Орешарски: Президентът грубо се намеси в изпълнителната власт

С наложеното вето на актуализацията на бюджета президентът грубо се намеси в работата на изпълнителната власт, заяви премиерът Пламен Орешарски.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Президентът грубо се намеси в изпълнителната власт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато става дума за вас комунисти гадни, нищо не е грубо! Каквото и да ви се направи, никога не би било достатъчно!!!

Жалки оправдания и отново не успяват да си защитят позицията.

Президентът елегантно каза на управниците, че се готвят за големи пладнешки кражби/ грабежи/!

Браво на президента! В началото не го харесвах, но с тази си постъпка ме спечели! Няма да оставим комунягите и турците да ни заробват!!!

Гордея се с президента ни, макар че не харесвам партия ГЕРБ. Гордея се от неговата твърдост, почтеност, справедливост. Гордея се , че той е една истинска надежда за българския народ и никога не би допуснал някой да се гаври с исканията на гражданите. Искания за прозрачност, честност, почтеност...това което до сега не е съществувало в българското управление.

За пръв имаме президент от 10 години и сега се появява седенката Орешаро и си плямпа глупостите!! Малко ли ви бяха 30 - 40 000, че не си подадахте оставката? Колко трябва да сме - 1 000 000??

Страхотен президент си имаме, ей на това му се казва президент, интелигентен, начетен, почтен с чувство за мяра, а не кукла на конци като господин Вамира

Той е президент и има това право ,това че на вас не ви изнася е друга работа...ОСТВАКА!

Трябва да се даде шанс на кабинета Орешарски, за да се видят реални резултати от работата му. Хората не приемат и поведението на ГЕРБ и президента, които бойкотират работата на парламента

аз вече видях реални резултати от неговата работа още със старта им...4- подсъдими с криминално минало назначени на управленчески постове, циганина към който явно са задължени и му е обещано в знак на благодарност за черната работа да го лансират в парламента, Пеевски и да изброявам ли още......и това със старта на това управление, но моля ви се не бъдете наивни че за добро са дошли

Че те сами си бойкотираха Парламента! Можеха да си бачкат сега там, а не да ни показват голите си задници от плажовете!?

ОСТАВКА на ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!Защо тоя pumak не наложи вето когато оная банда от герб профука осем милиарда ?!

може да е така....но тогава никой не се надигна защото хората не бяхме оуведомени, но както се казва никога не е кусно да се поправят нещата....нека гражданите да извлечем най-доброто от ситуацията, а президента в момента постъпва много правилно за гражданите. мислете за гражданите кое е на- доброто а не за това дали вашата партия е потърпевша , и ако се махне може да сте сменен на раб. си място. Та нали гражданите избират тези народни представители....

Никога не сме имали 8 милиарда в наличност!!

поплюфко отново показва че не е нищо повече от бърсалка за бб и другите мафиоти в държавата. седи и топли мястото на бб - т. е. от цялата му физиология само задните му части имат значение

А защо този същият президент не наложи вето когато Дянков на бюджета през 2012 година.

Защото беше задължен на ГЕРБ, ..., а и ние не знаехме хората, а вие от опозицията къде бляхте........освен това при Дянков май кредита го бяхме изчистили

Вярно е, че президентът се намесва пряко в политиката на управляващите, за която единствено БСП като мандатоносител и Орешарски носят цялата отговорност! Такова нещо досега не се е случвало - въпреки конфликтите и различните позиции президент-управляващи от предишни мандати, президентът да е спирал политиката на правителството! Изводът е, че мафията и олигарсите,които организират протестите и които стоят зад ГЕРБ, вече явно и легално излязоха на политическата сцена, парадирайки със себе си чрез президента! А този индивид не може да бъде президент на държава, в която явно показва пристрастията и зависимостите си и разединява българското общество

Ама къде бяхте, бе хора, когато бате Бойко опоска резерва на държавата, като похарчи НЕИЗВЕСТНО ЗА КАКВО - ЦЕЛИ 4 МИЛИАРДА ОТ НЕГО?!Не може така - с двойния аршин!!!

Ама къде бяхте, бе хора, когато бате Бойко опоска резерва на държавата, като похарчи НЕИЗВЕСТНО ЗА КАКВО - ЦЕЛИ 4 МИЛИАРДА ОТ НЕГО?!Не може така - с двойния аршин!!!

не му пука на Плевнелиев за народа

Плевньо, в желанието си да угоди на господарите си, започна да прави абсолютни глупости. Как ще налага вето само на кредита, без да иска промяна на разходната част на бюджета? Нали разходите са съобразени точно с тия 1 милиард лева. Ако ще налага някакво вето , трябва да е върху целият бюджет. Но явно за него е най-важно да получи потупване по рамото за добре изпълнена поръчка. А за факта, че от всичките им простотии потърпевш е единствено народа, му е през к*ра!

Плевнелиев с лека ръка да подминава разследванията на журналисти срещу него, както и становищата на компетентния органи като Комисията за финансов надзор.

за какво се мисли оречарски цжл народ го плува а то ръпа ли ръпа и се хили като олигофрен добре си прави президента и с пално право искат да смакнат и те пари от ец ама не и тизи пат баъ баъ ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Плевнелиев се намеси точно на място! Не трябва да им позволява да правят подобна грешка с 1 млрд лв. заем! Трябва да се знае, че Президента НЕ е против допълнителните социални добавки и разплащания за социално слабите българи, той е против много други неща по актуализацията на бюджета, неясноти, непрозрачност и т.н.!

Герб изпусна КОКАЛА и сига риве!Ревете ТИКВИ МАЙМУНСКИ такива!!!

Правителството та Орешарски е единствената алтернатива на Гербаджийските простотии и вандалщини!Нека да си свърши работата!!!

време е тази държава да бъде закрита и преименувана на циганистан.

То ако Президента не се намеси, вие съвсем ще се осерете бе говеда!

Тоя ли сульо Герберунгелски ще се меси бе!Явно си е прочел задачите за деня написани от Боко!

Тоя форум стана като партиино събрание. Много другари , много нещо. Ама септември ще ви спрат плащанията.

Кой и защо трябва да спира плащанията? При тази безработица, откъде човек да вземе пари, за да ВАКАНЦУВА? И какво щяло да стане през септември? ФАБРИКАТА ЗА МИЛИОНЕРИ ЩЕ КАПАЛДИСАТ?

Септември - като май.Герб вън,време е за време без ЧЕНГЕТА!!!

Има ли още хора които НЕ са проумели че президент НЯМАМЕ а на това място стои една КУКЛА НА КОНЦИ зависима от тези дето я сложиха там. Има ли още хорта дето НЕ са разбрали че роско прави всичко това защот ЗНАЕ че при сегашната конфигурация в НС НЯМА как да мине импийчмънт и той и менторите му ще продължават да си развяват байрака безнаказано....

Ами другата КУКЛА НА КОНЦИ Орешарски, дето се прави на мъж?

И добре че се намеси. Иначе щяхте вече да сте ги опапкали парите, че можеше и да не ви стигнат.

През годините, всички президенти се конфронтираха с МС ,дори когато бяха от една и съща политическа сила.Това е първия случай на върнат бюджет по целесъобразност.Плевналиев или се заиграва с протестите за да се хареса, или изпълнява поръчка на ГЕРБ ,надяваики се мнозинството в парламента да не успее да преодолее ветото .Но тези "малки " победи са нищожни в сравнение с "маслото "което се налива от него в "пламъка" на конфронтацията.А нали е "обеденител".

Ами така му нарежда Иво Прокопиев. Иначе няма комисионни.

Наложително е да се извършат смени на управляващия "елит" назначен от ГЕРБ силово в Полиция, в Администрация, шефове на болници, на съдилища. Иначе господин Орешарски ще бъде премазан от платените борисови престъпни групировки.

я да видим кой, как и защо докара нещата до тук. БСП обяви че съставя "експертно" и "програмно" правителство. Но единствените "експерти" в него са хора от БСП и ДПС, а единствената "програма", която сме видяли за 2 месеца е приограмата за политическа чистка и политически назначения. Опитите да с егаврят с ГЕРБ завършиха неочаквано - просто Бб им тегли една майна и зикара ГЕРБ от НС. После БСП-то с еопитаха да прекарат РП със Закона за ДАНС. Той прие подадената ръка, нов резултат БСП и компания му сервираха Пеевски. а после зе започнага закони за СРС-та и т.н Тъпи парчета с акомундетата. вместо да се занимават с политически реваншизъм от първия ден на управлението си, вместон даж търсят сътрудничество с ГЕРБ докато укрепят властта си те се полмислиха за много велики и размахаха томахавката. Без да си дават сметка какво ще им докара това. Даже и след като ГЕРБ се върна в НС по зповед от ЕС на тях бтака и не им увряха тъпите кратуни и продължиха по същия начин. Вчерашното действие на РП е реакция на пълното отсъствие на джентълменско поведение от страна ан БСП. И от тук нататък ще бъде така до падането на Олигарски и разтурянето на това НС. Щото ако някой си въобразява че ще използва Олигарски като бушон, а после пак ще си я кара като си знае много се лъже. просто ще б ъд епометен. И вече не с добро, а с бой.

Когато Олигарски говори и действа всички трябва да мълчат и да изпълняват, др. Стани Шев е заповядал така !!!

Икономическият План на комунягите ,винаги е бил един и същ: Държавата тегли 3-4 млрд. кредит,защото от ЕУ им спират фондовете,още щом им видят крадливите мутри на първата снимка-500 млн.от тях ,/по 20 лв индексация,/се раздават на подивелите червени бабички за да викат ,,Осанна" през следващите 4 години,а остатъка от милиардите потъва в офшорки,чрез построяването на огромни 5 звездни хотелски хамбари,къщи за гости,голфигрища насред бъзето и царевичака ,в които се гонят прилепи и кукумявки! Отчита се огромен спад на безработицата заради депесарският дюлгерски електорат и всичко е цветя и рози !! След 3 години я докарват до кривата круша и трябва да дойдат пак гадните Бойко или Костов ,за да метат осраното..! Компроматната машина се задейства веднага , благодарение на прогресивните журналисти като Бареков,Патрашкова ,Томова,Учиндолеца,Диков и Дачков и само след 2 години народа е убеден, че кръвопийците Бойко или Костов имат милиарди долари ,частни градове, манастири, пристанища ,дори гробища. Четирите милиарда си отиват по разпределение в хайверената левица/политици,бизнесмени,съдии,журналисти , социолози/ а народа яко опъва каиша да го плаща ...и филма започва да се повтаря отново ..и така до края на света! Ние сме на всеки километър ,другари!

При такова дълго словоизлияние... Казаха ти да не пропускаш хапченцата.

Истината боде очите и предизвиква негативна реакция у Агент Смит. Как някой може да се е СЪБУДИЛ, от хипнотичният сън в МАТРИЦАТА.

"Изявлението" на Орешарски звучи като писано на Позитано. Той едва ли може да формулира толкова дълго изречение.

ще се намеси разбира се, има това право по конституция и няма да те остави да си разиграваш коня, олигарски!

ДОВИЖДАНЕ, ДОВИЖДАНЕ ...

На времето имаше един г-н, на който му излезе прякор г-н 10%. Всички бяха потресени. За съжаление след него видяхме само господа 100% и сега един г-н Орешарски - господин 96%. Вече никой не е потресен. Какво по-нормално от това!

ььььььььььььььььььььььььььььььььььь А когато правителството не работи в полза на Народа си,приема,изпълнява и защитава други интереси,това груба намеса ли е в работата на изпълнителната власт?

Което и правителство да беше на власт в момента, нямаше да му е леко. Много бакии има да се оправят в нашия обществен двор. Президентът, ако беше надпартиен и президент на всички българи, а не само на тези с герберско-седесарски уклон, можеше да се яви обединител на обществото по основните и нетърпящи отлагане въпроси, които това правителство да изпълни под зоркия и коригиращ поглед на обществото. Можеше да стане "мост", по който народното недоволство естествено да премине в посока към следващи избори. Но не като подстрекава платени протести, не като налага "политическо" вето, не като се поддава на партийни внушения. На Плевнелиев му се предостави исторически шанс да покаже мъжество, далновидност и държавническо мислене. За съжаление си мисля, че той все повече се отдалечава от тази възможност и затъва в блатото на посредствения политик. България в момента спешно се нуждае от Обединител, а не от Разединител.

Добре, че е президента, че "нетърпящият отлагане въпрос" за напълване на партийните каси на БСП и ДПС, които нещо се поопразниха напоследък, бе отложен с един месец. А на теб, да са ти честити 90 стотинки на месец горница социални помощи. Не ги харчи наведнъж. Спестявай си ги, по малко и след 5000 години, ще си купиш цял салам!

След като има бакии за оправяне, да кажат колко точно пари трябват за оправянето им, и да вземат точно толкова заем. След като ще има 40 милиона за социално слабите, да вземат 40 милиона заем. Но не да се взима един милиард заем, от колко 960 милиона "не е ясно" за какво са. Всъщност на всеки му е ясно - половината са за раздуване на бюрокрацията с нови министерства и глупости, а другата половина са за крадене. От която и да е партия президентът, трябваше да сложи вето, просто защото това е пладнешки обир.

То ако беше толкова просто всеки свинар щеще да е икономист или да ръководи държава.АМАН ОТ ПРОСТИ ПАРЧЕТА,КОИТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ БЮДЖЕТА Е КАТО ДА ПУСКАШ ТОТО.ПРАСКАШ ТАМ НЯКАКВЕ ЧИСЛА,ПЪК КАКВОТО СТАНЕ.

Да,пречи ви на кражбите- боклук нещастен!

Руиз

Орешарски ,комуняго ,идвам на работ с акфе и проклетите комунисти-престъпници ми вдигат кръвното. Вахайте псе дяволи такива. За щастие вся власть не Советам, вие нагли бандити и престъпници, воденичен камък на шията на българите ,неморални типове, алчни за пари , крадци, мръсници. Президентът е човек!!!! Това е Ореховски, ти си жалък!!!!!!!!

и Президентът като нас се бори против Орешарщината/ мафията/ !

ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ЩЕ ВИДИШ НИЕ КАК ЩЕ СЕ НАМЕСИМ!!!

Къде го пише това? Къде пише, как е бил през годините? Включва ли частният сектор? Защо от ГЕРБ не го ползват? А така ти хвърляш нещо, без да може да бъде проверено и обяснено от някой.

нали частният отговорен бизнес е на бсп, те включват и неговите дългове, защото този бизнес е частен за пред хората , а иначе си е на партийката им. те са свикнали да взимат и раята да плаща . 27 милиарда е частният дълг към чуждестранни банки , но ни го натрисат на нас . сега ще вземат заем и ще започнат да раздават пари на социалистическите генерални директори, назначени за национално отговорни капиталисти и следва - нерегламентирана държавна помощ за частния бизнес, глоба на същия частен бизнес от ЕК и такива красоти

За това, че ти като частно лице, ще вземеш заем от банка, собственост на гърци, австрийци, италянци, правителството не е виновно. Това което се коментира тук, е възможно да са съвсем различни неща. Държавния дълг да е намалял, а частния да се е увеличил - съответно много повече. Дори може да е показателно за развитие - инвестиции. И съответно кризата да стопира този процес. Не е важен само външния дълг, а и обратният дълг. Германия може да игромни дългове, но сигурно има много по-големи дъбгове към Германия например. Не може да разглеждаш, че всички държави имат дългове. Тези дългове са към някой, от някоя държава или директно към държава.

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ОЛИГАРХИЧЕН КРЪГ!

Ей Бареков-дудук мазен,вече само ти можеш да пускаш подобни слабоумни постове и веднага те познахме Ела довечера пред парламента да се видим..

еи ,министарчета и тем подобни депутацхета внимаваите в картинката ,че на хъшовете им писна от странство и маи радецки ще пристигне отново с гръм и му мислете тогава

На калпав.....и вълната му пречи.

ооо, финансовия палячо, дето някои го определят" като експерт". Не знае как да разпредели парите в бюджета, по-точно не иска ли.

си ти. Не можеш и на малкия пръст на Орешарски да се мериш. Жалко и малко човеченце си ти, шуте

Орешански, в скоро време ще започнат и грубите протести, така че омитай се докато е време, после да няма аз не знаех+това ако ви трябва чак толкова 1 милиард има един закопан край Белене, отивайте и почвайте да си го откопавате

Pesh0

германия е 50 % държавна Франция е 60 % дърцавна за ви спонена ли каква е държавната собственост в Китай Ние на какви се правим ? защо някой има концесия , кара ламбургини а други мрат . с какво е по добър , келеша с ламборгитито , от момчетата затрупани в рудника ?

Това, че Германия е "50% държавна" във в-к Дума ли го прочете. Естествено. че Китай е с преобладаваща държавна (партийна!!!) собственост - нали са комунисти. Там свободна пазарна инициатива няма - всичко минава през партийната върхушка. Когато видя западняци да емигрират в Китай, Северна Корея или Куба, тогава ще повярвам, че комунизма е по-добър строй от капитализма.

Pesh0

определено не е продължение на онзи строй. Там си имаше ред. Сега всеки лъже и краде , както може. Да няколко човека могат да откраднат, но когато цял народ тръгне да краде, няма начин

Лош е Президента, а Орешарски? Не ви дава да откраднете безпрепятствено милиарда...... Пьк и ви иска отчет за какво ще го харчите?! Кой е той, да ви се пречка? Ех Орешарски, не виждаш ли че точно ти ще бьдеш "прельстен и изоставен" по подобие на Жан Виденов.... На комунистите им трябваше бушон, и ти удобно зае мястото? Дано поне си "осребрил" достойно ролята, защото накрая ще бьдеш изритан свирепо от червените боклуци!!!

Pesh0

надава се , да пазпредели някои милион и за себеси