Взриви се пещ в ”Стомана”-Перник, двама се борят за живот

Двама души са пострадали при много тежка производствена авария в ”Стомана"-Перник. Взривила се е Трета електростоманодобивна пещ.

Обратно в новината

Коментари - Взриви се пещ в ”Стомана”-Перник, двама се борят за живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Маляките, които държат "Стомана индъстри" усвоиха едни суми от Еврофондовете, след това изпогониха работниците, а сега се вижда, че са пестили от поддъжка, но са били щедри от към бонуси за висшата администрация.

Ти знаеш ли, че си за разстрел без присъда при такъв коментар?

Само който е работил в леярна знае какво означава в стопилката да попадне вода,независимо дали става дума за топене на цветни метали ,алуминий ,чугун или стомана.Колкото е по-висока температурата -толкова по-зле.Водата се разлага на водород и кислород и следва взрив ,а във въздуха хвърчи стопен метал.Подобно нещо става и при попадане на студен предмет в стопилката ,примерно при опит да се изгребе шлаката със студена/ неподгрята/ леярска лъжица!Но май от писалите дотук във форума никой не е виждал как се топи метал!?

Ако е вярно написаното в информацията,едната вероятност е пробив в набивката на пещта до тръба от охладителния контур!?Но това е само предположение...

,,...boriat za zhivotat SI-bi sladvalu dasa pishe,no zhornalistite sa sas slap litiraturen putitzial .

Че ако искат аз да се боря за живота си - аз съм ред компютъра и най-много да си разтегна челюста от прозяване

До Кiko Много си тъп ЧОВЕЧЕ

Засрамете се управляващи Народа гине а вие повече крадете и мислите само вас си

АМИ С ТЕЗИ СТАРИ МОЩНОСТИ КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОСВЕН АВАРИИ ?

При дивашкия капитализъм ,е важна печалбата ,а не живота на работниците !? Ако трябва да сме честни трябва да признаем ,че сами пуснахме вълците в кошарата да ни ядат !?

По старому казваш, си беше къде къде по-добре? Да ти идва на ум, че не е до капитализъм или комунизъм, а до манталитет? До културата на една нация? Какъв народ сме Минке, какъв народ ...

Каква "култура" бре зомби !?? Не знаеш ли че в САЩ работниците ги държат по 12 часа и повече и не смеят да се оплачат ?? Не знаеш ли че работниците на Епъл в Китай скачат от прозорците от изтощение и се самоубиват ?? Не знаеш ли че в Германия навлиза "съвременното робство " ,като работниците са наемани чрез фирми посредници и реалния работодател не носи никаква отговорност за тях ????..............

В навечерието на 20-годишнината вече пенсиониралият се Пейчо Пеев разказва: "Разпитахме кого ли не, проверихме всички книжа, разпоредени бяха множество технически експертизи. Стана ясно, че основната вина се носи от хората, които в далечната 1977 г., когато е монтиран високият близо 10 м стоманен резервоар за съхраняване на замърсения воден кондензат от котлоагрегатите, са извършвали заварките на метала. Били са с висока квалификация, по онова време подобни заварки са били извършвани от паспортчици. Направен е бил и дефектоскопски анализ от специализирана лаборатория. Стигнахме до името на бригадира, казваше се Михаил Кисьов. Забележи 1977, тогава си беше див социализъм

Нещо си в голяма грешка. Кошарата само се скапа, защото нямаше как измислена икономика като социалистическата да не даде фира накрая.

С тези изкорубени и неподдържани предприятия така ще бъде...В една нормална държава щеше да се задейства първо ведомствената противопожарна служба, в това време щеше да е пристигнала медицинска помощ и по най-бързия начин щеше да се осигури помощ,но не и тук!!!!!!!! Жалко за хората, дано се преборят за живота си. Не от хубаво са се подложили на този риск!

С удавеният моряк от драгажния флот на Дунав + тези двамата ,само за ден пострадалите при трудови злоополуки (за които се ПИШЕ) станаха ...ТРИМА ! Интересно ,дали ще има и 1% от коментарите ,които се изляха през последните дни по повод нелепият трагичен ИНЦИДЕНТ с пловдивският полицай -който инцидент си бе ...100 % ТРУДОВА ЗЛООПОЛУКА, дали ще има присъствие от всякакъв ранг шефове , залпове,призиви за фин.подкрепа н сирачетата или ...ЖИВОТЪТ НИ В БЪЛГАРИЯ СЕ ОЦЕНЯВА ПО РАЗЛИЧНИ КРИТЕРИИ...

ДМЗ"В.И.Ленин" работеше с два пъти по-голям капацитет, нямаше инциденти и металурзите бяха много добре заплатени ! Сега Перник е един от най-бедните градове в България !

няма начин да е снаряд. Първо скрабта минава през шредер после отива на склад. Снаряда ще се задейства още на шредера. Вероятно или вода или е подала конструкцията.

Не виждат ли какво хвърлят в пещите-снаряд!!! Добре, че не е атомна бомба!!!

Пълна ли е била пеща със цигани,а?

Шефчето сигурно , членува при Работотдателите от КРИБ

фИРМАТА Е ГРЪЦКО-ЕВРЕЙСКА...

Къде са направени застраховките 'Злополука', 'Пожар', 'Авария на машини' и 'Прекъсване на дейността'? Интересно какво решение ще вземе застрахователната компания по случая, а именно събитието експлозия!