Коментари - Всички уролози от ”Пирогов” подадоха оставки | Днес.dir.bg

Всички уролози от ”Пирогов” подадоха оставки

Всички уролози в „Пирогов" подадоха предизвестия за напускане тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Всички уролози от ”Пирогов” подадоха оставки | Днес.dir.bg

Коментари

Да, Radi е прав! Явно въпросният доктор има някакви взаимоотношения с ръководството - може би е партиен другар, или просто доносник !

За конфликта трябва да говорят само запознатите.Д-р Цветан Борисов явно има психични проблеми, но големият въпрос е защо зад него стоят ръководството на Пирогов и подобни на тях от по- високо ниво?Иначе шапка свалям на лекарите от Пирогов и най-вече за това , че все още са тук в България.

Само искам да споделя, че в урологията в Пирогов работят страхотни специалисти, а манипулациите, които се извършват струват десетки хиляди евро в чужбина. От друга страна условията са ужасни и навсякъде си личи липса на средства! Лекари и пациенти са принудени да работят в абсолютна мизерия. Така, че вижте първо за какво става въпрос и тогава пишете глупости по коментарите.

Директорът на Пирогов защо не е взел мерки до сега, а чака цяла България да гледа сеира на докторите??

ще има още масово напускане на лекари и сестри, и то в провинцията. Шефовете се самозабравиха, а на персонала им писна от незаплащане на положен вече труд, от арогантно поведение на шефове и от арогантно поведение на пациенти.

РАНОБУДНИ ДОКТОРИ.

Стига бе ако това е истина и не се е намерил някой пострадал да му счупи тиквата на този самозабравил се началник!

Лекарите в БГ не са това, което бяха. Тази професия вече не е призвание. Да отидеш на лекар и той да ти каже, че нищо ти няма при условие, че на лице са сериозни симптоми...всички сме с единия крак....

Ненаситници.....

Пироговци винаги са били еталон в българската медицина. Лично на мен, а по-късно и на мои близки ни се наложи да бъдем пациенти точно на уролозите от Пирогов. Те са не само страхотни професионалисти, много добри психолози, но най-вече ЧОВЕЦИ!!!

Сега няма кой да бута пишките ли ???????

Странно защо в повечето случаи дават фира бедните.

Защото бедния, каквото и да е казал, никой не знае, ама ако плуваш в кинти всяка твоя мисъл бива закована със сребърни пирони върху дъска от африкански баобаб отсечен от зоологическата градина на ескимосите...

При животинчетата сам си обезболявам пациентите. Добре е в хуманната медицина повече лекари да вземат втора специалност: анестезиология. Това само ще повиши стойността им като специалисти, а и ще си бъдат полезни взаимно в работата. Примерите на подобни специалисти от медицинската практика у нас говорят в тази посока. Иначе както е тръгнало анестезиолозите вече тотално изчезват и поемат посока запад. В САЩ анестезиолозите са в челото по доходи сред останалите медицински специалисти. Не профанизирам специализациите, но трябва да се спасява потъващия кораб на здравната ни система. През 60-те и 70-те години се работеше на много места само с анестезиологична сестра, ръководена от операторите. Сега ако извършиш операция без анестезиолог , макар и свръх спешно,хем няма да я заплатят от здравната каса, хем подлежиш и на съдебно преследване. Струва ми се ако примерно няма скалпел - по-добре да направиш манипулация със стерилно джобно ножче отколкото да чакаш и се развие гангрена.

Можеш да подадеш оставка само ако си на избираема длъжност. В останалите случаи се подава молба за напускане!

Не молба, а предизвестие за прекратяване на трудово правоотношение.

И докторите станаха мутри.Егати държавата.

Кои мутри ти подгъзуват денонощно и безплатно,а?

Недей да говориш глупости! Нашенски доктор работещ безплатно няма.

Това не е от вчера.Повече от десет години.Ако плащаш добре оздравяваш.Ако не на Бакърената има още място.

Земята е пренаселена с хора. Като няма войни да ни поразреждат, има медицина. Ще се лекуват само заслужилите, а те далеч не са всички. Само имотните, разбира се. Който плаща, ще живее, който не, ще подпомогне планетата. Тъй, де...

Правиш лоша интерпретация на теорията на отец Малтус.

Пирогов е гнило място, на подкупни лекари без морал. Не съм стъпвал там и дори не знам къде се намира. Токуда е много по - добре. Плащаш и си бял човек.

Абе, некст ли си, привиъс ли си, откровено тъп ли си! Кат не си стъпвал, как знаеш кво е мястото? Дълбоко уважение към лекарите, сестрите и санитарите в Пирогов!

щом си доволен няма лошо желая ти успех.

Анонимен

Токуда беше - до преди може би 2-3 години. Сега е машина за пари !

Корумпирани са, свидетел съм!

Токуда е онова място дето като стане нещо по-сложно , дето се изучава над трети курс в медицината и се разпределя , я към ВМА, я към Шейново, я Александровска дето разбират за какво става дума, пък когато требе да се взимат паретата Токуда са най-отпред , с най-големите усмивки!

100 процента ВЯРНО

всички уролози са такива без изклучение! аз оперирам вече 20 години те си мислят че дават живот! все им обиснивам че те го подуржат не дават живoт ама какво да спориш с чукове. шматароци!

Ее,не бях виждал до сега неграмотен доктор,но ти си уникален.Как си станал доктор,бе като не можеш да пишеш? А и да подценяваш работата на колегите си е недостойно. Проблемите идват от точно такива прости доктори като тебе. Все пак добре е,че са рядкост...

не е лекар а санитар.

детето ми е било в детската урология на пирогов.отдавна.имаше свестни и не дотам свестни хора.но доцент анадолииска е наи читавия човек които познавам без да отнемам качествата на останалите.жалко че се е стигнало дотам.очевидно има проблем.и не виждам защо, трябва да се иска обяснение от подалите предизвестие за напускане.позицията им е ясна.махате другата личност и толкоз.

Доц Анадоийска не е уролог а нефролог и то детски.Работи в Педиатрията която е на километър от Пирогов.Мисля че ссистемата компютри-компоти е все още налице.

Напълно Ги подкрепям ! ---- И ! - доколкото разбрах - Скоро комай Всички Лекари ще Са с тях.

Не могат Пирогов да управляват, тръгнали държава да управят!

Да напускат и ще видим как ще теглят пари от Здравната каса.

На коя държава?

Ели много си далеко от истината,не става дума за пари а за една нормална обстановка на работното място.Имах възможност да се срещна този доктор.Бях с внучето си дълго време в детска урология и сама съм се чудела как уж умен интелигентен доктор може да крещи и да псува като хамалин.И явно на колегите им е писнало

Те тогава ще теглят пари от теб и ще плащаш като поп.

ТОЯ ЩОМ СЕ ДЪРЖИ С ГОДИНИ ТАКА - ИМА ГРЪБ!

знайте ,че винаги става дума за пари.'' Оставете я тази ''приказака'', за закони, ред и морал ,ако парите недостигат. Явно е,че пари се делят в случая и някой не е спазил схемата за делбата . За това е скандала. А щом е толкова голям този скандал, значи ,че положението с парите е крайно критично.Някой трябава да напусне схемата.

Алуу, пикльовци, ще се приземяваме с шамарчета!

Колко удобно (за здравната каса и за управляващите) е да има раздори в съсловието точно сега, когато се очаква да изпълнят точка по точка условията поставени преди 2-3 седмици от лекарите. А за тия лекари не знам кво да кажа! Вместо да се обединят, да излязат на масов протест против мизерните условия, в които 70-80% от тях работят, те ще се изпоизядат. Ами заслужавате си боя дето всеки ден го получавате от "контингента от гетата". Очаквах нещо повече от вас...

Има хапчета за шизофреници! Пий си ги!!!

veskodoc@

Прав е! Аз съм хирург от "Пирогов" и знам за какво става дума!

шефа на клиниката уволнява анестезиолога, шефа на пирогов уволнава шефа на клиниката, а министърката уволнява шефа на пирогов - такъв е реда, за да върви работата

По-добре всички анестезиолози да подадате предизвестия за напускане, пък да видим тогава!

Без упойка може - една пръчка между зъбите.

Шефовете, които тормозят за удоволствие са навсякъде в корпоративните организация. Мотивацията им в това да ръководят е да упражняват власт и да си избиват комплексите, не са парите. Като уволнят някого или му стъжнят живота, им става кеф. Та този субект е най вероятно от същата порода, мачка всичко под него, а на шефовете над него им ближе задниците. Дано го разкарат.

Не само че тормозят ами на всичкото отгоре са и пълни некадърници - те май затова го правят - а видят ли някой доста по-добър от тях стой та гледай. Не разбирам защо в частния сектор на високи длъжности има доста некадърници - това не е ли по характерно за публичния сектор - ама не би!!!!

Какво 2 Напикаха ли се??! Нищо- ще им простим!

Хахахах, при тази комбинация на имената Цветан Борисов ... Явно е от името, има нещо гнило в името и последното управление І Цв.Цв. Б.Б. Цв. Борисл. т.н.

Стига бе, просран! Ако тия са в състояние да ни объркат живота???!

Като гледам и твойто име, не само отдавна ти е объркан живота, но и нямаш шанс да си го оправиш въобще.

съответните ЕТИЧНИ комисии,няма как проблемът да остане неразрешен.

За да се стигне всички да си подадат оставките, не ще да е просто така! Аз подкрепям лекарите. Трябва радикална промяна в здравеопазването ни, че иначе няма да останат специалисти и ще се видим в чудо!!!

Така е - работата не е "просто така", но става дума за конфликт хурурзи-анестезиолози. И конфликтът в случая е за пари. По-точно за разпределение на парите от черната каса, в която уролозите събират пари от пациентите.

Точно за пари става въпрос, хирурзите лапат всичко от клетите пациенти, а за анестесиолозите дръшки./говорим за парите под масата, които си търсят хирурзите на всяка операция/

Дълбоко грешите! Дъщеря ми я оперираха преди две годи - доктор Минова и спаси живота! Не съм дал а и не са ми поискали нито 1 лев !!! Единствените пари които съм платил са за престоя на съпругата ми като придружаващ и то с фактура и касова бележка! За мен лекарите от Пирогов са най-добрите! Тук конфликта е срещу определен човек и явно той трябва да си ходи!!!

Ами значи да си търсят другаде работа! И без това не са кой знае колко компетентни...

Трябва да си пълен малоумник, за да гласуваш за партия, която всеки път, когато се докопа до властта докарва България до просешка тояга. Оставка българоубийци!

Защото без подкрепата на Болния от Юруш, нямаше да имаме тези наглеци в управлението!!!

Цялата държава отива по дяволите..

Значи всичко върви по план!!

Хм!! То пък една държава!!?

Точно така, пич!

откакто толерираме хамериката

При управленията на БСП - през 1991 г. хляба беше с купони, а през 1996 г. парите толкова се обезцениха, че станахме "милионери", в периода 2005-2009 ни спряха парите от Европа (милиарди евро)...

Бе то ,тия и за пъдари не стават!!

Кога е имало купони? Или си хлапак или склеротик, не знам, но че си злобар - веднага се забелязва!

Конфликтът е за пари. Работата е там, че уролозите взимат пари под масата на частни пациенти, но ги обявяват като "роднини" или други подобни (защото формално частни пациенти няма) и не искат да платят на анестезиолозите, които дават анестезия на тези частни пациенти. В същото време, някои от тези уролози казват на пациентите, че сумата, която плащат включва всичко, т.е. и анестезията. Та затова са скандалите...

Ами до тука я докарахме след 20 години здравна реформа провеждана от корумпирани некадърници. Ако системата работеше тези схеми изобщо нямаше да съществуват и всички щяха да си работят спокойно!

В Пирогов на теория частен прием няма. В същото време операционните се използват с натовареност далеч под 50%, което е основната причина за ниската рентабилност и нуждата от непрестанно наливане на средства. Освен това в Пирогов, със знанието и съдействието на ръководството, е установен един специален регламент, отнасящ се за роднини и членове на семействата на лекарите - за тези хора плановите операции са безплатни и не се плаща нито за "избор на екип" нито "дарения" или нещо подобно. Но всъщност това са частни пациенти, които хирурзите си докарват и тези пациенти плащат кеш на хирурга. Той пък се опитва да излъже анестезиолога, че това му е роднина, а не частен пациент. На пациента пък казва, че поисканата сума включва и упойката. И така докато не се стигне до саморазправа, защото няма регламент за тази дейност, която на теория я няма, но реално е една от основните!

"И на двете страни са поискани обяснения в писмен вид. Те трябва да ги представят в срок до 3 дни, както изисква вътрешния правилник на болницата" странно, защо уролозите не знаят за това, или е разпоредено след като вече са си подали заявленията за напускате

МОГАТ ДА НАПУСНАТ СЛЕД 1МЕСЕЧНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ И ТАКА ОЩЕ 1МЕСЕЦ СА НА РАБОТА И СА ДЛЪЖНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ДАЖЕ ДА НЕ ИМ ИЗНАСЯ НО ДА 1МЕСЕЦ СИГУРНО ЩЕ ПАДНЕ НЯКОЯ ШАПКА НА РЪКОВОДИТЕЛ

дано не се случи през тоя един месец да те оперират тебе

ТОЙ ШЕФА НА ПИРОГОВ - МИЛАНОВ, НАЛИ СЕ ЗАНИМАВА ВСЕ СЪС СТАЧКИ А ДОКТОРСКАТА РАБОТА КАКВО ГО ИНТЕРЕСУВА, ВАЖНОТО Е ТОЙ ДА НАБИРА АКТИВИ КАТО БАЩА СИ И ЧИЧО СИ, ЕДНИ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ЖАЛКОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ СЕГА!!!

Незнам нищо за този млад ръководител на Пирогов,но като знам чичо му какви ги вършеше през 90-те,не ми се мисли и той да е като него.Иначе изглежда добре и загрижен за здравеопазването!

Шефа на Пирогов, при все добър специалист е мафиот от класа така например не иска да прокарва закон за спешната помощ ако в него не фигурира и Пирогов... Вуйчо му се е алкохолизирал отдавна, но играе ролята на българския Ришельо в областта на спешната медицина. И двамата са много, много алчни за пари под масата !

Новата опорна точка-ГЕРБ са виновни!!

Как така ще се случи такова нещо по време на мандата на най-експертното и уникално правителство от 23год.?То сега мед и масло текат от чешмите,а тези докторчета ще ми правят саботажи?

Преди да пишеш глупости, прочети цялата новина, не само заглавието!

След Боко и Дянков е цяло чудо, че има останали лекари в България.

Лекарите бягат от България. Дянков Хубавеца да ви лекува сега !

Чобанов ни лекува от половин година.

Още по Татово време лекарите се опитваха да драснат и една от легалните възможности беше да работят в Либия, за което държавната фирма Медекспорт получаваше по няколко хиляди долара на лекар месечно, а заплата на самия лекар беше в пъти по-ниска. Т.е. лекарите бяха роби на тази държавна организация. Други, с риск за живота си, бягаха от България, но тогава роднините на тези хора ставаха мишена на Държавна сигурност и Народната милиция. Българските лекари в Либия например имаха нужда от специално разрешително, за да напуснат Либия и да се върнат в България. Де факто не можеха да отидат никъде другаде! Та не ми говори за Дянков - просто след 2007 стана много по-лесно за лекарите да се установят на работа в ЕС - само трябва да знаят добре езика.

Когато управляват комунисти - всички искат да се махнат. През 1991 г. хляба беше с купони, а през 1996 г. парите толкова се обезцениха, че станахме "милионери"...

Преди да пишеш глупости, прочети цялата новина, не само заглавието!

"Факти"...." За всичко е виновен Каталина..." , не го разбираш? Нормално е... -:)

Разбирам(аз поне) - "Quosque tandem, Katilina?" "Докога най-сетне Катилина...(ще злоупотребяваш с нашето търпение?")

Интересно съчетание на имена: Цветан и Борисов.Напомнят ми на някого ,но не си спомням точно на кои.

21-годишен мъж се самозапали във Варна тази сутрин. Младият мъж се е запалил пред входа на тубдиспансера на улица Мануш войвода около 10.45 часа. Очевидци на трагедията са подали сигнал на телефон 112 и са успели да го изгасят преди пристигането на екипите на пожарната, полицията и бърза помощ. 21-годишният мъж е откаран във Военноморска болница. Той е настанен в лечебното заведение с 90% изгаряния и опасност за живота. Младият мъж е от Варна. Той е регистриран като психично болен. По случая е образувано досъдебно производство.

Младежът е страдал от шизофрения, а според неговата баба не е пиел хапчетата си.

Една истина ,която всички хирурзи знаят." Благодарността " на пациентите винаги е адресирана към операторите и почти никога към анестезиолозите.

чавдар славов е стар комсомолски деятел и манипулатор на колегте си ! накаждач и кариерист ! тои няма да оправи нито конфликта ,нито пак отдела в здравеопазването ,за които отговаря.

Д-р Борисов да не е братовчед на един друг Борисов,който смята ,че цяла партия и държава са негови? И кога е назначен ,при кое правителство?

Живяла съм и в ГДР - демократичната република ако си спомняш и в Щатите. Навсякъде уважението към лекаря е огромно.Само у нас ги третират като слуги за мизерните като на всички заплати. Верно, че в САЩ много ги и съдят но става културно, елегантно без махленски и цигански обиди и побой. Няма да повярват.Идете в Мед.академия и попитайте завършващите дали ще останат у нас. Няма и един да намерите.Ще си останем с пенсионери-лекари,както и навсякъде.А, ще има и малко число цигани и занзибарци.

Да, уважението към лекаря е огромно сигурно, но най-вероятно и лекарите се отнасят с уважение към пациентите си, не като тук да те карат да им "целуваш краката"! А и могат да ги съдят, както казваш. В България май не е лесно да осъдиш лекар... Не че оправдавам да ги бият или нещо такова, но медалът винаги има две страни!

Как няма да се отнасяш с уважение към някой, който идва да ти плати една добре закръглена сума пари, за да го лекуваш?! Абе вие искате в мизерна евтина столова от социалистическо време да ви се кланят и обслужват като в пет-звезден ресторант! Е няма как да стане...

Коментари - Всички уролози от ”Пирогов” подадоха оставки | Днес.dir.bg

Всички уролози от ”Пирогов” подадоха оставки

Всички уролози в „Пирогов" подадоха предизвестия за напускане тази сутрин заради конфликт с началника на анестезиолозите в лечебното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Всички уролози от ”Пирогов” подадоха оставки | Днес.dir.bg

Коментари

Да, Radi е прав! Явно въпросният доктор има някакви взаимоотношения с ръководството - може би е партиен другар, или просто доносник !

За конфликта трябва да говорят само запознатите.Д-р Цветан Борисов явно има психични проблеми, но големият въпрос е защо зад него стоят ръководството на Пирогов и подобни на тях от по- високо ниво?Иначе шапка свалям на лекарите от Пирогов и най-вече за това , че все още са тук в България.

Само искам да споделя, че в урологията в Пирогов работят страхотни специалисти, а манипулациите, които се извършват струват десетки хиляди евро в чужбина. От друга страна условията са ужасни и навсякъде си личи липса на средства! Лекари и пациенти са принудени да работят в абсолютна мизерия. Така, че вижте първо за какво става въпрос и тогава пишете глупости по коментарите.

Директорът на Пирогов защо не е взел мерки до сега, а чака цяла България да гледа сеира на докторите??

ще има още масово напускане на лекари и сестри, и то в провинцията. Шефовете се самозабравиха, а на персонала им писна от незаплащане на положен вече труд, от арогантно поведение на шефове и от арогантно поведение на пациенти.

РАНОБУДНИ ДОКТОРИ.

Стига бе ако това е истина и не се е намерил някой пострадал да му счупи тиквата на този самозабравил се началник!

Лекарите в БГ не са това, което бяха. Тази професия вече не е призвание. Да отидеш на лекар и той да ти каже, че нищо ти няма при условие, че на лице са сериозни симптоми...всички сме с единия крак....

Ненаситници.....

Пироговци винаги са били еталон в българската медицина. Лично на мен, а по-късно и на мои близки ни се наложи да бъдем пациенти точно на уролозите от Пирогов. Те са не само страхотни професионалисти, много добри психолози, но най-вече ЧОВЕЦИ!!!

Сега няма кой да бута пишките ли ???????

Странно защо в повечето случаи дават фира бедните.

Защото бедния, каквото и да е казал, никой не знае, ама ако плуваш в кинти всяка твоя мисъл бива закована със сребърни пирони върху дъска от африкански баобаб отсечен от зоологическата градина на ескимосите...

При животинчетата сам си обезболявам пациентите. Добре е в хуманната медицина повече лекари да вземат втора специалност: анестезиология. Това само ще повиши стойността им като специалисти, а и ще си бъдат полезни взаимно в работата. Примерите на подобни специалисти от медицинската практика у нас говорят в тази посока. Иначе както е тръгнало анестезиолозите вече тотално изчезват и поемат посока запад. В САЩ анестезиолозите са в челото по доходи сред останалите медицински специалисти. Не профанизирам специализациите, но трябва да се спасява потъващия кораб на здравната ни система. През 60-те и 70-те години се работеше на много места само с анестезиологична сестра, ръководена от операторите. Сега ако извършиш операция без анестезиолог , макар и свръх спешно,хем няма да я заплатят от здравната каса, хем подлежиш и на съдебно преследване. Струва ми се ако примерно няма скалпел - по-добре да направиш манипулация със стерилно джобно ножче отколкото да чакаш и се развие гангрена.

Можеш да подадеш оставка само ако си на избираема длъжност. В останалите случаи се подава молба за напускане!

Не молба, а предизвестие за прекратяване на трудово правоотношение.

И докторите станаха мутри.Егати държавата.

Кои мутри ти подгъзуват денонощно и безплатно,а?

Недей да говориш глупости! Нашенски доктор работещ безплатно няма.

Това не е от вчера.Повече от десет години.Ако плащаш добре оздравяваш.Ако не на Бакърената има още място.

Земята е пренаселена с хора. Като няма войни да ни поразреждат, има медицина. Ще се лекуват само заслужилите, а те далеч не са всички. Само имотните, разбира се. Който плаща, ще живее, който не, ще подпомогне планетата. Тъй, де...

Правиш лоша интерпретация на теорията на отец Малтус.

Пирогов е гнило място, на подкупни лекари без морал. Не съм стъпвал там и дори не знам къде се намира. Токуда е много по - добре. Плащаш и си бял човек.

Абе, некст ли си, привиъс ли си, откровено тъп ли си! Кат не си стъпвал, как знаеш кво е мястото? Дълбоко уважение към лекарите, сестрите и санитарите в Пирогов!

щом си доволен няма лошо желая ти успех.

Анонимен

Токуда беше - до преди може би 2-3 години. Сега е машина за пари !

Корумпирани са, свидетел съм!

Токуда е онова място дето като стане нещо по-сложно , дето се изучава над трети курс в медицината и се разпределя , я към ВМА, я към Шейново, я Александровска дето разбират за какво става дума, пък когато требе да се взимат паретата Токуда са най-отпред , с най-големите усмивки!

100 процента ВЯРНО

всички уролози са такива без изклучение! аз оперирам вече 20 години те си мислят че дават живот! все им обиснивам че те го подуржат не дават живoт ама какво да спориш с чукове. шматароци!

Ее,не бях виждал до сега неграмотен доктор,но ти си уникален.Как си станал доктор,бе като не можеш да пишеш? А и да подценяваш работата на колегите си е недостойно. Проблемите идват от точно такива прости доктори като тебе. Все пак добре е,че са рядкост...

не е лекар а санитар.

детето ми е било в детската урология на пирогов.отдавна.имаше свестни и не дотам свестни хора.но доцент анадолииска е наи читавия човек които познавам без да отнемам качествата на останалите.жалко че се е стигнало дотам.очевидно има проблем.и не виждам защо, трябва да се иска обяснение от подалите предизвестие за напускане.позицията им е ясна.махате другата личност и толкоз.

Доц Анадоийска не е уролог а нефролог и то детски.Работи в Педиатрията която е на километър от Пирогов.Мисля че ссистемата компютри-компоти е все още налице.

Напълно Ги подкрепям ! ---- И ! - доколкото разбрах - Скоро комай Всички Лекари ще Са с тях.

Не могат Пирогов да управляват, тръгнали държава да управят!

Да напускат и ще видим как ще теглят пари от Здравната каса.

На коя държава?

Ели много си далеко от истината,не става дума за пари а за една нормална обстановка на работното място.Имах възможност да се срещна този доктор.Бях с внучето си дълго време в детска урология и сама съм се чудела как уж умен интелигентен доктор може да крещи и да псува като хамалин.И явно на колегите им е писнало

Те тогава ще теглят пари от теб и ще плащаш като поп.

ТОЯ ЩОМ СЕ ДЪРЖИ С ГОДИНИ ТАКА - ИМА ГРЪБ!

знайте ,че винаги става дума за пари.'' Оставете я тази ''приказака'', за закони, ред и морал ,ако парите недостигат. Явно е,че пари се делят в случая и някой не е спазил схемата за делбата . За това е скандала. А щом е толкова голям този скандал, значи ,че положението с парите е крайно критично.Някой трябава да напусне схемата.

Алуу, пикльовци, ще се приземяваме с шамарчета!

Колко удобно (за здравната каса и за управляващите) е да има раздори в съсловието точно сега, когато се очаква да изпълнят точка по точка условията поставени преди 2-3 седмици от лекарите. А за тия лекари не знам кво да кажа! Вместо да се обединят, да излязат на масов протест против мизерните условия, в които 70-80% от тях работят, те ще се изпоизядат. Ами заслужавате си боя дето всеки ден го получавате от "контингента от гетата". Очаквах нещо повече от вас...

Има хапчета за шизофреници! Пий си ги!!!

veskodoc@

Прав е! Аз съм хирург от "Пирогов" и знам за какво става дума!

шефа на клиниката уволнява анестезиолога, шефа на пирогов уволнава шефа на клиниката, а министърката уволнява шефа на пирогов - такъв е реда, за да върви работата

По-добре всички анестезиолози да подадате предизвестия за напускане, пък да видим тогава!

Без упойка може - една пръчка между зъбите.

Шефовете, които тормозят за удоволствие са навсякъде в корпоративните организация. Мотивацията им в това да ръководят е да упражняват власт и да си избиват комплексите, не са парите. Като уволнят някого или му стъжнят живота, им става кеф. Та този субект е най вероятно от същата порода, мачка всичко под него, а на шефовете над него им ближе задниците. Дано го разкарат.

Не само че тормозят ами на всичкото отгоре са и пълни некадърници - те май затова го правят - а видят ли някой доста по-добър от тях стой та гледай. Не разбирам защо в частния сектор на високи длъжности има доста некадърници - това не е ли по характерно за публичния сектор - ама не би!!!!

Какво 2 Напикаха ли се??! Нищо- ще им простим!

Хахахах, при тази комбинация на имената Цветан Борисов ... Явно е от името, има нещо гнило в името и последното управление І Цв.Цв. Б.Б. Цв. Борисл. т.н.

Стига бе, просран! Ако тия са в състояние да ни объркат живота???!

Като гледам и твойто име, не само отдавна ти е объркан живота, но и нямаш шанс да си го оправиш въобще.

съответните ЕТИЧНИ комисии,няма как проблемът да остане неразрешен.

За да се стигне всички да си подадат оставките, не ще да е просто така! Аз подкрепям лекарите. Трябва радикална промяна в здравеопазването ни, че иначе няма да останат специалисти и ще се видим в чудо!!!

Така е - работата не е "просто така", но става дума за конфликт хурурзи-анестезиолози. И конфликтът в случая е за пари. По-точно за разпределение на парите от черната каса, в която уролозите събират пари от пациентите.

Точно за пари става въпрос, хирурзите лапат всичко от клетите пациенти, а за анестесиолозите дръшки./говорим за парите под масата, които си търсят хирурзите на всяка операция/

Дълбоко грешите! Дъщеря ми я оперираха преди две годи - доктор Минова и спаси живота! Не съм дал а и не са ми поискали нито 1 лев !!! Единствените пари които съм платил са за престоя на съпругата ми като придружаващ и то с фактура и касова бележка! За мен лекарите от Пирогов са най-добрите! Тук конфликта е срещу определен човек и явно той трябва да си ходи!!!

Ами значи да си търсят другаде работа! И без това не са кой знае колко компетентни...

Трябва да си пълен малоумник, за да гласуваш за партия, която всеки път, когато се докопа до властта докарва България до просешка тояга. Оставка българоубийци!

Защото без подкрепата на Болния от Юруш, нямаше да имаме тези наглеци в управлението!!!

Цялата държава отива по дяволите..

Значи всичко върви по план!!

Хм!! То пък една държава!!?

Точно така, пич!

откакто толерираме хамериката

При управленията на БСП - през 1991 г. хляба беше с купони, а през 1996 г. парите толкова се обезцениха, че станахме "милионери", в периода 2005-2009 ни спряха парите от Европа (милиарди евро)...

Бе то ,тия и за пъдари не стават!!

Кога е имало купони? Или си хлапак или склеротик, не знам, но че си злобар - веднага се забелязва!

Конфликтът е за пари. Работата е там, че уролозите взимат пари под масата на частни пациенти, но ги обявяват като "роднини" или други подобни (защото формално частни пациенти няма) и не искат да платят на анестезиолозите, които дават анестезия на тези частни пациенти. В същото време, някои от тези уролози казват на пациентите, че сумата, която плащат включва всичко, т.е. и анестезията. Та затова са скандалите...

Ами до тука я докарахме след 20 години здравна реформа провеждана от корумпирани некадърници. Ако системата работеше тези схеми изобщо нямаше да съществуват и всички щяха да си работят спокойно!

В Пирогов на теория частен прием няма. В същото време операционните се използват с натовареност далеч под 50%, което е основната причина за ниската рентабилност и нуждата от непрестанно наливане на средства. Освен това в Пирогов, със знанието и съдействието на ръководството, е установен един специален регламент, отнасящ се за роднини и членове на семействата на лекарите - за тези хора плановите операции са безплатни и не се плаща нито за "избор на екип" нито "дарения" или нещо подобно. Но всъщност това са частни пациенти, които хирурзите си докарват и тези пациенти плащат кеш на хирурга. Той пък се опитва да излъже анестезиолога, че това му е роднина, а не частен пациент. На пациента пък казва, че поисканата сума включва и упойката. И така докато не се стигне до саморазправа, защото няма регламент за тази дейност, която на теория я няма, но реално е една от основните!

"И на двете страни са поискани обяснения в писмен вид. Те трябва да ги представят в срок до 3 дни, както изисква вътрешния правилник на болницата" странно, защо уролозите не знаят за това, или е разпоредено след като вече са си подали заявленията за напускате

МОГАТ ДА НАПУСНАТ СЛЕД 1МЕСЕЧНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ И ТАКА ОЩЕ 1МЕСЕЦ СА НА РАБОТА И СА ДЛЪЖНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ДАЖЕ ДА НЕ ИМ ИЗНАСЯ НО ДА 1МЕСЕЦ СИГУРНО ЩЕ ПАДНЕ НЯКОЯ ШАПКА НА РЪКОВОДИТЕЛ

дано не се случи през тоя един месец да те оперират тебе

ТОЙ ШЕФА НА ПИРОГОВ - МИЛАНОВ, НАЛИ СЕ ЗАНИМАВА ВСЕ СЪС СТАЧКИ А ДОКТОРСКАТА РАБОТА КАКВО ГО ИНТЕРЕСУВА, ВАЖНОТО Е ТОЙ ДА НАБИРА АКТИВИ КАТО БАЩА СИ И ЧИЧО СИ, ЕДНИ ОТ ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ЖАЛКОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ СЕГА!!!

Незнам нищо за този млад ръководител на Пирогов,но като знам чичо му какви ги вършеше през 90-те,не ми се мисли и той да е като него.Иначе изглежда добре и загрижен за здравеопазването!

Шефа на Пирогов, при все добър специалист е мафиот от класа така например не иска да прокарва закон за спешната помощ ако в него не фигурира и Пирогов... Вуйчо му се е алкохолизирал отдавна, но играе ролята на българския Ришельо в областта на спешната медицина. И двамата са много, много алчни за пари под масата !

Новата опорна точка-ГЕРБ са виновни!!

Как така ще се случи такова нещо по време на мандата на най-експертното и уникално правителство от 23год.?То сега мед и масло текат от чешмите,а тези докторчета ще ми правят саботажи?

Преди да пишеш глупости, прочети цялата новина, не само заглавието!

След Боко и Дянков е цяло чудо, че има останали лекари в България.

Лекарите бягат от България. Дянков Хубавеца да ви лекува сега !

Чобанов ни лекува от половин година.

Още по Татово време лекарите се опитваха да драснат и една от легалните възможности беше да работят в Либия, за което държавната фирма Медекспорт получаваше по няколко хиляди долара на лекар месечно, а заплата на самия лекар беше в пъти по-ниска. Т.е. лекарите бяха роби на тази държавна организация. Други, с риск за живота си, бягаха от България, но тогава роднините на тези хора ставаха мишена на Държавна сигурност и Народната милиция. Българските лекари в Либия например имаха нужда от специално разрешително, за да напуснат Либия и да се върнат в България. Де факто не можеха да отидат никъде другаде! Та не ми говори за Дянков - просто след 2007 стана много по-лесно за лекарите да се установят на работа в ЕС - само трябва да знаят добре езика.

Когато управляват комунисти - всички искат да се махнат. През 1991 г. хляба беше с купони, а през 1996 г. парите толкова се обезцениха, че станахме "милионери"...

Преди да пишеш глупости, прочети цялата новина, не само заглавието!

"Факти"...." За всичко е виновен Каталина..." , не го разбираш? Нормално е... -:)

Разбирам(аз поне) - "Quosque tandem, Katilina?" "Докога най-сетне Катилина...(ще злоупотребяваш с нашето търпение?")

Интересно съчетание на имена: Цветан и Борисов.Напомнят ми на някого ,но не си спомням точно на кои.

21-годишен мъж се самозапали във Варна тази сутрин. Младият мъж се е запалил пред входа на тубдиспансера на улица Мануш войвода около 10.45 часа. Очевидци на трагедията са подали сигнал на телефон 112 и са успели да го изгасят преди пристигането на екипите на пожарната, полицията и бърза помощ. 21-годишният мъж е откаран във Военноморска болница. Той е настанен в лечебното заведение с 90% изгаряния и опасност за живота. Младият мъж е от Варна. Той е регистриран като психично болен. По случая е образувано досъдебно производство.

Младежът е страдал от шизофрения, а според неговата баба не е пиел хапчетата си.

Една истина ,която всички хирурзи знаят." Благодарността " на пациентите винаги е адресирана към операторите и почти никога към анестезиолозите.

чавдар славов е стар комсомолски деятел и манипулатор на колегте си ! накаждач и кариерист ! тои няма да оправи нито конфликта ,нито пак отдела в здравеопазването ,за които отговаря.

Д-р Борисов да не е братовчед на един друг Борисов,който смята ,че цяла партия и държава са негови? И кога е назначен ,при кое правителство?

Живяла съм и в ГДР - демократичната република ако си спомняш и в Щатите. Навсякъде уважението към лекаря е огромно.Само у нас ги третират като слуги за мизерните като на всички заплати. Верно, че в САЩ много ги и съдят но става културно, елегантно без махленски и цигански обиди и побой. Няма да повярват.Идете в Мед.академия и попитайте завършващите дали ще останат у нас. Няма и един да намерите.Ще си останем с пенсионери-лекари,както и навсякъде.А, ще има и малко число цигани и занзибарци.

Да, уважението към лекаря е огромно сигурно, но най-вероятно и лекарите се отнасят с уважение към пациентите си, не като тук да те карат да им "целуваш краката"! А и могат да ги съдят, както казваш. В България май не е лесно да осъдиш лекар... Не че оправдавам да ги бият или нещо такова, но медалът винаги има две страни!

Как няма да се отнасяш с уважение към някой, който идва да ти плати една добре закръглена сума пари, за да го лекуваш?! Абе вие искате в мизерна евтина столова от социалистическо време да ви се кланят и обслужват като в пет-звезден ресторант! Е няма как да стане...