Спряха строежа на къмпинг ”Юг” и събарят оградата на Кранево

Бургаската екоинспекция забрани днес строителните работи на къмпинг "Юг" в залива Корал, съобщиха от МОСВ. Ще бъде съборена и оградата на плажа в Кранево.

Обратно в новината

Коментари - Спряха строежа на къмпинг ”Юг” и събарят оградата на Кранево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТРАННО, ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ПРИЗНАВАТ ЗА КУП БЕЗЗАКОНИЯ И НАРУШЕНИЯ. ВИНОВНИ НЯМА. А ТЕ СА ТОЧНО В ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ. КЪДЕ Е ПРОКОРАТУРАТА ? ЗАЩО НЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ВИНОВНИЦИТЕ. А ЗАЩО ЛИ? БЕЗДЕЙСТИВЕТО Е ПОДПЛАТЕНО С ДЕБЕЛИ ПАЧКИ. КЪДЕТО ГОВОРЯТ ПАРИТЕ БЕЗАКОНИЕ НЯМА. А ТО СЕ ВЪРШИ ОТ НАШИТЕ МОМЧЕТА. ТО ТЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ДА ВЗЕМЕ ПОД НАБЛЮДЕНИЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА ПРОКОРАТУРА. ДОСЕГА ТЯ ИЛИ НИЩО НЕПРАВИ , А АКО НАПРАВИ НЕЩО ТО Е ДА ЗАЩИТИ НЕДОСЕГАЕМИТЕ И ЗАМЕТЕ ГАФОВЕТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. МНОГО ПЪТИ СЕ ПИТАМ ИМА ЛИ ПРОКОРАТУРА? ЗА НЕЩАСТИЕ НЯМА ТАКАВА. ИМА ИНСТИТУЦИЯ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА, НЕДОСЕГАЕМА ЗА КОНТРОЛ И УНИЩОЖАВАЩА ДЪРЖАВНОСТА, НАГЛО ,АРОГАНТНО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО БЕЗ ЗАДРЪЖКИ.

сега готините Англичани идват и ЖУРНАЛЯТА защо няма ограда

За къмпинга добре, но ограда не трябва да я махат, мъртвородните са си истинска заплаха. Особенно отсега нататък.

Имаме изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов и МОСВ и МРРБ да предприемем всички действия, така че да бъде спряно строителството Само това изречение е достатъчно, за да опише беззаконието в България.Кой е премиерът, че ще разпорежда да се спира строителството, как до вчера от всички телевизии ни убеждаваха, че всичко е законно, а сега изведнъж започва да се събаря по заповед на премиерът.Точно заради това беззаконие и наглост държавата превърна морето в бетонно гето.Защото както днес се разпорежда да се спре , така утре за друго място може да разпореди да се строи.Според зависи. P.S. Против презастрояването съм,обичам природата, но докато всичко се решава от настроението на някой нищо няма да стане.Кой е подписал разрешението за строеж, ако е незаконно, къде е той, защо не е арестуван и подведен под отговорност..всяко чудо за три дни, а на есен овцете пред урните

Тази телена ограда и основите за бунгала ли са големият проблем на крайбрежието ,нека правят каквото си искат ,то и без това е станало бетонен комплекс тип Люлин и не виждам кой ще нормален човек ще заведе семейството си там ,да се бие за храна в петзвезден хотел и да плува при отходната канализация.

Тези огради са срам за България. Вижте всичките ни "курорти", студентски град в София, кв. Ив.Вазов, Лозенец и пр. и пр.

Когато след време скъдът отмени и новата заповед и собственикът осъди държавата, надявам се кагебисткият щмекер с омазнената опашка да плати от джоба си обезщетението. Но, не. Той и тогава ще викне пак срещу "държавата". Такава му е мисията- нищо българско да не види подем и да не работи спокойно.

КОЙ е собственика?! Ти не гледа ли, когато МЕРЕХА с рулетката и бетонните плочи се оказаха на по-малко от 100 метра?! Не знаеш ли какво пише в закона и чия е собствеността на 100 метра от брега?!

Вилата на онова мазно нещо дето се води президент на колко е от морето ,и не е дървено бунгало а тухленно бетонна прогимназия.

Някой не знае закона, а и не иска да го прочете! Строежът влиза в зона "А" с режим на обособена териториалноустройствена защита.(в сила 2008 г.) Това не важи за заварените урбанизирани територии, дори да попадат в зоната. (ПИ от 2004 г.) Да не говорим, че и сега действащия закон дава право в зона А , извън морските плажове, строителство на "други обекти" при спазване нормативи за ПИ - Пзастр., Кинст., Позел. височина до 7.5 м.)... Някой е приел лобистки закони, сега ние берем плодовете!

Това, че съдът може да отмени и новата заповед за спиране на строежа, не е причина д не се издава такава заповед, щом са намерили ново основание в закон, за което до сега съдът не се е произнесъл.

Нали знаеш, че платеното тролене е забранено и подлежиш на санкции? Вероятно разчиташ, че той ще те помилва?

Чета коментарите на възмутените от" премиерските разпоредби" граждани! Граждани и селяни! Дали щяхте да сте по-щастливи в коментарите си и да викате "Хвала!", ако беше разпоредил строежът да продължи, след като "съдебното решение е в полза на инвеститора"?! Какво искате в крайна сметка - да бетонират и "Корал" или да не го бетонират?!

Съдията не си е затворил очите, а е цитирал разпоредби на ЗУТ ( в сила от 31 март 2001 г.), а ЗУЧК (за Черноморското крайбрежие) е в сила от 1 януари 2008 г. Е, защо забавиха втория закон цели 7 години???? Докато парчельосат Черноморието и изчакат вятъра да отнесе /донесе пясък!!!!! и дюните да станат ДЮЛИ! Тези закони - добри или лоши, са писани от такива псевдо юристи като Лилето и ПОДОБНИ, гласувани от Парламент! Към тях има един болюк Наредби, вкл. и за аварии в строителството. По-добре лош закон, който може да се промени, отколкото никакъв! Съдията всичко е казал в Решението си и то е ВЯРНО ,съгл. действащото КЪМ ОНЗИ МОМЕНТ законодателство. Харесва или не, така стоят нещата. Не ми харесва и на мен този бетон и тези постройки на метри от плажа..., но Кмета на Царево да каже защо е допуснал обособяване на този имот без специален статут, а като най-обикновен имот в средата на Царево! КЪДЕ СА СЕЛСКИТЕ ДЕРИБЕИ?????????? Ще продължи строителството, ако е законно и ако не се намери под вола теле и тогава да се атакува!

Ама за какво "спорим" с теб изобщо?! Аз какво казвам? "Законотворците" са сътворили съвсем съзнателно лобистки закон, който позволи години наред да се лее безумно бетон по черноморието! Резултатът е виден за всички - от Калиакра до Резово всичко е бетонен конгломерат! ТРЯБВА ли това да продължава, защото законотворци, съдии, местни дерибеи са на далавера от подобни "закони" или трябва поне едно кътче да остане незалято?! Не ми дреме кой се "разпоредил", разбери! Важното е строителната вакханалия да спре най-накрая! Важно е също така съда най-накрая да почне да решава казуси "законосъобразно" и в полза на обществения интерес, а не "целесъобразно", според личния интерес на съдията или на поредния първи на върха!

А с Иракли какво стана? Май "нашият човек" го е продал на някого, който е още по-наш човек....

"Строежът в къмпинг Юг не бил нито на плаж, нито върху дюни" - заглавие в ДИР от: 14:22 14 април 2015 Редактор Гергана Мишева И ... мин. Лиляна Павлова, обяснява как всичко е законно ... Днес ... друга миинистърка, обяснява, как, ще се отстранява бетона ... защото премиера "РАЗПОРЕДИЛ" ... и ... А ... оградата ... която от как съществува лагера е там /около50 г/ ... и ... някой да е дошъл в Банкя да събаря огради?!?!

Не искам огради да ни анексират плажа от бившите съветски републики. Била от 50г - е стига им толкова.

"... от бившите съветски републики" Правя малко пояснение - Лагера е МЕЖДУНАРОДЕН и там са почивали и почиват ДЕЦА, НЕ само от бивши съв.републики, включително и БЪЛГАРСКИ ... ...ама всички като лапнишарани се хванахте на така представената "новина" от "НЕзависимите" медии ...

Хайде да повторим! По закон - всичко е ОК и има и съдебно решение по казуса, но щом ТОЙ е казал, трябва да се забрани? И тъй и тъй, ТОЙ е казал, че иска промяна в Конституцията, нека направо върнем член 1, като се запише Неговото име в алинея 3

А не ти ли минава през ума например, че закона може и да си е затворил очите в случая? Особено като вземеш предвид, че съдията, разрешил строежа в полза на инвеститора, отказва да коментира мотивите си?!

Новата Заповед на ДНСК ще блъде с ново правно основание. Никой не оспорва предишното решение на съда. Сега спират строежа за нарушение на друг закон. И разбира се последната дума пак ще е на съда.

Путин и децата от детската градина са виновни!

След като цяла седмица партийната внучка обясняваше колко законно е всичко ( освен липсата на декорации за съответствие на положения бетон! ), се оказа, че въпреки борбата на правителството с незаконните строежи, всички са им пречили?! Или всичко е само нова версия на приказката "Кой ми с*а в гащичките?" )

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ,СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ АНДРЕШКОВСКИ НОМЕРА ,НА ДРЕБНИ ТАРИКАТИ ОТ СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ , ГОЛЕМИ СЕЛЬОВЦИ СМЕ ...!!!!!! Държавата трябва да мачка такива като валяк ,за назидание на другите тарикатчета !

абе тя русначета да не са златни и да не би някои в бг да краде деза??? бг деза нямат огради що пук все руските да са спезялни???? все зелуваме гуза или на ус ули на усрр

И какво сега. Всяко нарушение трябва да бъде показано по телевизиите, че да си свършат институциите работата. Пък и ми се струва че обикновенно по телевизиите се показват нарушения от подходящия сигнализиращ. А на мен ми се вижда голяма малоумност да строиш върху или до пясък на метри от морето. И при някоя буря да събираш отпадъците от "творението" си А за оградата не виждам какъв толкова е проблема. Щом там има стотици деца, независимо какви по народност даже е по безопасно да си седят оградени. Каква е разликата ако се изсипят толкова на неоградения плаж и ако се седят в ограденото все ще заемат място.

Да съборят двата хотела до оградата, а не самата ограда...

"...това не са дюни, а пясъци, отнесени от вятър..." А, какво са дюни, бих попитал?

А ние цял живот си чекаме вятъра на промяната да отнесе лошите управляващи...

Ами ... сигурно "пясъци донесени от вятър"

така значи. Зъб за зъб, око за око. Макар и нещата да не са еднозначни.

Премахването на оградата ще ликвидира лагера за руски деца на Черноморието! Тази ограда с поставя за да ги пази от русофобите-фашисти, които, биха ги избили! Туризма, така се лишава от много деца-туристи! Тази база не може да бъде запълнена със западни деца! А, ако ни пратят от НАТО украинчета, загубата ще още по-голяма, Хем няма да получим нищо, хем ще им плащаме престоя, защото са от русофобска Украйна.

Тук във форума е пълно с болни мозъци. Как можеш да използваш невинни деца за политическа агитация. Само побъркани могат да посегнат на деца. Та чак и кой ще спечели, кой ще загуби - не го мисли бизнеса, има кой да си го мисли...

ще избива деца бе идиот,такава наглост и кретенизъм издават жалката ти принадлежност и спуснатите от педал опорни точки!

НА МЯСТОТО НА ОГРАДАТА РАШКИТЕ МОГАТ ДА ДОКАРАТ ОХРАНИТЕЛИ ОТ НЯКОЯ ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА НА РУСКИ ДЕСАНТЧИЦИ ОТ ВДВ ИЛИ ЧЕЧЕНЦИ :)))) ДА ПАЗЯТ ДЕЧИЦАТА ОТ АНГЛИЙСКИ И ГЕРБЕРАСТКИ ПЕДОФИЛИ :)

Да, те са известни изверги и педофили, тъй че добре ще си паснат с децата. Що не турят например убийците на Политковская е Немцов. За награда! Путинска!!!

Ми че то убийците им са пак чеченци бе нещастник. Само доказваш колко си безгранично проЗД. Явно смисълът на диарията ти е да напишеш фамилията на един президент. Е, ако това те кара да се чувстваш щастлив и осмисля мизерното ти съществувание, може ...

"В кадастъра има карта, от която се вижда, че това не са дюни, а пясъци, отнесени от вятър. Върхът! Пясъци, отнесени от вятър?!?!? И къде са отнесени? За сведение на тоя и други неграмотни - в картите се обозначават "повърхност с пясъци" и "пясъчни дюни" - справка УСЛОВНИ ЗНАЦИ ЗА ЕДРОМАЩАБНИ ТОПОГРАФСКИ КАРТИ В МАЩАБ 1:5 000, 1:10 000.

Бойко, я пак ме призови да летувам на българското черноморие! Удобното, бързо и безопасно пътуване по магистралите с ограниченията от 90км/ч и ремонтите по тях няма да ги слагам в сметката!

"Съдията по делото Станимир Христов отказа коментар защо е приел жалбата на инвеститора за основателна." Ех, Христов, Христов... коментар отказваш, ама рушвет - не!;) Да не са ти обещали семейно бунгалце?

Като махнете оградата, как ще предпазвате руските дечица от местните трибали?

Много си прав. От години почиваме семейно на Кранево и знам, че тази ограда на никого не пречи. Място има за всички, а и лагерниците са защитени от посегателства. Май на някой все нещо му пречи или търси с какво да се прави на интересен. Не стига, че сезона е обречен, ами и тези лагери които винаги са пълни с русначета сега може да опустеят, заради лакомията на концесионерите. Няма какво да се лъжем, това го пуснаха именно концесионерите на плажа там, а не някакви си будни граждани. Там ограда е имало и преди 50 години, когато нямаше мое и твое, всичко бе държавно.

Айде стига! Мястото на тази ограда изобщо не е по средата на плажа! Утре ще дойде вдъхновението и на други "лагерници" - ей, така, да си оградят плаж "по примера на лагера в Кранево"! Какво правим тогава - градим ли нови огради на плажа или какво?!

Имаме изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов и МОСВ и МРРБ да предприемем всички действия, така че да бъде спряно строителството,

Браво, Бойко, тия разбират само от преки заповеди, иначе не щат да работят. Не слушай никого, натискай ги!

Тоест, съдът се произнася, че строежът е законен, а после един министър казва "не, не е". Къде е върховенството на закона ? Как да се разбира това - съдът си издава решения, на които никой не обръща внимание ? Бетонът е гаден, разбира се.

Къде е върховенството на закона ? -В КИНТИТЕ

Обяснението е просто - викат му рушвет!;о) Това е и "съдебния довод" за осирането на Черноморието ни!

Прав си. Всеки гледа от неговата камбанарийка.

Законът е Борисов! Това си го запишете с ГОЛЕМИ БУКВИ НА ДЕСКТОПА.

Я да видим кой не е съгласен??? Хохохоохох

Оградата беше абсурдна Северно КУРейска. Всъщост, кой е наредил да я има? Трябваше да го покажат публично

Тая ограда е още от комунистическо време, ама беше бетонна преди. Не знам как им хрумна изведнъж, че вътре имало плаж. Сигурно има един пръст пясък, а отдолу - пръст. Лично съм виждал поляните там, а в нета има и стари снимки от мястото, където се вижда, че ограда си има, а вътре е поляна. Виж в google earth и ще се убедиш.

Много се радвам.

Баси и идиотската държава сме! Вижте само, какво е казала гус'жата министър Ивелина Василева:Имаме изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов и МОСВ и МРРБ да предприемем всички действия, така че да бъде спряно строителството. Т.е. Борисов е казал нещо от сорта - Бе, не ме интересува, как и кво ще равите - спрете строителството! Значи, не законите са важни, а волята на Борисов? Или пък, министерството ще спазва законите, само и когато Борисв им каже да го правят?

На Бат'Бойко не му трябват малки интриги и недоволства, които могат да се разраснат и да застрашат управлението. Има да папа 12 милиарда, така че засега ще кротува и ще слуша народа за малките наболели проблеми.

Дам. Волята на Краля е закон... по тези ширини, описателно наречени гъза на географията.

TИPAMИCУ

Ти като не ти харесва на ъъ...за на географията бягай на другата страна..Там ще бъдеш направо на върха на пилона!

Евгений Дайнов е прав, но защо само той взе отношение по въпроса?

Докога ли ? Докато ни приспят вниманието. КРАЙ ! ГЕРБ изгубиха окончателно 5 гласа от моето семейство !

Ти си изгубен по рождение

След като мине Светлата седмица, поставете МУ снимката на видно място и както знаете...челото в земята.

Спират строежа на къмпинг Юг и събарят оградата на Кранево Всичко в тази държава се случва , единствено и само благодарение на сигналите от разследващи журналисти, или обществени организации. За какво ни е следствие и прокуратура, след като те започват да работят само след журналистически разследвания. За какво са ни половин милион чиновници, комисии и подкомисии, които са там само за замитане на проблемите. Абе няма работеща държава, няма мисъл, няма усет , а само простотии.

Нищо не се случва... само от две сделки там задигнаха 43 млн евро,ясно ли ти е? И какво е това екоплаж бе?

Аууу добре че е Тиквата да заповяда А какво ли ще каже скоро при поредната баММкова криза Тиквонии????