”24 часа”: Бизнесмен иска да дари на България плаващ остров

България може да разшири територията си с още 27 хил. кв. км, като обяви за свой остров в Тихия океан.

Обратно в новината

Коментари - ”24 часа”: Бизнесмен иска да дари на България плаващ остров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Abu Talib

Понеже вчера ДИР скриха тази статия, санким не се повдигне нов геополитически дебат.Но Днес, няма как да я скрият.?4 часа вече я имат на книжен носител.Исках да споделя с читателите по този повод следното: 1.- При завладяването на Египет, Цезар е събрал доста материали като документи и артефакти.От тях е узнал една голяма истина, касаеща миналото на Египет и света много години назадУзнал е също така истинската история на юдеите.2.- Предал ги е лично на своя осиновен син Октавиан Август. Второ. Синът му от своя страна подработва план, като разпределя територията на Рим на 14 административни зони, точно по една на всяко коляно, тръгнало от Египет да се връща към земите на дедите си.Твърдо е възнамерявал да ги върне точно там, където са били зона 8, в която е настанен Осми Августовски Легион от един ерудит тогава./ За девети или за седми не съм сигурен, оскъдни са ми данните/ Та вчера казах, че това дарение е малко закъсняло, трябвало е да бъде направено още преди голямата екскурзия и едва ли щеше да има подобни дандании като днешните. Съвсем не искам да кажа, че е трябвало да давят екскурзиантитеСамо казвам, че е имало възможност за друго разрешение на конфликта.

Abu Talib

Янков препоръчва българските дипломатически представители спешно да запознаят останалите държави в ЕС с новата придобивка на страната ни и да потърсят тяхното съдействие за опазването . Причината е, че в района се преплитат интересите на Нова Зеландия, Австралия и Япония, които са морски сили, докато България не е. В момента Япония и Китай водят спор пред ООН за новообразувани вулканични острови, припомня той в становището си.Това е заключението на юрист при ООН. Спорят Китай и Япония. Според мен, нам се полагат поне 400 милиарда долара, плюс още поне двеста по курс на долара на ниво 1998 г.Достатъчни са ни.

Ако се съди по снимката, плаващото парче вулканична маса се намира на известна дълбочина под водата. Може да се използва за мидени плантации и за летовище на Народното събрание (без акваланги)...

Да му съдейства държавата и да го ползва , както Англия е ползвала Австралия през 18 - 19 век.

То няма държава - има няколко останали главорези..., и финансови меценати. Ква държава. Няма никой тука.

Аз предлагам да настанят всички роми и фесове на този плаващ остров и да им пожелаем лек път !!

Агенция за екзотични пътешествия пренасочва клиентите си от Северна Корея към Острова на Черепа, нещо като пиратски комунистически анклав. Комунисти напират да правят комуна. Всичко ще е общо; и жените даже. Пожелавам здраве на този пират - да открива и завладява нови острови, за да могат комунистите да построят комунизма реално! А не експериментално, както беше 50 г. у нас. Като бях дете един училищен директор ми обясни, че през 90-те год няма да има пари (победилия комунизъм) и ще ям бонбони без пари! Е, още чакам!...

този "бизнесмен" с инициали в.б. да не би сличайно да е с прякор ч.

Веселяк е тоя биз"и"несмен! А, той от кого го е купил - от ВУЛКАНА може би?

Може ли аз и моето семейство да станем губернатори на този остров? И да им уредим живота на "Ислямската държава в България"веднъж завинаги? Ама без да ни се меси никой,кое как да бъде! Впрочем,що ли ви питам?Аз ще си питам въпросния бизнесмен "В. Б." с характерна антропологична особеност на черепната кутия! :)Едно време цялото ни семейство работехме за него,така,че няма да се нуждаем от брокер-посредник! :)

нещасните боклуци в народното сабрание не могат да спат от мака как да го привантизират затова е мълчанието на всички боклуци

Впечатлен съм, че все още министър не си е построил хотел със 600 луксозни стай и да лепне табела отвън - частна собственост. Без пречиствателна станция - задължително с ресторант който прилича на КОРАБ!

Това е някаква "сензационна" новина. 1. Става въпрос за тъй наречените плаващи pumice/пемза скали. Хората ги използват да си търкат петите с тях, вместо чирпански керемиди. 2. Тоя бизнесмен от кого го купи този остров, от вулкана ли или просто го е придобил, защото го е открил? 3. Съвсем скоро острова ще потъне така, както се е и появил. 4. Въпросния "остров" е без никакво приложение, освен рекламни и политически цели. Виждате ли каква е разликата между Орешарски и Плевнелиев.

Предложението е там да се закарат всички "бежанци" от арабски и цигански произход, че там да си направят "Ислямската държава в България".

Знаех си, че тук има някаква уловка. Първо не е никакъв остров а плаваща вулканична кора, която всеки момент може да се обърне и да се пропука и да потъне! На това петно от вулканична плуваща в морето кора нищо не може да се строи, нито да се отглежда. И накрая той искал да го подарява на България, ама само 10 процента. Демек иска чрез анексирането от България като европейска страна, да вдигне цената на това парче вулканична кора. Не, че е голям патриот - просто така ще се вдигне цената на иначе безполезното неизползваемо петно.

Именно, че човека иска да нааправи нещо креативно и добро за станата и народа си и това за има/няма навигационни съъръжения изглежда меко казано дребнаво. Тя работата на тоя дето го е писал тва а съоръженията като на оня циганин, дето му дали кебапче, пък той го не раил, че било криво...

търси заселници от потъващ полуостров. Пратете SMS 5лвбезддс с текста "Moby". Ще получите отговор: "Dick!" и 5 дка девствен хоризонт на 1ва линия!

Плаващ? Добре е. Предлагам да закараме там единствения си годен да полети изтребител, и по този начин да му дадем статут на "непотопяем самолетоносач". След което, бърже в Коалицията и към Близкия Изток.

Човече, не ни подарявай нищо! И него ще го сдъвчим, преглътнем и изходим, иначе казано ще му видим сметката...Дай го на по-разумни народи...

Не иска да дари самия остров, а правата върху територията на острова. Гърците като си продават островите, да не би островите да не са вече гръцки? Двора ви на село като е ваш, да не би да не е български? Тоя иска островът да бъде част от българската територия, и 10% от тази територия да бъдат собственост на българската държава. Островът не може да бъде независима държава според международното право.

Хем го подарява на държавата, а само 10% да станат държавна собственост- Да се каже на КОГО ТОЧНО ГО ПОДАРЯВА?????А има и брокер при продажбата???!!!! Мътна журналистическа реклама!!

не е зле да изселим там т.рците и циганите.начело с местанчо и боико като вождове на племената.

Уж ще подарява, а" но дни след като пратил предложението, се появил брокер на имоти с пълната преписка от МС, твърди бизнесменът. Той искал да посредничи за продажбата на острова. "" и само 10%печалба да се ползва от държавата..СМАХНАТИ ЖУрналисти!!! По-добре напишете-българин иска да ПРОДАДЕ ОСТРОВ..Съвсем за балъци ни взехте..ама действително изглежда българина не чете...

Чета тука мнения и предложения и се сещам, че имаше един разказ/ фейлетон на Чудомир за едни братя, дето наседили изневиделица една къща. Единия предложил да я направят на хан, другия да я вапцат червена, третия нещо друго - все от безумно по- безумно предложение. Накрая друснало Чирпанското земетресение и я сринало изоснови. НО! За да се проумее асоциацията с писаниците които се диплят тука трябва да се прочете Чудомировия оригинал.

Първоначално се зарадвах, но после прочетох , че го е предложил на Плевенлиев... Тъкмо да му е по-близо до офшорките !

Не пипайте . Островът е македонски . Плава във великия Македонски океан с македонска технология - чудо.

имел от Гана, че съм наследник на петролна рафинерия тамй.

24 часа е вече на нивото на Уикенд и други подобни вестници. Така че който му вярва толкова по-зле за него. А вестничето така си вдига тиража, толкоз е просто.

Това го съобщиха и в сутрешния блок на Нова Тв.

10 процента на държавата а останалите 90 на "бизнесмените" и мургавите граждани заселили се там. Даже колиби ще им построим. До няколко години вълните ще са ерозирали тези трошляци и резултата е ясен, ще загубим някой лев, но пък ще си очистим държавицата.

Айде нова лапаница: 1.Министерство на задграничните територии. 2.Няколко нови Областни управители. 3.Поне десетина нови зам.министри с тежък ресор по задграничните територии. 4.Ще има нужда и от поне педесетина нови агенции, като например фонд Земеделие за тихоокенското земеделие и програма за развитие 2013-2020

АЙДЕ НА МОРЕТО !!!!

а кита скоро ще идва ли в софия на пристанището? .)))))

Гледам и не вярвам на мъдите си! скюзми

Абе я се скрийте с тая партенка бре! такъв голям остров е само Нова Каледония... Глупости. То бива да се гаврите с простотията и неграмотността на българите ама чак пък толкова

Една нигерийска принцеса в изгнание обеща да ми подари 10% от изгубеното си съкровище ако й помогна с малко парички. Леле какъв късметлия съм!

България може да разшири територията си с още 27 хил. кв. км, като обяви за свой остров в Тихия океан. Вече и България ще стане колониална държава , макар и на самотен остров

Малко подвеждащо звучи - той не иска да "подарява" острова си държавата да му го озакони (след като го е завзел - на други места пише как се е "сдобил" с острова). Това което ще "подари" в замяна е 10% само - т.е. В.Б. (може би Ч.) ще си има и официално собствена държава.

Остави острова. Териториалните води на тоя остров са изключителна държавна собственост, както и природните богатства. Става дума за площ, по-голяма от Черно Море.

а не става ли въпрос за целият Тих океан,..... щото острова бил плаващ

Териториални води на самолетоносач ? Как звучи?

Дано не го приеме държавата, защото Бойко ще направи 16 000 км. магистрала до там.

В.Б.? Дали всъщност не става въпрос за В.Б.-Ч.?

Щом е плаващ го закарваме в Персийският залив и почваме да вадим нефт

Браво на човека пожелавам след 20години на всичките 2.000.000 българи които живеят в момента зад граница да се замогнат толкова че и те да подарят по толкова защото до тогава нашите политици и каманите ще са обрали от България а може и да са умрели от глад а дано ама надали

Верно ли бе? И ти вярваш на тази новина?

Конкетен Въпрос От СЪСЕЛО ви питам А ЗА ЗАМЕНКИ СТАВА ЛИ?

може ли да подариш нещо ,което не е твое !? все едно дудука да подари вашите пари от ктб за плакати и кебапчета на братчедите ...

Репоствам заради лакомите за "нови български земи, които не са и чували какво е пемза: Този плаващ "остров" е образуван от пемза (pumice) в резултат на вулканично изригване на островите Кермадек до Нова Зеландия. Забелязан е и е фотографиран за първи път на 31.07.2012 при пътнически полет от Фалеоло, о. Самоа до Оклънд, Нова Зеландия. В момента е недалеко от о. Раул, на североизток от Нова Зеландия. Височината на острова е до 60 см над повърхността на водата, а площта му била по-голяма от тази на Израел. Това нещо даже и остров не го наричат, а сал (raft) и за нищо не може да служи. Представете си плаващ "остров" от начупени и събрани на едно място парчета стиропор - същата работа. Пемзата е пореста вулканична скала, образувана при изригване на пяна от течна лава с много газови мехурчета и бързо втвърдяване. Съмнявам се дали е безопасно да се стъпи върху него. Никъде нищо не се споменава да е продаван, купуван, даже име си няма. Този наш "бизнесмен" е някаква откачалка явно и си прави майтап с нас. Затова досега никой не му е отговорил. Аз пък продавам Ниагарския водопад на промоция, само 1000 лв, ще посоча банкова сметка.

Докато се наканим да гто вземе, овозеладците ще го вземат. Това е. Островът е без чужди претенции, но щом не го искаме-нова зеландия ще го вземе. Достатъчно е да пратят един военен катер, до побият тяхното знаме, и сме прецакани. А наистина-ниикой днес няма претенции за островът, ии може м да го вземем.

А Мазета в Операт Продав ли? Ти какво даде на България, освен кривясалия Цървул Фикуса?

Тая пемза, барем за стъргане на пети не става ли :-))

Чудесна идея. Натоварваме всички русофилистици на кораб и ги пращаме там. Да си строят комунизъм по руски образец, а Путин ще им построи жилища и магистрали, а после ще ги храни без пари, само защото ги обича.

Ако в островът има някаква далавера-примерно да се печели от туризъм ,природни богаства(примерно нефт)-русофилите сами ще отидат. Те не пропускат далаверата. Ще видитее-има ли далавера-ще се намерят хиляди желаещи да отиат там.

Да, обаче за целта трябва да се работи, а те не са свикнали. Те все чакат някой да даде.

Мда, с русофилите ще е добре да бъдат натоварени на кораба и всички като вас с бръмбари в главите, дето зад всеки ъгъл им се привиждат русофили - ха-ха-ха: поне няма да умрете от скука там

много си е хубав острова, напразно плюете по чисто български комплексарски начин. Островът не "плава" като лодка, както мнозина от вас си представят, просто той заради двата вулкана там, които наистина са действащи или "спящи", то заради тях островът може да си променя формата, а не плава и да навлиза като агресор в други териториални води...

Не си разбрал. Не като агресор, той като турист, съвсем добронамерено. Ако беше агресор досега да са ни обявили война :))))))))))))))

Изобщо е плюем. Много се радваме даже. Аз написъх по-долу-ако не приемем островът, ще го вземат или щатите, или нова зеландия, или чили, или австралия. Да не се пропуска възможността. не забравяйте,че ако го приемем, и се окаже,че сме се прецакали с нещо--винаги може да се откажем от земи-рез велико народно събрание. тоест приемамее островът-чрез ВС, и ако неещо сме се прецакали-може да се откажем. в случай няма проблем

ето откуде и инфото. ваведете в чичко гоогле: /вики/пумице_рафт *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ББ и мр. Бин ще вземат сега да умуват. Близнашки и четата ще залижат.

И ииииии още едно свободно място за губернатор!!!

Още нещо, знае се че има изкуствени острови, строят ги по определена технология. Купуват си ги хора с пари и възможности - обикновено за почивка. Но този природен феномен - плаващ остров, образуван от вуканични изригвания - изглежда неправдоподобен, стои извън логиката на земните природни процеси. Предполагам, че в този случай (ако не става въпрос, естествено, за някакво недоразумение и търсене просто на някаква медийна сензация) за природни ресурси като изкопаеми и питейна вода, не може да се говори - а това означава само една: финансово натоварване на неговия евентуален бъдещ собственик.

я всеки да дари по един айсберг!