Адвокат обжалва решението на кабинета за парк ”Пирин”

Адвокат обжалва решението на правителството, с което се променя плана за управление на Национален парк "Пирин".

Обратно в новината

Коментари - Адвокат обжалва решението на кабинета за парк ”Пирин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати държавата, щом трябва да разчита на месец и половина ски туризъм и два месеца на морето. Дори пренасят блатни кокичета в шапките си, както каза Боко. За какъв дявол ще изсекат просека във вековна гора, за да висят цяло лято празни кабинките им.

Лъснаха лъжите им. Въобще не са за втори лифт. Вторият лифт беше само претекст. Насадиха се напачи яйца. Бойко казва само втори лифт и нито една керемидка повече, но бамката не може да върже бюджета по този начин. Парите за лобиране пък вече са дадени. Въобще голяма каша стана.

Този адвокат координаторът на фондация "Рома" ли беше?

Обещанието на " Премиера " че ТОЙ гарантира че няма да се строи в Пирин обижда всички нормални граждани ! НЕ ТОЙ , а ЗАКОНА трябва да гарантира НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО ! Борисов не нито цар нито генерален секретар на БКП !

Не ходя ни по-малки семейни, ни по големи хотели в Банско - не мога да си позволя бира по 5лв. и супа по 9 лв. Изобщо тази кака наясно ли е що е Банско и, че от 10 г. се е превърнал в целеви курорт предимно за чужденци?! Много искам и аз да си метна шапката и да се разпротестирам, ама после работа откъде?! Или... всъщност това си е работа!?

с училищни автобуси до София за да "протестирате" ? На стоп ли ги взехте тези автобуси или Цеко ви ги поръча?

когато човек не е запознат с нещо, или се запознава с коментираната тема и тигава говори, или не говори изобщо. що за министар, да прави коментар и да заявява че не е запознат. много хора вав всевазможните дарявни ведомства и служби, не са запознати с това което им е работата, а от тях се очакват компетентни познаня, мненя и решеня. ялка работа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Банско има нужда от: - нови лифтове - нови писти - нови водоеми за изкуствен сняг - нови хотели - нови пътища в гората

Да посочвам ли ти от какво имаш спешна нужда или си знаеш?

Както си го описал , последното ,,гората" няма да я има .

Целта е едни хора да направят пари. След нас и потоп ... другите да си гледат работата. Директно в лицето ни казват: "Можете колкото и да си скачате, ние ще си правим с вас и със земята ви, каквото си искаме и вие не можете нищо да направите, за да ни спрете. Ще изсечем, за унищожим, ще асфалтираме и бетонираме!"

Стига с тази злоба и завист, че някой щял да направи пари. Втори лифт на Банско е повече от нужен. Все едно да спрем водата в София защото концесионерът бил корумпиран.

ви го предложи! "САМО ВТОРИ ЛИФТ И НИЩО ДРУГО"! Но Цеко и Дим-OFF НЕ ИСКАТА! ИСКАТ СИ ТОВА, КОЕТО Е ЗАПИСАНО ПОКРАЙ ЛИФТА.

Стига с тия "зелени" простотии! Стига с тоя рекет. Откъде това самочувствие, че те знаят по-добре кое е добро за хората и държавата? Откъде?

По темата се изказват доста юристи, както ЗА, така и ПРОТИВ, обаче прави впечатление, че сайта ДИР предпочита тези, които са против строежа на лифта.... Няма да се впускам в конкретни доводи, защото те са очевидни чисто хронологично, а и финансово разбираеми. Но иначе основните декларации на тези протестиращи са в точки, които се свеждат до термина: "Вярно ли е, че".. ? Няма никаква конкретика с посочване на нарушен закон или нещо подобно. Всичко е в стил общи приказки с несъстояли се бъдещи страхове.

Аз като адвокат, от четирите аргумента на колегата , прочетох само един, който освен всичко , не е правен!

Ако имаше нещо съмнително щеше ли Меркел утре да идва тука и да се снима с мене? Ъъъ?

"Предложението на г-н Петров не може да помогне в посоката, в която то е дадено към плана за управление, защото планът за управление, по принцип, не специално за Пирин, е план, който трябва да дава режими.

Ако някой не си дава сметка, че проекта Банско е пирамида, значи все още вярва в дядо Мраз. Това презастрояване ще унищожи природата, на този брой хора и пет лифта няма да стигнат, а осирането ще маже по съседните села, до пълното презасищане. В един момент всичко ще секне.

Най-голямата пирамида се казва Държава. Тя строейки каквото и да е унищожава наистина природата. Но тук питането е: Защо за едни неща се протестира, а за други не?

На Боровец бих препоръчал "Черната котка". Много добра кръчма с разкошна камина в която горят едни огромни трупи. Прилича на барака /то си е барака/ но е готино. Но трябва да се отиде по рано за да се заеме стратегическо място до камината. После се пълни с чужденци. Въртят разкошно чеверме което се прокарва с винце от избата в Старосел.

Абе ти нали преди раздаваше листовки и бачкаше викач пред кръчмите в Банско. Изгониха те заради липса на интелект или бизнеса у селото не върви, та почна да доработваш на частно? За тва ли е тоя рев да изсечеме Пирин и да го подариме на Цеко, да можеш и ти да сипеш газ у Гоуфо?

Няма нищо срамно да си викач пред кръчма. Работа като работа. Но с това не съм се занимавал. Иначе сервитьор и барман съм бил По Живково време. Ченчаджия тоже. И комунягите ме запираха в кауша понякога. Смърт на комунизма.

Много ме кефят хора като г-н Ото. Те са живо доказателство, че когато си прост си е за цял живот. Дано такива хора не се размножават, че и без това държавата ни е пълна със селяндури и цигани без грам мозък и възпитание, но с претенции до небето.

Аз вече съм се размножил. Няколко пъти. Женил съм се 4 пъти.

и си ги уморил вероятно

И всички са ми раждали деца. И са си ги отглеждали после разбира се. Аз с подобни глупости не съм се занимавал.

Баронеца ф&ц Лайхеншайн - 1. не си ти TEPCO ! А ние не сме софтейр Сименс . 2. не си швейцарския запис на банкова сметка , фирма Дюсселдорф , Недерландия. А ние не сме софтвейр UBS. 3. не си нито Лайпциг нито Страсбург , нито Вестминстър. А ние не сме поданиците ти . 4. ти , каква идваш тука : служевен или правоупълномощен ли ? не сме ти изтривалката , каквото не си сторила на време . 5. когато Роналд Реган отишъл да посети Хермания , го посрещаха с фирмата Голо Дупе . bis. има ли Фемени в РБ , които да покажат пички , дупенцата, цицки на пасторската овчарка ? 7. това че при Вас има трети пол компютеризирана личност , производство на фирма , притежанието на фирма , не означава до тук , че в РБ да им дават ЕСГРАОН на същата основа . Патентово ведомство също се намира в Муних , вместо в по-малко политизарано и съответно централно-управленско модифицирано място ? 8. приятен престой на служебната Баронеса Фон и Цу Лайхенчайн .

Мафията си намери лице - Боян Петров. Е какво като е алпинист и като е дал преложение за изсичане на горите само за един лифт. Ние от клуб "Академик" също сме бивши алпинисти, но и през ум не ни минава да поддържаме тая вандалщина. Обещали са му финансова подкрепа за останалите 8 хилядници, които иска да изкачи. Освен това момчето е диабетик та може и по тази линия да са го "мотивирали".

Там където е трасето на втория лифт няма гора.

Вие от клуб "Продажник" не сте алпинисти, а она...сти.

ЩЕ СЕ ЗАПИТАШ ЗАЩО ДИМ-OFF НЕ Е ПРИЕЛ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МУ САМО ЗА ВТОРИ ЛИФТ! ЗАЩОТО ИСКАТ ЗАСТРОЯВАНЕТО МА ПИРИН, А ЛИФТА Е САМО ПРЕДТЕКСТ!

Aко имате юридическо образование,ако сте Българи,ако имате милост към ПП Пирин-присъединете се!Не Трябва да стигаме до ЮНЕСКО или зелените в Германия-ИЗЛАГАМЕ СЕ. Всички JUMP,JUMP ZA PIRIN!

Лифта и пистите не пречат на никого. Особено на такива като теб дето никога не са стъпвали в Пирин. Зимай си 50лв. надника и айде у лево. Почтените люде през деня карат ски а вечер сядат на раздумка в някоя банска меана. Може и в "Мотиките" която бе класика но я развалиха. При Бабуч в Добринище си е супер. Точат руйно мелнишко винце а за мезенце домашен суджук на керемида. Може и пръжки с лук, правят ги много добре.

Ото, май и ти / както всички снобари и кухи лейки/ свързваш Пирин само с трапези, отрупани с руйно вино, пръжки с лук и филии намазани с мас. Планината за теб е само натъпкан до пръсване търбух и скотщина без бъдеще.

Ти от кой край си, че пишеш: JUMP,JUMP ZA PIRIN!

Не се хвали че сега ти пращам еколожката от снимката. Агънцето тъкмо ще и стигне.

Тази "зелена" сган едва ли някога е стъпвала на Шилигарника, нежели в кръчмата. Там чашка кафенце е 6лв. а бутилка Моед 800лв. Тези "протестират" за 50лв. надник.:)

gaehn , дьойче вермахт от гестапо - Вилхелмстрассе почва да се месва . да. вярваме на флотофолтактика !

На Тодорка в момента има 2м сняг а в кръчмата на Шилигарника камината гори и се върти чеверме. "Еколози", комуняги и вся осталная сволоч да го духа.

Tapanar

Черноморието ни беше хубаво, бетонираха го алчните мутри и го разсипаха. Банско беше селище с български облик сега стана бетониран кич.Ще идват боклуци туристи и алчни селяндури ще ги скубят.

Банско си беше едно голямко село с порутени къщурки. Бабките даваха квартири и като студент си карах ски и нощувах за по 5 лв. Правеха и закуска - мекици, прясно мляко... ехее.. Да се каже честно, ако за това се протестира - ОК, разбирам и подкрепям. Носталгия си е, гот ми беше, сега не мога да си позволя Банско, ходя другаде. Ама да ми обясняват колко беше прекрасно това село и как сега с един лифт и ще загине Пирин - пълни простотии са си това и очевидно нечий интерес сериозно е разклатен.

Набутаха ли ти го банскалии до сливиците ?

Всичко е Банкянски схеми

Цеко? Г.з глава затрива!!!!!

Интересно тоя адвокат що не иска да събори лифта на Витоша например. Природата ще процъфти.

Интересно тази планинарка, сама ли се дотъркаля, или я дотуркаляха на жълтите павета?

Зелените изнудвачи загубиха безславно. Особено тази дебелата, с очилата на снимката.

Тая държава не съществува!!!! Щом може една фирма на срастнал се с властта олигарх да разиграва цял народ, значе нема такава държава!!! 4 СТОТИНКИ на квадратен метър ГОДИШНА КОНЦЕСИОННА ТАКСА!!! 60% ПОВЕЧЕ използвана площ, в сравнение със разрешената в концесията!!! 28 МИЛИОНА приходи (от търговския регистър) за 2016-та и НИКАКВИ ДАНЪЦИ, щото имало разходи???? Няколко дебила с хотели по морето и няколко софийски дебила - платени "лобисти" се оказаха достатъчни, за разиграват цял народ!!!

Няколко комуниста не са цял народ. Народа е този който страда на опашката заради кефа на няколко комуняги.

Нарочно правят опашки и забавят лифта бе джурул тъп европедераст

Все пак ми е интерестно откъде се пръкна така често повтаряното от протестърите число "48%". Че толкова от НП Пирин ще се застрои покрай втория лифт. НП Пирин е 406 кв км, 48% е около 200 кв км. Колкото половин София. Каква хубава, опашата и адски глупава лъжа!

Минусите си валят, но отговори - никакви. Започна да става забавно :)

Защо ДИМ-OFF не се е съгласил с предложението на алпиниста Боян Петров, да бъде отменено решението на МС за Пирин и да се пусне друго в което ще е записано САМО ЗА ВТОРИ ЛИФТ над Банско ???????

А Бойко каза, че нямало извън лифта да има и една нова керемида. ;)

Да , Мадмойзелката Анти-Фокушима идва в страната Анти-Пирин ! И какво се предвижда в зона Анти-Пирин : 1. ландеплац за вертолети 2. стоманено-бетонирани шахти за изстрел на най-номото поколения американски , бивш тип Титан , сега наречени крилетни ракети Томахавк , ядрен заряд вклч. 3. летище за транспортни гиганти като Херкулес или Антонов 4. Елон Муск има адмирация в софийският парламент за платформата изстрел-приземяване на собствена му ресайклин ракетна технология . 5. друго

да. да , да не се лъжим - ето това е в по-точният поглед съдържателната- решаващият част на Седем-Осем Фирма Дружество по Софийската Регистрация целта на иницийраният референдуум , за който подписали почти 500.987 жители , регистрирани по недействащият ЕСГРАОН, чл. 99 , буква б , ал 1 , закон ГР , чл. 99 алиаси 1 и 4 ЗГР , чл. 92 относно алисите ЗГР , правомерно . Да , трябва феномени , а не действително съществуващи лица : по време , май , римския император Трайан се забезва преминаването на къщата светъл лъч към къщата разхвърлена и никога почестена , вклч. краката студени - записките на Плини Секунди Аве .

Много е просто. И СЕГА цеко ползва 60% ПОВЕЧЕ, от даденото му с концесия!!!

Изсечете всичко,то без туй нищо не остана.Държава мечта!

То 10 години за изкуствен сняг се използват вредни химикали ! По данни на Швейцарския федерален институт за проучване на снега и лавините и Института за науки за околната среда в Цюрих, съставът на изкуствена снежна покривка може да причини трайни вреди върху почвите, растителността и биоразнообразието.

Изкуствения сняг се "прави" от чиста планинска вода. Химикалите са за друго. Използват се за подготовката на пистата за състезания при неблагоприятни климатични условия. Химикалите не вредят на природата но са много скъпи и за това се използват само при международни състезания и то само когато времето е топло.

Изрод

Високи нива на калий, магнезий и азотни торове са открити в ски пистите у нас. За това предупреждават от инициативата "Прозрачни планини", като се позовават на проучвания в проекта за новия план за управление на НП "Пирин". В Глава 1.11. "Почви" на документа се казва: "Значимите разлики в съдържанието на калий и магнезий в почвите от ски пистите в сравнение с контролната почвена проба вероятно са резултат на системното внасяне на физиологично кисел азотен тор (амониева селитра)."

На Банско химикали не са ползвани никога. Химикалите са скъпи а Цеко Минев е скръндза. Химикали се ползват в алпийските курорти.

Химикалите се използват за да се топи снегът по бавно! На Витоша се използват също! НЕ СЪМ СИГУРЕН ДАЛИ НЕ ПРОНИКВАТ ВЪВ ВОДАТА НА СОФИЯ КОЯТО ИДВА ОТ ВИТОША!!!!

Концесията "смърди" отвсякъде. Час от нещата съм ги чел, и не знам с каква достоверност са, но са проверяеми. 1. Кой е собственикът на фирмата концесионер? Твърди се тук за безработен кипърец; 2. Концесионерът офшорна фирма ли е? 3. Защо нямаше конкурс? Къде е конкуренцията и защо се налага реално олигархия (свързан с държавата бизнес). Освен всички други закони, не нарушават ли Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), Закона за обществените поръчки (ЗОП) и Закона за концесиите (ЗК); 4. Вярно ли е, че предната концесия е изтекла 2014г и отогава е ползвана незаконно? 5. Защо не обновят сегашният лифт? 6. Защо управляващи защитават чужд частен интерес? Би трябвало да се направи проверка и за корупция, конфликт на интереси и подобни;

1. Юлен АД има много акционери. 2. Не е. 3. Ски зоната е единна и за това няма конкурс. Както навсякъде по света. 4. Не вярно 5. Не е целесъобразно. Опашките ще останат 6. Управляващите в случая защитават националния интерес.

Изрод

7 ти кой интерес защитаваш ? 8 колко ти плащат ? 9 ти ли късаш билети бавно за да Има опашка ?

Без да съм запознат, ще коментирам по четено и видяно. 1. Минах по случайност покрай митинга на защитниците на Пирин. Та там питаха, кой е собственика. Говори се за реален собственик Цеко Минев. Намерено в интернет сега: "Юлен" АД - собственост на Цеко Минев, прикрита като офшорна собственост на "Маренго трейдинг лимитид" от Кипър (42%) и "Т.А.К сървисис лимитид" от Британски Вирджински острови (23%). " Да не цитирам нататъка, че е дълго и много го плюят; 2. Кипър и Британски Вирджински остров са офшорни зони и ако е вярно горното, отговора ти е съмнителен; 3. Твърди се, че са бързали да вземе МС решението преди 2018г. Защото имало нови закони и ЕС разпоредби. Уж имало конкурс, но го атакували в съда и се забавил. Това е измъкването да не се прави конкурс и да влезнат в срока пред 2018г; 4. Не знам - за проверка е; 5. Въпрос на оценка. Но така няма другият проблем. Освен това не знам дали този работи само зимата; 6. От гласувалите в този сайт по памет около 16 000 човека. 60+% бяха против концесията, около 0.89% колебаещи се и останалите за. Би трябвало да е намираемо. Защо народа мисли различно? Вярно е манипулируемо, но е по-представително от разните проучвания между до около 1000 човека. Една мъничка полянка райграс (ниска трева) произвежда кислород достатъчен за един човек. Една просека от километър вероятно за десетки хиляди хора. Това се губи от всички, включително от теб.

До Ото 1. Юлен АД има много акционери - ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА 2. Не е - НАПРАВИ СИ СПРАВКА В ТР И ПОЧЕТИ МАЛКО ОСНОВИ НА ПРАВОТО. 3. Ски зоната е единна и за това няма конкурс. Както навсякъде по света - КОГА СИ ЗНАЕЛ НЕЩО ЗА СВЕТА, КАТО СИ ХОДИЛ САМО НА СБОР В СЪСЕДНОТО СЕЛО? 4. Не вярно - ДОКАЖИ ГО. 5. Не е целесъобразно. Опашките ще останат - КОЙ ВИСОКО ПЛАТЕН EКСПЕРТ ТВЪРДИ ТОВА? 6. Управляващите - ОТ КОГА НАЦ. ИНТЕРЕС Е ПРИРАВННЕ С ИНТЕРЕСА НА ЕДНА ФИРМА?

До Ото 1. Юлен АД има много акционери - ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА 2. Не е - НАПРАВИ СИ СПРАВКА В ТР И ПОЧЕТИ МАЛКО ОСНОВИ НА ПРАВОТО. 3. Ски зоната е единна и за това няма конкурс. Както навсякъде по света - КОГА СИ ЗНАЕЛ НЕЩО ЗА СВЕТА, КАТО СИ ХОДИЛ САМО НА СБОР В СЪСЕДНОТО СЕЛО? 4. Не вярно - ДОКАЖИ ГО. 5. Не е целесъобразно. Опашките ще останат - КОЙ ВИСОКО ПЛАТЕН EКСПЕРТ ТВЪРДИ ТОВА? 6. Управляващите - ОТ КОГА НАЦ. ИНТЕРЕС Е ПРИРАВННЕ С ИНТЕРЕСА НА ЕДНА ФИРМА?

"Твърди се тук за безработен кипърец..." Безработен кипърец е нещо като дървен камък. Бил съм там и знам, че почти всички мъже работят най малкото по 12 часа на 2 работи. Примерно готвач - 8 часа е в ресторанта към хотел, в останалите 4 часа работи в магазин за авточасти. Повтарям - това е масово. Много рядко са мъжете само с една работа. А безработен кипърец трябва да е нещо уникално и много рядко явление.

Е, чувал съм после, че бил охранител. Това не променя смисълат, дали не е подставено лице.

Срещу пари що да не заведе дело от свое име. Па той представлява целокупния български народ!!! Кой не знае адвокат Карагьозов, кой не е слушал за него - би казал нявга поета за този "дръзновен адвокат и гражданин"? Хвала Карагьозов, хвала!!!

Зеленикавите на Белев и ко не търпят чуждо мнение. Умни и красиви, е и подплатени с подкрепа от знайни и незнайни фондаци и люде "милеещи" за зелена България (която не знаят къде се намира тя на картата на света)

Утре да не го обявят за издирване

Ще го открият примерно самоубил се с 3 куршума. Може във врата, като с един украински журналист. Може в лявото слепоочие, като е десняк. Може да не открият пистолета с който се е самоубил. Възможности много.

браво на протестиращите. правят го за обикновените български граждани.

Абе ненормалници???? ДЕ ВИ Е СНЕГА В БАНСКО БЕ??? Какъв втори лифт, като САМО С ИЗКУСТВЕН СНЯГ се поддържа тая кочина????

Ако Съда е безпристрастен трябва да спре решението на Министерски Съвет ! Сега ще си проличи дали може да се борим с корупцията ! Шансовете са минимални !

Белев, пак ли ти бе? Спри се бе човеко и иди посади едно дръвче. Ама не на жълтите павета.