В „Пирогов” плашат с оставки заради уволнението на директора

Скандалът около „Пирогов” се задълбочава. След уволнението на директора на болницата проф. Димитър Раденовски шефове на клиники и лекари заплашиха да напуснат в знак на протест.

Обратно в новината

Коментари - В „Пирогов” плашат с оставки заради уволнението на директора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

https://crew.ymanage.net/component/k2/itemlist/user/394790 http://web2interactive.com/?option=comk2&view=itemlist&task=user&id=1334447 http://withinfp.sakura.ne.jp/eso/index.php/9912209-12314-fil-m-krasotka-na-vsu-golovu-12315 http://www.leaqs.com/content/%E2%9C%B3-%EF%B8%97-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BC-%E2%80%93-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D1%8E-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%83-%EF%B8%98-%E2%9C%B3 http://couponduniaworld.in/%d1%8d%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b1%d0%b0%d1%80-41/ http://malibu-liman.in.ua/?option=comk2&view=itemlist&task=user&id=41994 http://axcesstravel.co/2018/06/17/%d1%84%d0%b8%d0%bb%d1%8c%d0%bc-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%be%d1%82%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d1%81%d1%8e-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d1%83-135/ http://go-argue.me/?option=comk2&view=itemlist&task=user&id=1399406 http://www.speranzaonlus.org/?option=comk2&view=itemlist&task=user&id=2282002 http://vagabonddirectory.com/%d0%b0%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8b-%d0%bf%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%b5/ http://153.120.114.241/eso/index.php/9914334-10035-65047-aferisty-ponevole-65048-10035 http://www.balcaodeanunciosrj.com.br/?p=514288 http://sologic.com/br/node/55558 http://amoremjewelry.com/?option=comk2&view=itemlist&task=user&id=309295 http://withinfp.sakura.ne.jp/eso/index.php/9789310-12307-venom-12307 http://www.chefs.su/index.php/component/k2/itemlist/user/374705 http://catalinchiru.ro/?option=comk2&view=itemlist&task=user&id=288069 https://www.gwbengenharia.com.br/component/k2/itemlist/user/62663 http://fitness-uk.co.uk/general/%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%bc-218/

МНОГО СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ ГОСПОДАТА САРДОВСКИ И СИЕ НАПУСКАТ ПИРОГОВ,С КОЕТО СЕ СЛАГА КРАЙ МОЖЕ БИ НА ГОЛЯМОТО ИМ ПЛЮСКАНЕ ОТ КАРДИОЛОГИЯТА ТАМ.В НАШИТЕ ПРЕДСТАВИ ЗА КАДЪРЕН ДОКТОР-ЗА ЖАЛОСТ ТЕ НЕ СЕ ВМЕСТВАТ.

т.п. на квадрат си ти.........

много проста жена е тази атанасова, направо ме е срам от това същество, което не може да говори и да се изразява, а както личи от последните дни и не разбира от икономика. Само някакви актове, някакви суми и няма обоснованост, абе кажи си че искаш шефското място за някой твой и това е стига плюхте кадърните хора. Пирогов на колко хора е помогнал ,Атанасова толкоз не е" мигнала с клепките" макар често да го прави ,защото "Забива" мозъчето и. Ама мнго е зле тази жена.

А интесен факт е и купуването на апаратура от определена фирма - въпреки желанието да се закупи апаратура на друга фирма от министерството е спусната директива " определена фирма" и толкова. Дали министърката знае, какви точно злоупотреби и задкулистни игри се играят в нейния заден двор? И дали ня да гръмне някой бушон доста по-близо до нея?

това си беше кампаня точно за смяна на иъпалнителня дирекно, почна началото на лятото, просто беше вапрос на време да стане, на някои този пост му хареса и и сте му го дадат, миланов само временно на длажност, а после кои сте доиде да вилнее в пирогов само министарката знае... срам ме е, като гледам каква некомпетентна личност стои зад бг здравоопазване, сравнете интервиета неини, казва несто без да мисли, после мевду другото го оборва и се опитва да обясни че никога не го е казвала, доолкото знам порачките или \"нарушенята\" са доста по малко от 700 000 лева, да не кая с една нула по малко, но упс без да искат от министерсвото дадоха информаця, която е леко обаркана на медиите...каква злочастна случаиност.... ствало е вапрос я две малки порачки, чиито пари не са отишли в джоба на някои, а има нарушение на процедурата ...да не говори атанасова за нарушение на порачки, докато е работила в болницата в русе, кои я ремонтира? и преди време кандидацва маяи за ремонт и на пирогов, но не го взеха, а тои раъбира се е наи/подходяст, друга добра стуителна фирма в цяла бг няма, как не я е срам... да гледа хората в очите и да лаже така,,, пак и само аз ли намирам дедопустимо поведението и\"аз уволних\", аз сте наънача...\" та тя е представител на институця ако не е забелязала, и то не особ. добар представител, а не самата институця.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

от всички вачи игри пациентите страдат знаете ли че в чъжбина начите доцтори ги чакат с отворени обжтя и сас големи заплати плус че че тржбва да преминат прз нжкои изпити това доктори вие сте ценени от света а тази пикла нека си играе игрите сас когото си иска в булгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първо се научи да пишеш правилно и второ тогава давай мнение,защото кой от къде в Пирогов тича ако че е измислена.Само за едно съм съгласен че масово лекарите са търговци със здравето на хората но има и много добри въпреки че се броят.

ни мой то тъй идна куха лейка задочна правистка ут трактурнуту школу и подложка на разни ченгета да кадрува дохтурите...шъ и пукажат те де спи рибата на леката алтилерия на Боку ама де да видим...))))

"пирогов" е измислена болница от соцялистическо време ! никаде по света няма "институт за спешна помост ",които да лекува само аппендицити и счупените глави на престапниците от подземня свят! мит е ,че там работят наи добрите лекари - там работят "тарговци" ако тази болницасе разтури -наи добре !

В цялата държава всички ОБШЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ са уговорени и се провеждат проформа. Всичко е за "наши" и "ваши". Законът ЗОП е преднамерен и КАЛПАВ. Направен е да обслужва някого.

Лекарите трябва да лекуват, не да правят сметки-за това си има финансов отдел.Конкретно трябва да се провери кой е извършил нарушения и да си носи отговорност.Обидно е, че принципала поставя лекарите в условия на принуда за изнудване!

Нчма дървавна организация която да не прави далавери с дървавни поръчки!.

Има корупция в Пирогов. Когато сина ми беше с болки в корема и след изследванията установиха бъбречна криза, заявиха, че не било спешен случай и трябваше да си платим. Излезе една сестра и каза- 120 лв. с документ или 60 лв. без донумент. Знамч и фирма, на която собственика е приятел на Радовенски и вечно ремонтира нещо в Пирогов.Как ще стане това, ако не делят?

Не само Раденовски трябва да бъде уволнен ,а и всички други които възлагат поръчки на "неправилните" фирми.Как е възможно да не е включена фирма на "тежката артилерия".Хей опичайте си акъла докато е време.

Не мога само едно да разбера, човека отговорен за Обществените поръчки уволнен ли е и ако не е, защо също не му търси наказателна отговорност.

Правителството отново е подело антирекламна кампания срещу лекарите. Няма да коментирам кой крал кой не е. Вчера моята ДжиПи ми каза, че от НЗОК й отпускат 120 (сто и двадесет) лева на месец за направления за специалисти и изследвания. Ако отпусне повече направления, я глобяват. ТОВА КАКВО Е, БЕ, ИДИОТИ НЕДНИ?

За това измираме, защото вЕрваме на грешните хора. Навсякъде по света лекарите са богати, и хора като ги срещнат на улицата ги поздравяват, а тук ги гоним и бием. Вместо на тези, които спасяват животи, ние вЕрваме на тези, които го ОТНЕМАТ! Вместо на лекари, вЕрваме на охранители! Абсурд в природата сме ние, и затова бавно но сигурно изчезваме! Природата не търпи празни пространства!

Да му берат греха на човека онези, дето направиха от болниците търговски дружества, а от лекарите - еднолични търговци! Затова сега и едните, и другите не лекуват, а търгуват със здравето на хората!Концепцията на здравеопазването е тотално погрешна и затова то не може да функционира. Още Христос е казал: Да изгоним търговците от храма. Първо трябва да се изгонят търговците и от храма на здравеопазването и фармацията, както бе сторил Исус.

През последните двайсетина години махахме изкуствен морал и преекспонирани ценности защото тръгнахме по "нов" път. Е какво стана? До болка известното "Със стари к....нов бардак не се прави!" И тия крадат.

ОТ ОТСТАВКИТЕ НА ПОДКРЕПЯЩИЯТ ГО П-Р РАДЕНОВСКИ , СЕ ВИЖДА МАФИЯТА В ПИРОГОВ.ТАМ СЕ ЛУКУВАТ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЗА ТЯХ ИМА ВСИЧКО , ОБИКНОВЕНИЯТ ПАЦИЕНТ - ЗДРАВНО ОСИГУРЕН Е ДЛЪЖЕН ДА ПЛАЩА ЗА ИЗБОР НА ЕКИП ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,КЪДЕ ОТИВАТ ТИЯ ПАРИ ,КОЙ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯ - ТОВА Е МАФИЯТА. РАЗБИЙТЕ ТОЗИ МОНОПОЛ ОТ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ В ПИРОГОВ

в пирогов се лекуват доста хора, това че и между тях и престапници има, не е вина на никой... от една страна не можеш да откажеш лекарска помощ на никой, защото първо си лекар и си длъжен, а и не бих им отказал, защото съм само човек, и никога не знаеш какво ще ти се случи след това...това няма нищо общо с игричките на министърката. Когато има спешен случай къде отива почти всеки в софия- просто е ...в пирогов

Не е вярно, че Пирогов е изрядна болница. СКОРО ИМАХ ВЪЗМОЖНОСТА ДА СЕ УВЕРЯ, ЧЕ ЛЕКАРИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИ БЕЗ ДА ИМАТ ОСНОВАНИЕ ЗА ТОВА

в една бедна държава, това се очаква. не оправдавам в никакъв случай постъпката на директора и приближените му/ които подават оставки/, но я дайте 10 000лв. заплата на този, който се хаби всеки ден с хорските неволи, да видим дали ще краде. не ,няма. даже ще даде на някоя баба или дядо пари да се приберат в къщи.

Прав си, така е.Зорлем ги направиха търговци, а пък сега защо искали пари??В търговията няма безплатно..

Тези формални нарушения може да не са законосъобразни, но са целесъобразни. Много добре обяснено - не живеем в правова държава (в която се спазват законите), а в целесъобразна. Целесъобразността е понятие от времето преди 1989г.

Всичко, което в България работи що-годе добре трябва да се съсипе..........Всички знаем,че законът за ОП не е читав.Навсякъде печелят "свои" хора...И защо лекари трябва да са директори?Има си икономисти за тази работа.Горките доктори...

Именно! Навсякъде по "белия свят" директор/мениджър на болница е икономист, но у нас се бута чичо доктор, защото там е големия келепир. И защото от големите и малки болници са обвързани с определени доставчици на материали, лекарства изоб;о на всичко, което потребява болницата. Това е голям бизнес и корупцията е невероятна.

ВСИЧКИ НА ДОМАТИНА!

Правете разлика между колегиалност и омерта.

"Тежката артилерия" ще срине и Пирогов.

Тя има интереси. Дълбоко прогнила система.

Хари,Мила,Иван,Папита и разни Гаргамели допускам,че сте платени драскачи иначе трябва да сте много посредствени хора.

и кое им е посредственото,бе докторче,май и ти си облажил от петцифрените суми

Душко непоръбена, аз съм позната в клубовете на Дира, за разлика от всякакви други мешенца и подобни. Лекар-пенсионер съм, имам обширна частна практика и съм мноооого напред с материала Пирогов. Частните болници се оправят с парите от НЗОК по клиничните пътеки с малък, но ефетивен персонал, с повече работа и вземат добри възнаграждения. Стга да е законно, да си плащат данъците, да е на светло и да е спазена етиката.

За много малко по-високи възнаграждения им спукват з.. от бачкане. А никога не е достатъчно платеното по пътеката- винаги има и "доплатете на касата". И най-тежките случаи директно отгърмяват към държавните болници. Що не приемат коми частните болници, а? Що не приемат по-смрадливички, но осигурени граждани, а? За клошарите не питам, то е ясно... Как беше- "не ги е срам, в какво са се клели", нали?

както казах няма лошо да си богат, колегите от САЩ както мен карат Мазерати или подобни, но у нас ЗАКОННИТЕ възнаграждения на държавото здравеопазване не го позволяват. Не е етично да си в държавна болница със скапаното оборудване и да въртиш частни необлагаеми и незаобиколими далавери.

Не са посредствени драскачи нито платени,а пишат самата истина точно тези го подкрепят който имат облага и престанете да правите хората на глупави и на какви ли не още

ПОДКРЕПЯМ ЛЕКАРИТЕ В "ПИРОГОВ".ТОВА Е НАЙ-НУЖНАТА И НАЙ-ДОБРАТА БОЛНИЦА В БЪЛГАРИЯ. ДАНО Т.Н."ТЕЖКА АРТИЛЕРИЯ НА ГЕРБ" ЕЛЕМЕНТАРНАТА МИНИСТЪРКА Д.АТАНАСОВА НЕ УСПЕЕ ДА СЪСИПЕ "ПИРОГОВ", ЗАЩОТО ТАМ РАБОТЯТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЛЕКАРИ.ТОВА ПОСЛЕДНОТО СЪМ ГО ИЗПИТАЛА ЛИЧНО.

АААА, НЕ! ПРОТЕСТИРАМ! НЕ МОЖЕМ УВАЖАЕМА ДА ПОДКРЕПЯМЕ БОЛНИЦИТЕ, СЛЕД КАТО ТЕ СА ЧАСТ ОТ ПЛАНА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА.

Явно шефа е лансирал отделни лекари..Защото повече от половината са доволни,че ще се спре безобразното лапане,за сметка на условията на труд !!!

Не се очудвам че Бончо Бонев си еподал оставката...ха ха та той е най-голямия лъжец,корумпиран и няма място не само на този пост,но и никаъде другаде за него!!! Много малко наказание им наложиха,дане говорим за лекарската небрежност, която се шири в Пирогов...та то всичко е навързано,лъжци и некадърници са заедно!!!

Доколкото знам министър Атанасова е юрист. Като такъв трябва да знае, че в обществени поръчки се участва след публикуване на покана в сайта на Агенцията по обществени поръчки. Обикновено там се записва, че в поръчката могат да участват всички български и чуждестранни физически или юридически лица, които отговарят на поставените от възложителя условия, а не само специално поканени. Същият факт трябва да е известен и на вътрешните одитори. За пореден път журналистите пишат без да са подготвени.

Чл. 121б.(4) Комисията за защита на конкуренцията допуска предварително изпълнение на решението за избор на изпълнител по изключение, когато това се налага, за да се осигури животът или здравето на гражданите.

Тия като са солидарни със шефа си - вадят парите неправомерно похарчени и ги възстановяват. Писва от такава солидарност - парите ги няма, но ние го подкрепямеее...ай чупката крадци такива

Всеки, който е прекрачил вратата на Пирогов знае тарифите на чичо доктор. Всичко има тарифа, всичко се търгува. Ако погледнете служебния паркинг на болницата ще се учудите къде сте може би пред Шератон! Няма лошо, но да е законно!

Кой напуска: пенсионера Боньо и слагачите .

НЕВЕРОЯТНО Е ЛЕКАРИ ДА ЗАЩИТАВАТ ЕДИН ДАЛАВЕРАДЖИЯ И МОШЕНИК КАТО УВОЛНЕНЕИЯ ДИРЕКТОР НА ПИРОГОВ. ВЕДНАГА ЛЪСВАТ ОБВЪРЗАНОСТИТЕ. ТОВА Е СТАТУКВОТО КОЕТО СЕ ОПИТВАМЕ ДА РАЗБИЕМ ТОЛКОВА ВРЕМЕ...

ПРЕДИ ДА ГО УВОЛНЯТ ДА ГО ГЛОБЯТ 500 000Е И ТОГАВА НЕЩАТА ЩЕ СИ ЗАСТАНАТ НОРМАЛНО НА МЯСТО!

И тогава ще се лекуваш сам. И ще плащащ хиляди като поп на подрастващите да учатят медицина, и те като изучат ще ти показват един среден пръст и ще ходаят да обгрижват английски бабички, а ти ще кесиш пред частни БГ болници където всяка манипулация ще струва колкото годишната ти заплата! А като дойде момента да те откара в Пирогов бърза помощ (и още по-страшно твой близък, а ти да гледаш!) там ще има един лекар компотентен по всичко с африкански произход - а ти ще се присъединиш към множоеството обезумели от мъка хора ходещи да искат документи от мазето на болницата (до главния вход).

Браво

Боце и партия Гроб обещаха, че ще унищожат остатъците от здравеопазване в България и действат - Дянков ограби милиарди от здравната каса, а гротескната калинка назначена от пожарникаря за здравна министърка всеки ден закрива болница или предизвиква напускането на компактни групи лекари или прогонва други такива групи от лекари и сестри в чужбина. ГЕРБ = СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ

Раденовски разбира доста повече от здравеопазване от Десислава Атанасова и освен това е спасявал хора всеки ден. Много от плюещите тука няма да могат да изкарат и един негов работен ден. С такива министри като калинката Атанасова Българското здравеопазване нищо добро не го чака. Амин.

като разбира от здравеопазване и е спасявал хора какво? има право да си нарушава закона както иска ли? На Министър Атанасова не и трябва да разбира от здравеопазване. Точно за това е избран човек който не е от системата за да се избегнат обвързаностите, които се наблюдават в лекарското съсловие, а освен това е и юрист за да може да разбере къде са далаверите и кой ги е направил.

Дълговете на болниците се трупат от умишлено нередовно плащане и многократно завишаване на цените от доствчиците срещу много добър комисион.Значи малко им е на докторите че им се плаща кеш пък искат да смучат и от здравната система.Ами като не искат да лекуват хора да се махат.В цяла българия болниците са доведени до фалит заради алчното и безконтролно управление на докторите.На вратата те чакат като стотачка.Всеки който си подава оставката заради корумпиран директор значи и той е бил в схемата.Такива доктори не заслужават уважение.Титлата и името не ги предпазва от злоупотреби.Всички сме равни пред закона.Ако искаме да заживеем добре трябва да се отървем от тежестите.В годините на прехода докторите се водеха винаги от интереса на големи фармацефтични компании.Който иска да бъде доктор да лекува,който е решил да става търговец да ходи на пазара.

В магазина дават ли ви нещо без пари? Вече няма нищо без пари!

Моралът на положилите Хипократовата клетва (ака докторите) не може да е по-различен от този на политиците и висшите чиновници. Няма как да стане. Но това, което става в сферата на здравеопазването като цяло , е за оплакване. Като се тръгне от далаверите в здравното м-во, та се мине през болниците и се стигне до здравната каса, нещата са многоооо оакани! (Да не говорим за лекарствената мафия!)

Доминици, прав(а) сте, но нали това се опитвам да кажа, че за нещастие в БГ всеки се оправя както може, вкл. и лекарите. Ние не сме изключение от общото. Да, наитина има морал и етичен код, но какво значи той, когато трябва да се бориш с пасмина безотговорни, некомпетентни и нагли политици. Ако например някой работи в хлебозавод и си взема по един хляб всеки ден незаконно, за него няма ли морал и етичен код, или това важи само за лекарите?! Проблемите са кардинални и ако не се промени нещо съществено( най-вече в главите ни) всичко ще си продължава по старому и навсякъде, вкл. и в болниците?! Просто това е начинът да се оцелява тук. Не трябва да искаме повече отколкото е възможно да се даде.

Ако сравнят "вземанията", на лекарите с 1лв ,ние ще си мълчим.Но тяхната наглост и политиците не могат да достигнат.

John Doe

Като цяло има нещо гнило в цялото ни здравеопазване. То да те е гнус да влезеш в болница. Пирогов не прави изключение. Какво означава "целесъобразни, но незаконни"? Вие, лекарите, не трябва ли да спазвате етичен код? Морал? Защо плащам осигуровки? Лежах в болница преди една година. Е, аз нямах вътрешно заболяване, но щях да си изповръщам червата. За 4 дена такава гнус видях. Болниците смърдят, сестрите не се вълнуват от пациентите, докторите говорят пред пациентите, че ще умрат скоро и подобни.

Къде си тръгнал да предявяваш претенции с тия смешни осигуровки, дето не са колкото автокаско. Или животът ти не струва колкото колата? Ела в Германия да друсаш по 500 евро на месец здравни и да те преглеждат със записване шест месеца напред източноевропейски лекари-гастарбайтери и тогава се прави на нецарвул.

ЦИТАТ: "Не пипайте Пирогов, че утре нЕма да има кой да ви събира строшените кратуни по улиците!" БЕЗ КОМЕНТАР...

ПОДКРЕПЯМ!!!

подкрепям!

Напълно Ви подкрепям. Лекар съм и съм наясно как работи системата. Без такива "незаконни" забежки е абсолютно невъзможно да се работи в БГ действителността. Всъщност, може да не Ви се вярва, но точно за това здравеопазването у нас още си го бива и не е стигнало дънота съвсем. Ако се спазваха всички изисквания лекарите щяха да бъдат съвсем зле, а за пациентите да не говорим. Тъжна истина, но ако не е така пациентите ще мрат под път и над път!

Нема лошо.Естествения подпор може и да е по доброто решение.

Не разбирам защо си сложил в кавички незаконни? Има си закон и трябва да се спазва. Какъв е проблема да се пусне нормален търг и да го спечели далият най-добра оферта, а не "наша" фирма?!? Трябва ли да се официализира корупцията в една държава?!? Не съм наясно с мотивите за смяната - може да искат да сменят един директор лапащ за едни с друг отчиташ се пред ГЕРБ. Може да си добър лекар, може да си спасил хиляди животи, но това не те прави по никакъв начин добър административен директор на една болница. Ако кражбите в здравеопазването спрат или поне се намалят с парите, които отиват там ще получаваме значително по-качествена услуга. А за Пирогов нямам думи. Наложи се да оперират баща ми там преди около 5-6 месеца. Уж по пътеката по която влезе всичко трябваше да е покрито от касата, но се наложи да си закупя "специални" консумативи, че ги нямали в болницата срещу 450 лева. И след като здравето и живота на близките ти зависи от докторите плащаш нямаш много избор. Сегашните доктори са се обърнали на търгаши с нашето здраве. Не казвам, че са всички но за съжаление голяма част.

Нещо не съм съгласен с теб. Я тогава ми обясни как функционират частните болници?

Частните "перачници" ли имате предвид ?

деер

2003г - анестезиолог - 70лв 2010г -анестезиолог - 70лв , т.е. няма промяна при рушвета ! Гъпото е, че не се свенят и от колеги да искат!!! Това означава , че лекари и пациенти харесват настоящата система!!!

Тъпо е, но така работи системата в България.Забелязах че, когато човек е беден озверява и това не подминава, и лекарите, и сестрите.Малцина са все още тези, които запазиха благородство/това качество си го имаш по рождение и не зависи от професията/ и въпреки беднотията не си искат пари.Лекар съм и понеже знам как работи системата изобщо не разчитам на здравната каса, а навсякъде направо си плащам /искат не искат/.

Дейността на една такава болница е невъзможна, ако спазва всички формалности, изисквани от Закона. Абсолютно невъзможна! Самите правителства поставя болниците в ситуации, в които или загиват, или се справят някак. А това някак обикновено е малко отвъд ръба на закона. Представете си на входа чакат полумъртви, лекарите не получават заплата, бюджетътъ не дава 10 милиона, с които болницата да се разплати на дсотавчици на консумативи, а дейността трябва да продължи. Правят се заседания със синдикатите, за да удържат хората. Измислят се схемми, по които да се платят спешните консумативи. Схеми. За консумативи. Правителството не дава дължими планирани средства. Това е Пирогов. Излизат от дупката, но се оказва, че схемите излизат извън правилата на някои места. Достатъчно, за да държат един директор на заповедите им. Или да го уволнят. Следващият пак така ще прави, защото иначе дейността спира и потрошени, и кървящи хора не полуават спасение. Истерия...

Не е нормално да защитаваш някой който участвал в престъпн дейност!

Beliq, с протокол от 20 юни на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова е определен съставът на новия Съвет на директорите на УМБАЛСМ "Пирогов".Звездица Велизарова притежава магистърска степен по Финанси. От 2006 г. тя е държавен вътрешен одитор в дирекция Вътрешен одит на Министерство на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция Вътрешен одит в Министерството на финансите от 2006 г. Притежава специалности по Финанси и Икономика и управление на промишлеността. Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове. Гергана Кирова е представител на Министерството на здравеопазването. Завършила е специалност Право, има и второ висше образование по икономика. Главният прокурор Борис Велчев, цитиран от Агенция "Фокус": "Вие виждали ли сте доклада? Моят съвет е да не коментирате доклад, който не сте виждали. Аз също не съм чел доклада, получих го. Той е достатъчно обемен. Там са коментирани нарушения, извършени от различни длъжностни лица, но дали са коментирани конкретни имена или не, не е работа на контролните органи, това е работа на Прокуратурата да прецени, дали има данни срещу тези лица, че те са извършили престъпления".

Тежката артилерия на ГЕРБ пуска компромати за Пирогов, за да прави чистки. А Атанасова прави политическа чистка в "Пирогов". Ще има смени в ръководството на болница Пирогов , заяви министърът на здравеопазването Десислава ...Защо е това желанието на здравната министърка да смени ръководството? В това ли се състои здравната реформа? Да сменим шефовете в Пирогов? Копроматът и готвената чистка по-скоро подсказват, че някой иска да лапа от големия бюджет на Пирогов, да дойде там наш човек, който да прави каквото трябва, за да текат едни пари. От болницата обясниха, че в доклада е пълно с грешки, които трябва да бъдат отстранени. Например в него е записан някакъв огромен многохиляден разход за книгите в библиотеката на болницата, а всъщност става дума за 100 лева на месец на човек, който да ходи да ги разнася по стаите на болните. Непременното желание да смениш ръководството на Пирогов, където не се е чуло да има скандали и проблеми като в други болници, издава нещо съмнително. Почна се с кражбата от парите на НЗОК чрез шефа и / човек на Фидоска - бивш шеф на болницата в гр. Лом/ през болница Пирогов, която от днес има 4 нови членове в Съвета на директорите - двама от МФ / разбирай Дянков/ и един от МЗ / разбирай тежката артилерия на ГЕРБ/ и един ...проф. д-р Петър Димитров Николаков.

ГРОБАРИТЕ С ПОДСТАВЕНИ ХОРА СМУЧАТ ОТ ПАРИТЕ, ВЛИЗАЩИ В БОЛНИЦИТЕ ТАМ, КЪДЕТО ИМАТ СВОИ ДИРЕКТОРИ. кОГО ХУКНА ДА ЗАЩИТАВА АТАНАСОВА ПРЕДИ МЕСЕЦ-ДВА, КАТО СЕ ЗАЧУ ЗА "ИЗБОР НА ЕКИП?! дА, ТОЧНО ТАКА....

ПИРОГОВ Е НЕОБХОДИМ!!!

ОСВЕН ,ЧЕ Е НЕОБХОДИМ И ВЪРВИ НАПРЕД ,ИМЕННО ТОВА ДРАЗНИ ТАЗИ НЕЗНАЙНО КАК Е СТАНАЛА Д- р ?Нека побачка малко в Пирогов и друга песен ще запее !ЗАСРАМЕТЕ СЕ НЕ РАВАЛЯЙТЕ НЕЩО КОЕТО ТРЪГВА НАПРЕД ! ЗА ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ ! АМАН ОТ ГЛУПАЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО ДОШЛО НА ВЛАСТ САМО РУШИ И ТЪРСИ КУСУРИТЕ НА ПРЕДХОДНОТО ! СТИГА ВЕЧЕ СРИНАХТЕ БЪЛГАРИА ! ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА ,,ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ ЗА СЪДБАТА СИ !!!!!

Каквото и да си говорите БЕЗ ПИРОГОВ сме, знам ли, може би ЖИВИ-УМРЕЛИ.