Втори бизнесмен изригна срещу ”София Тех Парк”

Втори бизнесмен изригна срещу ръководството на държавното дружество “София Тех Парк“. Недоволният е шефът на “Хиполенд“ Мариан Колев.

Обратно в новината

Коментари - Втори бизнесмен изригна срещу ”София Тех Парк” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и на най-загубените стана ясно, че грозната стъклена постройка на "Цариградско шосе" не е парк, а пък още по-малко има нещо общо с "тех"-а. Стои празна и празна ще остане. Че и мост и построиха на всичкото отгоре, като че ли по него тълпи ще вървят... Построиха я докато Плювната беше "президент" за да си начеше крастата, но само я построиха. И какво от това? Прахосаха ок. 80 милиона лева за едно нищо. Пък после нямало пари за детски градини, за ремонти на училища, за пътища и за какво ли още не. Но за крастата на Плювньо има, нали?

Моля ви решавайте си въпросите в съда и не ни занимавайте в интернет с частните си проблеми. Ние си имаме достатъчно наши и вашите милионерски кахъри не ни вълнуват.

Тия ги забавили само с 3 месеца....Аз от 3 години се опитвам да си построя еднофамилна къща и държавата ме прави на луд...ама направо ме побърква. Какво ли не ме накара да оправя, граници на имоти, пътя, водата, тока, озеленяванто - всичко не беше наред. Молби, пари...какво ли не вложих и сега на финала пак нещо не било наред. Мръсна държава и крадлива, пълна с некадърници от най-ниските етажи на държавните институции до най-високите. Там просто няма 1 кадърен.

Е, ако евентуално строяхте "супер-еко-зелено-розова хай-тек" къща :) :) :) на земя, активно рекламирана и пробутване лично от Прецедента за обетована за високи цели...

И как ми направи диагноза МУТРА, Анонимнико? Виждал ли се ме, чувал ли си ме, че реши, че съм Мутра?

да измънка, колко е заделил от тех паркчето, освен офиса, който му се "полагал".

Нормално е във всяко бизнес начинание да има предварително проучване. Т.е. някой да поразпита ако аджеба направим този Тех парк, кой ще дойде вътре. Но конкретно кой - Пешо ли Гошо ли, САП ли, Телерик ли, а не локуми от сорта - млади иновативни фирми в хай тек бранша. Също така като си излъгал фирма от ранга на Уолтопиа да дойде, почваш да си я къташ и глезиш. Иначе се маха. И от Тех парка и от страната. И 100-ина работни места изчезват и няма кой да ги възстанови.

На снимката мутра с жълта фланелка! Маскирана като хай-тех бизнесмен!

Тех Парк - Кражба за 100 милиона Фондация - Пералня на комисионни Дарения - Комисионни Плевнелиев - един офшорен крадец на свобода

Смешен плач на тия двамата.

Леле, се големи Бизнесмени! Особено Колев - продавач на ширпотреба- стоки, внесени за малко пари и прибира големи печалби от българите. Подпомага икономиката и живота на чужди държави. А какво създава за България? Май го боли само за това, че няма да може да печели от малката спортна зала

Най лошият стопанин е държавата, най големите крадци са нейните служители, чиновниците, колкото е по мързелив и глупав народа, толкова по голям става делът на държавата и чиновниците, най много се граби от национализация, отчуждаване и отново приватизация, тази схема тука работи чудовищно добре, защото народа е страшно глупав.

Да, бе, понеже то частниците в България са много добри, много умни и мислят смо как да ти дадат 5 лв за това, което пишеш тук

че Плевела сега се покри и прави фондации, през тях най-лесно се перат големите комисионни, като стават на дарения.

Тепърва ще излизат кирливите ризи на Роско Офшороско, както излизат и до сега от Бизнес Парк София.

Герджиков нещо много се бави с уволнението на ръководството на София Тех, в други случаи действа супер бързо. Докога чиновници ще изнудват държавата?

Напротив - даже много бързо се ориентира Герджиков. Още хора ще забогатеят покрай Тех-парка

Мекеретата (направо крадци) на Плевнелиев още не са се разплатили със специалисти за свършената работа по Тех Парка. Трябва ли всичко в тази държава да минава през съд? Пък после, защо бягат. Кой ще работи в тези паркове. Администрация със заплати от нашите данъци ли ? Не конференции и семинари, а производство ! Некадърни ръководители - нулева ефективност. Това не е инвестиция, а загуба. Паметник.

Точно паметник...На излъганите и на типично нашенската поговорка: "Разтури къща, направи колиба!". Защото на мястото на под. 22800 (О-о-о-ох, имахме някога ПВО и ВВС), срутен от чиста злоба - като цялата ни някога горда авиация, изср-, не "построихме" едни големи ла*няни колиби! (Сред които наистина сградата на WALLTOPIA блести като бисер, ама самотен и полупотопен в лай-, не "калта"). Та, освен, че сммазаха и спомена за военната ни авиация (не говоря за името на площада долу - то е свръхподигравка), Пастирката и Со. ъпгрейднаха и народната ни поговорка. Новият ни фолклорен идиом гласи: "Разтури къща-направи колиба-прибери пари и за двете! Плюс комисион..."!!!

Българската прокуратура да се събуди и да повдигне обвинение на Плевнелиев и бандата която източи близо 100 милинона за тази глупост, а не господинчото сега да си харчи комисионната за закупуване на имоти във Вашингтон.

На онзи с Чехлите не му ли подариха безплатен офис Тех парка?

Не разбрах какво в случая с този Тех означава" мениджъмънт"? Би трябвало да е някакво административно ръководство, което да се занимава със стопанисването му и отдаването му на желащи да работят там. От думите на И. Пенчев обаче излиза, че този "мениджмънт" трябва да осигури бизнеса и дейността в Парка и да дава идеи и технологии за работа!? И бил лош. защото не можел да напълни сградите и пространството! Кажете ми, моля, къде греша ? И какво трябва да правят мениджърите на този комплекс?

Идеята за парка беше да подпомага млади учени и малки фирми. В последствие се превърна в една агенция за недвижими имоти на местото на бившите военни поделения, даваща площи под наем на големи фирми.

всички са си видни комунисти, какво не се разбират, я да се напият по комунистически и да се уважават

Китайския бизнес ще оправи българските бизнесмени. Ще си внесе и евтина работна ръка - едни 10-20 милиона работници са нищо са китайския бизнес.

ЧИЙ ШПИОНИН Е ДРУГАРЯ ТИКВАР?????????????????????????? АМА ХАРЧИ НАШИТЕ ПАРИ!!!! ГОВЕДОТО МУ С ГОВЕДО, НЕДОТРЕПАНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

София Стар Трек

Сутринта слушах този Пейчев ли , Пенчев ли по Нова.Сега чета писанията на този Колев. Лика прилика са си двамата. Как може от едно недоразумение, каквото е София тех парк, да се правят глобални заключения за това какво може държавата и какво не може и да и се поставят изисквания, съобразени само с интересите им?. Всъщност Пейчев буташе колата натам да се изрита държавата от вече създаденото от нея и на входа да стои и контролира всичко частния бизнес! Всичко в стила на незабравимите времена от началото на 90-години, когато мутрите "раздържавяваха" вече построените предприятия, ограбиха България и забогатяха. Точно в този стил ми звучаха и думите на Пейчев, а и самият му речник и начинът на говорене не се различаваше много от този на "бизнесмените с анцузи" , най-меко казано. Не искам човек с такъв поглед към бизнеса и България да ми е шеф.

само забрави в описанията да добавиш подозрение за злоупотреба с химически субстанции .. но иначе си точен.

Бе ти луд ли си - какво може държавата? Огледай се - държавата нищо не може ....НИЩО. Кръгла нула. Ако и дадеш да полее едно цвете и това ще окепази. Толкова НИЩО, че е като черна дупка.

... нали Моника Станишева има участие в този сайт, ти какво очакваш от екипа.

Лаура Кьовеши отдавна да ги е заключила на топло!

Българина става само за чобан, кви хай-фай-текове бълнувате.

Май много го надценяваш българина. Що пък да става за чубан. Тва не е да лежиш под сянката.

Шилo

Първия изригна, този се оригна след него! Не се брои!

loyola

Проекта се държи от "КОЙ", а официално му се прокара път от Офшорко (злоупотреба с служебно положение). По обективни критерии това е черна дупка за пари, от която ще се облажат няколко човека, а ще се плаща от бюджета. Ако някои от защитниците на Офшорко тръгне да се обажда, първо нека обясни как е възможно да има бизнес проект БЕЗ бизнес план?! Да не говорим за целесъобразността да се закупува оборудване по неясен критерии и за неясни цели... и т.н.

И вие като руския сайт Блиц,бг почнахте да изригвате. Страшно заглавие. Браво...

Готини цицки има тоя :)

Щом един от най-успешните БЪЛГАРСКИ предприемачи с почти монополни позиции в бранша само НЕ в България, а в цял свят!! се оплаква, ЗНАЧИ има нещо гнило, но не в Дания, а в родината ни!!! Хареса ми неговата обективност за спънките на администрациите по света. Същите или почти същите мнения съм чул и от друг наш голям предприемач Кирил Домусчиев. ЗНАЧИ Е ВЯРНО!!!

Тия двамата "изригналите по поръчка" и третия Домусчиев изобщо не са никакви бизнесмени, а обикновенни крадци и мутри. Човърка ги , че не могат да откраднат още нещо и вече изригват, че ги рекетирали ... Не може само с крадени пари, трябва и акъл...

прати ли си поста до въпросните бизнесмени, да те възнаградят, свирчо?

Ами има "монополни позиции " в бранша, защото икономиката и живота на хората в една страна не се определят от производство на стени за катерене. Създал си е бизнес само той да печели, а какво го грее българина - нито ще се катери, нито стените се ядат.

Тъп шумкар. Всеки успешен бизнес създава работни места, плаща заплати, има доходи, влизат данъци в хазната. Ама това шумкарите не ги интересува. Важното е, че те нямат, затова просто трябва да си вземат от тези, които имат.

Само да припомня, че идеята за "София тех парк" беше на Плевнелиев. Затова ще бъде интересно да се разбере как е финансирано изграждането му и въобще имало ли е нужда от този комплекс заедно с надлеза. Може би прокуратурата ще се заинтересува?

"... на неговата фирма се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда.." Не знам за какво реве г-н Пенчев, но сграда не може да функционира законно без акт за ползване, който се издава след приключило строителство. Как си ползва сградата със закъснение в строежа?

може може в страната Боколандия с мистел Йес всичко може..и не се прави на ощипан

на България ли създаде този парк? Обръщайте се към него, че нали много се хвали колко бил не/успешен.

ама пък кви хай лабова показа нашта нацТВ ум да ти зайде - направо Станфорд и Масачузетс треперят... хи хи таа фитка Анкова кога ще я издухат най-после

" Президентът Росен Плевнелиев ще може да ползва офис В "София Тех Парк" след края на мандата си за извършване на обществена дейност. На свое заседание днес Министерски съвет даде съгласието си да бъде учредено БЕЗСРОЧНО право на БЕЗВЪЗДМЕЗНО ползване от президента Росен Плевнелиев на офис за извършване на обществена дейност".

А бе човече , ти какво очакваш от герберски мутри в Държавата?Изплели са мафиотска мрежа в България и смучат народна кръв!Мутрите държавните фирми ги имат за бащиния!Виж на Запад няма разлика в управлението на частна и държавна фирма - принципите и цензовите изисквания са едни и същи! Тука е МАФИЯ , начело с Борисов!

хеле пък този е чист като сълза

кат Тиквун!

Ами - адмирации за хората, затова че нарекоха повечето неща около "бисера на Поплювналиев" - от гръмко-по-гръмко наречен (че и рекламиран като): "София Тех Парк"... И същевременно: оценка Слаб"-2. За въпиющ будализъм! Каква Силиконова долина, какви свръхтехнологични производства на едно от най-замърсените места в столицата и страната, бе, наивници? Да ставаше дума за затънтено село с чист въздух в Балкана - да, но 4-ти километър? Че там само за филтри за очистване и детергенти сумите така ще оскъпят всяко НАИСТИНА High-Tech производство и развойна дейност, че не може да се мечтае за никаква, ама НИКАКВА конкурентоспособност! А и възпяваните като панацея концесии върху всичко - енергия, вода, газ и т.н., посраната инфраструктура и всичко останало само ще усилят ефекта на неконкурентоспособността... Е - сега му е мястото ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗЛЪГАЛИ ХОРАТА С ТОЗИ "ПРОЕКТ" за "Хай-Тек", а всъщност за максимални облаги да си получат и последните трошици от тях. Във вид на присъди!

Каква силиконова долина - търси я в пайнер. Не бъркай силикон със силиций!

Моя грешка,винаги съм бил с впечатлението че е силиконовата.

за да се докарат на новия господар дословно превеждат наште лизачи начело с Плювнелиев Silicon Valley

"Силициева долина и Силиконова долина са преводи на английското наименование Silicon Valley, което означава Силициева долина Чичко Гугъл.

Абе, Сър, не на мен давай акъл... Аз цитирам всичките ни медии. На тяхното ниво :)

ти Плювню не го мисли той мижитурката забъраса немалко от 100 млн ...и въобще отвсякъде забърсва...България е страна, пардон територия на мутрите и мижитурките ...

ревеш а? китайците лоши а? а кога яде кебапчета и луканки не рева а?

Както приказва новичкият мениджър на парка:силиконовата долина съществува от 70 години и някакъв американски тех парк от 30 години и (кратка тишина)...................Тъй че поне 7-10 години са нужни да си избие парите "София Тех Парк" А темпото с което се развива и след 100 години няма да си избие парите ама това е друг въпрос.Все пак щом съществува от има няма година и половина и до момента няма никакъв напредък към технологиите то до тези 7-10 години може да е на същото ниво както сега.

Последно как се казва: "София Тех Парк", "София Тех парк" или "София тех парк"?

То така става инвестираш и след 1 година печелиш милярди... Разбира се че всяко нещо отнема време-но не ние трябва да плюем... Ако след 5-10 години този парк е в сегашното си състояние -значи наистина е провал. Обаче за 1 година да искаш всичко да се нареди няма как да стане. Иначе готин ПР си направиха тия двамата бунтари :)

кви инвестиции кви пет лева ве смешко в РъБъ всичко е усвояване....пишман-инвеститорът ми смешен

бе ти тва правописа за нищо го нямаш! Неграмотен, пък много знае - типичен Ганьо, какъвто е междувпрочем и оня от Уолтопия.

Крадците викат дръжте крадеца. Къде са децата на червената номенклатура, с какви пари купиха 90-те години парцелите във Виржиния, САЩ? С НАШИТЕ! Като използвам терминологията - продължавайте да ближете задниците на червените другари и другарки.

Ти си като латерна - каквато и да е новината ти си знаеш твоята приказка за краставицата и все за някакви парцели във Вирджиния си баеш. Хайде спри се бе, човек! Вземи си хапченцето и слез на земята. Червената номенклатура не може на малки пръст да стъпи на сегашните крадци. Абе преди може и да се е пооблагодетелствала с нещичко червената номенклатура, но си имахме и държава. А сега ни откраднаха цялата държава, ЦЯЛАТА! Правиш ли разлика?

А с какви пари сегашните тихомълком забогатели не-деца купуваха имоти в щатите по време на кризата и ниските цени?

Тези въпроси трябва да се зададат на Р.Плевнелиев и ББ, а най-добре на органите на прокуратурата.

Доказано не 1 път - Враг N 1 на държавата е българската администрация!

Враг 1 са мафиотските структури БСП и ДПС

гейберастите са най -чисти шъ знайш

господин Пенчев, " всичко останало в комплекса не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт. Според Пенчев това са назначени чиновници, които харчат пари на данъкоплатците и се опитват да спъват бизнеса". Но защо се учудвате. През последните години толкова много гладни "калинки"-умни и красиви накацаха държавата.

Не трябва ли да пишете и на г-на Плевнелиев? Нали са,най-вероятно-негови "хорица'??Аман от "либерали-либертанианци" и "радетели за пазарна икономика",дето "изгарят" за "синекурни" държавни службици и пари(особено от ЕС!!!)!!!!

Парите трябва да се дават на хората, правещи пари. За съжаление, такива в България почти няма. Има хора като #КОЙ, които крадат в особено големи размери, протектирани от властта, а всички останали разчитат на трохи от Европа, разпределени по безумен начин (не да се свърши някаква работа, а да се раздадат едни пари за едни безмислени дейности). Последните години се появиха и едни, които се пишат #иновативни #стартапи, пият кафе и кодят в #Бетахаус и подобни, и... цоцат и те европарички (рискови), за да се правят на гурута от Силициевата долина. Та. Докато бизнесът не започне да прави това, което се очаква от него, а имено, пари, нещата няма да се оправят. Ни в България, ни в Европа.

ама се крием. ЧЕ може политците да решат, че трябва да са ни съдружници.

Що за бизнесмени пишат тъй явно поръчково? Направили сте нещо и са Ви обещали да го замажат. Относно коментарите - при толкова омраза към всяка инициатива става ясно защо българите сме все на опашката - защото има неистова омраза към мислещите и правещите нещо. Стига вече с тези гнусотии към Президента Плевнелиев, каквото и да говорите той е бил президент на РБългария и всяка нецензурна дума към него е отнесена и към страната.

Нима! Ама, това някак много опортюнистично звучи. Да не плюем по представителите на настоящата власт, щото представлява държавата. По тази логика ли клакьорите на комунизма/социализма по времето на комунизма/социализма ръкопляскаха ентусиазирано, а после се пребоядисаха? В името на националния идеал! Къде да наместим обективността в тази логика, господине!!!

При Безуханова, както е видно от ника ;)

Герберщини, внимавайте за кого гласувате 1.60 е малко за крадене

Не може да им се отрече че не са хитри схемаджии. С един удар два заека: - веднъж далавера от усвояване на кинти за построяването на това безумие - след няколко години поради слаб интерес от тех. Фирмите, както и излишните разходи от страна на държавата за поддръжката му, а и поради сериозните инвеститорски намерения на някоя най-вероятно немска строителна фирма, този тех парк ще бъде приватизиран и обърнат на офис сгради а защо не и жилищни. Познато, найс а?? А вие вервайте на приказки за евроценности.

Не,ще верваме в руските ценности.Там имаме няколко дупки за вече десетина милиарда и повече

Викаш важно е като ни грабят само да не са руснаците. Ако са европейци, американци или канадци може. Просто тези ти говорят за атлантически ценности и ти забиват ножа, другите ти говорят за социално равенство и пак ти забиват ножа. А докато има такива заблудени личности като теб все такова ще ни е дереджето. Ние не гледаме националния си интерес ние сме подлоги на всякаква двуполова измет.

айде стига с тоя Мирча Кришан и краставицата ве я прояви малко въображение...смешник