Анкара може да публикува плановете на метежниците

Турските власти обмислят възможността да публикуват документи на пучистите, съдържащи информация за плановете за промяна на Турция при успех на преврата.

Обратно в новината

Коментари - Анкара може да публикува плановете на метежниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няколко пъти от 13002 извадих останалите и 53-ма хартисват. Предполагам, че са лелки от детските ясли или забавачницата. Впечатляващи са мащабите с които Ердоган е използвал тайните служби, за да следи поддръжниците на противниците си и как бързи ги идентифицира няколко часа след началото на преврата. Бил е добре подготвен човекът. Напълно в стила на Хитлер.

те "метежниците" специално са ги подготвили за публикуване и са ги тиражирали....

Шменти капели. Над 13000 човека официално арестувани и по голямата част от турският народ не могат да ликвидират Ердоган? Диктаторът подценява публиката. Двамата с агентката на Щази и КГБ Меркел правят опит да ликвидират цивилизацията.

Каква трева си пушил бе !?

аз трева не пуша - махам чалми и бутам минатета!

Когато ги напишат!...

На Анкара вярвам, колкото на Москва.

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ . ПЕЮ ЯВОРОВ . ХРИСТО ЧЕРНОПЕЕВ . ПОСТОЛ ВОЙВОДА .ЯНЕ САНДАНСКИ .

А бе фесове до вчера ревахте че не знаете нищо .днес планове ще вадите...

вчера са нямали информация и са ревали. днес са намерили плана, имат информация и го вадят. днес не е като вчера и утре няма да е като днес. е има хора и след една година са си същите и не са добавили нищо към знанията или уменията си. лек ден.

Има ли нормален човек, който би повярвал на ердогановата пропаганда???

Бай Ганьо плаче ли плаче за загубите на американците и на Сорос. Колко много щяла да загуби Америка, а пък Сорос още повече. Вярно е, нищо не се губи в природата, Сорос ако загуби, ние можем да спечелим. Мъдроооо!

фактите около преврата говворят сами по себе си от кого е оранизиран и защо и ако публикуват истинския план на певратаджиите (което със сигурност няма да стане) ще се види че организатора и изпълнителя на главната роля в тази пиеска е един и същ и се казва ердоган. поне това показват фактите, без интертации и новини от агенция ЕЖК.

Да подредим само "голите" факти! -Превратът (неуспелият) безспорно е организиран от подържниците на Фетхуллах Гюлен. -Фетхуллах Гюлен се намира в САЩ- от години - Няма начин такава фигура да не е взета на мушка от ЦРУ Няма начин всичко организирано от подържниците на Гюлен в Турция да е държано в тайна от самия него. - Невъзможно е ЦРУ да не е знаел за тези планове след като Гюлен е под постоянно наблюдение -В нощта на переврата, когато развоят на събитията не беше много ясен Кери прибързано се изцепи, че МЕЖДУ НОВАТА И СТАРАТА ВЛАСТ ТРЯБВА ДА ИМА... още

заменете запетайката с точка , копирайте в адресната лента на браузъра си и четете . bultimes,com/skoro-yadren-udar-po-turtsiya-ot-sasht-tselta-neutralizatsiya-na-arestuvanite-bombi-v-indzhirlik/

Какво ми го хвалиш този некадърно написан хибриден сайт? На нищо не прилича.

Плановете?!...

Всъщност приятелю - НИКАК НЕ СИ прав ! За съжаление това което стана в Тутция , все още МАЛКО хора го осъзнават , и може би затова скандала не е особено голям . Ще се опитам да обобщя някои неща които ВЕЧЕ се случиха : 1) Турската армия вече НЕ Е НАТОвска ! И това НЕ Е абсолютно никакъв майтап. Колкото и да се правят на улави , все пак целия свят разбра , че тъкмо партньорите от САЩ и НАТО се пробваха да УБИЯТ Ердоган . Той обаче някакси оцеля , и сега не само ще изчисти Баш Натовците от армията си , ами ще го направи така , че дълги години напред НИКОЙ в Турция да не си и помисля за подобни изпълнения ! 2) Вече е публична тайна , че Ердоган КОНФИСКУВА всичките ядрени бази в Инджерлик ! От това по-голям шамар за Алианса - ЗДРАВЕ му кажи ! Най-лошото е , че НИКОЙ вече не знае В ЧИИ ръчички ще се окаже Плутоният от тези бомби , след като те разбира се задължително ще бъдат разглобени и електрониката им подменена. 3) НАТО в Европа вече практически спря да съществува ! Поради простата причина , че НАТО в Европа БЕЗ Турция - нЕма и не може да има ! Поне в близките няколко години ...

Вместо Ядрени бази да се чете - Ядрени БОМБИ* Сори , така и не се научих да коментирам с чернови ...

Добре използваш главните букви, без особен смисъл. Обаче си измисляш, а доказателства не представяш.

Какво по-голямо доказателство от това , че Турският Премиер Ялдъръм директно по телевизията съобщи : " САЩ повече не са ни приятели " ??? А кой според теб има пълната власт и може да си позволи да дръпне шалтера на Инджерлик ? И какво правеха тия ЧЕТИРИ агенти на ЦРУ вътре в Турския хеликоптер който дезертира в Гърция ??? А това , че Гюлен е дългогодишен член на ЦРУ известно ли ти е ???

целия в пот! НАТО не съществуваше в Европа, а само в Азия и в Африка! Процедурата по конфискация на атомни бомби, която я сънува, спомняш ли си я! Или е въпрос на само на мерак!

Доказателствата ти се свеждат до "Една жена вчера на пазара казала на втората браточедка на лелята на жената на един познат на втория браточед на съседа на чичото на гъджето на Иван, който е познат на един от приятелите на .........................

Радвам се, че Русия вече може колкото си иска да си нарушава турската граница и кафявите ще викат "искаме още".

Никой няма да повярва дали тези планове не са изфабрикувани.

"Историците" веднага изчислиха. САЩ пак губи. Турция и България печелят, но най-много печели Русия, както винаги!

Опитът за държавен преврат в Турция разбуни целия алианс. Ако беше успял, НАТО щеше да се окаже в много неудобно положение. В редиците му щеше да се появи държава с военна диктатура. Макар и подобно обстоятелство да не представляваше сериозен проблем в годините на студената война, днес ситуацията е съвсем различна. В наши дни алиансът се позиционира като съюз на просветени демокрации, затова наличието на една диктатура в редиците му би било също толкова пагубно, колкото и недопустимо, отбелязва експертът.Вероятно именно поради това САЩ, също като останалите членки на НАТО, толкова решително осъдиха опита за държавен преврат и побързаха да изкажат подкрепа за президента на Турция Реджеп Ердоган. Но фактът, че Ердоган успя да потуши този поразително безпомощен опит да се смени властта, съвсем не говори за победа на истинската демокрация в Турция. Правителството на Ердоган се възползва от неуспешния преврат, за да проведе мащабна чистка, която засегна не само военните, но и работещите в съдебната система и системата на образованието. Размахът и скоростта, с която Ердоган се разправя с опонентите си, навежда на мисълта, че осъществяването на чистката е отдавна подготвян план, разсъждава авторът на материала. Така, независимо от провала на преврата, в редиците на НАТО вече има страна, която има всички признаци на диктатура, продължава той. Това едва ли ще се хареса на членовете на алианса и разбира се ще предизвика сериозно напрежение и разкол в редиците му

Само ще допълня, защото тогава може би не си бил роден, че преди години Турция като член на НАТО се сби с Гурция също член на НАТО и превзе голяма част от Кипър, където малка част от населението беше турско. Хиляди гърци бяха вкарани в турските затвори и до сега се водят безследно изчезнали. Турция беше осъдена от ООН и кой ли не, но странно, че ЕС днес си мълчи и даже се готвеше да приеме такава страна. Да не говорим, че няма до ден днешен никакви санкции, въпреки продължаващите и в момента беззакония и нарушаване на човешките права. А пък и Кипър даже е член на ЕС . Не бих си и помислил наглите окупатори да бъдат бомбардирани от САЩ или НАТО за да бъдат принудени да зачитат решенията на ООН, както това се случи на много други места.

Ще има втори пуч. Ердо се страхува да се върне в Анкара. Първият пуч беше за заблуда. Ще има втори следавщия месец. Преди първи петли, да не вземе някой ранобуден петел да събудия някоя свиня, тя да изгрухти и да събуди охраната на ердо.

обслужва ердоган изцяло.Следователно това е просто разчистване на сметки.САщ не са си загубили влиянието в Турция -напротив.Също и Русия няма особени ползи.Ситуацията е патова за САщ и Русия само ердоган има ползи засега.истинския преврат тепърва предстои в Турция.

За нас е добре това, че могъщата турска разузнавателна служба МИТ, която доскоро си миткаше у нас като у дома си, следеше и подслушваше, подстрекаваше, подкупваше, заплашваше сега е уплашена за собсвеното си съществуване и ще се вкопчи в борбата с "вътрешния враг" на Ердоган за да оцелее в жестоката среда.

Брей как бързо действа турската администрация. До вчера Президента Ердоган не знаеше, че ще има "преврат" и добре, че зет му го светнал, после за една седмица арестуваха/уволниха над 50 хиляди военни, полицаи, магистрати, учители - всичките доказани участници в "Преврата" и сега вече са готови да пуснат новия сапунен сериал - документи от "Преврата ". Бравос. Холувуд ряпа да яде.

Турция лека-полека започва да се еманципира от положение на пионка на САщ в самостоятелен играч на регионално ново. Това, което направи Иран преди 40 години с революцията, която бе оседлана от аятоласите. Както Иран така и Турция ще заплати немалка цена за това. САЩ ще подклаждат вътрешна нестабилност, могат да решат да шишкат кюрдите, да налагат санкции под разни измислени, отвратителни с лицемерието си предлози, но - връщане назад няма да има духът на народа осъзнал веднъж силата си е изпуснат от бутилката. Турция бавно, но неотклонно се превръща в самостоятелна държава.

От Ваффен разбрахме, че от случващото се в Турция САЩ губи много, едва ли не фатално, а Русия печели. Като че ли Турция също печели. Нищо обаче не казва за България, ние печелим или губим!

Цяла седмица ли ги фабрикуват! Ние още не знаем кой /или знаем ама се праим, че не знаем/ е обвинен за организатор на преврата , но дастъп до плана му ще имаме!

Да почакаме малко, че сега ги пишат.

За публикуването, ще ги публикува. Ама са много тъпи да ги измислят. Това не е издателска къща бе ердо, това е пуч. Изпълнявата се заповеди. Всичко е уредено без документи. Като се закълнеш на камата и револвера това е достатъчно, ама ти си амуджа и не ги разбираш тези работи.

Това не ти е махленска завера, а държавен преврат бе РАЗБИРАЩ! Трябва да се подмени голяма част от целия държавен апарат, да се установи връзка с другите държави и да се направят редица рокади в посолствата и...и...и Без писане няма как да стане!

Най-жалкото сега ще бъде, ако чичко Сорос претърпи щети.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да направиш преврат.

valentor

как гърците няколко денЯ преди нещо са се подготвяли , по линия на полиция/сигурност и армия со се танкове, а било изненадка, че и тъдява , а ?

Анкара може да публикува плановете на метежниците Не знам, но ако метежниците можеха да публикуват плановете на Ердоган, какво ли щяхме да прочетем?

анкара ще публикува нещо, скалъпено от ердогани подръжниците му иначе, да публикуват истинските планове на мегежниите, ще значи да публикуват плановете на ердоган за ислямизиранена турция за разправата мус опозицията в истраната и изн нея

Ако съм забравил ,да го повторя за не разбралите.В рамките на една нощ неуспешният преврат в Турция промени геополитическия пейзаж, като преустрои отношенията между Москва и Анкара, и същевременно с това подкопа плана на Вашингтон да преначертае картата на Близкия Изток. Факт е, че събитието затвърди власт на Ердоган в страната и обърка стратегическата цел на Вашингтон да контролира коридорите за основни ресурси (и тръбопроводите) от Катар до Европа. Фактът, че администрацията на Обама пренебрегна интересите на националната сигурност на своите съюзници, всъщност тласна турския президент в лагера на Москва. Това невнимание е на път да лиши Вашингтон от ключовия мост между Европа и Азия, така необходим за поддържането на неговата световна хегемония. Планът на САЩ да концентрира външната си политика почти изцяло върху Азия като по този начин бъде обградена и изолирана Русия, а китайският растеж бъде контролиран сега се намира в безпорядък. Събитията от последните няколко дни промениха всичко.Има някои глупаци, които мислят , че Турция е в разпад и изпадат в захлас при тази переспектива.Но , ако за малко допуснем ,че това е така , какво и пречи да потърси ново разширение на северозапад и кой ще и попречи.Същевременно переспективата да се отзовем на първа линия ,с ислямския свят не е никак радостна.особенно , ако се има предвид дереджето на държавата.Нека никой не си прави и най-малки илюзии за европейска солидарност и помощ,просто кръвта ще е българска.

Даа, както се казва НАТО ще ни даде само кърпичка да си избършем сълзите.

valentor

а к'во ? пупи ли ще гарантира територията ,живота,здравето и сигурността на всеки български гражданин , а ?

Ставащото в Турция ме наведе на някои предложения към управляващият ни субект; -Инсценира преврат -Арестува ректорите на 57-те ВУЗ -Арестува всички съдии и прокурори. -Уволнява половината армейски и полицейски чинове . -Уволнява половината даскали от средните училища . -арестува директорите на частните болници и уволнява директорите на държавните болници. Резултат: Пълна реформа в Правосъдието,Вътрешното министерство и отбраната ,образованието и здравеопазването. Бюджет излиза на излишък -50%. Народа е ликуващ по улиците и се саморазправя с изедниците полицаи ,ректори и доктори. Учителите са оставени за учениците на тях не им липсва нито жестокост нито желание да пребият даскалите си. за добрата идея кандидатствам за орден Стара планина -ако има кой да ми го даде ,защото президента междувременно е станал специален представител на ООН по правата на татарите в Крим.

Не вярвам, че е възможно целият този цирк да е без благословията на САЩ, нито пък вярвам в т.нар. "затопляне на отношенията с Русия". Със създаването на ИДИЛ и пр. "умерени" и неумерени ислямски главорези САЩ доказаха, че разчитат основно на ислямизирани фанатици за мръсните си игрички, а сега се отваря широка възможност за тотално ислямизиране на Турция, унищожаване на всичко демократично и окончателно пълновластие на чалмалията, което Барак Хюсеиновци несъмнено ще използват в свой интерес и то най-вероятно за война срещу Русия. И как е възможно да се вярва, че ако САЩ действително са желали свалянето на Ердоган, нямало да успеят, още повече, че изпълнението на този т.нар. преврат бе толкова нескопосано и противно на всякаква логика, че един наш пенсионер и бивш трудовак от КЕЧ-а би се справил много по-смислено и по-добре?! А че били жертвани и унищожени про-американски и светски военни - че как иначе да се ислямизира Турция докрай и как лудият от Анкара би могъл да действа, без някой да му пречи?

Намирам разсъжденията ти за леко плоски и едностранчиви. Ами САЩ не успяха, защото точно в този отдел на ЦРУ работят тотални некадърници. Те не успяха и в: Афганистан, Виетнам, Корея, Куба, Либия, Сирия, Иран, Ирак- да изброявам ли още или сам ще допълниш списъка!?

Само хаховци не виждат, че тандема Барак ага и Ердоган ефенди са успели напълно.Иракско-сирийските нефтени полета вече ще бъдат техни.За какво е Ислямска държава, за какво е ислямисткото правителство на Турция, за какво е ислямизацията и връщането на шериата в Турция.Борбата е за петролеца благ.Кой пречеше на това?Путин и хората със светско мислене в Турция.Сега със този жалък цирк всичко си идва на място.Щели да покажат плановете за промени в Турция-разбирай, че сега ги натъмяват за да изпият мозъците на фанатизираната част от турците.За това е унищожението на интелигенцията.Как така всички ректори участваха в преврата.Единствения който МОЖЕ БИ да се опита да направи нещо е Путин, но като се има предвид, че тези руснаци не са като онзи дето ни учеха, че били наши братя и освобдители, винги може да се врътнат и да искат или да им е договорено парчето от САМУНЯ.Всичко е далавера и интереси.Когато полския католик Карол Войтила седна на папския трон като Папа Йоан-Павел втори през 1979 г, веднага в Полша започнаха размирици които доведоха до разпадане на соца.Когато мюсюлманина Обама стана президент започна мюсюлманското нашествие.До къде ще се разпростре един Господ Бог знае.

когато става въпрос за ирак, либия, сирия и т.н. може би имаш право, обаче не отчиташ че реално тези държави са никои, не са играч на световната сцена. докато в турция нещата са доста по различни - сам казваш, че искат да използват турция във война с русия. малко ме съмнява, че при подготовката на една война дестабилизираш най-силния си съюзник в региона, разбиваш му армията, като махаш доказалите се военни, и слагаш на тяхно място протежета, чието единствено достойнство е че са верни на ердоган. така че САЩ само губят от така създалото се положение в турция. единствения начин да има преврат, и все пак да спечелят, е преврата да успее и на власт да доидат проамериканските и светски военни, което не стана. както сам си написал, толкова нескопосан преврат едва ли ще успеят да организират и от нашия бивш КЕЧ., а ако САщ са желали успеха, със сигурност щяха да го постигнат. така че според мен в случая САЩ имат толкова участие в организирането на "преврата", колкота имаме аз и ти

Няма и не може да има нещо без контрол от страна на САЩ! Поне засега!

Да подредим само "голите" факти! -Превратът (неуспелият) безспорно е организиран от подържниците на Фетхуллах Гюлен. -Фетхуллах Гюлен се намира в САЩ- от години - Няма начин такава фигура да не е взета на мушка от ЦРУ Няма начин всичко организирано от подържниците на Гюлен в Турция да е държано в тайна от самия него. - Невъзможно е ЦРУ да не е знаел за тези планове след като Гюлен е под постоянно наблюдение -В нощта на переврата, когато развоят на събитията не беше много ясен Кери прибързано се изцепи, че МЕЖДУ НОВАТА И СТАРАТА ВЛАСТ ТРЯБВА ДА ИМА ПРИЕМСТВЕНОСТ- де факто той призна властта на пучистите. Когато стана ясно, че "техните" губят играта Кери заедно с Меркел се обявиха в защита на "демократично избраната власт".- завой на 180 градуса- те това е гъвкавост.... Ако се навържат нещата в хронологичен ред изводът е само един- Опитът за преврат е организиран със знанието и помощта на ЕС и САЩ

Интересно Борето къде видя Турция в ЕС :) Или как британците се бръкнаха...

Освен че са с гарантиран произход, плановете ще съдържат и пояснителни бележки, като за обикновения читател. За да сме сигурни, че всеки ще ги разбере.

В тази ситуация,която,кой знае защо заварва нашите родни политици в един дълбого изненадан вид, на конфуз като че ли внезапно лампите са светнали , а той си е забил пръста в носа до края на втората фаланга.Сега още са в стрес , а след това ще бъде запусната мелницата на словоблудство

Малее, все едно слушам душевно болен след поредната порция медикаменти! Турция загива и е уязвима заради тебе и преврата на простолюдието над интелигенцията! Между другото Гьол има същия принос към разпада в Турция както и ти! Жалко за държавата Ви защото имаше шанс да се превърне в по-светска, очарователна и демократична дори от западните култури, който са в упадък!

В гората си, но виждаш само едно дърво! Ако превратът беше успял на мястото на умерения ислямист Ердоган американците щяха да сложат Фетхуллах Гюлен- радикален ислямист. Тогава бъркотията скоро щеше да се прехвърли и на Запад от турските граници.

когато си в гората, виждаш дървета, но не и цялостната картинка. точно САЩ имат най-малка полза от ставащото в турция, защото дори и "преврата" да беше успял, това ще значи нестабилност в турция за години напред, а като отчетеш, че тя е кучето на САЩ в европа, точно от това американците нямат нужда. още повече, че заради търканията с русия, ЕС и САЩ имат нужда от силно НАТО, а дестабилизацията на един от основните пратньори в никакъв случай не допринася за това.

Той феса Ердоган да разкрие как сам си спретна преврата. Ама първо изчака да си прибере парите, които ЕС му предостави, за да не пуска бежанци към Европа. Той си ги прибра, после направи инсинуацията с метежа. Сега направи извънредно положение и всички бежанци, хоп към нас, към Гърция.. Той може да си удължава извънредното положение, колкото си иска.. Гаден, долен мръсен фес !!!

Затъването на Турция в дълготрайна политическа турбуленция ще намали привлекателността и за мюсюлманите у нас и те ще бъдат по-склонни да се приобщят към българското общество вместо към разединеното по етнически, религиозен и политически турско общество( кюрди-турци, сунити-алевити, ислямисти-левичари).

Една последна вметка, която също не се появи в западните медии,чудно защо?:, руският вицепремиер Аркадий Дворкович заяви, че съвместните проекти на Русия и Турция в това число Турски поток са все още на дневен ред и имат бъдеще. Става въпрос за нещо голямо. Ердоган плавно отваря вратата вратата, която администрацията на Обама толкова усилено се опита да залости. Това е сериозен удар по плана на Вашингтон да контролира потока на основни ресурси от Азия към Европа, а те да останат деноминирани в щатски долари. Ако бъде постигнато споразумение, Путин ще получи достъп до процъфтяващия пазар на ЕС чрез южния коридор, който ще стабилизира отношенията между двете държави, ще разшири употребата на еврото и рублата на енергийния пазар и ще създаде зона за свободна търговия от Лисабон до Владивосток. А Чичо Сам ще наблюдава безучастно. Изглежда главният план на Вашингтон изведнъж се оказа в сериозна беда, това е мъка ,при това голяма , ама много голяма.Предполагам, че на САЩ им се иска да се набъркат по-сериозно , ама пуста предизборна кампания,прави лошо впечатление за демократите.Остава горчив привкус на далаверка ,при това голяма.

Не е ли по-важно, че Турция се разпада, отколкото останалите простотии на палачинката?

пишеш глупости. основната резервна световна валута се определя от големите играчи, т.е САЩ, ЕС и донякъде китай, русия и особено турция могат да влияят много слабо. и въобще за какво евро и рубли говориш, като ЕС няма да приеме разплащане в рубли, а турция не е в еврозоната, така че ако кажеш разплащания в рубли и лири между турция и русия, може и да уцелиш, въпреки че е съмнително. и каква врата отваря и затваря ердоган, като при това положение турция става още по ненадежден партньор за ЕС, което в никакъв случай няма да и позволи да бъде голям играч на енергииния пазар, така че ако имаш предвид вратата между турция и русия, може и да си прав, ама тая между европа и русия си е все така притворена, с тенденция за затваряне, ако гнома продължи по същия начин.

да не си объркал цвета на хапчетата?

След чистката в турската армия тя дълго време няма да може да се оправи от шока и няма да бъде в състояние да извършва агресия към съседите си. ЕС ще гледа с все по-голямо подозрение към Турция и ще е по-склонен да се вслушва в нашите опасения от неоосманистките, ислямзаторски амбиции на тази страна. На ислямизма е нанесен силен удар- затварянето на хиляди медресета, фондации и други организации на Гюлен показва посоката.

Едно и също се върти винаги, когато на власт има фюрери.Локуми, атентати и т.н А истината е една-държави и народи управлявани от диктатори вечно страдат.

народът страда от анархията , хаоса и корупцията , където виновните са винаги невинни !!!

Хахаха сега на тия дето им се плаща с рубли, са мобилизирани да защитават Ердо... Ей, това живота е много смешно нещо. :))) Изведнъж приказките за много принципната Му позиция спрямо Ердо, бяха заменени от оправдания как било прагматично да Е приятел с Ердо заради международното положение... :)) Докато не Му свали друг самолет предполагам.

Развитието на нещата в Турцив е добро за България защото: Турция вече не е верен съюзник на САЩ, а САЩ са главната световна сила. Това автоматично покачва цената на България за САЩ. Вътрешните противоречия в Турция намаляват капацитета и да се меси в нашите вътрешни работи. Самата пета колона на Турция у нас - ДОСТ и многобройните турски агенти се чувстват несигурни в обстановката и няма да бъдат активни както досега.

За момента е така. Но за утре нищо не се знае. Путин и Ердоган бяха скарани заради самолета, но пак се прегърнаха. Не се знае, новият американски президент, дали няма да се сприятели с ердоган, въпреки всичко. Всеки дърпа чергата към себе си. Само българските правителства се постилат на другите.

дали пък от изнесените документи няма да се окаже че военните, готвили преврата са имали идея впоследствие да обявят война на русия. като гледам напъните на ердоган, и затоплянето на отношенията му с русия веднага след преврата, не бих останал учуден. то и затова ще поднесе главите на пилотите, свалили су-то, на тепсия на путин, въпреки, че вината не е тяхна (ако въобще имат вина), а на издалия заповедта, които пък е от обкръжението на ердоган. а че т.нар. преврат не е организиран от никакви външни сили, а си е пиеска на феса, е очевадно само като погледнеш фактите (и се абстрахираш от коментарите). превратаджиите бомбардират хотела на ердоган, само че удобно известно време след като е напуснал, два ф16 прихващат самолета му, само че видиш ли, решили да не го свалят по неизвестни причини (или може би са получили прозрение свише че не трябва да го свалят), обстрелват двореца на ердоган, само че всички взривове са около него, и нито едно пряко попадение (особено като се знае, че отклонението на ракетите, изстреляни срещу него е около 1 метър. турската армия, и особено вишето и командване, са изключително проамерикански настроени, така че ако НАТО имаше пръст в преврата, той щеше да е успешен. и последно, но не на последно място, колкото военни, полицай и съдии са арестувани и уволнени, поне толкова, ако не и повече учители са загубили работата си. което значи, че според турския президент преврата е учителски, а не военен. когато искаш да установиш авторитарен режим, първите, които поставяш под ножа, са интелигенцията, щото умния не следва сляпо провъзгласилия се за водач, а си задава въпроси, чиито отговори никак няма да харесат на разни президенти с мания за величие.

мелиха и исмаил няма ли да ни осветлят малко в тая турска каша ? добре , и ние чакаме да пуснат новите "опорни точки "!

Заради пусти санкции, няма пари и един преврат да спретнем като хората. А так хочется!

Чакат да изсъхне мастилото, за да ги публикуват ли? :)))

дай боже съседите ни да са добре , че и ние покрай тях !ако те са зле , ние първи ще го отнесем, с 3 милиона ислямисти сме свършени !!! дори и да иска европа не може да ни помогне ! някой вярва ли , че гюлен е действал без бялата колибка , цру и пентагона ?ич не е за вярване , нали ?

а ти вярваш ли, че въобще гюлен има нещо общо с кашата. щото ако е така, или си много заблуден, или имаш някаква вътрешна информация, недостъпна за обикновения човек

гюлен , както хиляди други са били вербувани от цру !мислиш ли за възможно да живееш в щатите и да откажеш тази "огромна чест"под някакъв предлог ??