"Пирогов" остана и без говорител

Гергана Венкова е била освободена тази сутрин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Национална асоциация работещи в спешна медицинска помощ изпратиха отворено писмо до здравния министър. В него те се отказват от допълнителното възнаграждение, което бе предложено. Публикуваме писмото им без редакторска намеса: До Министъра на здравеопазването "Благодарственно" писмо Уважаеми г-н Министър, Благодарим за това,че през следващите месеци, след всеки контакт с пациент с доказан КОВИД 19 целият ни екип подробно по минути ще описва какво и как сме правили. След което според събраните от нас минути в рамките на месец ще ни плащат за всяка минута по 0,11 лв. допълнително възнаграждение. Това са много сериозни суми, от парите на данъкоплатците и ние смятаме благородно да се откажем от тях. Нямаме време нито да засичаме минутите с пациентите си, нито да описваме действията си при обслужване на десетките си контакти с пациенти на ден. Времето, което ще губим за описание на минутите, струващи по 0,11 лв. ни трябва за да лекуваме пациентите си. През последната година и половина всеки втори спешен медик прекара КОВИД 19 и знаем от личен опит,че ни стига една минута за да се заразим от пациент С ДОКАЗАН ИЛИ НЕ КОВИД 19 докато го преслушваме, взимаме му тест, дишаме един и същи въздух в линейката или го реанимираме. Г-н Министър ,тази минута струваше на 42- ма от нас живота им! С" благодарност" спешните медици от ЦСМП

Може би трябва да закрият и юридическия отдел. И да спрат да лекуват пациенти с високо кръвно. И да спират да връщат пациенти нуждаещи спешно медицинска помощ щото "не били за тях." И общо взето да си гледат работата.

Ами те си я гледат. Като се тръшнете нощем и в празник или стане катастрофа все там тичате,нали. Никой не ви кара насила. Уважавайте ги поне.

Говорител на болница !? Които е журналист и хал хабер си няма от медицина !? Сори, ама говорителят на гара Подуене има по-големи познания за поста , по който е назначен и знае наизуст разписанието на влаковете и кой влак на кой коловоз ще пристигне !

Ами тя момата сама сочи- по взаимно съгласие. Ако е имала някакви възражения, била е в пълното си право да не подписва заповедта за прекратяване. Нали е журналист, висококвалифицирана, би следвало да си знае правата.

Ако закриват позицията - момата няма избор.

Видях снимки на тази - млада сгодна мома. Тя не е лекар. Как се е уредила на там и какво въобще е правила на този пост - не е много ясно. Това е работа за по един час на ден, дали има и толкова. През другото време си .... (не знам как се казва за жена). За това тази най-вероятно е получавала хиляди левове месечна заплата. Може пък да е правила неща които официално не са били вписани в длъжнистната й характеристика , но е трябвало да ги прави че да я държат на тази длъжност, тип “директор на водопад”. Свърши й царуването. Поредната гербаджийска мисирка. Предполагам сега секретарката на шефа на Пирогов ще издава сутрин бюлетин в уебсайта им с информация. И това е. За какво им е говорител?

И ние в Лудницата искаме пиярка....сама ще си говори с лудите @

Пироговци, няма ли да излезете на протест за уволнението на една нищоправеща мисирка, измислена ПР позиция за личната куртизанка? Не можете да лекувате без ПР-ка ли?

Когато изчегъртат нас - ще дойдат и за вас... Бъдете сигурни!

Като всяко правителство - "времянка" и това се справя отлично с набелязаните цели за унищожение. Дали ще останат в историята, като правителството затрило Пирогов ( ? ), за радост на частните клиники.

Пирогов бе ПР-ка направо ще спре. Да се чудиш как е работил когато нямаше говорители.

Отвратително отношение на управляващите към служителите и лекарите на една от малкото добри болници в България...

Аз лошо отновение към лекар, не съм видял, ама към крадливи, уридливи, герберски калинки и крадци - има да...

преди да се изказваш си научи родния език, че ставаш смешен и някак си не се вписваш в ценза за който претендирате сельо ... :)

Ако може и лекарите уволнете. Така хем здравната каЦа ще спести, хем пенсионерите ще почнат рязко да намаляват.

съм !

Обаче без говорителка....Това каква болница ще е? Затова не вървят провинциалните болници,нали?

Най добре е Баце с чекмеджето да стане говорител и да прави скечове с Ботокса и да ни расмива за ваксините и менискуса

Чалгар.

Ама те имали и говорител??!! Те да не са министерството бе?! Бахти...

"Бахти", ще крещиш, като опреш до тях ,а вече ги няма!

Като ми притрябва говорителка на микрофона ще отида в някой бардак, а не в болница. Бахти!

Кaцaрoв кaзa и други нeщa, но за тях се мълчи. Минaлaтa гoдинa шeфoвe нa бoлници ca пoлучили гoдишeн бoнуc oт 300 хил., oт 500 хил. лeвa. Ocвeн тoвa мeceчнитe зaплaти нa някoи били пo 60-70 хил. лeвa. За белите мисирки нищ не каза, но тая щом изявява глас, значи е крайно недоволна.

А ординарците хайдакат денонощно за 1000 лв. От друга страна- щом Хампарцумян има такава заплата, защо шефът на най-голямата болница в София да не получава. Отговорността е несъизмерима.

Ей сега чух пред супермаркета, една каза на друга, че взимали по 3 милиона бонуси на калпак. А ББ имал 5 милиарда лева и около 3 милиарда еврака скрити.

Каква древногръцка трагедия!

Аз само да питам бившата пр-ка: ти на кого уапаше, че те назначиха на топличко, уважаема мисирко. И колко ти беше реалното заплащане, сещаш се. Когато изясниш тези неща, тогава и само тогава можеш за ме занимаваш с твоето уволнение по взаимно съгласие.

Пиярката е работила на 2 часа(за 15-20 хиляди лева заплата),после като доктор в Пирогов,и после на частна практика! Да не забравите,Българи да си платите здравните...

Мда говорител на болница едва ли е необходим.

Като говори глупости. А поста говорител на болница е някаква поредна измишльотина

А, уволнили още един клатикурец.. браво!

Няма ли някой Прокурор с топки,НАП,Икономическа полиция и др.институции....да влязат в Пирогов и да направят една пълна Ревизия? Да видят как се усвояват парите на данъкоплатците и каква услуга се предлага насреща?

Точно там спрете парите да си бият шута към европа последните лекари и се оравяйте ...

Нали са там от 1 месец и ровят. Засега - нищо като за съда. Но пък изгониха вече няколко лекари..

бой по герберастките калинки в калинкариума пирогов!!!

Милиони хора по света биват уволнявани от работа точно в този момент. Ако всеки почне да се жалва по социалните мрежи, дива няма да може да смогне на новини. И пак ще попитам, дива плаща Ла на Фейсбук и Гугъл нюз, че използва техните новини на сайта си? Кога българските новинарски сайтове, ще почнат да си плащат за новините, които крадат? Ако не искат, просто да ги изключат от глобалната мрежа и да си намерят друг интернет, където да си поместват тъпия сайт.

"Пирогов" остана и без говорител - дали лекарите могат да ни лекуват без някой да разтяга лакърдии пред медиите и да ни обясняват колко е хубаво е да се точи касата в наш интерес?!?

Всеки от шефовете може да говори нали, това е болница а не тв.

Боже, било чест за нея да д.ха на Балтов и приближени. Къде е морала, питам, дано не е вземала допълнително и на ръка. Безобразие!

Не се кахърете, ще назначим мой човек

няма никой да назначават бе, червиво гейберастче !!

Ееееей посинял си от злоба, Да не би някой от Герб да ебе жена ти???или тебе???

Голяма трагедия станала....народа да си плаща здравните,а Балтов да прави далавери със 100 000 лв.заплата на МЕСЕЦ!!! Голям рев,Пироговци-Браво на вас!

абе направо да закрият държавните болници и касата няма да има рзходи

Хвърлих едно око на снимките на ПР-ката в мрежата. Сгодно моме. Но какво, по-дяволите, е вършила в Пирогов? Освен, разбира се, да олабва висшето ръководство, но затова си има масажистки.

в юридическия отдел и са я освободили по взаимно съгласие веднага. Такова животно няма.

и аз не мисля, че пирогов има нужда от ПР поредната "калинка" на заплата от НЗОК... хайде няма нужда.

Няма страшно...ще я направят синоптичка.

Страшна новина… няма що…

Новината наистина е СТРАШНА. Защото в болница поне не очаквахме калинки - да духат на шефовете срещу много НАШИ пари. Представяте ли си какво наследство ни оставя мутрокомуниста дебелак боко тиквата?