Епидемията от морбили за страната става все по-реална

Дете от квартал Столипиново и децата на болните от морбили 2 майки, които са от Чешнигирово и Златитрап, са приети в Инфекциозна клиника на УМБАЛ“Свети Георги“.

Обратно в новината

Коментари - Епидемията от морбили за страната става все по-реална | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мислете с тези глави, те не са само, за да им правите прически. Морбили са сериозно заразно заболяване и няма нищо общо с рубеола и варицела. Въпреки че народа всичките ги нарича с общото наименование "шарка". А пък за вариола(едра шарка) ....да пази Господ.

Дано да измислят ваксина против малоумие и всички Вие, подкрепящи тровенето на децата с ваксини да си я сложите!!! :) Ехх, какъв хубав свят ще стане тогава...

дкми

Стига сте всявали паника! Роден съм 1980-а. Не познавам човек от моя набор, който да не е карал дребна шарка, на която и викате морбили. Аз бях втори клас като я изкарах. Крал съм всички видове шарка, че и скарлатина. И нищо ми няма. Много шум за нищо. Дори майките нарочно караха децата си при болни такива, за да я изкарат. Нищо сериозно не е, стига шашкайте незнаещите! Всичко идва от продавачите на ваксини.

Така се постъпваше обикновено с варицелата.

изкарва се леко понеже си имал имунизация.

Хубаво, казвате, че болните са двама, казвате, че предава заразата по въздушно-капкав път. Колко души са в контакт с уж заболелите? И как например моето дете се зарази, ако не ходи на детска градина, играе в нашата градина. Живеем в община София. Както каза тук един по-горе:" Вземете пари и трайте." Не се преструвайте, че сте много загрижени за нашите деца.

Ясно е едно - на група хора, които въртят далавера с ваксините,им се иска много да вземат големи пари. Ала някак си не става за момента. Трябва да докажат, че има епидемия ( с 2 болни!!!) , но все не могат. Хайде, вземете тези пари и мирясайте.

Мисля че Бил Гейтс каза че светът го чака ПАНДЕМИЯ, като ИТ демократоспециалист. Нещо демокрацията ви почна да куца. Болести отпреди петдесетина години, нещо пак ....

Категорично задължителни! Ако не, никаква детска градина! Да си стоят в къщи! Ай сиктир от малоумни майки!!!

Подкрепям мнението

gonzales

отдавна вече се плаща на доктора за да отбележи , че е слагана ваксина. издава бележка за детска градина , за училище , а ако поискаш и за космонавт ще ти издаде бележка. на хартия всичкото дяца е ваксинирано. :-)

Няма една ваксина да си сложа на детето! И пак ще си ходи на детска градина! Ти Мартинче, какво се притесняваш, нали твоето е ваксинирано? :) Нещо Ви издишат теорийките! :)

нраво на мнение като не си с хорат айде в гората. Егати малоумните псевдо модернистични изкукуригали майки.

Да...в едно "медия" сутринта сиганите ,упс ромите приканяха "утговорните инситусии" да идат и да им почистят и оправят квартала ...И всички били имунисирахме се...

Те пари им искат за наем, каква имунизация ?

Много хора бъркате варицелата(лещанката) с морбили(дребна шарка,брусница). Така че не бързайте да твърдите, че всички сме карали дребна шарка

още повече се бърка като се каже "дребна шарка", щото рубеолата какво е. хората, трябва да разберат, че дребната шарка рубеола е безобидно заболяване, дребната шарка морбили е силно заразно, тежко протичащо и потенциално смъртоносно заболяване, т.е. морбили не е шега работа като рубеола, нещо че и двете се водят "дребна шарка".

аман, 2017 и няма научаване, стига с тая едра шарка и дребна шарка, щото има сумати неща дето им казват, така въпреки, че са различни от земята до небето, щото то не само наличието на обрив и големината му определя заболяването, та шарките са 4: 1. вариола, това е едра шарка, т.е. размера на обрива е голям, но това е най-смъртоносното изобщо заболяване познато на човечеството - 90% смъртност, с ваксинация от 100 години го няма - последният случай в Европа мисля 1918 е бил. 2. варицела, отново едра шарка, обривите не трябва се чешат, щото остават белези, но иначе не е нещо опасно, имам предвид опасно за живота 3. рубеола, дребна шарка, но като 2 преболедуваш и толкова, усложнение са рядкост, още по-малко да е живото застрашаваща 4. морбили, дребна шарка, макар и не толкова животозастрашаваща като 1, морбили е много сериозно заболяване. смъртността е много висока също. морбили е като ХИВ/СПИН в смисъл, атакува и неутрализира имунната система и можеш и най-малката вторична инфекция от безобиден вирус или бактерия да се те убие в последствие. преди масовите ваксинации в Европа са умирали по 3 000 000 души годишно от морбили. още веднъж морбили е сериозно заболяване не се поддавайте на лъжи!

Браво за разяснението ... цял ден се дърлим, без да сме достатъчно запознати. И още малко информация. 1. Вариола - последните случаи на едра шарка са регистрирани през 1977 г., а през 1980 г. СЗО обявява окончателното унищожаване на вируса в природата. Средно изчислено в периода на 20 век, вариолата причинява 300 500 милиона смъртни случая. 3. Рубеола - у бременни инфекцията засяга и плода. Вирусът предизвиква изменения в хромозомния апарат на клетките на плода. Децата, преболедували вътреутробно от рубеола, са с тежки малформации на сърдечно-съдовата система, на очите, с глухота.

Добре, де. Като дете карах морбили. Помня , защото беше една пролетна ваканция и ми се прецака ваканцията. Нищо страшно нямаше. Много по-леко от кошмарната варицела дето я карах над 30. Даже не сърби толкова :)

Общо взето ситуацията е такава: Ако има малко неваксинирани в едно общество, няма проблеми, тъй като те няма от кой да се заразят. А и дори да се заразят , не могат да предат на ваксинираните. Проблема става голям , когато неваксинираните станат много и тогава стават епидемии.

И особено, както е в момента, когато се придвижват големи групи от хора от едни страни в други. Те носят болести, които при нас почти са изчезнали като детски паралич например, и става лошо.

Стига плашихте хората бе гнусни създания! Няма нищо толкова страшно в морбили! По-добре кажете болните ваксинирани ли са?! Да, нали?

Е, какво толкова страшно - 24 умрели деца. Какво толкова!

24 умрели деца, от които 22 ваксинирани! Вие можете ли да мислите ?

Айдеее, пак почнаха да ни облъчват за ваксини. Нали видяхме колко сте добронамерени - ваксини с живак 20 пъти над допустимото. Ако ще шестоъгълни морбили да падат от небето няма да се ваксинирам, който оцелее оцелее, трябва да има естествен подбор, а не всички живи, но малоумни.

Дарвин харесва това

gonzales

ако твоето дете се разболее (да не се гътне) друга песен ще запееш. освен ако не си го прежалил в полза на естествения подбор.

Абе това не е ли дребна шарка бе? И какво толкова притеснително има, навремето (по байтошово) всички я изкарахме, живи сме и с имунитет. Каква е тая паника не знам

Не са си ваксинирали децата. ОК, тяхно право. Но не виждам защо те имат права, а ние задължения да плащаме после лечението. Като се отказваш от ваксината се отказваш и от безплатното лечение на тези заболявания. Правата струват скъпо. И не говоря само за циганите.

Що ти да го плащаш бе? А аз с моите здравни осигуровки като плащам за твоите ваксини, някой пита ли ме? Наистина ти е куха лейката май.

Редът е децата да се ваксинират! И се лекуват безплатно.Който не спазва реда не му се полага безплатно лечение.

щото е куха, герберастка тиква!

За мойте ваксини не сте платили вие, а родителите ни ;)) От вашите вноски се плащат ваксините само на нашите деца.

d4

като гледах репортажа от Столипиново /в каква стерилна обстановка/ живеят тъмнозелените, нищо чудно, че се задава епидемия. то бива чистота, ама чак пък толкова...

Загубили са естествен имунитет следствие на стерилна чистота и пълната липса на бактерии и вируси ;)) хи-хи-хи

Заразеният квартал Столипиново да се обработи незабавно с НАПАЛМ. В големи, напоителни количества.

Е ми, ваксинирайте си децата, или ги чешете ;)

Малко редуциране на циганския квартал на никой няма да навреди.

Или тази зараза плъзна от мигрантите,или е пусната умишлено.

айде стига паника бе, отвратителни създания!

"Ама, що не ни предупредихте по-раноооооо!?!", "Държавата искам да ни умори с кемтрейлс и ГМО!" Колко трябва да се разболеят преди се каже? Или докато труповете не станат над 100 да не те притесняват, а?

Да се затворят веднага гетата! никакво влизане и излизане от там!

Да не си забравил да ваксинираш детето си? Не, че е 100% сигурно, ама се чудя дали когато нещата са 100% сигурни, че не са направени, дали тогава им стяга под лъжичката на някои хора.

Не давайте пари на бялата мафия за ваксини! Искат да ви доят! Няма нищо страшно! п.п. Нека естествения подбор си свърши работата.

gonzales

давам ти + с пожелание (дано не се сбъдне) твоето дете да бъде част от естествения подбор. ти може да ми дадеш минус.

Къде сте анти-ваксъри, къде? Изпонасрахте ли се? Така и трябва!

ти бре живачено създание? От какво те е страх като си се ваксинирал? Смешници! Мен ми е все тая, както ми е все тая от всички болести от които НЕ съм се ваксинирал. Ама разболее се някой от нещо и ваксърите почват да реват! Ми ревете, като сте с увреден имунитет от раждане!

А имунитет на тези, които са я прекарали има ли все още или тя се модифицира и имунитета не важи?

Отговор на тъп въпрос - 5лв.

5 лв платени.

Платени и от мен. Тъп, не тъп, но се сещам за такива, към които се развива имунитет, а впоследствие се оказа, че са се изменили.

ИЗОЛИРАЙТЕ ЦИГАНИТЕ ОТ СТОЛИПИНОВА....ПОСТАВЕТЕ КАРАНТИНА ДОКАТО ПРЕМИНЕ ЕПИДЕМИЯТА. НЕЗАБАВНО

А, не така с лошо! Без фашистки практики! Ей сега ще скокнат онези мили хора от БХК!

Когато определяш цяла група хора за виновни по някакъв друг признак освен вина, тогава си фашист. Да. Други въпроси имаш ли? :))

Една седмица преди изборите...? Абсурд!