С какво ще запомним този ден? 

"Който и да стои зад атаката над "Северен поток", последствията ще са за Германия и Европа, включително и за България" - чуйте в Podcast новините още от коментара на политолога Мария Пиргова.

И още от темите, които ще чуете:

Все още няма водеща версия за катастрофата на щурмовия бомбардировач СУ-25 в авиобаза "Безмер" вчера следобед. Възможните такива според военно-окръжния прокурор на Сливен полк. Христо Тинев са евентуална техническа неизправност на самолета, пилотска грешка или други непредвидени обстоятелства. Пилотът Пейо Дончев, който се намира във Военномедицинската академия в София, е вън от опасност, но остава за наблюдение, каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.  Черната кутия на самолета е намерена, в добро състояние и предстои да бъде разчетена в България. 

Началникът на Пътна полиция в София комисар Тенчо Тенев се пенсионира след навършване на нужната възраст. Няколко пъти той беше отстраняван и връщан начело на столичната Пътна полиция. През май миналата година беше задържан в Асеновград, където работеше като началник на "Охранителна полиция". Тенев беше арестуван и при акция на "Вътрешна сигурност" в МВР за престъпления по служба, свързани със сключени договори за дарения. По-късно обаче съдът реши, че арестът е бил незаконен. Комисар Тенев беше върнат на директорския пост в столичната "Пътна полиция" през октомври миналата година.

Англия може да направи революционен ход във футбола и да назначи жена за селекционер на мъжкия си национален отбор. Това е съвсем реално предложение, което се обмисля от Футболната асоциация, а самият настоящ треньор Гарет Саутгейт е дал позитивен отговор за евентуална заместничка, когато напусне поста. Все по-сериозни са индикациите, че това ще се случи веднага след края на Мондиал 2022, независимо къде се класира Англия. Недоволството от състоянието на отбора в последната година изглежда предопределя раздяла със Саутгейт. Спрягана за поста е Сарина Вигман. Тя изведе женския национален отбордо титлата на Евро 2022 преди няколко месеца, направи същото и с родината си Нидерландия преди 5 години. Считана за изключителен тактик, но засега само в женския футбол. 

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

Причината за смъртта на британската кралица Елизабет Втора стана ясна, след като смъртният ѝ акт беше публикуван от Националните регистри на Шотландия. Какво мислите, че пише в документа? Чуйте в Podcast новините.