17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да го духат на Путин!

Удар са на цялата Германия......но германистан мълчи...да си сърбат попарата.

Оливие Дьоламарш: Не е нужно да си завършил военно училище, за да разбереш, че не Русия е саботирала „Северен поток“

Ако руснаците са гръмнали тръба в НАТОВСКА територия и то стратегическо съоражение, тогава какво по дяволите пази тоя алианс??! Аз мисля че те дължат обяснение ако въобще някой го търси. Чичо сам иска да продава своя газ на Дойчетата, затова им резнаха тръбата. Когато демократите са на власт, само помярски сцени стават.

защото на тези пенсионери от НАТО като пукнат, няма кой да им харчат парите, освен младите курви за които са женени!

Мария Андонова Пиргова е български политолог. Родена е на 4 януари 1955 г. в Пловдив. Завършила е Московския държавен университет „М. В. Ломоносов“. ////////// Дирничета, от де ги вадите тия кремълски подметки бе! БУХАХАХАХАХАХА

майорче, погледни биографията на НАТО-вец №1, ако обичаш!

+1000

то се знае ,че е джендър.....извратеняк с очилца!

Американците окончателно ебаха германия у гъза! Капалъ! Могат да я затварят...

САЩ ПОДСЛУШВАЛИ Меркел. Но тя нямала нищо против - НЕ СЕ ОБИДИ.

Американски военен хеликоптер е засечен в района на взривовете на тръбите. scooptrade.com/an-american-military-helicopter-was-spotted-in-the-area-of-the-nord-stream-incident/

Колко тъпи опорки прочетох, просто не е истина. Путин бил си самовзривил тръбите, Поляците също, само германците не обвиниха. Не осъзнавате ли, че само Щатите имат полза от слаба Европа и поробена Русия? Всичко е чисто и просто като къпан полицай, ама кой да се замисли...

Пробитите тръби не работят от месеци.

Не всички!

ПРОБИТИТЕ газопроводи СА УДАР за Германия, респективно за ЕС. От кеф БАЙ ДЪН-а си ГОВОРИ с ДУХОВЕ.

Като умре едрият бизнес в Германия ще умрат и плащанията на Германия в бюджета на ЕС, а оттам ще умрат и подаянията, които ЕС дава на България.

какво "ни дават" всички разбираме, а какво ни вземат? Да сте виждали големи плакати, като тия за ЕС спонсорството на метро, автобуси? Да рекламират затварянето на АЕЦ Козлудуй, например? Като си говорим в началото на конфликта, Англия обяви, че щом няма каз ще строи 5 ! атомни централи.

Хах! Германия ПЕЧЕЛИ МИЛИАРДИ евро дори от ДЪЛГА на Гърция; Германия ползва ОТСТЪПКИ за ЕВРОВНОСКАТА си барабар с богатите еврозелки, защото номинално плащат повече. БЪЛГАРИЯ и останалите държави от дъното ПЛАЩАТ ПО-ГОЛЯМА ЕВРОВНОСКА на ГЛАВА от НАСЕЛЕНИЕТО. Болен здрав носи! Така е било, така е и така ще бъде. ... Досега на Германия се падаше НАД ПОЛОВИНАТА от евроизноса!!! Всичко на този свят има КРАЙ.

Кефа няма цена

Малко Инфорнация Дължината на тръбата е 1224 км.Диаметър 20 метра.Съединяването се е извършвало с робот и той ги е заварявал. Тежеста на едната тръба е 24 Тона,а те са общо 199.624.Дебелината им е като на броната на танк между 27/40 мм. Вътрешна атмосвера 222 атмосвери,външна е при най дълбоко място 210 метра е 21 атмосвери. Малко факти преди около 3 месеца цената беше 3200 долара за 1000 кубически метра.55 милиона КМ газ за една година. Малко преди атентата цената беше 1900 долара.Кой е този който има файда от това....1во..НОРВЕГИЯ...сега е 2200 утре 2500 а може и 3300. 2ро ПОЛША която крещи без газ от Русия,но за транзит парички взимат. 3то УКРАИНА дават им оръжие но с условие да не го ползват в територията на Русия.Еми територията е на ДАНИЯ където стана това. 4то РУСИЯ ще трябва да плаща за не изпълнение на договора глоби и за нея е изгодно да казва ,че лошите за взривили тръбата за да не носи отговорност че е спряла газа.НООООО 5то ТУРЦИЯ играе голяма роля.Хем с Украйна хем с Русия.Солиден Играч.Ако няма северен поток,ще трябва Турците да доставят повече и парички ще има в много повече.ИИИИИИ естественно САЩ с нейните две цели.Първо Русия да може да се направи колкото си може по слаба и Втората задачата е да се направи Европа по слаба.Идва зима и много хора ще останат без работа.И когато държавите са слаби тях може да се управляват по лесно.На клошара лесно може да му предложиш каквото си поискаш.И остава любимата Америка на които всички се покланят. За операцията на взривяването не са никакви водолази.Това са супер специалисти.Специално оборудване.Те и тръбите от самата си тежест голяма част са под земята.

Просто досега Европа беше на кантар за американската газ. Хем я искат, за да се дървят на Русия, хем не искат да подпишат 20г договор за доставки на днешни цени, щото ще се закопаят. Просто европейският бизнес беше в изчаквателна позиция. Колкото по-бързо мине войаната, толкова по-бързо ще се възстанови захранването с евтина газ, а алтернативите ще паднат по цена. Само ще САЩ не ги устройва това. Трябва да охладят икономиката с рецесия, но трябва бързо да излязат от нея. Енергийният сектор е именно в Средния запад, където доходите са ниски. Досега на петролните полета американците горяха природния газ като отпадъчен продукт, сега се отварят нови възможности за пазар, но никой не иска да прави баснословни инвестиции без възвращаемост. 20г договори за доставка... И трябваше европейците да се подбутнат в правилната посока

Митьо, цената на газа днес падна с 12% и е 1900 на хиляда. ДГД руски троле.

20 m диаметър - няма как.

Ти нормален ли си бе? Знаеш ли какво е 20 метра диаметър? Тръбата е дебелостенна ф1200 тоест диаметър 1,2 метра и стена от 4 да 5 см. Заварява се на повърхността на специални кораби и се спуска като обикновен маркуч. Налягането барем си улучил ама не е в атмосфери а в барове. В атмосфера е 216- 217. Изглежда малка разлика ама всъщност е мноооого голяма.

Не се правят търгове в криза, а пряко договаряне. Както Киро за нас, ама отказаха Радевите леки жени. Гърция купува от Тотал по нов договор за два танкера на месец, значи очакват да спре газа от Турски поток. А, ние ще стоим само с азерски газ защото друг няма да има. Престъпници. Рашките ще спрат и на смешниците Орбан и Вучич газа. Рашки номера.

Да го духа германия. Големия им приятел путлер им го наби качествено в алчния гъз. Това ще и обица на ухото за всички. Никакво сближаване с подлите и страхливи руснаци.

Е никой досега не може да ми обясни какво печели Путин от това? От месеци чета в медиите как 1. Русия е зависима от Европа като клиент, т.е. колкот е по твърда Европа, толкова по бързо ще клекне Русия 2. Европа е почти успяла да стане независима енергийно от Русия. Алтернативни източници бол, цените дори да са високи все тая, защото с фискални стимули всичко е платимо без сериозни социални сътресения 3. Фискалните стимули ще спасят бизнеса на ЕС. Т.е. Русия ще издъхне първа, защото няма достъп до международните финансови пазари. 4. Русия е сама, няма кой да й помогне. ЩЕ клекне бързо, ще излезе от Украйна, режимът ще се смени и ... договорите ще почнат да се изпълняват пак ако трябва, но няма да трябва Какво печели Путин от разрушаването на тръбите към най големия си и богат клиент? Този, който само с достатъчно икономически натиск, ще се пропука и ще продължи тайно да купува руска газ?

На някой още да нему е ясно че войната е против Европа с използването на две джуджета, които си поделят Украйна?

Че то газа по тези газопроводи беше спрян от руснаците преди месец. И надеждата за пускането му клонеше към 0. Предполагам немския бизнес е калкулирал това. Иначе червената бабичка Пиргова е много загрижена за едрия немски бизнес.

И калкулирал ли го е това немския бизнес? Ако беше, то тази новина за гръмнатите тръби щеше да се разиграва като виц в медиите. Един вид кой си тръгнал да плашиш, Путин, ние и без тебе сме си 6...

Дълго подготвени подлости-адрес Англия ,Израел,САЩ. Защо мислите беше брекзит? Ами затова защото Европа е отписана от тези три световни терористи. Те решиха и го направиха.Използваха вековните простаци от Полша и наивните украинци. Вероятно конкретния изпълнител е някой прост сержант,но цялата световна помия се дирижира от тези посочени горе.

Като ги пита президента на САЩ защо не купуват американски коли, да не му отговарят с "Ами почнете да правите добри коли". Сега немците ще произвеждат колела, не коли. Ако стигне втечнения газ подаяние от САЩ, колкото решат да отпуснат. Нож в гърба. Немците никога няма да го забравят, това е сигурно.

Е какъв е проблема?И без това ЕС се отказват от руски газ?

Няколко проблема пред чукчата Путин: съдебни искове за недоставен газ за 20-25 милиарда евро; огромни глоби пак за 20-30 милиарда евро за замърсяване на водите в Балтийско море.

Какви искове те гонят? Русия спря подаването офиално, защото не може да направи планиран ремонт, заради санкциите. И за тия гърмежи кой ще докаже, че Русия го е направила на гъза на Дания без никой от НАТО нищо да не се усети? И на кой съд ще дадат Путин? Нали вече няма достъп до международните валутни пазари, освен да им плати в рубли, то просто няма иначе как...

Новината на деня е друга. Нидерландия е отнела лиценза на оператора на Турска поток: дъщерната на "Газпром", регистрирана в Нидерландия - South Stream Transport B.V.. В превод на разбираем за балхарските русофилистици език - скоро може да спре и Банкянския паток на Боко Тъпото. https://www.svoboda.org/a/niderlandy-otozvali-litsenziyu-u-kompanii-operatora-turetskogo-potoka-/32057816.html

Газопроводите ги думнаха руснаците за да видят американците и англетата които са над тях в момента на взривовете че са слепи и безпомощни срещу руснаците и да си налягат парцалите, пълен крах за натото по време на тяхно учение някой да си прави диверсия до теб и ти да не разбереш.

Що минуси само, нали руснаците са лошите, те са ги взривили или не са. На кого да вярвам, кого ще накажат сега натото, след като не са руснаците.

То газ по тях не течеше отдавна и нямаше да потече. Европа ударно замества руския газ. Единствено германия ще страда от тизи потжци 1 и 2 но тя сама си е виновна.

Кой има полза от взривяването на северните потоци? Световният терорист ФАЩ! По този начин янките принуждават Европейския съюз (главно Германия) да купува само американски втечнен газ. Дали ФАЩ пряко са свършили този злокобен акт, все още не е ясно. Може би са го осъществили с помощта на своя пудел Англия или на слугата си Полша. И Украйна не бива да се изключва, тъй като тя желае руският газ да минава само през нея (за да краде), а не покрай нея.

Това е предизвикано от самите руснаци . Болните мозъци който управляват Русия са способни да затрият цялата си държава . Майстори са и на провокациите - вижте какво става с референдумите - пълен фарс и подигравка с населението и със света . Питам се дали ако дойдат да ни освобождават пак от някой ще има референдуми и гласуване ? Мислят че по този начин ще си изградят имидж пред света . Но няма вече идиоти който да им вярват освен в Кремъл .

пиргова се кефи- червена рускофилистична бабичка.

Само плиткоумна овца, може да вярва на американската пропаганда.

Такааа... Кой ли има изгода от така избомбения газопровод?.... Хмм....

Кравария и Бадъна !

Смърт на Руспия !

За всички са удар, освен за САЩ и може би за Полша.