Спасиха възрастен мъж в планината

76-годишен билкар, загубил се в планината, бе спасен от полицаите.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха възрастен мъж в планината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За връзка и точно местонахождение

Добре, че са го намерили..

Всеки следващ ден не си същият! Тръгнал е зле подготвен, може да е слънчасал или получил микроинсулт. Не е трябвало да тръгва сам, най вече!

Ееее, тези баби и дядовци не престанаха да си надценяват възможностите и да рискуват живота си с излизания в планините. Ама хайде, за тях е разбираемо - във "второто детство" са и в много случаи акълът им си е като детински. Обаче ако на този спасен старец близките отново му позволят да ходи сам за билки, значи са по-инфантилни и от него...

И какво очакваш да направят - да го вързват ли? Ако не страда от някакво сериозно заболяване във фаза, в която да не осъзнава и да не носи отговорност за действията си е едно, но може и да е абсолютно с всичкия си и пак да се е заблудил. Това е възрастен човек, не е дете да го държиш за ръчичка!

"...да ходи сам..." Ако пък толкова държи да си продължи билкосъбирането, поне да има някой друг с него, за да помогне в случай на нещо непредвидено.

Така е -болестите и възраста не прощават на никого и един ден се оказва ,че не можеш да се справиш дори с нещата които винаги си правил с лекота от години.Именно за това са близките но ако ги нямаш или са далеч или просто не се интересуват от теб докато не дойде ред да наследяват...