например шизофрения и никой не е знаел?! Дано Искрен се оправи! Молете се!

На такъв дебил,нанесъл 12 удара с нож,шизофренията се оправя със дълги години катожен труд.А ,после най-лекото залитане в същата посока-каторга докато иде при Свети Петър.Съгласете се,че света няма нужда от такива.

Шизофренията обикновено се появява в по-късна възраст. Тук се касае за безконтролно и толерирано хулиганско-просташко поведение.

Обвиняваме "демокрацията", родителите, учителите, директорите, обществото, медиите, политиците..., но в крайна сметка всеки сам на първо място е отговорен за своите постъпки. Ако тези фактори ни влияеха по такъв начин, до сега да сме се изклали всички. Отговорът в случая може да се окаже много по-прост - психично заболяване например.

ВРАГЪТ СЕ КАЗВА .........МЕРКАНТИЛНОСТ-80% произлиза от жените и 20% от мъжете.Колежката има еди какъв си телефон,а аз нямам-мъжът тръгва да печели повече за да мирне жена му-времето за децата намалява значително а един родител (и то меркантилен) не може да възпита правилно децата,дори и да го бива.Жените ни се съревновават,смятайки че другите имат нещо "повече",мислейки че така ще запълнят духовната си дупка те подлагат на страхотен тормоз мъжете си,който са достатъчно тъпи за да ги слушат.Ето проблема-решението няма да ви хареса и затова няма да го кажа.

виновни сте вие мъжете, които за да се харесате на жените си продавате душата и всичко в джоба.

Бях в Унгария. Задължително до 16.00 часа ученици и учители от 1-ви до 12 -ти клас са в училище.Изучават или етика или религия по избор...съдете сами . В 1-ви клас класната си отива след 2 часа учебни а къде са 8 часа?????????

Етика или официалната за страната религия задължително избираеми, да! В обучението по етика задължително да влиза толерантност между вероизповеданията, да се изготви календар на най-важните празници за по-големите религиозни общности - защото трябва да се уважаваме и зачитаме едни други! Да се говори за разликата между любов и секс, за това, че сексът е чисто физическа величина, докато любовта включва и секс, но е нещо несравнимо и много повече! Мисля, че ако скандалът не е бил провокиран от дрога по някакъв начин, може да е и от ревност - например, ако приятелят ти преспи с момичето, в което си влюбен ей така, за спорта.

И двамата са изключително спокойни момчета, никога досега не са имали агресивни прояви ..... Което показва за кой ли път вече че на тази възраст отстъпки няма,и няма тихи и спокойни "деца". А това че са били спокойни е само на пръв поглед за пред директора и учителите. Всъщност може да са били най-големите побойници,за което учителите изобщо и да не знаят. Или знаят но се правят че не знаят. Има всякакви случаи за незнанието на учителите. Но мястото на което се събират повече от едно дете на тази възраст е с потенциал за побоища и убийства.Няма значение че е училище. Единствената възпираща и възпитаваща мярка е превантивния профилактичен бой. За да им си избият от главите дяволчетата за побой и убиване и да не смеят и да си помислят за такова нещо. Свещена е сопата !

Много спокойни, много добри деца...и накрая клане? И всеки път някой като изперка и утрепе някой друг, всички съседи и роднити почват да го хвалят колко бил свестен...Не съм психолог, но си го обяснявам с много трупан и потискан гняв и изведнъж като им изпушат бушоните, четем новини като тази след това.

Е, сега няма как да питаме какво са правили учителите, докато децата са се клали. Ще трябва да се изправим срещу истината - извратено общество създава извратени личности и обратното. ако не разкъсаме омагъосания кръг, свършено е!

Ми учителите най-вероятно са си били по домовете или на работа, след като клането е станало в дома на намушкания.

Класната да се уволни дисциплинарно и после - в затвора. А на родители те - орден "Стара планина" с лента, мечове...а-а, мечове не, другото по-може. Гадни даскалици, вие защо ен проверявате в гащите им за хладно /топлото си го носят по природа/ оръгие? За какво ви подхвърлят там 5-600 лв, да се правите на велики и знаещи ли? не ви ли увряха старите мозъци, че ви плащат да сте безплатни или евтини гувирнантки и бушони за гърмене когато трябва? И да си траете, че поне 32-ма души чакат за мястото ви! Поне така заплашват 99% от скапаните амортизирани директорки, обявили делегираните бюджети за бащиния. И ако ви набият в час, дайте им още един шанс и не ги съдете - та те са дечица с права, ей! Горките, завалийките. А вие само ги мъчите и не знам защо не им давате още на 15-ти дипломата с шестици отгоре додолу, а протакате гадно чак до 30 юни. Ах, вие, прости, изостанали и т.н. смешни лелки! Какво още искате, имате си ланшно палто за зимата и обувки с фактура от по-лани. Ето на, пратихме ви и министър-лекар - вие пак недоволни. Добре, догодина ще ви пратим ако трябва миньор-изкопчия, само и само да удовлетворим ненаситните ви претенции. И не забравяйте, че за мястото ви скоро ще чакат след пенсионирането ви по 20 - 30 негри, азиатци или инуити-ескимоси!!!

Какво пак не разбра, та тия глупости избълва...

Това не е форма на управление, а обществена система и всеки един от нас е елемент на тази система. Друг е въпросът, че управлението налага тая система, а би трябвало да е обратното.

"изключително спокойни момчета" - какво ли щеше да бъде ако бяха буйни?! всъщност под тиха външност се крие често много стаен гняв, който се отприщва в един момент и си таковало мамата

аре ти ми обясни как така тази форма е винаги невинна.. освен ако не е всяка друга, освен 'демокрация'-та.

Болно общество, раждащо изроди всеки ден!

С една дума - демокрация. И никой да не смее да обяснява, че това не е истинска демокрация или че не сме си я представяли така. Нещата са такива, каквито са.

Да се спре купуването на тъпите холивудски трилъри и филми с насилие, и сериалите, които почнаха да бълват родните телевизии също, медиите да внимават много с подклаждането на каквото и да е напрежение, всичко се възприема като нормалност от подрастващите на фона на всички останали проблеми с житейската, възпитателна и образователна нищета.

Да не се купуват такива филми е добре ,но не защото показват насилие ,а защото те изобщо нищо друго не показват.По мое време гледахме Рамбо ,но не съм тръгнал да сея гилзи наред. И това се дължи не на това ,че във въпросния филм няма насилие,а на това,че съм имал родители,които са ми дали правилни ценности (или поне до там ,че да ценя живота на другите) .

Само това не - екшъните, порното и чалгата няма да ни пипат, защото са забавни, а за всеки инцидент ще се намери виновник, било училището, било правителството, даже и арменския поп.

Затъпяването, озлоблението,безпардонноста и тоталната липса на морал са това ,което мори нацията ни .Насаждат го вече с години ,медиите и властващите. ТАка м е изгодно ,за да могат да командват .Най-лесно е да управляваш ,когато докараш хората до положението "всеки за себе си".Идете в полицията и направете жалба ,че сте видяли как някой си посред бял ден ,пиян развива гайките на някоя мантинела с цел да продаде релсата за скрап!От полицията ще ви обясни някой "на ушенце" ,че нали не са разбили дома ви ,какво ви пука и как с тоая жалба после ще ви привикват и ще ви губят времето. Това е само пример.

Пожелавам много успешна работа на лекарите и много късмет за момчето-да се оправи напълно!Останалото......е нелицеприятно за коментиране.Злоба и агресия от всякъде.Оскотяване и идиотщина са залели трайно нашата територия.Пребит до смърт ученик във....наръган с нож....син пребива майка си,съпруг пребива до смърт жена си....ето,такива"новини"ни съпътстват ежедневно.Злоба в къщи,в училище,на улицата,на пътя.Що така,бе хора?

пази Боже да не получиш такова обаждане от детето си...ужас...дано да се оправи!

Ако получа такова обаждане първо родителите му на тоз изрод ще смажа и после него. Хора създали такова чудовище не заслужават да живеят.

Родителите са най-важните за възпитанието на децата.Едни са много заети, работят до късно, а като се приберат се лепват за компютрите.Други родители ги интересуват алкохол, барчета, компании и др.Смятам, че са малко родителите, които намират време за всичко и най-вече да обичат и да бъдат с децата си.За да не си нарушават спокойствието не ги научават от малки на ред и дисциплина.В пубертета съвсем ги забравят и после леле-мале!Работя в детска ясла.Много родители до 2г. възраст не са научили на нищо децата си-пр.на 2.6 г. са още с памперси, хранят се с пасирана храна, пият от шише с биберон, ползват биберон-залъгалка.Да ги питаш какво са правили по вр. на майчинството-ясно компютър или кафене до вечерта!

си прав.... Само че защо са такива условията, че се налага родителите да работят по 12-14 ч на ден и да не успяват да си покрият сметките за ток, парно и храна? Родителите и те не са роботи. Естествено че след 12 ч смяна е трудно да свършиш и домакинската работа и да обърнеш внимание на детето и да се оправиш с текущите задачи

Който не може да се справя, да не създава деца.

Браво! Напълно права сте! Един човек не се ражда добър или лош, спокоен или агресивен, един човек става такъв, какъвто го отгледаш! Безспорно всичко зависи от родителите. Но ... днешните родители не го разбират и не го проумяват! За огромно съжаление. Те са модерни интернет родители, кафе родители, "демократични" родители. Не ги търсете за нищо друго!

Ами..... Има си и вродени неща. Много хора си се раждат зли.

Много спокойни и добри момчета. Просто изведнъж решили да си спретнат Пловдивско клане. Ех педагози, ех родители, ех журналисти. Като отиде каруцата в реката - пътища много.

Да бе, някой убил човек и съседите все ама много добър човек, много спокоен, много възпитан и т.н.!

Щото излиза и наред са съседите...

абе що за публикация е това.дайте кръвната група на момчето,кой некадърен журналист пак се е представил в мрежата,може ли народа да хукне ей така да дава кръв.па напишете я да види човек,че наистина ви трябва такава и такава кръв а иначе мирише или на манипулация или на некадърност.аз съм с рядка група аб- и ако човека има нужда наистина ще дам защото знам какво е да търсиш такава група,ама нека да е по ясно Нищо по-добро не мога да кажа!!! И с огромно усилие ще се въздържа да коментирам абсолютната некадърност на написалия публикацията, за когото явно е по-важна сензацията отколкото наистина да се помогне на момчето!

За съжаление демократичното възпитание на повечето родители води до подобни трагедии. Тази безразличност, този непукизъм и незаинтересованост, в поведението на повечето родители, води до "прекрасно възпитани агресивни деца". Родители, не галете децата си само с перце, само защото са деца и са Ви мили!!! Бъдете строги и справедливи! И ... помнете, първите седем години наистина не са излишни. Дано да се оправи момчето!

Да ви .... и учителите и директорите и родителите.Никой не ги поглежда,а като стане белята ,децата били спокойни послушни и т.н.Глупости.80% процента са такива,защото ние ги правим такива.Как може примерен ученик да носи нож.Защо не и пищова на баща си "мутра"

чети бе чукча - момчето е промушено с нож за рязане на хляб...

абе що за публикация е това.дайте кръвната група на момчето,кой некадърен журналист пак се е представил в мрежата,може ли народа да хукне ей така да дава кръв.па напишете я да види човек,че наистина ви трябва такава и такава кръв а иначе мирише или на манипулация или на некадърност.аз съм с рядка група аб- и ако човека има нужда наистина ще дам защото знам какво е да търсиш такава група,ама нека да е по ясно

Я преглатни слюнката и прочети статията пък тогава лай !!!! "Непосредствената опасност от остро кървене е преодоляна, но рискът за живота на момчето остава и се определя от възможността за възпалителни усложнения. Лекарят съобщи, че има достатъчно кръв за преливане, след като 18 души са дали кръв за Искрен"

Когато се наложи да търся кръв за болната си жена(която по-късно почина),аз ПЛАЩАХ-независимо,че много пъти ПРЕДИ ТОВА СЪМ дарявал.

Ето затова беше и моят коментар по-надолу. Не мога да бъда безучастна към това, което се случва пред вратите на кръвния център.

Не е почтено да се използва съчувствието на хората към едно дете, за да се попълнят запасите на кръвната банка. Aко кръвната група е рядка, защо не са я написали?

Говориш така, сякаш лекарите не искат кръв, а пари. Или сякаш ще се обогатят по някакъв начин. Кръвта е много важна, за всеки пациент, не само за това дете. Аз живея в Германия, тук всички мои познати даряват безвъзмездно кръв поне всеки 6 месеца, има кампании, непрекъснати призиви да се дарява кръв и от болницата пак казват, че кръвта не стига. За съжаление аз не мога да дарявам, защото вече 2 пъти след това имам анемия, но за здрав човек, даряването на кръв е дори здравословно-тялото ти е принудено да произвежда повече кръв и кръвта се обновява.

И колко са учениците в гимназията навършили 18 години и какъв е шанса някой из между неколцината, да са със същата кръвна група, та да се разчита на кръводаряване от съучениците му?! Разбрахме, че е много важно да се отбележе съчувствието в останалите деца, ама съчувствието не спасява човешки живот - не видях никъде в материала ви призив за кръводарение за момчето!

Е, как да не с и видял призив? Прочети пак заглавието! И не е нужно кръводарителите да са със същата група, просто явно с нови кръводарители се попълват запасите в лечебното заведение, а ако имаше недостиг на точно определена група, то тя щеше да бъде изрично упомената.

джепето

Като прочета "търсят се краводарители", най-естествено достигам до мисълта, че кръв за момчето липсва! От там най-малкото щеше да е полезно да бъдем информирани каква кръвна група е момчето, за да може след като необходимостта от кръв за него и спешна, да се активизират хора, които могат да осигурят кръв именно за него!

Боже, какво става с тези деца... Горките живеят в идиотски времена, когато важат законите на джунглата и най-важното от всичко са парите, а морални ценности липсват напълно. Жалко за обърканите български деца. Дано момчето се възстанови.

И кръвната група е _. ?

Ако попитаме децата ,кой от учителите си или родителите,своите или на другите деца,уважават отговорът вероятно ще ни стрестне.В повечето семейства ежедневните кавги ,на които са свидетели и те ,са за пари ,изневери ,пиянство,корупция.В училище се сблъскват с различното отношение към оценяването от учителите според общественото положение на родителите или тяхната платежоспособност.Разочаровани и объркани те са способни на неща,които при други обстоятелства никога не биха извършили.А също да подчертая ,че отношението им към деца растящи в щастливи семейства се превръща често в злоба към тях.Насоката е нужна да бъде в стремеж да заслужим уважението на децата си, и учители и родители,а това зависи само и единствено от нас.

Съгласен съм с казаното и много трудно бих могъл да допълня нещо към коментара ти, но все пак, ако позволиш - за съжаление става все по-трудно да посочиш правилния път на детето си, най-вече защото масово властва разбирането, че парите и славата осигуряват щастлив и безпроблемен живот! Ако детето ти избере трудния път и обърне гръб на алкохола, цигарите, наркотиците, агресията, кражбите, парите и секса... то рискува да изгуби всичките си "приятели", да бъде тоталния аутсайдер и всички да му се присмиват! Такъв бях аз като ученик и сега си умирам от кеф, когато имаме срещи на класа - всички 15-годишни отворковци се превърнаха в 30-годишни загубеняци! Така че за да можем по-лесно да възпитаваме децата си, трябва първо да променим средата им - нещо из основи да се промени в тая чалгарска държава!!

За съжаление, си напълно прав! Когато моят син беше на 14 години, учеше в елитно столично у-ще с чужди езици, с изпит се влизаше, дрън-дрън! Водиха ги на екскурзии, съучениците му носели бутилки маркови алкохоли, а той не пиеше и не участвал, оплака ми се, че не могъл да спи от викове и купони. И аз казах на родителската среща, като се обърнах към няколко родителя, да си контролират малко отроците, за да не стане някой сакатлък - все пак са още малки и не знаят какво вършат дори след малко количество ... И от следващия ден моето дете беше подложено на изолация, подигравки, че бил "мамино синче", че нам си кво си... Пълна идиотщина! И го заведох в чужбина - там завърши международен колеж (научи няколко езика), след това американски университет, сега си има добра работа и заплата, а с ония "герои" не знам какво стана, но повечето дори не влязоха във ВУЗ, пропиха се напълно, някои вече ги няма сред нас... Много зависи от родителите! Не е лесно, но е необходимо и всеки трябва да си носи отговорност за своето дете!

Каква кръв търсите, господа! Помолихме кмета на селото, в което живеем срещу заплащане от 50 лв да "дари" кръв за дядо ми. Съгласиха се няколко цигани, които, след като отидоха в кръвния център във Варна, бяха изгонени от мафията цигани, които си продават кръвта за 250 лв. Колеги дариха, за да ми помогнат. Питам аз: до кога ще се толерира тази мафия! До кога ще наричате продаващите си кръвта цигани "кръводарители"? Те я продават и не издават касови бележки. За 250 лв някой работи цял месец. За това ли плащаме и здравни осигуровки?

Дано момчето се оправи, само Господ може да помогне в нашата държава. Така си го правим, защото търпим.

Да наистина. Не е луд тоя който яде баницата, а който я дава!!! Аз в такива ситуации разчитам само на колеги, близки и роднини които винаги са готови да дават кръв, давал съм и аз лично!!!

Срязани сухожилия на ръцете означава че се е опитал некадърно да си среже вените. Как можеш да наречеш спокоен човек който прави опит за убийство и после самоубийство? Очевидно преценката ни за спокойни и неспокойни хора е много сбъркана.

Това е едно дете ,което е пострадало при един нелеп инцидент,нека всички се помолим за него

Кое е нелеп инцидент,че аз нещо не разбирам?Да не би да се е подхлъзнало и се наболо на ножа.Наръгано 10-тина пъти Ти го наричаш "нелеп инцидент"Това си е чиста проба ОПИТ ЗА УБИЙСТВО.Ако Господ е решил да живее-нека живее,но да се молиш за някакви самозабравили се...Трябват не молби ,а ВЪЗПИТАНИЕ.

Дано да се оправи, но нелеп "инцидент" означава случайно нараняване. Многократно намушкване хич не прилича не инцидент. Да се молим, ама и да мислим.

Какви ПСИХОЛОЗИ-та те вече са психясали.Това е трябвало да стане по рано и стига с това (права на децата-защита,ако го шамаросаш ВИНОВЕН СИ).Е виждаме докъде се стигна-НЯМА ШАМАР има НОЖОВЕ И ТЪРСЕНЕ НА КРЪВ.

"Това е сторил ПРИЯТЕЛЯТ му..." Какво съдържание вече има думата "приятел"???

много спокоини...това е следствие некомпетентността на педагозите, те нямат уменията да предвиждат такива ситуации, жалко...

Защо да са виновни педагозите?!Родителите носят отговорност за гените и възпитанието на чедото си и с личния пример и подхода формират личността му.. за

Много точно казано. Родителите са най-важният фактор. В класа на детето ми има едно момче, което е насърчавано да бие другите от родителите си. А детето е в първи клас. Забравих може би да спомена - бащата е полицай.

За какви педагози говорим в случая! Те ли са отговорни за възпитанието на децата или родителите! Те ли трябва да възпитават, контролират и т.н! Педагозите доизграждат това, което родителите са длъжни да поставят като основа. Не случайно казват, че най-важни са първите 7 години. Децата са пили в дома на пострадалото дете.... какво да се каже повече по въпроса! Дано да се оправи детето. Но не прехвърляйте топката в училището...

Моля се на Господ момчето да се оправи, нека оздравее без сериозни последствия за здравето! Дано има дни да ги живее пълноценно! Моля се за него!

Няма господ и момчето няма да оздравее . Има господ и момчето ще оздравее ? Така ли е ,да знам ?

Образователната система е в колабс.Учителите като докторите са ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ.ПИШАТ ШЕСТИЦИ НА ДЕЦА КОИТО ВЗЕМАТ ЧАСТНИ УРОЦИ ,А ОСТАНАЛИТЕ....НЯМА НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА ,НЯМА НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ,НЯМА НИКАКВА ЗАИНТЕРИСОВАНОСТ.

Образователната система е отражение на състоянието на обществото - пълно незачитане на всички институции и свободия.

Училището не възпитава, а обучава. Родителите са тези, които са отговорни за държанието на децата си. Стига сте се измъквали от отговорност!

Не за съжаление. При подрастващите отговорността е споделена. Те прекарват по-голямата част от времето си в училище, а не при родителите. Трябва и училището, и родителите и обществото да възпитават. Иначе, като си прехвърлят топката, резултатът го виждаме. Университетът, обучава без да възпитава, защото работи с пълнолетни хора. Училището трябва и да възпитава, колкото и да не му е угодно.

Явно и ти имаш нужда от частни уроци по български език и литература. Пише се "КОЛАПС" а не "КОЛАБС"!

За колбас е искал да пише

Ех че ви обичам такива писачи, докато пишете толкова се превъзбудите, че настъпвате "shift"-а....