Пациент би лекар и сестра в ”Пирогов”, болницата протестира

Лекари и медицински сестри от "Пирогов" излязоха на протест пред лечебното заведение срещу насилието.

Обратно в новината

Коментари - Пациент би лекар и сестра в ”Пирогов”, болницата протестира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се знае защо ги е бил, нищо не казват. Само лекарите ли са прави? Ами като затриват пациенти и се измъкват, нищо не ги наказват, нито лекарска грешка, нито нищо. А на този пациент, за да скочи, сигурно са му искали пари, тези лекари нямат нито задръжки, нито морал, та.... да ги бият по-често! Къде са честта, достойнството, етиката, клетвата, безкористната грижа? Няма ги при лекарите, искат само пари, пари, пари, та бой, докато не разберат, че щом са лекари, да се държат като такива.

Чл. 131 ал.2 от Наказателния кодекс: За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност, медицински специалист и персонал към Центровете за спешна медицинска помощ, или учител в детска градина, основно, или средно училище при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода: 1. от пет до петнадесет години при тежка телесна повреда; 2. от три до десет години при средна телесна повреда; 3. от една до пет години при лека телесна повреда по чл.130, ал.1

ПЕТ години най-малко и за това широко да имформират общественността, за да помни всяко едно копеле, че за такова посягане ще лежи като куче 5 години в затвора.

Преди години заведох детето си в бърза помощ във Видин само за поставяне на инжекция антибиотик в почивен ден. Не живеем там, беше спешно. Фелдшерката ме направи на маймуна пред детето ми без нищо, а изчакахме реда си чинно и културно.

ми плати си на частно бе тарикат. в бърза помощ да не са ти длъжни с нещо. това изобщо не им влиза в задълженията. имаш ли личен лекар, педиатър и прочие. иди и тормози тях.

Еднакъв аршин.........за медиците където и да отидат всичко да им е безрлатно ида е тогава могат и те да работят Безплатно! Но практиката е друга.....за тях тарифите са най-малкото удвоени И злобицата в по- предния пост паркинга и солите?!?! А непрестанното четене , операционните с часове и стреса и накрая статистически доказаното - по -къс живот и отгоре на това и бой на работното място!!!

Така се случва защото хората имат измамното чувство, че някой друг (разбирай измислената ни "държава") ще ги предпази или защити правата им. Правилното в такива ситуации е да съберат няколко по-яки доктори и да го смелят от бой преди да извикат чичко полицай (разбирай статистик на бюджетна издръжка). Възпитателният ефект върху този нечовек и друг като него щеше да бъде много по-голям и евтин от цялата съдебно-следствена процесуална сага, която сега предстои и след която ще излезе с измислена условна присъда....

Питам дали пациентите също не са с това измамно чувство. И когато ги рекетират, точно когато са на легло, може би трябва да се явяват в кабинетите с няколко яки придружители, за да няма недоразумения и да се чудят дали да са роби на някоя банка или да останат инвалиди, защото Големите хуманисти и спасителите(лекарите) искат да поддържат личния си стандарт! От личен опит обаче знам, че и това не помага. Просто лекарите достигнаха невероятни душевни висоти!

Ама.другарке,защо банката не им плати лечението на болните безвъзмездно,а се очаква само от лекарите да ви подгъзуват безплатно! Като ще сме хуманни защо не изисквате безплатни ток,вода,телефон,бензин и пр. за бедняците,а само искате безплатно да ползвате висококвалифициран лекарски труд!

в османската империя такива пациенти са ги побивали на кол

чиста проба човешка злобица и завист!!! Бравус!!1

не ми беше ясно, но като прочетох какво си написал, всичко ми се изясни Кускус!!2

Извинете ме, но какво значи агресивен пациент! Как така медиците не могат да определят състоянието на пациента и да вземат адекватни мерки, които биха защитили и самите тях! Е, явно не всички са в кома и близките дават мило и драго! Крайно непрофесионално поведение, което доказва как няма никаква координация м/у специалистите. А бе, некъв се ударил и го промихме, а той ни наби. Е, нямам думи!!!!

Липса на Човечност е този пост!!! Срещу простотията каква трябва да е проявата на Професионализъм?!?!

Е, то по тая логика всички доктори и сестри със счупени носове трябва да са. Ако от пиян не могат да се опазят, не знам като отидат при циганите или те им дойдат. И дали лекарите живеят в някое друго измерение, щото положението е такова от много години. Що ги чувам да скачат само като ги бият? Що не взеха радикални мерки по други проблеми. Липса на Човечност към хора с хуманна професия! О-о-о. да! След толкова години, определено ДААА! Когато "Елита"на нацията се жали само за собствения гъз, извинете НОС!

напълно съм съгласен. що не погледнете паркингите пред болниците. Вижте им колите на милите ви докторчета. И утре като ви искат кинти се сетете,че някой им е счупил нослето и вие много им съчуствате

Мутрите да карат лимузини,а лекарите учили по 15 г-москвичи,а кавал селски.Ще се научите да плащате на лекарите! Ако не по лесния начин-по трудния!!!!!

професионализъм съм съгласен -нима докторите не знаят че лудите и пияните трябва да бъдат озаптени за да ги лекуват спокойно . Вържете ръцете и краката ( за да стои мирно) и си свършете работата . Сега се правят въпроси от нищо - нещо - съдебна система, полицаи и т.н. ...... НЕ МОЖЕ ЧОВЕК, КОИТО НЕ ЗАЧИТА ПРАВАТА НА ОКОЛНИТЕ, ДА ПОЛУЧАВА СВОБОДА РАВНА НА ВЪЗПИТАНИТЕ И ДОБРОСЪВЕСТНИТЕ - такъв индивид трябва да бъде ограничаван.

пернишки дебил, който се държи неадекватно - то бие, то пише идиотизми?

В Бърза помощ Варна д-р Славчев ортопеда вкарва само връзкари, а ние чакахме 2 часа за преглад.

Нали искаш безплатно,бе! Това е безплатното!

о о ! спомням си го доктор Славчев - ортопеда, ама той се пенсионира преди 25 години, бе! случката ти не е актуална

Ами този пукал помни как чакал два часа при този лекар,ама не помни как лекарят го излекувал! Долен неблагодарник!

Няма истинска реформа ! Това поражда напрежение и тревоги а сега и кютек. Имитации на реформи!

Досега отказвах да го приема, но Перник наистина е диагноза. Много бой трябва да си отнесъл с винкела за да посегнеш на лекар при когото си отишъл да се лекуваш.

Крайно време е да не се забравя ,че медиците са също с права на пациенти и обикновените граждани. Крайно време е да не се бълва в ефир фразичката"лекарска грешка" без конкретни аргументи и при недоказана виновност!!! Крайно време е да се осъзнае ,че това поведение влече всички недоразумения в системата. Нахъсания "пациент",който не ще да тръска тлъсти хонорари на айдукатурата влиза в саморазправа. И "защитаващите" правата на пациента и саморазправящия се са еднакво виновни за това ,че ама много скоро от един възпален апендикс ще се умира по липса на хирурзи.

На такъв- пълна упойка, режат му топките и да се оправя.

вижте им само физиономиите на снимката....вампири !

Спрете се, бе! Утре някой от тези "вампири" може да ви спаси живота!

Аз мисля, че министъчето ще е най-добре да задържат.

само бои на "лекарите"

Голям си гс , ша знаеш , е ъ :)

Предполагам, че и този австралопитек е с "платени"здравни осигуровки.Като цяло спешните центрове са място за лечение на различни разновидности лумпени q дегенерати и всякакъв вид социални паразити , които никога не са, и помисляли да си платят осигуровките.Там, особенно вечерно време и през неработните дни, преобладаващите пациенти са с лица, и държание на питекантропи или "тъмно"зелените.Тези ,така наречени пациенти ,дори и да имат пари смятат , че е по-удачно да ги похарчат за някаква стока,с която да привличат внимание,а обществото им е длъжно да им плаща осигуровките.Те никога не си плащат , но в замяна на това претенциите са им огромни и както се полага необосновани

Не са ни виновни лудите, а ние смятащите се за здравомислещи, че не сме си приели закони. За насилие срещу лекар, полицай - ефективно затвор да се предвижда. Да влезе за 3 години първия път, ако е посегнал и за по-дълго ако е причинил телесни повреди. Стига с тия пробации. Защо ГЕРБ толкова години не прие закони за ефективни присъди - и отговорност да носи съдията ако не ги спази?

113-те отново не казват версията на пациента. Или някъде я има?

наистина ли не се интересувате и от версията на другата страна?

Да не бъдем толкова жестоки - човеко е от пернишко, били са с винкел ... а той се свестил в Пирогов и е тръгнал да се защитава. Трябва в Пирогов да има в шоковата зала едно парче винкел ( да е под ръка) нищо се не знае ....

имат инжекция за врата на нападателя. Знаейки това, никой няма да посегне.

НЕАДЕКВАТНИЦИ! Не знаете какво е да завършиш медицина! Как посягате на хора на които трябва да целувате краката, че са още тука в Бъгария и ви лекуват! Предлагам: да се даде възможност на лекарите да се самозащитят с оръжие, с право на стрелба на месо и без присъда за лекаря при смърт на пациент след престрелка.

голяма простотия си написал - за каква защита на лекар от пациент с оръжие говориш?! За какво доверие пациент - лекар може да се говори щом под бялата престилка се пули дулото на пистолета?! Че те лекарите си имат достатъчно химия за да се защитят - само трябва да помислят. Лудия и пияни се лекуват вързани - никакви полицаи, никакви съдилища не могат да са до всеки лекар. Всеки на своето място трябва да помисли как да си свърши работата без да хленчи и стачкува!!!!!!

абе няма ли охрана в Пирогов да го спукат от бой и да го хвърлят от покрива бе..каква е тази толерантност, каква..опомнете се ..който бие трябва да се бие три пъти повече само боя ще оправи българина само боя и да го закарат да чука камъни 1 година на кариерата

Кариерите си заминаха с "комунизъма". За съжаление... Иначе съм с две ръце "за" такива престъпления да се наказват с принудителен (сега по модерному - "обществено-полезен") труд.

Защо подобни неща не се случват в Европа и САЩ - защото има контрол, полиция и на първо място отношението на лекарите е като към пациенти, а не като към животни. Не съм сигурен дали сестрата и любовника и не са си го търсили, провокирайки човека.

А едно време имаше тухларна..... И като видеха някой остриган до голо на улицата беше ясно, че не е политика от управляващата партия, а някой, пуснат наскоро от затвора....

Абе, за някой осъден ефективно по бърза процедура, чували ли сте?

в случая лекарят вероятно има право но държанието на лекари в пирогов към пациентите е ужасно.има и свестни медици в пирогов но 2ра хирургия се държaт нечовешки.

На Младен от Калище да му конфискуват всичко, което има. Така ще си помислят други като него дали да удрят................... Много изпростя народът ,много !

Моли се след като му конфискуват всичко, да не дойде да обере жена ти на спирката или пред блока.

това му се вика кастова система - ако си "прозто" математик, да те бият колкото си искат, но ако имаш тапия за лекар - вече е друга работа....

Мангалска държава, с мангалски манталитет сме!

и ти се гордееш с това?!

Гледам доста тъпаци плюли по лекарите. Включително и онзи дежурен трол дето се пише канадец. Тъпчовци, благодарение на такива като вас скоро в България лекари хич няма да останат. Само циганки-знахарки.

Погледни им погледите на снимката. Не е ли по- добре някоя знахарка с благ поглед да те лекува...

Та значи някаква жена връща вибратор в секс-шопа с обяснението че "я бие ток". А една циганка седи отстрани и обяснява: "Няма лошо ма какоо, щом та бий значи та обича"

Този побойник да плати цялото лечение на сестрата.Като му се бръкне яко в джоба ще го питам дали ще посмее да бие.

ТОВА СА "ЛЕКАРИ И СЕСТРИ", КОИТО СИ ВЪРШАТ СЛУЖЕБНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ: ДА НЕ МУ СЕ НАЛАГА НА НИКОЙ ДА ТЪРСИ ЛЕКАРИ, СЕСТРИ ИЛИ НЯКАКВИ "СЛУЖЕБНИ ОРГАНИ" В Р.Б., ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ, НАВСЯКЪДЕ Е МАФИЯ И САМО МАФИЯ

Време беше някой да, ги набие тия нагли Касапи.

ПРОСТАК !

Време беше някой да, ги набие тия Касапи.

Доколкото разбрах, за шефа на Пирогов (и за автора на статията), най-важно е да се подчертае, че протестиращите нямат никакви политически искания. Гнусни хора в гнусна държава!

Може да си тутонижат каквото си искат. Може да напуснат, ако не им харесва, може да пишат плюсове и минуси в туитър-онуйтър, но нямат право да искат смяна на политическата система с по прогресивна. Античовещината трябва да бъде гарантирана с всички средства!

Аве някой доктори си търсят боя.....агресивни, високоменри и нагли.

то и вие протестърчетата сте така, затова ядете шамари редовно.

Абе мушмол, че кой те кара да ходиш на доктор? Ходи при врачки или при ходжата, и нямаш грижа!

Векове след като е създадена славянската писменост и векове откакто германците не говорят на немски само с конете си, диваците от Перник се бият с винкели и разговарят чрез псувни и юмруци!

По мое време тези ги лекувахме в специални кремат... ъъъ санаториуми. Не е ли време да се построят нови ?

Те от Пернишко така правят - бият за благодарност.

Докога МВР ще бездейства над тези издевателства върху медици,спасяващи живота на хората? A какво пречи на герберите и останалите от пасмината в НС да инкриминира побоищата?

НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТАКИВА НЕЩА

Ко речи ? Кой спасявал човешки животи ....!?!?! Явно отдавна не си бил в болница и не ти се е налагало да викаш "Бърза помощ " Мафии в бели престилки !!! Удриииии

Българският народ е див и варварски.

Това по вероятно да е е някакъв интегриран патладжан, ама нали все трябва да се плюе по българите.....

КОИ СА БЪЛГАРИ? ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ЕГН. НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА СЕ ОЖЕНИЛИ С ФИКТИВНИ БРАКОВЕ, КОИТО СЕ ПРАВЯТ В МОМЕНТА ИЛИ ТЕЗИ С РАЗЛИЧНИ НЮАНСИ НА КОЖАТА И ХАРАКТЕРА И НЕ ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ ПОВЕЧЕ КОНКУРЕНТИ /МИГРАНТИ, БЕЖАНЦИ ИМИГРАНТИ/

а знаеш ли защо е така , защото това е само резултата ??

Да му направят още една порезна рана и да сипят сол!

""Аз лично ще следя развитието на този казус", допълни здравният министър." Колкото следиш и другите издевателства на циганите над подопечните ти. Ама те последните си го просят! Преди година и нещо отивамв 22:30 минути в Бърза помощ (или както се казва сега, сякаш смяната на името може да промени нещо) в Казанлък, защото открих кърлеж на себе си. Нямаше никакъв пациент, докторицата ми отговори, че не вадели кърлежи, било им забранено. В друг случай ми излязоха някакви пъпки по ръцете, взех направление, отидох при кожна лекарлека. Изписа ми лекарства за 150 лева, без да ми погледне ръцете и за секунда. Дори ми препоръча, откъде да ги купя. Потърсих в интернет препоръчания здравен център и се оказа, че въпросната докторка му е изпълнителен директор. В случая от статията искам медиите да напишат и версията на циганина, може пък да е бил прав.

Казаха ли колко пари са му искали?

Ако са му искали малко ги е бил, ако обаче е поредното неблагодарно, мангализирано и пияно говедо трябва да си понесе последствията.

Клепар, ти ходил ли си някога на училище и ако си ходил освен пари, друга дума успял ли си да научиш.

Спешните лекари и сестри не разбраха, че трябва да имат заредени спринцовки с упойка! Отиват на спешен случай, удрят по една упойка на пострадалия и на някои от "по-любезните" му придружители и тогава започват да лекуват. Пък и за болния и скърбящите му роднини ще е по-безболезнено.

Спринцовка "Макаров" е много подходяща! Както и "Колт", хората стават много учтиви!

Не разбрах защо ти събра лайк-овете на мой гръб, аз май-ковете?! В този тон на размисли аз бих предложил спринцовка тип "Бухалка" като най-ефективна, защото е "три в едно" - евтина, намира се навсякъде и може да се упражнява, без да си регистриран в КОС! И най-добре да извикаме Гинес и да си спретнем един национален кютек - пациенти срещу лекари и обратното! Обещавам ви, че няма кой да ни надмине с десетки години. Защото и едната и другата страна не може да разбере, че така не става. Не става с бой. Сега пациентите бият лекарите, другите се правят, че ги лекуват. Срещу вече много пари.