Българските плажове №1 и за французите

Българските черноморски плажове са най-добрите в света според френските туристи, показва индексът Келкоо (Kelkoo), който следи най-добрите плажове в света.

Обратно в новината

Коментари - Българските плажове №1 и за французите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Силистар девствен.Моля пълен с боклуци.

Много се лъже тук.Добре,че са българите от чужбина да оживат пазара в БГ.

французите са или "лениви" в главата или мързеливи или има и нещо националистично!... Dосега никога не съм видяла французин ама никъде в Cкандинавия. Dвижа се и работя и из Eвропа. Tе не могат а и не искат да се научат на д р у г език. A ние тука френския вyобще не ни интересува. E, дори и да сме "Cеверната Bенеция" въобще няма как да си поискат една чаша вода. Tука никой не иска да им учи езика и защо ни е? Xодят си там , където са си имали колонии или cродни езици... и аз не вярвам да "хукнат" за 4ерноморието. A вие учете повече English and Spanish!!!

Забравих да кажа, че току-що се върнах от Слънчев бряг, където видях с очите си как фекалиите се изтичат в морето- на края на комплекса, до Хелена Рисорт (идете и вижте, ако не ми вярвате). В замяна на това ни чух ни видях поне ЕДИН французин- просто френската реч отсъствува на Слънчев бряг, но може би французите си говорят вече на английски помежду си- поради глобализацията. Или може би са в Ахтопол или Синеморец- докъдето безпроблемно се стига по българските Магистрали.

Някой да ми каже колко французи е видял на нашето море? Аз лично си спомням че съм виждал някога французи, т.е. няколко екземпляра. Виж руснаци, немци, скандинавци, чат пат англичани да. Ама французи???? Ами като сме номер 1 защо не се избиват да ходят на нашето море, ами предпочитат да почиват другаде? Та много ми е чудно как така за французите сме номер 1. Вярва ли си тоя, било то французин или българин, дето е измислил тая класация?

За трети път опитвам да кажа, че това е едно продажно писание на платен журналист, но коментарите ми не се публикуват- явно настъпвам някого по мазола. Между другото същите глупости четох и в днешния Стандарт- масирана кампания за подобряване на имиджа на българските плажове, но кой ли ще се хване на простотиите ви. Истината я знаем, не я търсим по изданията ви. Мерси. Пардон. Я да видим сега дали ще публикувате този трети постинг ако ви стиска.

Спокойно мой човек и ние сме ходили на Лазурния бряг.През пролетта бях на екскурзия в Ница-спах в "тризвезден " хотел от веригата ЕТАП на първа линия на крайбрежния булевард-стените му буквално бяха от картон,а в стаите те обхваща чувство на клаустрофобия.Прозорецът беше заключен с катинарче,когато се обадих в рецепцията да го отворят се появи един много черен негър,облечен в светлосиня униформа,който на много развален английски ми обясни когато си лягам да дойде пак да го заключи,защото имало много крадци...та такива работи...този "тризвезден" хотел не мога да го сравня и с най-мизерния двузведен,на който съм спал по нашето черноморие.Вярно удоволствието да се намираш на Лазурния бряг е голямо,всичко е много красиво-но повечето от хотелите на достъпни цени са стари ,заведенията също не са нищо особено....въобще не може и дума да става за сравнение с нашите нови хотели.Също може и да се каже и за хотелите в Римини и Лидо де Йезоло-стари хотели отпреди тридесет -четири години,много от тях неремонтрани от тогава...Единственото което ме кара да ходя там това е,че търся нещо по-различно. А колкото до плювачите тук мога да кажа ,че за тях важи приказката за лисицата,която се опитала да стигне гроздето,но не могла и казала,че й било кисело...

Ал

Убу де! Вервам ти. И аз съм виждал мизерия по чужбина. Ама първо сравнението е за плажове (поне в заглавието) и второ като си ни толкова хубави плажовете, защо, аджеба, французите не почиват по тях?

ей, смехорани, на вас няма угодия! Като не вас гроздето ви е кисело, а? Като сте толкова отворени, защо не ходите по чужбинските плажове. Май нямате парички и пишете от домашните компютри на село.

Тъй, тъй... Тази година заради Каварна рок фест решихме да идем на северното ни Черноморие, иначе ходим на юг, но няма да кажа къде, е да си остане все така готино ;) Пълна скръб! Първо от обещаните ТВ, интернет и плаж на 800 метра от вилата получихме второто след скандал. ТВ нямаше, защото "свиткавицЪ" ударила конкретно приемника в нашата вила..., плажът беше на 2,4 км. (в едната посока, за да сме наясно), което разбира се наложи ходенето с кола. Самият плаж беше трагичен случай - миди и голяяяма кочина от боклук (за което мястото вина няма, разбира се, а свинете, които ходят там!). Всеки ден имахме оборки, за да не се чувстваме като на сметище. Водата беше топла, но много мътна. Заведенията са уникат - няма меню, ако не направиш въпрос, цените ги преценява сервитьорът на око. Ако ти дадат меню след скандал, то половината неща не ги приготвят, защото готвачите са настроения и дори имахме случай, при който единият отказа да препече филии хляб, защото... го мързяло! Има и още, но не си струва писането. Мястото е така прехваленото село Крапец... пълно разочарование и това при положение, че отидохме с ясното съзнание, че не искаме дандании, а спокойствие и тишина, но съпътстващите лъжи и простотии на местните не ти оставят шанс. П.С. За пътищата в самото село и до него може да се каже, че е пожелателно колата ви да може да лети :) Единственото хубаво нещо, което мога да кажа за там е Дуранкулашкото езеро и р-т Златна рибка (и обслужване и обстановка на ниво!). Колкото до франсетата и ония с обратното движение направете им водката 50 евро литъра и ще видим дали ще сме в класацията изобщо :)

Когато си около бг. черноморието и сервитьор те посрещне любезно с "Ко шъ искъш ба" - намери вратата с перифернот си зрение и се измъкни като не оставяш сервитьора зад грба си. Качи се на колата и газ до ламарината. Морето ни е резерват за селяндури. Инак преди 20 години е било и хубаво.

Ми да идват бе, щом ги кефи! То верно, че в сравнение с камънака в Ница например, всеки плаж е по-добър :) Евтинко е за техният стандарт, ама от към сигурност и обслужване, нещо са се объркали.

е еееее , и вие да видите един път смешно заглавие , и сега всички да се наплювате срещу мене. голема работа като съм написал тази статия, то като че ли нещо ще стане от това. аре, пък некой заблуден вземе да повярва и да иде до морето.

Нали показали са по БНТ преди 2 дни,с какво привлича европейските туристи българското черноморие -възможност да се натряскат в компания на протитутки. Друго няма. И видяхме, какви туристи идват тут - гледката беше отвратителна.

хей, простачета, то този негативизъм дето сте го изляли в драсканиците ви, не би се срещнал в нито един наш съсед, те са с надменно вдигнати глави, а вие тук се чудете как да се изядете помежду си, а после и самите себе си отвътре, та докато се самоунищожите. Да попитам кой ви е възпитавал, кой ви насадил толкова отрицателна енергия, та се мъчете и на мене да ми повлияете. Да, ама не, аз си я обичам моята България и моите българи, и да ви кажа, че вярвам, когато кажат, че е красиво при нас, защото, за да дойдат, значи има за какво да се дойде - всички тези чужденци, които виждам в БГ.

българия-вселенското депо за отпадаци

Плажовете и курортите на Испания, Франция, Тунис и Египет са на светлинни години пред нашите мутренски бардаци. В момента нашето черноморие е жалка мизерия, а повечето ни хотели са пълна скръб. Сега се мъчат да привлекат някой и друг турист като свалят цените (и качеството, ако изобщо е останало нещо за сваляне) и чрез смешни изцепкичерноморец като тази "статия".

Стига сте се оплаквали,като не знаете каде да ходите на по4ивка идете в Тиара Бии4 -4исто ,на ниво,храната е 4удесна.

Няма такъв майтап! Абсолютно всичко е точно обратното!

Всички до тук сте злобари и завистници защото не сте на морето а на сянка пред компютъра.Нашето Черноморие е прекрасно въприки усилията на някои да го унищожат.Но не успяват.Усещането и преживяното е велико.Аз бях там и искам да се върна ако може до края на лятото.Защото иде гладна и студена зима....

Пиша тези редове на 100 метра от морето в стаята на един 4-ри звезден хотел на Слънчев бряг. Не съм идвал тук от 10 години, защото цените до преди година (за българи!) бяха по-високи от почти всички други "чужбински" почивки. Какво е положението в момента: 10 годишния "модерен" хотел е силно амортизиран. Асансьорите са вечно повредени, много по малко от необходимите и в тях е като сауна. На басейна шезлонгите са лъскави но счупени, има два или три здрави чадъра. Всеки ден има състезание, кой ще се добере доместа под дърветата - иначе сянка няма. За места на плажа и дума не може да става - там е повече от претъпкано между 9 и 18 часа не може и кърпа да се постели. Водата е топла, но мътна и на мен ми изглежда мазна и мръсна. Чухме че пак имало аварии в Равда с фекалии... Храната на "ил-инкллузива" е долнокачествена и еднообразна - нито грам естествен продукт от сирене или кашкавал - само пълни с растителни мазнини боклуци и вмирисани салами тип Камчия. От плодовете - само диня с кори седяла 10 дена в хлладилник. Обслужването се извършва от някакви деца (най-вероятно ученици от ТОХ) повечето от които са постоянно отегчени или мразят всички. Като капак в хотела са настанени няколко лагера от деца (10-18 години руснаци и поляци) които денонощно вдигат подобаваща гюрултия и скачат групово и ежесекундно в басейна. Да не забравя, че всяка съобота в Слънчев бряг има дискотека на плажа (главно за наркомани) и в нощта на събота срещу неделя е невъзможно да се спи никъде в този комплекс, което е подлудяващо дори за тези с много широки и отворени разбирания ... Да не пропусна и че цяла сутрин нямаше ток (заради грешка при плащане според едно от децата на рецепцията). Към всичкото това добавям и абсолютно безумното, варварско и лишено от всякакъв здрав разум застрояване, липса на място за паркирране и комарите и надрусаните и вечно пияни западни младежи. Не съм нито една френска дума из Несебър и из Слънчев бряг. Не знам кой е класирал наште плажове като номер 1, но преди месец бях в Тунис, там е пълно с франсета, италианци, немци, испанци, руснации и др. а наште плажове и хотели не могат да им стъпят на малкия пръст ... Тази класация е направо смайващата. Да дойдат тези дето са я писали тук на Слънчев бряг.

догодина пич заминавай в чужбина. Аз пък преди една седмица също се върнах от Слънчев бряг. Впечатлението ми не е такова. Единствено ми направи лошо впечатление обслужването в едно кафе и то дотолкова, че сервитьорката беше намусена. Водата беше чудесна и топла за разлика например от Канарските острови ама ти явно си ги гледал само на картинка и не ти е ясно, че там водата е около 20-22 градуса. Плажа беше чист и пясъка уникален за разлика пак от Канарските острови например, където пясъка е черен като прах. Пълно с прекрасни хотели е малко попрезастроено, но дочувам че ще има събаряне, което е добре. Да ти говоря ли отново и за повечето хотели на Канарските острови айде няма. Събери 4-5 хиляди евро иди и гризни дръвчето там. И така.

Драги ми г-н "някой". Добили сте грешна представа за персоната ми. Както месечните ми доходи, така и спестяванията ми далече надхвърлят посочените от вас 5000-6000$. Обиколил съм света. Видял съм пълни плажове и там където водата не ставапо топла от 18 градуса, както и бардаци-курорти както в Европа така и в Азия. Тази морска почивка (по работа) ми е четвъртата от Нова Година насам. Когато човеке далече от България си спомня хубавите неща от нея. Преди 10 години (когато го видях за последно) Слънчев бряг не беше бардак. Сега е. Класацията е направо смешна и странна и мног бързо изчезна от форума ?!

пак объркахме заглавието, да се чете българските номер 1 на френските плажове

веднага тръгвам

...колкото и НДК е най-добрия конгресен център.1300 години живеем в митове и легенди.и затова сме на тоя хал-най бедни в европа.жалка работа

Другари,приземяване,приземяване......приземяване-е-е-е-е....все пак е 3 август а не 1-ви април.....

Ха-ха-ха-ха!! Кви са тия смешки?! След британците видиш ли и французите най-много харесвали българските плажове :) Ха-ха-ха!! Направо вземете и напишете, че целият свят харесва най-много българските плажове и да приключваме. Жалка работа.

само да не отидат в "естрея палас"- св. константин!!! отвратителен хотел, отврвтителна храна, отвратителна директорка, тип - партиен секретар!

Това ли е новия виц? хахахах

предполагам,това са посещаващите "русалка"-това би дало обяснение на феномена..

Прави са! Къде другаде по Света могат да си махнат главите с 15 евро? Че повечето чужди туристи изтрезняват чак след като се приберат у дома! Да не говорим, че предвид количествата алкохол и наркотици едва ли могат да си спомнят къде са били...

Не можеш да отвориш очите на слепите. Не си ХРИСТОС.

Тези да не би да са слънчасали или са по на 90 години а можеби да са от онези които идват с помощите си за един месец на почивка ???? То,че сибеше хубаво -беше. Но сега ???? Мръсотия,скъпотия за не знам какво точно се искат тези високи цени ,наркомани/колкото си искаш ,имам чуството ,че цялата измет на Европа е тук/ . По какво бием Малдивите ???

то бива опашати лъжи,ама чак пък толкова.....

И добро и лошо да пише на българина не му е угодно. По добре нищо и мрънкането да се затвори само вътре в страната. Тази луда държава от мързеливи скептици по добре да не влиза в никоя класация.

Дари

Хм... интересни критерии за оценка. Когато реша да избирам почивка ще се съобразя не само с цените, но и за какво плащам - мен ме интересува и чистотата, и обслужването... Тази година бях за няколко дни на Златните - хотелът беше на ниво, пияните германци си пееха кротко сутринта около масата, докато един от тях не реши да повърне в басейна... А на плажа ширината на ивицата, незаета от платени места (чадъри и шезлонги) беше само около един метър...

Нямат си, горките франсета, та дошли на нашите..... Или сте идиоти, или се опитвате някакъв имидж да гоните. Вие знаете ли що е това, Кот Лазур, и има ли почва у вас, въобще били ли сте там, та сте тръгнали глупости да ръсите?....

Дайте 10-те критерия. Ние сами ще преценим по тях кой плаж е по и кой най. Имаме достатъчна база за сравнения ;-)

Ходил съм 2 пъти на Приморско и 1 път на Обзор на хотел като дете с родителите си. Беше началото и средата на 80-те. Ако тая статия я бях прочел тогава щях да съм съгласен на 100%. През 90-те имах късмета да не ходя на там. Чак през през 2000-та, отидох на Китен, а след това още няколко пъти следващите години на различни други места по южното черноморие. При тези условия като цени/обслужване/хигиена в хотелите /шум и т.н. няма да стъпя повече. А иначе видях много слънчасали субекти, които не знаеха на кой свят са по плажовете и не говореха на български. Тях не бих ги попитал ден ли е, нощ ли е, камо ли нещо по-сложно.