Коментари - Нено Димов защити Плана за Пирин в Европарламента | dnes.dir.bg
назад

Нено Димов защити Плана за Пирин в Европарламента

Българският министър на околната среда Нено Димов защити плановете на кабинето за Пирин по време на изслушване в ресорната си комисия в Европейския парламент.

Обратно в новината

Коментари - Нено Димов защити Плана за Пирин в Европарламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С плана за Пирин има проблеми само в главите на зелените!

ние сме зелените!

Ами то не е много трудно, когато всичко е законно. Зелените само всяват паника.

Боже боже все едно малко мафиотче да ''защитава'' изпълнената поръчка на боса пред него....

ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ:НЕНО ДИМОВ ЗАЩИТИ ПЛАНА НА ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!КОГАТО СЕ ПОСТРОЯТ ХОТЕЛИТЕ В ПЛАНИНАТА СЕЛЯНИТЕ ОТ БАНСКО ЯКО ЩЕ ДУХАТ СУПАТА!

ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ:НЕНО ДИМОВ ЗАЩИТИ ПЛАНА НА ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!КОГАТО СЕ ПОСТРОЯТ ХОТЕЛИТЕ В ПЛАНИНАТА СЕЛЯНИТЕ ОТ БАНСКО ЯКО ЩЕ ДУХАТ СУПАТА!

Това недоразумение дали ще остане в историята с поне един акт оправдаващ длъжността му и функциите на екоминистър. Или ще работи до последно срещу българската природа. Жалка марионетка.

"Българският министър на околната среда Нено Димов" Не трябва ли да е "Анти-Българският министър на околната среда Нено Димов" ??

А за офшорката каза ли нещо,"министре"?

; европейското законодателство ? тия бегай ги разправяй на индианците , никакво резане на дървета в Пирин , а ако искате влекове и писти ходете стройте в беласица , до грътските ветрогенератори

Ясна е работата. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ. Щом посегна на НАЦИОНАЛЕН ПАРК заради интересите на една фирма, значи правителството е хванато на тясно и изпълнява чужди желания!!!

му се вика прокарване на икон. интереси от висши служители!

Ще отидеш в Затвора Нено и таам ще си бъркате по всички дупки и gender ще излезе6 и по зелен и от Боци.

Станахме за резил с тоя еко министър който иска да застроява Планината ! Такова чудо не бяха виждали в Европа !

Умни и красиви искат оставка на Нено протестъра? Яко!

На юнашко доверие да приемем думите на министъра, че няма да се строи в 48 % от територията на парка. Да де, ама точка 5 на решението гласи "В таблица 32 Разрешени дейности на територията на парка по зони, на ред 9 Строителство, ремонт и реконструкция, в т. V.9, в колона 3 IIа Зона за опазване на горските екосистеми и отдих и в колона 5 III Зона за туризъм тиретата се заменят с числото 3. Числото 3 означава 'Потенциално осъществима дейност'. Двете зони, където вече ще стои числото 3 заемат съответно 45,2 % и 2,2 % от площта на парка. Аритметиката е проста - в нови 47,4 % от площта на парка строителството е потенциално осъществимо. Досега е било такова само в една зона с площ 0,6 % от територията на парка. Нено Димов да обясни защо се правят такива драстични промени, като уж става въпрос само за един лифт. А журналистите да проучат документите (не е трудно, всичко е в нета) и да задават въпроси по същество, за да видим какъв ще е отговорът.

Явно и ти си повтаряш тъпите опорки без да си чел!!! Да в таблица 32 се променят нещата но в измениния ПУ за Пирин ясно в точките пише какво се разрешава и какво не. Стига с тъпотиите и с политическия си ПР вижте, че всички казват, че няма нарушение с изменението на МС!!!

Нямам опорки, разсъждавам. Значи в таблицата се променят, ама иначе в текста не се променят (наистина следващата точка в решението посочва само две зони). Не знам кой го е творил това решение, но си мисля, че разминаването може би не е случайна грешка. Успокояваме народа с текстовата част, а 'инвеститорите' ще се позоват на таблицата. Може да е параноично от моя страна, но другото обяснение си е чиста некомпетентност, а пък все пак става дума само за две страници текст.

"Останалите 45% са предвидени само за водохващания и то за питейни нужди". Тоя май ни взима за шарани. Някой да е чул селищата около Пирин, които отдавна са водоснабдени, да са на режим на питейна вода, та да се налагат толкова много водохващания, че да се заеме почти половината територия от цяла планина? Или да се разраства драстично броят на населението там, че да са нужни горните нови водохващания? Явно са си намислили да са водохващания за оръдията за сняг на нови писти и за новите строежи на хотели ...

То и за старите писти не им стига вода. Нужни са им спешно водоеми за това сравнително топло време. А построят ли се всичко се променя. И като се изсекат гори за нови писти, съвсем. А къде изчезна Симеонов, да си понесе отговорността.

Цялата драма около исканата оставка на министър Димов е в това че той не е назначен пряко от олигарха Иво Прокопиев и съответно не изпълнява неговите нареждания и не му играе по свирката. Именно затова партийката на Прокопиев - "Зелените", които събират по половин процент на избори, го атакуват така злобно! Факт!

Щом е на това ниво в политиката не е случаен.

Глупости според мен, отдавна Прокопиев е беглец и няма никакво влияние в политиката, за да назначава хора. Това е простотия.

Зелените го атакуват, ама Георгиеос Гиоргиу от Кипър го брани с виртуалните си милярдите! Явно са толкова много, че си мисли че и от евроатаки ще ог опази!!!

Оставка

Тоя лаже наедро не се колебае!!!

Така е като се хванеш на дяволското хоро. Затъваш повече и повече, но не можеш да се пуснеш.

Долу ръцете от Пирин! Ще го унищожат, както унищожиха Черноморието! А на този лъжец вече и в Европа му нямат вяра! За какви 16 европейски държави със същия мръсен въздух говори? Няма такива! От началото на годината, в цялата страна 15 дни са били с наднормени стойности на фините прахови частици!

...ама Зелените си трайкат за замърсяването, че там пари и лесна слава няма, а?

Че какво прави държавата с всичките си органи за контрол и превенция???? Да не са създадени ЗЕЛЕНИТЕ да раздават правосъдие за сеч, застрояване и др.

какво облекчние за далавери симеонов, не са изиграли пак

ще ме изиграят, няма да ме изиграят, ще ме изиграят, няма да ме изиграят, ще ме изиграят....

Този още ли е министър?! Оставка!

Давай Нено, давай, Димов! Пари са ти давани, не е майтап работа това...!

еее, разбрахме вече и бебетата , че не е изиграл валерката симеонов - с втора професия - хотелиер и първа професия зам министър-председател по туризма ....как само са го измислили - частниът-хотелиер си ръководи туризма като държавно лице...тц тц тц колко е умен значи....това корупция, това конфликт на интереси...той не знае що е.....него не го изиграват и той не извива ръчички на коалициннните си партийци

Така се получава, когато сложиш антиеколог за министър на екологията. Според този господин, климатични промени на Земята няма! Все едно да сложиш вълкът да пази кошарата!

не го ли питаха като какъв се изказва по темата , след като няма нужното за целта образование

бе одобрено частично изменение на действащия План за управление на Национален парк "Пирин

Браво нено , нека се пукат червените соросоиди .Трябва да има законост ,както Борисов каза,а на някой който не му харесват българските закони- бой ,ама як бой полицията да ги подпука тия червеи изпълзяли от жълтите павета .

да точно така, полицията ще стреля по семействата си, за да се бие за неприкосвеността на далаверите на валери симеонов и бойко борисов

Къде я виждаш Законноста?

Ти ли си човека съд да кажеш кое е законно и кое не? Ако нещо е незаконно до сега щяха компетентните органи да са казали!! Колко пъти от Европа казаха, че нищо не е нарушено, но не ви изнася щот сте политически подлоги и не ви дреме за природата!!!

Престъпник